Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 08:52

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2005. 22:38 
Moderator

ali jarane to nije film,vec jeftina zabava,kontaš?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2005. 22:45 

Pa kontam, to i rekoh, zabavan.. ne rekoh da je u rangu Pulp Fictiona sto se tice zapleta i vise spojenih prica i ponavljanja likova posto se fura na to.. ali da je dobro napravljen, jest..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2005. 22:48 
Moderator

sto se tice vizualizacije,da,ali scenarij je slab i gluma josh slabija
jebga IMHO

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 05. 2005. 00:00 

A dobro, tebi moze biti, meni je interesantan koncept a i prica je dobro ispala, kazem jer mi je poznata.. a i ne smeta ni sto je i Alba tu.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 05. 2005. 17:06 

biafra wrote:
gopeth wrote:
biafra wrote:
pogledo sam SIN CITY,
onako,srednja zalost,moglo je bolje(citaj:da Rodrigez nije imao svoje prste u svemu,film bi morebit bio odlican,ovako su dijalozi crap,glumci glume crappy i sve ima neki komercijalni feeling in it)

strip ekranizacije komercijala dozlaboga...docepaju se stripa pa nabrzaka snime,uzbude ljude sto u 2 sedmice razbacaju para na to..na kraju sve u teski zaborav propadne...samo nek je potez vise u krkanluku i zgodna heroina,omladina je zadovoljna...slabo ko uziva u kakvoj glumi il pogotovu dijalogu
ja bih sto se tice stripova odradio alan forda,to je izobilje likova,mahalske prostote i crnog humora te svakakve zanrovske parodije..

ako Bijafra ikad postane imalo uspjesan reziser(i reziser uopste),Alan Ford ce sigurno biti ekranizovan :D

zovi me za ulogu sir Olivera..cijena,sitnica :D

al dovraga i ti stripovi ..sve je to povezano s nedostatkom inspiracije,ideja..ko se stripa lati za kante je..eto neznam jel iko ikad kakav strip odradio da covjek kaze evo dobar film ! hulk,spiderman,shadow,blade,spawn,conan,hellboy,batman,superman,x-man
constantine,catwoman...brljotina do brljotine
vise bi pametan svijet cijenio i uzivao u kakvom klasicnom real-time stripu,crime il vestern zanru..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 05. 2005. 19:08 

gopeth wrote:
biafra wrote:
gopeth wrote:
biafra wrote:
pogledo sam SIN CITY,
onako,srednja zalost,moglo je bolje(citaj:da Rodrigez nije imao svoje prste u svemu,film bi morebit bio odlican,ovako su dijalozi crap,glumci glume crappy i sve ima neki komercijalni feeling in it)

strip ekranizacije komercijala dozlaboga...docepaju se stripa pa nabrzaka snime,uzbude ljude sto u 2 sedmice razbacaju para na to..na kraju sve u teski zaborav propadne...samo nek je potez vise u krkanluku i zgodna heroina,omladina je zadovoljna...slabo ko uziva u kakvoj glumi il pogotovu dijalogu
ja bih sto se tice stripova odradio alan forda,to je izobilje likova,mahalske prostote i crnog humora te svakakve zanrovske parodije..

ako Bijafra ikad postane imalo uspjesan reziser(i reziser uopste),Alan Ford ce sigurno biti ekranizovan :D

zovi me za ulogu sir Olivera..cijena,sitnica :D

al dovraga i ti stripovi ..sve je to povezano s nedostatkom inspiracije,ideja..ko se stripa lati za kante je..eto neznam jel iko ikad kakav strip odradio da covjek kaze evo dobar film ! hulk,spiderman,shadow,blade,spawn,conan,hellboy,batman,superman,x-man
constantine,catwoman...brljotina do brljotine
vise bi pametan svijet cijenio i uzivao u kakvom klasicnom real-time stripu,crime il vestern zanru..

uf kako ne volim takve filmove, jedva sam prezivila spiderman :( a da ne pricam o ovim drugima

