Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 21:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Što bi učinili?
Ostali bi vjerni svojem stilu i mnogo toga riskirali... 67%  67%  [ 24 ]
Prihvatili bi ponudu, prodali se i osigurali egzistenciju 33%  33%  [ 12 ]
Total votes : 36
Author Message
 Post subject: PITANJE ZA SVE METALCE
PostPosted: 03. 06. 2005. 13:00 

Kao što znate, svi vi pljujete po raznim grupama - a prodali se jadnici, govna iskomercijalizirana i tako dalje.....

No dobro, zamisliti slijedeće....

Imate metal bend, I jednu solidnu grupicu lojalnih fanova, ali vam je financijska budućnost veoma neizvjesna....

Sad se pojavi neka faca s MTV, kaže vam da će vas probit na televiziju i zajamči vam odličnu zaradu i lagodan život ako prijeđete na neki komercijalniji pravac (kao limp bizkit ili slipknot recimo)

Što biste učinili? Ali molim odgovorite iskreno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 13:06 

evo ja imam bend, i nema sanse da predjemo u komercijale, u momentu nije ni moguce, jer nas haman niko i nezna, hehe, ali ja ostajem tom stilu kojem smo poceli, necu ni da pravim neke obrade pjesama...

a privatno slusacu tu muziku koju volim, i nebi nikad presao na neku drugu, ako bi to neka cura od mene tjela itd. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 13:33 

Imam osjecaj da ce tema otici u offtopic al nejse. Uglavnom ja ne bi mijenjala stil. Prvo iz principa, drugo iz ekonomskih razloga jer niko ne obecava profit ni s komercijalnm grupa, posto je svijet vise puno takvih. A postoje uvijek oni koji ce prepoznat pravu kvalitetu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 14:11 

imam bend, i nije mi ni na kraj pameti da zaradjujem od muzike... to je prije svega zajebancija, ak bude neshta od nas biche, ako ne... shta chesh...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 15:22 
Administrator

Shakhbuurz wrote:
imam bend, i nije mi ni na kraj pameti da zaradjujem od muzike... to je prije svega zajebancija, ak bude neshta od nas biche, ako ne... shta chesh...

tako je :) :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 15:25 

Ides, sviras komercijalu par godina, zaradis dosta za ostatak zivota, povuces se i nastavos dalje sa zikom koju volis...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 15:35 

Zanimljivo pitanje. Svaka čast! Nije važno da li će otići u offtopic, evo moje mišljenje.
Ako mi neko garantuje da ću ja moći živjeti kao mali bog na zemlji ako promjenim pravac sviranja, zašto da ne?! Jednostavno razgraničiti ono što se radi za novac, od onoga što se radi za dušu, nema tu nikakvih principa, jebat princip ako nemaš šta da jedeš. Zaradiš gomilicu para, napraviš si studio i uživaš sa svojom rajom u muzici koju voliš, i dobro ti, frižider ti vazda pun, putuješ gdje želiš... da ne duljim.
Druga je stvar ako sviraš iz zajebancije i ne misliš praviti karijeru od toga. Eh, onda pucaj svoje i samo svoje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 16:11 

ostao bi vjeran stilu.

nebi mogao gledat, slusat, citat kako seru po meni da sam se prodao i da na svakom showu u prvom redu gledam 600-700 balavih klinki i klinaca kako se prenemažu. oh god, radije ću okretat hamburgere i svirat za gušt i frendove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 16:12 

imo bi dobar poso i otuda i dovoljno novca da se posvetim jednom besprofitnom totalno underground heavy metal of death bandu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 16:18 

RATAMAHATTA wrote:
Zanimljivo pitanje. Svaka čast! Nije važno da li će otići u offtopic, evo moje mišljenje.
Ako mi neko garantuje da ću ja moći živjeti kao mali bog na zemlji ako promjenim pravac sviranja, zašto da ne?! Jednostavno razgraničiti ono što se radi za novac, od onoga što se radi za dušu, nema tu nikakvih principa, jebat princip ako nemaš šta da jedeš. Zaradiš gomilicu para, napraviš si studio i uživaš sa svojom rajom u muzici koju voliš, i dobro ti, frižider ti vazda pun, putuješ gdje želiš... da ne duljim.
Druga je stvar ako sviraš iz zajebancije i ne misliš praviti karijeru od toga. Eh, onda pucaj svoje i samo svoje!

