Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 00:14

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 20:16 

hahaha,ma jebo vas ljudi papa....
stvarno vam je stalo do pape...hajd ba sad ce te dobit novog,malo svjezijeg!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 21:29 

heretik Rajko wrote:
SYMPHONY wrote:
Odmah obrisati ovakve teme za mjesta kao sto je forum... :?

Ti bi se u Narodnoj Republici Kini baš fino osjećao.Onako utilitarno i tiranski.Tamo je samo jedno mišljenje oficijalno i dobronamjerno. Pa izvoli,kad mogu oni kod nas,možeš i ti kod njih.Valjda.

O cemu ti to?Nidje veze...nemam pojma,ali nekako mi se cini da ovdje ima persona koje bi na ovu temu rekle hrpu gluposti,nista vise ne mislih lose tipcino!
To ja zato sto se u Bosni najvise polemise i sere kad je religija u pitanju i njeni poglavari,to nas je u propast i odvelo!
I na kraju,vise nema dileme...Papa je mrtav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:06 

[quote="Gia"]e sto ti rajko mozes srat to je cudo jedno.

da ne vodim rat s tobom oko vjere i ostalog, covjeka bar treba postovati sto je pokusao uraditi nesto i nije mislio samo na katolike nego i na pripadnike drugih vjera.sta si to ti ucinio (pokusao) da bi nama bilo bolje?sebican si ko i 99% populacije, al ne krivim te zbog toga nego pokusaj bar postovati covjeka koji je imao dostojanstvo i dosljednost svojoj vjeri i principima do samog kraja sto vjerujem da ti nikad neces imat.[/quote]
Kad serem,onda serem svetu stolicu.Na koga je on mislio slijepa djevojčice?Pokušavao je da približi ljude ignorišući vjeru,religiju,rasu. Super,ali njegova matična kuća je zaslužna za takve podjele među ljudima.I to radi s ciljem;u ovom mileniju crkva neće paliti ljude,igraju na kartu prevare i iskorištavanja ono malo dobrote u srcima.Pazi da ne budeš izmanipulisana.Za sva današnja sranja na licu planete,zaslužne su vjerske institucije.Pogledaj malo oko čega su se vodili ratovi tokom istorije,da ne spominjem prošli vijek.A dostojanstvo smo i imam.Hail!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:08 

ja sam UVIJEK bila protiv crkve i onoga sto su radili.cak nisam ni vjernik ako te ko pita, ali ja ne sudim o komplet crkvi sad nego o jednoj postenoj osobi koja je umrla.
bilo je papa, ima ih i bit ce ih.ljudi su umirali, umiru i umirat ce, al et, bar ovaj je zasluzio neko postovanje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:09 

[quote="SYMPHONY"][quote="heretik Rajko"][quote="SYMPHONY"]Odmah obrisati ovakve teme za mjesta kao sto je forum... :?[/quote]
Ti bi se u Narodnoj Republici Kini baš fino osjećao.Onako utilitarno i tiranski.Tamo je samo jedno mišljenje oficijalno i dobronamjerno. Pa izvoli,kad mogu oni kod nas,možeš i ti kod njih.Valjda.[/quote]

O cemu ti to?Nidje veze...nemam pojma,ali nekako mi se cini da ovdje ima persona koje bi na ovu temu rekle hrpu gluposti,nista vise ne mislih lose tipcino!
To ja zato sto se u Bosni najvise polemise i sere kad je religija u pitanju i njeni poglavari,to nas je u propast i odvelo!
I na kraju,vise nema dileme...Papa je mrtav.[/quote]
DA TO NAS JE U PROPAST ODVELO.Čemu poštovanje nekom direktno zaslužnom za teleport kompletnog društva 100 godina unazad?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:17 

