Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 19:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2005. 11:40 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
moram se sloziti s ICed iako mogu i bez njih,al nije d anemaju smjesnih elemenata i da nisu dobre :|
[qoute="rock"]diokhan (citat):
a zaboravih gilmore girls hahahahah ja sam serijofil

heh svidjala mi se ta serija. Naravno Lorelay i Rory su preslatke..
sad gledam Bez traga. Dobra serija. Jerry Bruckhamer pravi stvarno odlicne serije[/qoute]
pa to ti kazem...jerry je king...kako ti nekako priblizi svaki detalj,i nekako je sve cisto jasno,i uvijek su mu likovi neki glavni maheri :D hahah... vozaju bjesna auta i tako heheh ma zakon je lik :D
a lorelay i rory su najludje dvje zemske na svjetu majke mi,haha :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2005. 23:01 

Jerry je mozda najgora osoba (u jednu ruku) koja se pojavila u fimskom/tv poslu.Zasto?
Ta usrana guzica NIKAD nece napravit film zbog filma, zbog dobrog scenarija, zbog UMJETNOSTi nego UVIJEK zbog para.Kakav je to covjek onda?Svaka mu cast na jednom-dva filma, al dajte molim vas, kod koga jos uvijek prolaze ona njegova pop-corn sranja radjena po istom scenariju, uvijek iste stvari, uvijek neko spasava svijet i gets thebest girl, i zaradi 200-300 miliona...?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2005. 23:59 

hahah,al draga gia...mi govorimo ovdje o omiljenim serijama...kad si ti cula da je serija nastalal iz ne-komercijalnih razloga ? :lol:
i osim toga... umjetnost u filmu je davno haman pa izumrla...jedino je odrzavaju ne zavisni kanali poput arte-a koji se jedva odrzavaju u zivotu...
pa filmovi se vis ene prave radi umjetnosti... filmovi se rade radi publike...da zabave ljude...i rijetki su oni koji ce napraviti film i reci :"hej ovo bi moglo biti dobro umjetnicko djelo!:" nego ce reci " hej ovo bi mogao postati blockbuster"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 00:07 
Administrator

Gia wrote:
Jerry je mozda najgora osoba (u jednu ruku) koja se pojavila u fimskom/tv poslu.Zasto?
Ta usrana guzica NIKAD nece napravit film zbog filma, zbog dobrog scenarija, zbog UMJETNOSTi nego UVIJEK zbog para.Kakav je to covjek onda?Svaka mu cast na jednom-dva filma, al dajte molim vas, kod koga jos uvijek prolaze ona njegova pop-corn sranja radjena po istom scenariju, uvijek iste stvari, uvijek neko spasava svijet i gets thebest girl, i zaradi 200-300 miliona...?

Pa vidi.. moras se nekad odmoriti od teskih filmova sa duboko izrazenim medjuludskim odnosima, osjecanjima razotkrivenim potpuno i sl.
Ja kad sam gledo npr. Ljilja 4ever ucrnjacio se u pm :roll:
onda dobro dodje jerry bruckhamer i neki njegov film ili serija da se odmoris. Jerry je prefekcionista i to mi se svidja. Ne znam nikog kome ne valja CSI. I najgroim arti nastrojenim elitistima, i onim kojima su filmovi tipa Plavusa sa harvarda odlicni (thy.....) :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 00:36 

Gia wrote:

Ah jebiga sad, to je vec pretjerivanje.. mislim shvacam ja tebe, lijepo je boriti se (ili bar se osjecati tako) i lijepo je srati protiv 'kapitalistickih hollywoodskih gadova' i isticati vrijednost alternativne filmske industrije u svakom trecem postu, ali ne moze se tako to generalizirati.. cinjenica je da Bruckheimer ZNA napraviti ta 'pop corn sranja' puno bolje nego vecina i da ima jako dobrih serija iza sebe i dobrih filmova te da zna dobro jako dobro iskoristiti visok budzet, prema tome krajnje infantilno je reci tako nesto, ali eto..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 00:48 