odlicno receno...
al kad bi zafalilo para i kad bi uso u dugove nema tog metalca koji nebi preso na komercijalu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 16:47 

Hmm.. sto ja imam dojam da bi svi vi redom se slomili da vam poput Metallici (banalan primjer no sluzi svrsi u biti) netko pristupi sa 'ponudom koja se ne odbija'.. 8) ali lako je sad o tome pricati, mislim kad si mlad, kad ti je to samo zajebancija, ili jos vaznije kad ti egzistencija ne ovisi o tome, ali kad skontas jednog dana da si 'potrosio' mladost i da moras nesto promijeniti u zivotu i onda se malo zamislis i dodje ti sansa da dobijes apsolutno sve sto si ikad zelio.. ee.. sad.. malo ih je koji bi u takvoj situaciji odjebali takvu priliku.. no posto su cisto hipotetske situacije ovo, ne bih mogao odgovoriti na ovo jer puno je tu faktora u igri..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 17:01 

rekao bi im da mi daju disanje usta na kitu (moju) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 17:20 

A ne znam,u svakom od ovih odgovora sam nasla nesto sto bih i sama rekla.Recimo,krene se s zajebancijom bez pomisli na neki posao,pa onda vremenom covjek pozeli i da snimi to sto radi,pa ako se svidi raji na neko slusanje onda se krug osoba siri koje bi to sve cule.Sve je stvar jacine necijih principa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 19:45 

Nije sve u zivotu crno-bijelo. Postavljanja stvari na ovaj nacin i povlacenje ostrih ganica je karakteristicno za pubertetlije :P
A ne fali vala ni komercijalno uspjesnih umjetnika kojim gomila 'iskrenih' underground bendova koji se ovdje velicaju ni po kom osnovu ne moze ni svijecu drzati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 19:56 

Maideni uopce nisu MTV bend, ali zive i vise nego dobro.
Znaci, ko sto Advers rece, nema tu crno-bijelo neg radi na tome da prevazidjes te krajnosti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 20:23 

ma garant da bi i više od 80% ljudi promjenilo stil za novac..
ipak novac pokreče svijet....
pa ti možeš ostati u duši i metalac i šta god očeš...
ali teško je ipak to sada razmišljati dok nisi u toj situaciji....ali vjerujem da bi nekog nekakva dobra ponuda ostavila ravnodušnim....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 21:19 

kao prvo, nikad ne bi došao u situaciju da glazbom zarađujem za život (jer već bih onda bio u teškom kurcu šta se muzike tiče). kao drugo nikad ne bih prihvatio neke pizdarije koje mi se ne sviđaju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2005. 23:35 
Moderator

ma kakvi,samo za raju i dušu,a ako se sta zaradi,ide na žice,pojačala,procesore...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 00:57 

to je pitanje dublje od metala, to je pitanje o principima, kulturi i tome kako su vas odgajali da shvacate stvari poput novaca i samih principa... stvar je iznimno individualna.

moram priznat da zapadnjaci po defaultu dosta lako pokleknu pred novcem i da je to tako rec, prirodno za njih jer se kroz povijest uvijet to desavalo... ekstemitet su amerikanci. Neka ipak stalozena realnost koja ima izlete tu i tamo u drskost poput one americke su europljani. npr za istocnjake - japanci, koreanci i sl.. za njih ne sumljam da ce biti do smrti vrijedni nekim svojim idealima jer je to totalno neshvatljiva kultura nama "zapadnjacima"... meni je osobno zao da ih nemogu shvatit i masu puta me to smeta...

sve sta zelim rec je da mi zapadnjaci (ne svi dakako, ali vecina) su u stanju klet se u nesto neko vrijeme i onda zbog necega poput novaca ili slave, pogazit to drugog trena, istocnjaci to ne bi napravili (tj omjer bi bio drugaciji - kod njih bi to malo ljudi napravili, a u zapadu upravo obratno..)

ja se nadam da ako bih se ikad nasao u takvoj situaciji da bi imao dovoljno snage i casti odbit takvu ponudu... puno toga, ako ne i sve u zivotu po meni pociva u casti i principu... iako se sve manje u svijetu to primjecuje, i to je tuzno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 01:27 

volio bih ostat sebi vjeran, ali vjerojatno bi nazalost preso u komercijalu

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]