Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 14:41

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 766 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 39  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 05. 2005. 00:18 

reign in blood je najjebeniji...

Angel of death...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 05. 2005. 08:40 

posto sam se tek registrovao napisacu svoj komentar o slayer-u.Slayer je definitivno najbolji thrash sastav.najbolja pjesma mi je sesson in the abbys kao i istoimeni album.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 05. 2005. 10:45 

Reign in blood mada i ostali albumi do Decade of...mogu uci u konkurenciju,kao sto je vec neko primjetio.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 02:49 
Administrator

"Slayer have officialy announced that their new, yet untitled, album will be released on Monday, October 10th 2005 via american recordings/Sony.

As soon as there are more details, they'll be right here!"

et jedva cekam i ovo,ako ga ne odulje do naredne godine,kao sto zna bit...pa ce mo vidjet

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 04:44 

Yeah.. oh yes, yes, that is sooo good.. :P
Ima da pozure s tim.. a album s Lombardom MORA biti bolji nego prijasnji uradci..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 19:20 

hm...
imam 11 albuma doma i nikako da krenem slušat...
koji je po vama najbolji, pa da od njega krenem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 19:35 

pa kreni od prvog :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 19:37 

hahaha
bolje da ni ne krenem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 19:39 

pa ja ti ozbiljno rekla :roll: a ti kako hoces... :roll:
a mozda i jest bolje da i ne krenes :? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2005. 20:05 

podji od Hell awaits :twisted: :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 06. 2005. 00:15 

Moras poslusat Slayer. Sad cu citirat Neleta: "Ko ne slusa Slayer, ne moze se smatrat metalcem". ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 06. 2005. 01:14 

If you don't listen to Slayer, you need to just fucking die!

najjachi quote ikada...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 06. 2005. 20:47 

Shakhbuurz wrote:
If you don't listen to Slayer, you need to just fucking die!

najjachi quote ikada...

ne pretjeruj....
sramotiš Darkthrone sa svojim postom....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2005. 00:06 

:lol:

Yao..

Slayer IS Metal, very plain and simple..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 06. 2005. 22:03 

Najjjjjebeniji speed sto je ikad krocio kvadrantom alfa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 06. 2005. 00:00 

Hanneman wrote:
"Slayer have officialy announced that their new, yet untitled, album will be released on Monday, October 10th 2005 via american recordings/Sony.

As soon as there are more details, they'll be right here!"

et jedva cekam i ovo,ako ga ne odulje do naredne godine,kao sto zna bit...pa ce mo vidjet

uuuu... can't wait

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 16:07 

Zasto svi seru na taj album????
Meni je OK.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 22:23 

Wehrmacht wrote:
Zasto svi seru na taj album????
Meni je OK.

Potpisujem.

Ljudi citaju sta pisu neki tam debili i ne preslusaju album. Pjesme kao sto su Exile i Payback djeluju ko da su upravo sa Reign In Blooda skinute.

Disciple, Here Comes The Pain, God Send Death, sve super pjesme.

Ovom prilikom napominjem da mi je Exile jedna od njihovih najboljih pjesama ikad, ide casno uz Antichrist, Angel Of Death, Ghosts Of War i Hallowed Point :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 04:16 

