Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 23:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

ima previse LOTR tema
da! 67%  67%  [ 4 ]
da!! 33%  33%  [ 2 ]
Total votes : 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06. 04. 2005. 19:48 

Gia wrote:
@Veliki sarajlija :D

Neka stoji sve kak jeste dok ne pocnu pretjerivat.Mislim, mora se i LOTR dotac jer je u jacksonovu opusu, ali ovo nije iskljucivo o tom filmu pa i o drugim diskutuju ;)

ako samo trecina postova govori o temi, sta je to neg pretjerivanje? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 04. 2005. 20:41 

Leave it.Ne smijem ni ja pretjerivat.
I dosta offtopica :D

Profile  

Post subject: Re: peter jackson!
PostPosted: 22. 04. 2005. 18:13 

Thy light wrote:
ne, ne jos jedna LOTR tema! ako ste mislili.. hell no, dosta ih je vise

Braindead! Bad Taste! Meet the Feebles! Heavenly Creatures! jooj filmova, the mans a genious :)

Ovo i jesu nenormalni,odlicni filmovi,a za onoliko para za koliko je snimljena LOTR trilogija i ja sam mogao dobiti Oscara i to masuuu,I HATE LOTR!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 04. 2005. 18:50 

Da te upoznam sa par situacija, ok?

Za adaptaciju jednog klasika kakav je LOTR odobren je budget od 270 miliona dolara.Sad razmisli malo, to je budget za tri filma plus sav dodatni materijal, sva promidzba, sve verzije DVD-a.Nista nije islo dodatno.Podijeli tu cifru (znaci 270 miliona) na 3 filma.Koliko izadje prosjek?Da, 90 miliona utroseno je za svaki film zasebno (otprilike).
Onda recimo, uzmi u obzir sljedeci film Toma Cruise (War of the Worlds).Za njega (JEDNOG, znaci), odobren je budget od 200 miliona dolara.Eh sad ti meni reci, jel Jackson imao sasvim normalnu i prikladnu sumu za svoj film?Je li ih dobro utrosio?
I usput, Oscare su dobivali i filmovi s proracunom od par milijuncica, znaci to nema nikakve veze.

I s obzirom da vidim da i ova tema ide totally LOTR, ja cu zatvorit.Thy ili Ravager nek otvore ak misle da se ovdje ima ista pametno rec za Jacksona i njegove ostale filmove (ko sto rekoh, vjerovali il ne, covjek je snimio jos filmova osim Gospodara...).

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]