IcedFlame wrote:
Mary Jane wrote:
aaa kako sam mogla "alo, alo" zaboraviti, to je zakon
inace americke "humoristicne" serije su mi pravo sranje, ne znam sta tamo ima smijesno :roll:

Nemoj mi reci da Will & Grace, Who's the Boss, Alf, Cheers!, Married With Children, Friends, M*A*S*H, That 70's Show ili West Wing (mislim da se tako zove), nisu smijesne, i da su sranje? :shock:

Cek samo da dodam genijalnog Jerry Seinfelda, ustvari kultnog, Everybody Loves Raymond, According To Jim, The Nanny, Ladies Man te jos dosta kvalitetnih serija, stvarno suvisno nabrajati, te izbacim Will And Grace pa cemo se sloziti sa postom.. ;) ne stoji ti konstatacija abigail, zalim.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 00:53 

Archangel wrote:
IcedFlame wrote:
Mary Jane wrote:
inace americke "humoristicne" serije su mi pravo sranje, ne znam sta tamo ima smijesno :roll:

Nemoj mi reci da Will & Grace, Who's the Boss, Alf, Cheers!, Married With Children, Friends, M*A*S*H, That 70's Show ili West Wing (mislim da se tako zove), nisu smijesne, i da su sranje? :shock:

Cek samo da dodam genijalnog Jerry Seinfelda, ustvari kultnog, Everybody Loves Raymond, According To Jim, The Nanny, Ladies Man te jos dosta kvalitetnih serija, stvarno suvisno nabrajati, te izbacim Will And Grace pa cemo se sloziti sa postom.. ;) ne stoji ti konstatacija abigail, zalim.. :)

et ni ja pojma nemam al sto ste nabrojali je meni totalno dosadno :) ako bio bio ljubazan da mi objasnis "genijalnost" seinfilda i romanoa, samo izvoli? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 01:05 

ma kako god, ali meni will&grace je pravi debilizam, kao i gomila ostalih americkih sranja, humor na silu mi je prezalostan, ali to je samo moje misljenje, naravno ako je vama to smijesno onda ok, vasa stvar :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 01:13 

sunseeker wrote:
Archangel wrote:
IcedFlame wrote:
Mary Jane wrote:

et ni ja pojma nemam al sto ste nabrojali je meni totalno dosadno :) ako bio bio ljubazan da mi objasnis "genijalnost" seinfilda i romanoa, samo izvoli? :)

Pa gledaj 'alternativu' onda.. ali cuj sta je genijalnost u Seinfelda i Romano-a.. eh, jebiga sad.. :) Jerry je jedna od ikona komedije, jedna od najprepoznatljivijih figura comedy svijeta, naravno i Ray Romano.. kome se ne svidja taj stil haj ne svidja, ali brate isticati nekome zasto je Seinfeld totalno kultna serija obozavana od strane milijuna pored onoliko sezona emitiranja, onakve gledanosti, konzistentnosti ili Everybody Loves Raymond, mislim stvarno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 21:54 

Ok, ok, jesam ja malo pretjerala, al je sve sto sam rekla za Jerryja tacno :D

Nego, draga diokhan, jesi gledala ikad Angels in America?Eto ti prvi primjer serije napravljene u ne-komercijalne svrhe znaci pobila sam ti argument :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 22:22 

eto, ti prvi argument da ja za tu seriju nisam cula :D mozda je samo do mene,jer nism tolko upucena... al eto... stavr je u komercijalnsoti,u sto vecem broju nula na cekovima... i nemoj me pogresno razumjeti... nisam ja niposto PROTIV FILMSKE umjetnosti...samo ti kazem da je danas 99% serija u komerijalne svrhe napravljeno,i da haman niko danas(naravno,uvijek ima izuzetaka) nije tolko lud da da hrpu love za seriju koja je u umjetnickom smislu na nivou,al zato zaradjuje dovoljno za jedan big mac sedmicno... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 22:29 