[quote="KoldVoid"]Blazeni Biskupe Heretika, Rajko,

Kao sto vidite, ja sam duboko osramocen prosjecnim intelektom moje brace "met0laca" i zemljaka. Ne samo da su tendenciozni idioti koji pretpostavljaju da kao i oni, nikog drugog ne interesuje nista u svjetu osim "zabave". Filmovi, knjige, i ostale ubij-vrijeme-za-kurac aktivnosti su jedina moguca tema rasprave na ovom ubogom, prokletom forumu. Bilo kakva socioloska analiza ce neminovno uvrijediti 99% kretena. Ne zato sto je namjenjeno, vec zato sto su dovoljni idioti i bolesnici da sami sebe, sa sto vise napora traze u derogatornoj disertaciji. Naravno nase dame, ah nase zlato, nase drage Bosanske metalke (cast izuzetcima, uglavnom starije dobi, one nejmaju veze sa ovim fala klincu), su hitre i spretne da podrze multikulturalizam i tolerantnost BiH koja prati jedan princip: suti o svemu sto nije tvoje. U goru ruku, naletite na Giu odje, koja je fala svetom jovanu krstitelju, sa svojih sedamnes kvalifikovana da coeku deceniju starijem po godinama, a bogami jedno dvije tri po iskustvima i umu odbrusi bedastocu tipa "sta si to ti ucinio (pokusao) da bi nama bilo bolje?sebican si ko i 99% populacije, al ne krivim te zbog toga nego pokusaj bar postovati covjeka koji je imao dostojanstvo i dosljednost svojoj vjeri i principima do samog kraja sto vjerujem da ti nikad neces imat." Fala kurcu mene je moja mati tukla kopcom od kajsa, pa sam naucio koga smijem, a koga nesmijem, zajebavat.

Nazalost niko uman nije odgovorio na ovu temu. Ali pokusacu popraviti situaciju. Znam da jako puno ljudi trza za Poljskim manipulatorom. No, kanoniziranje ustaskih koljaca dovoljno govori o "svetosti" i "vjerodostojnosti principima religija". A to je samo omanji primjer. Sjetimo se, katolicka crkva je "ustanova" koja je zasnovana na vjerovanju u spise napisane od strane ljudi koji nisu nikad u zivotu ni upoznali glavnog lika svoje kasne sumersko-asirske basne. Ajmo se pokusat sjetit krstaskih ratova, inkvizicije, pranja jevrejskog zlata, hmm. Naravno uprkos tome, uvjek mozemo reci da je katolicanstvo religija, i da cini strasne stvari za drustvo. Osim pretvaranja narkomana u potencijalne ratne zlocince, nisam bas upoznat sa bilo cime korisnim sto proizlazi iz njihovog rada, a posto mi je sama teologija, hierarhija, i diktat katolicke crkve u samom vrhu najomrazenijih, podmuklih, prljavih i nadasve odvratnih pojava u istoriji svjeta, moram salutirati Vojtilu nako kako je i zasluzio...

hladna ti bila zemlja drhto, Rus ti na grobu drko...[/quote]
Ma Kold,svaku tvoju izjavu sam spreman potpisat a da je predhodno i ne pročitam.Hail!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:37 