Heh.. Aha.. A mozda se ljudima ne svidja to sto GHUA odudara od prvih albuma ko nebo i zemlja..?
Exile i Payback kao da su sa Reigna skinute..? nemoj me nasmijavati svega ti.. ne mogu da vjerujem da je isti bend izdao ova dva albuma.. Exile dobra..? pjesma je nekim cudom pjevljiva i to je to.. katastrofalni textovi na citavom albumu.. svaka treca 'fuck'.. ocajni refreni.. breakovi su nidje veze.. toliko mallcore-ish zvuk da je to presmijesno.. a i previse je HC utjecaja na albumu za jedan normalni Slayer thrash uradak..
Jos Arraya nikad gori nije bio.. jes da mu je stil shouted vocals od kad postoji al ovo je smijesno.. na momente djeluje kao iskrivljena Durst kopija.. sto nije uopce pohvalno.. citav album se dere na infantilne mallcore 'the whole world hates me', 'fuck fuck fuck motherfucker' lyrics uz spustene gitare a la Slipknot.. :? wtf. jebote.. uzmi ti fino redom i poslusaj album te obrati pozornost malo na riffove i usporedi sa ranijim albumima.. reciklaza nevidjena uz to sto se kroz 80& albuma proteze jedan te isti jebeni riff, simplistika teska, na par pjesama i isprekidani, jos jedan Slipknot tribute.. :roll: koji je k* njima bio (djes King sta ima..) kad su trazili uzore za album pojma nemam..
Jos produkcija izbacena u prvi plan totalno unistava koncept Slayera.. 'vokal' u prvom planu, 'Arraya at it's prime, yah', gitare u drugom.. heh.. jedino sto mogu reci da je Bostaph dobro odradio posao.. al uz sve to on ne moze Slayeru dati ono sto im Lombardo daje.. primjer Deviance-a, Seven Faces-a.. heh.. da je tu Lombardo svirao ne bi postojale te dvije pjesme.. tako sporo, dosadno, nemastovito, prelosi pasazhi da se zapitam jel ovo stvarno Slayer odsvirao.. sami primjer toga je jos prije nekog vremena kad je Arraya imao 'briljantnu' ideju za pjesmu ovog tipa a tad jos Lombardo bio u bendu.. Heh, covjek samo poslusao pjesmu i rekao neka hvala, al nema teorije da cu ti ja to svirati.. i to je to.. tko misli da Lombardo nema utjecaj na Slayer nek se ovoga sjeti..
Nego, da ja ne pisem eseje, veliki sam fan Slayera.. i upravo radi toga ne mogu progurati GHUA nikako.. :? nit vidim sta ima jedan Slayer fan traziti u jednom takvom albumu.. vec vidjeno i uradjeno na katastrofalan nacin.. GHUA nije Slayer.. nije cak ni neki metal kad smo vec kod toga.. bar neki narocito kvalitetan.. totalni mallcore worship uz par pristojnih momenata i Slayerovskih riffova izgubljenih u moru jadnih pasazha, lose guitar produkcije i jos jednom, katastrofalnih winey vokala..
Ne ponovilo se brate.. cekam Lombarda, nadam se da su ona dvojica izgubila tu Slipknot fixaciju, Arraya moze i mora bolje te se iskreno nadam da ce slijedeci album u orig. postavi biti prava razbijacina, a ne 'ovo' sto mi zadnje servirashe pod Slayer.. kako da ne..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 09:34 