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2005. 12:20 

nemojte se dzaba glupirat i sve adaptacije nazvat sranjima jer vam se jedna-dvije nisu svidjele.
slazem se, reciklaza je bezveze, catwoman je bezveze, ali hulk bezveze?
Ang Lee`s Hulk bezveze?
To je ako ne najbolja onda pri sigurno druga najbolja adaptacija stripa i ovo nije stvar samo licnog misljenja nego mnogih cinjenica.
Isto tako ec za Rodrigueza da nije originalan ovo ono...De mi reci, biafricu, jesi li upoznat s cinjenicom sta je taj tip radio da bi snimio film (svoj prvi)?Upravo on ima vlastitu viziju stvari (koja se dobro mogla vidjeti u Desperadu), IMA kontrolu nad svojim filmom jer je u 99% slucajeva i reziser i scenarist i pise muziku...I tip zna sta radi.Logicno je da svaki reziser napravi propust tu i tamo, al najcesce je to ono sto ih na kraju krajeva cini boljim jer uce na greskama.Kao da je Stanley jedini vrijedan paznje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2005. 14:43 

ja bih prvo nazvao navedene stripove sranjima pa tek onda istoimene filmske adaptacije..nisam iz takvih kreativnih izmisljotina nikako strpljiv izvlacit,uopste govoreci,banalne pouke (stripovi te vrste su namjenjeni ipak djeci)..hulk je fino zacinjen emocionalnim tegobama izvedenim iz narusene porodicne idile i te vrste tragicnih odnosa,sto ostavlja na meni slab utisak jer nisu li svi ovi filmovi uslovljeni istim stvarima? al eto opet svi dozivljavamo razlicito stvari,bez obzira na cinjenice..
mislim da je rodriguez mlad i da ce se vremenom pokazat,mene nije dosad impresionirao svojim radovima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2005. 18:56 
Moderator

Gia wrote:
Isto tako ec za Rodrigueza da nije originalan ovo ono...De mi reci, biafricu, jesi li upoznat s cinjenicom sta je taj tip radio da bi snimio film (svoj prvi)?Upravo on ima vlastitu viziju stvari (koja se dobro mogla vidjeti u Desperadu), IMA kontrolu nad svojim filmom jer je u 99% slucajeva i reziser i scenarist i pise muziku...I tip zna sta radi.Logicno je da svaki reziser napravi propust tu i tamo, al najcesce je to ono sto ih na kraju krajeva cini boljim jer uce na greskama.Kao da je Stanley jedini vrijedan paznje...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
svak ziv je radio da snimi prvi film,bas svako,od Jacksona do Kubricka,ali to nema veze sa temom,sto ja hocu reci je da su mu filmovi zesce SRANJE i to je cinjenica,jer nemaju nikakve,ama bas nikakve poruke ili estetike ili tragova mozganja prilikom stvranja istog,i jednostavno su JEFTINA MALOUMNA ZABAVA,a ne film jaranice,uzmi Smitha kod koga je radnja u filmovima bezze,ali ima opet neku poruku i on se trudi kao reziser,o tome ja pricam
ipak,SIN CITY je uredu film u odnosu na prosle,i sjajno je snimljen,to cu reci,ali sve ostalo je nisko

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 05. 2005. 15:52 

uh jucer opet The Shining na televizoru, jos uvijek jedini film sto mi daje creepy feeling, prava atmosfera 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 05. 2005. 16:50 

Jel iko gledao "Praznik u Rimu"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 05. 2005. 18:29 

Razumi Biafra da film ima vise namjena, a ne samo jednu (da ima poruku i cisto mozganje u komornim dramama)... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 05. 2005. 15:25 

nisu losi filmovi,oba s Denzelom
Man on fire
The manchurian candidate
:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 00:32 
Administrator

Gledah Oldboy. Dobar film, malo nejsan i trazi pazljivo gledanje.

Mandzurijski kandidat je meni odlican.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 17:29 
Moderator

ja tog oldboya ne mogu nikako pronac a fakat me interesuje
dammit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 05. 2005. 15:46 

sad i mene napaliste :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 05. 2005. 19:17 
Moderator

djes ti ba na festu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 05. 2005. 20:57 

Gledala Sky Captain and World of Tomorrow, svidja mi se "scenografija" tj. sve ono vjestacki uradjeno jer se vidi da tip ima viziju koja je nazalost pomalo unistena producenstkim ogranicenjima, ucjenama itd...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2005. 14:35 

biafra wrote:
djes ti ba na festu?

et nesto mi mrsko bi ganjat to sve al ajd drugi put,castim pivom :)
obavezno !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2005. 18:33 

Sinoc na repertoaru Bigger And Blacker i Sin City, again.. 8) Bigger and Blacker je odlican, Chris Rock je legenda neprevazidjena, negov stand-up comedy show.. dovoljno mi ga samo cuti i ne mogu se ne smijati.. :)
A Sin City je bloody zakon.. 8)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]