Ovako, za ove koji ne kuze sto toliko ljudi zali za papom.. mislim nisam ni ja neki vjernik, ali ako ikoga postujem kao osobu to je bio on.. da se razumijemo ne oslikavam njegovom pojavom ustroj crkve ni danasnje stanje vec papu kao osobu, stoga teorije o pokvarenosti i trulosti crkve kao institucije te religijskih principa ovdje nema smisla spominjati.. Covjek je bio karizmatska licnost, simbol, ikona, covjek koji je u stanju svojom samom pojavom ganuti milijune sto je dokazao tijekom svojih pohoda, uvijek bio za svjetski mir, protiv diskriminacije i uradio vise za mir u svijetu, ukidanje komunizma, cak i uspostavljanje kakve takve normalne situacije i pomoci Hrvatskoj i BiH nego sto ce vecina vas uraditi za 5 zivotnih vijekova.. Bio je vodja milijunima ljudi, jedan od istinskih ljudi kojega nisu gonili sebicni motivi niti je ikada propagirao neke alternativne motive nego je 26 godina drzao se svoje filozofije i propagirao je do smrti.. sto je onda tu kao cudno sto se ljudi mole za njega, skupljaju i zele biti sa njim u njegovim zadnjim trenucima..? ajde molim te, neki komentari su vam stvarno glupi.. e sad, bez obzira na nacionalnosti i vjere potreban je bar minimum postovanja prema tome covjeku ako nista bar radi milijuna kojima je taj covjek nesto znacio u zivotu.. ali eto.. whatever..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 22:41 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
Archangel wrote:
Ovako, za ove koji ne kuze sto toliko ljudi zali za papom.. mislim nisam ni ja neki vjernik, ali ako ikoga postujem kao osobu to je bio on.. da se razumijemo ne oslikavam njegovom pojavom ustroj crkve ni danasnje stanje vec papu kao osobu, stoga teorije o pokvarenosti i trulosti crkve kao institucije te religijskih principa ovdje nema smisla spominjati.. Covjek je bio karizmatska licnost, simbol, ikona, covjek koji je u stanju svojom samom pojavom ganuti milijune sto je dokazao tijekom svojih pohoda, uvijek bio za svjetski mir, protiv diskriminacije i uradio vise za mir u svijetu, ukidanje komunizma, cak i uspostavljanje kakve takve normalne situacije i pomoci Hrvatskoj i BiH nego sto ce vecina vas uraditi za 5 zivotnih vijekova.. Bio je vodja milijunima ljudi, jedan od istinskih ljudi kojega nisu gonili sebicni motivi niti je ikada propagirao neke alternativne motive nego je 26 godina drzao se svoje filozofije i propagirao je do smrti.. sto je onda tu kao cudno sto se ljudi mole za njega, skupljaju i zele biti sa njim u njegovim zadnjim trenucima..? ajde molim te, neki komentari su vam stvarno glupi.. e sad, bez obzira na nacionalnosti i vjere potreban je bar minimum postovanja prema tome covjeku ako nista bar radi milijuna kojima je taj covjek nesto znacio u zivotu.. ali eto.. whatever..
potpisujem,ali kako sam primjetila ovdje(na balkanu mislim) ljudi inace rijetko kad postuju tduje misljenje i tudja ubjedjenja :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:04 

[quote="Bene Dzezerit"]Jebote nek je umro više. Po mom mišljenju je bio velik čovjek. Pa da ga oće pustit na miru više. Godinama mu nisu dali mira a sad mu nedaju da mirno i dostojanstveno umre kad mu je već vrijeme, nego drže njegovo tijelo izloženo. Što su radili kad je Majka Tereza umrla nosali njeno tijelo širom svijeta, nisu je sahranili ko normalnog insana. Pa valjda su tolko zaslužili. A vjernici se kojekakvi molili da preživi, šta bolan da živi jadan čovjek, vječito komiran u kolicima,nemože ni pričat... Haj, pokoj mu duši...[/quote]

Jeli to neka insinuacija o mogućem vječno-eteričnom braku između Ivana i Tereze?Misliš da ga je čekala sve ove godine?hahaha.Šalim se,ne zamjeri.Samo si me dobro istripovao.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:09 

Archangel wrote:

slazem se skroz...ljudi malo vise serete..bez obzira koje je vjere stvar je da je covjek kao i svi mi i zasluzuje postovanje...a da nije tako `poseban` ne bi toliko ljudi tugovalo za njim...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:22 

[quote="Gia"]ja sam UVIJEK bila protiv crkve i onoga sto su radili.cak nisam ni vjernik ako te ko pita, ali ja ne sudim o komplet crkvi sad nego o jednoj postenoj osobi koja je umrla.
bilo je papa, ima ih i bit ce ih.ljudi su umirali, umiru i umirat ce, al et, bar ovaj je zasluzio neko postovanje.[/quote]