i eto... kontam da si upoznata sa knjizevnocu... znas i sama,da je dolaskom tzv. jeftinih romana...tj. prica za laku noc odraslih ljudi koji nemaju sta bolje raditi,haman pa izumro interes za prava umjetnicka djela...sma primejr ti je u novije vrijeme... da vincijev cod,koji se prodaje ko lud,najpopularnija knjiga trenutno,a svaki strucnjak,i svako ko ima bar malo smisla za umejtnos u knjizevnosti,poznaje ideale knjizevnika,reci ce ti da je to cisti shit od knjige,bez imalo umjetnicke vrijednosti... pa sta? ljudima se dopada... mozda je samo do nas ljudi koji bukvalno svakim danom postajemo sve gluplji i gluplji,pa ne razumijemo vise nista sto je vrijedno... al opet... on zaradjuje,a umjetnici se mogu pushiti...uvijek je tako bilo,smao sto je sada,u danasnjem svijetu gdje je hektika drugi naziv za zivot,novac osnovna sirovina za prezivljavanje,i ne samo to nego i biti "famous person" u smislu "moci naruciti crystal za citav restoran na vlastiti racun" ... ljudima je to potrebno,i to je komercijalnost. nista drugo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 23:13 

Miami crime scene i OZ!a dobra mi je bila i ona always greener ili ti ga tudje sladje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 23:20 

@Diokhan

You are right, sister ;).
No, dobro je nekad pomalo i bit snob i gledat nesto tek toliko da gledas, jednako kao i slusat.Ne mozes se filozofijom opterecivat 24/7.
Nego, naucno je dokazano da sve sto mi sad radimo (6 milijardi ljudi) nije nas ucinilo pametnijim (racunari, mob, all this technology) nego glupljim pa ti gledaj :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2005. 23:27 

pa to ti kazem :wink: dobro je da se na kraju slozismo,bar malo heheh :wink:
to ti kazem,jednostavno ljudi ne zele da mozgaju kad gledjau tv,il citaju knjigu...zele da opuste mozak od problema,i utonu u cudni svijet ,koji je nekim asranej,nekima ne,al i ovi kojima je sranje,ce bojim se,vec u trecoj generaciji od nase biti izumrli,i pjevat ce se epovi o ljudima koji su se zvali umjetnicima :D hehehe :lol:
al eto.. ne treba se tolko opterecivati time :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 03:08 

Gia wrote:

Nego, naucno je dokazano da sve sto mi sad radimo (6 milijardi ljudi) nije nas ucinilo pametnijim (racunari, mob, all this technology) nego glupljim pa ti gledaj :D

ja mrzim ovo savremeno doba, ali ga iz dan duse mrzim :cry: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 04:15 

Je je.. evo vec vracam sve ove moderne tehnikalije koje uzimam zdravo za gotovo i vracam se korijenima.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 13:50 

meni su serije kao i knjige....volim da me odmaraju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2005. 05:48 
Administrator

black wrote:
ako su Will & Grace smiješni onda u kurac... a bogami i Alf.

Ukusi blacky, ukusi....
Meni je recimo Tom Green-ov 'Freddy got Fingered' debilan do bola, a bar 10 ljudi mi je reklo da pogledam taj film i da cu umrijeti od smijeha :?

Jebga, Will & Grace nije humoristicna kao neke od serija koje sam nabrojao, ali definitivno ima dobrih momenata, jer ja nisam bas ljubitelj 'Terrence & Phillip" humora.
Ovo za Alf-a ti necu oprostiti :P
Alf je genijalna serija, pa ti pricaj sta hoces :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2005. 09:57 

a čuj, mogo bi ja sad srat po Alfu tri dana, al kako kažeš - ukusi... :)

inače, ja najviše volim humor tipa "Fast Show", "Swiss Tony", "Muška družba" /ne znam naslov originala), itd. :wink:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]