Na pravom si putu.Evo ti ilustracija:na mračnom nebu divan polumjesec,žućkasto-narandžast.Lijep je.Ako u okolnom mraku uočiš obrise njuške kakve praiskonske zvijeri,dobiješ zlo oko koje te prijeteći posmatra. Ako si paranoičan,eto ti frke.Ako si realan,pokvario si prizor takvom mogućnošću.Ako si propustio čitav prizor,sretan si,istog nivoa raspoloženja,ali uskraćen za trenutak saznanja.Nego,za vrijeme papinog mandata,svjet je profitirao za 350 miliona novih krišćana.Ubjeđen sam da su papine poruke shvatili drugačije nego ti.To se zove postizanje ciljeva bez mnogo buke i prašine.Pobogu,papa je produkt crkvene hijerarhije.Nije obrnuto.Hoću ti reći da ti emocije dominiraju nad logikom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:39 

[quote="Archangel"]Ovako, za ove koji ne kuze sto toliko ljudi zali za papom.. mislim nisam ni ja neki vjernik, ali ako ikoga postujem kao osobu to je bio on.. da se razumijemo ne oslikavam njegovom pojavom ustroj crkve ni danasnje stanje vec papu kao osobu, stoga teorije o pokvarenosti i trulosti crkve kao institucije te religijskih principa ovdje nema smisla spominjati.. Covjek je bio karizmatska licnost, simbol, ikona, covjek koji je u stanju svojom samom pojavom ganuti milijune sto je dokazao tijekom svojih pohoda, uvijek bio za svjetski mir, protiv diskriminacije i uradio vise za mir u svijetu, ukidanje komunizma, cak i uspostavljanje kakve takve normalne situacije i pomoci Hrvatskoj i BiH nego sto ce vecina vas uraditi za 5 zivotnih vijekova.. Bio je vodja milijunima ljudi, jedan od istinskih ljudi kojega nisu gonili sebicni motivi niti je ikada propagirao neke alternativne motive nego je 26 godina drzao se svoje filozofije i propagirao je do smrti.. sto je onda tu kao cudno sto se ljudi mole za njega, skupljaju i zele biti sa njim u njegovim zadnjim trenucima..? ajde molim te, neki komentari su vam stvarno glupi.. e sad, bez obzira na nacionalnosti i vjere potreban je bar minimum postovanja prema tome covjeku ako nista bar radi milijuna kojima je taj covjek nesto znacio u zivotu.. ali eto.. whatever..[/quote]

E o tome se i radi.Zbog skoro svega gore navedenog veliki broj ljudi ga i ne poštuje.Misliš da je vrlina ukidanje komzunizma,sa posljedičnim ukidanjem samo par miliona života,uz minimalne ekonomske gubitke od par miliardi eura i neznatno degradiranje od samo par stotina godina?O tome što je skoro svaki grad postao psihijatrijska bolnica otvorenog tipa,u kojoj prolazi svašta,ne želim ni da spominjem. Ok,ako je već komunizam trebao pasti(vatikanska disertacija No.1- Komunizam kao neman što izjede zdravi teistički svjet),onda je to naš dragi pokojnik mogao uraditi barem malo bezbolnije nego što bih ja,apsolutni laik uradio.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:42 

apsolutno nikakve emocije ne mogu dominirati kod mene jer ih nemam vezano za papu jer kao prvo, nisam krscanka, gadi mi se sta je crkva radila tokom istorije, ali znam samo da se taj covjek trudio oko necega (procitaj archov post ponovo) i to je jedino sto kod mene "od osjecaja" za njega ima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:53 

Bathory Aria wrote:
Što se samog Pape tiče, evo mogu se složiti s Guns_Decadence. ;)

yes netko se konačno slaže samnom :D :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 04. 2005. 23:58 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
heretik Rajko wrote:
Archangel wrote:

E o tome se i radi.Zbog skoro svega gore navedenog veliki broj ljudi ga i ne poštuje.Misliš da je vrlina ukidanje komzunizma,sa posljedičnim ukidanjem samo par miliona života,uz minimalne ekonomske gubitke od par miliardi eura i neznatno degradiranje od samo par stotina godina?O tome što je skoro svaki grad postao psihijatrijska bolnica otvorenog tipa,u kojoj prolazi svašta,ne želim ni da spominjem. Ok,ako je već komunizam trebao pasti(vatikanska disertacija No.1- Komunizam kao neman što izjede zdravi teistički svjet),onda je to naš dragi pokojnik mogao uraditi barem malo bezbolnije nego što bih ja,apsolutni laik uradio.

hm,razlog sto je doslo do ekonomskog gubitka,i sto je sustav dgeradiran,jer samo iz jednog razloga : komunizam,tj. prijecce biti da je socijalizam(a ne komunizam,ali posto su povezani) preskocio kapitalizam,sto nije nikako dobro, jer se pobogu zna da socijalizam ne funkcionise ako nema cvrste ekonmske podloge sot sssr i ostale komunisticke zemlje nisu imal,bas zbog zudnje da sot prije dostignu neko savrsenstvo u ekonomskom smislu,a pri tome ne razmisljajuci o posljedicama izazivanja "prirodnog" toka stvari... nije papa,niti rimo-katolicka crkva toliko kriva za ekonoksu porpast pojedinih ex-komunistickih drzava,nego njihove tadasnje vodje,koje su uvele socijalizam bez razmisljanja o posljedicama(ili bar te posljedice nisu imal evelikog uticaja na njihovu odluku).a iako su komunizam i socijalizam povezani,ekonomska degradacija ima veze sa socijalizmom,a ne komunizmom kakvim ga Vi predstavljate(kazem ovo,jer je poznaot da se rimo-katolicka crkva borila za ukidanje komunizma,zbog toga sto su komunisti poznati ateisti-sto narano ne odgovara crkvi.)
sada mozete slobodno reci da crkvi nije odgovarao ni ekonmski napredak komunistickih zemalja,zato sto bi se tako sirio komunizam...ali,pitam ja Vas sada... koji ekonmski napredak?! da je bilo ekonomskog napredka,da nije bilo masovnog ubijanja neduznih ljudi,prevenstvneo u rusiji,gdje i danas(ako ste upoznati s historijom,sto predpostavljam po komentarima jeste)postoji vise miliona nestalih od doba staljina i musolinija,za koje se vjerovatno nikada nece saznati sta se zbilo s njima,a bilo je tu i visokoih funkcionera,ali i sasvim enduznih ljudi,koji su jednostavno imali nesrecu da se nadju u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu...ja se izvinjama ako sam nesto pomjesala,ali jednostavno je stvar samo u tome,sto je papa Ivan Pavao II bio u ocima miliona ljudi dobar covjek(znaci,posmatrajmo ga malo kao covjeka,a ne kao instituciju citavu),i prema tome,mislimd a je opravdano sto ljudi zale za njim... iako se ne slazem sa pretjeranim zaljenjem,jer to svakako nije potrebno...nikome...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 00:05 

Koji ste vi primitivci ponekad stvarno. Ali stvarno. Umro je jedan od izrazito rijetkih ljudi sa nekom moći kojem je UISTINU bilo stalo do ljudi. Ja sam kršćanin, ali što se crkve kao organizacije tiče, ne slažem se s većim dijelom njezina djelovanja u povijesti, ni danas. Stoga me i nema na njezinim ritualima i obredima i slicno, distanciran sam izrazito. Ali papu kao čovjeka koji je pomogao nebrojenim ljudima u svojem životu, samo primitivna budala i balkanac može vrijeđati i omalovažavati čak i nakon njegove smrti.
U biti, vrijeđanje bilo kojeg čovjeka nakon njegove smrti samo pokazuje na kojoj ste razini. Stvarno su me neki od vas razočarali.

Što se mene tiče, Karol Wojtyla, počivao u miru.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 00:15 

RIP

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 00:39 

jebo vas sa tolikim postovima. nema sanse da to procitam. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 03:26 
Lose za njega krajnje , za mene...niti dobro niti lose , niko ne zivi vjecno!!!

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 03:46 

Ravenlea wrote:
jebo vas sa tolikim postovima. nema sanse da to procitam. :lol:

definitivno... :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]