Archangel wrote:
Heh.. Aha.. A mozda se ljudima ne svidja to sto GHUA odudara od prvih albuma ko nebo i zemlja..?
Exile i Payback kao da su sa Reigna skinute..? nemoj me nasmijavati svega ti.. ne mogu da vjerujem da je isti bend izdao ova dva albuma.. Exile dobra..? pjesma je nekim cudom pjevljiva i to je to.. katastrofalni textovi na citavom albumu.. svaka treca 'fuck'.. ocajni refreni.. breakovi su nidje veze.. toliko mallcore-ish zvuk da je to presmijesno.. a i previse je HC utjecaja na albumu za jedan normalni Slayer thrash uradak..
Jos Arraya nikad gori nije bio.. jes da mu je stil shouted vocals od kad postoji al ovo je smijesno.. na momente djeluje kao iskrivljena Durst kopija.. sto nije uopce pohvalno.. citav album se dere na infantilne mallcore 'the whole world hates me', 'fuck fuck fuck motherfucker' lyrics uz spustene gitare a la Slipknot.. :? wtf. jebote.. uzmi ti fino redom i poslusaj album te obrati pozornost malo na riffove i usporedi sa ranijim albumima.. reciklaza nevidjena uz to sto se kroz 80& albuma proteze jedan te isti jebeni riff, simplistika teska, na par pjesama i isprekidani, jos jedan Slipknot tribute.. :roll: koji je k* njima bio (djes King sta ima..) kad su trazili uzore za album pojma nemam..
Jos produkcija izbacena u prvi plan totalno unistava koncept Slayera.. 'vokal' u prvom planu, 'Arraya at it's prime, yah', gitare u drugom.. heh.. jedino sto mogu reci da je Bostaph dobro odradio posao.. al uz sve to on ne moze Slayeru dati ono sto im Lombardo daje.. primjer Deviance-a, Seven Faces-a.. heh.. da je tu Lombardo svirao ne bi postojale te dvije pjesme.. tako sporo, dosadno, nemastovito, prelosi pasazhi da se zapitam jel ovo stvarno Slayer odsvirao.. sami primjer toga je jos prije nekog vremena kad je Arraya imao 'briljantnu' ideju za pjesmu ovog tipa a tad jos Lombardo bio u bendu.. Heh, covjek samo poslusao pjesmu i rekao neka hvala, al nema teorije da cu ti ja to svirati.. i to je to.. tko misli da Lombardo nema utjecaj na Slayer nek se ovoga sjeti..
Nego, da ja ne pisem eseje, veliki sam fan Slayera.. i upravo radi toga ne mogu progurati GHUA nikako.. :? nit vidim sta ima jedan Slayer fan traziti u jednom takvom albumu.. vec vidjeno i uradjeno na katastrofalan nacin.. GHUA nije Slayer.. nije cak ni neki metal kad smo vec kod toga.. bar neki narocito kvalitetan.. totalni mallcore worship uz par pristojnih momenata i Slayerovskih riffova izgubljenih u moru jadnih pasazha, lose guitar produkcije i jos jednom, katastrofalnih winey vokala..
Ne ponovilo se brate.. cekam Lombarda, nadam se da su ona dvojica izgubila tu Slipknot fixaciju, Arraya moze i mora bolje te se iskreno nadam da ce slijedeci album u orig. postavi biti prava razbijacina, a ne 'ovo' sto mi zadnje servirashe pod Slayer.. kako da ne..

Dobro ba jebote...

Nisi ti nikakav fan Slayer-a, ti si jedan od mnogih koji kod Slayera vole samo neke stvari, slicno ljudima koji vole Iron Maiden radi epova tipa Rime Of The Ancient Mariner i Mother Russia, pa onda kupe novi album i vide da takvih pjesama nema i umjesto da se prilagode toj promjeni stila, samo seru kako nevalja album.

Ali, da ne idem na stranu previse, ti da si pravi fan Slayera, znao bi da:

1. Svi su albumi Slayera stilski drugaciji, al bas svi. Show No Mercy cak naginje prema zvuku Iron Maidena ponegdje (Metalstorm), Metallice (Antichrist) i normalno imaju i svoj klasicni zvuk tu (Final Command). Uglavnom, album je muzicki drugaciji od svih ostalih. Onda Reign In Blood, South of Heaven, Seasons, Divine Intervention, sve drugaciji zvukovi i stilovi, kako pjevanja tako i sviranja.
Meni je njihov najgori album Diabolus, ali i kao takav ima pjesmu Bitter Peace, koja je jebeno remek djelo.

2. South Of Heaven je bio razocarenje nakon Reign In Blooda, a danas svi vidimo da je to tehnicki njihov najbolji album.

3. Exile. Hajd stisni i reci da dio od 2.55 nije cisti "old school" Slayer! Kompletan God Hates Us All je pun takvih dijelova i pjesama. Djetinjaste psovke mi ne smetaju isto ko sto mi nisu smetali ni djetinjasti stihovi o satanu i hordama zla. Dakle tu imamo odredjenu kompenzaciju u tekstovima:)
God Send Death zvuci kao nesto sto pripada na South Of Heaven, Disciple je definitivno zanimljiva pjesma, Here Comes The Pain razara, a o Paybacku ce ti sve rec ja mislim svaki thrasher koji drzi do sebe.

4. War Ensemble, 1990. godina. Ako malo bolje obratis paznju, vidices da Arraya tu urla kao i na God Hates Us All u tzv. "modernom" stilu. Naravno, pjesma je legendarna, zato sto su vam omiljeni mediji i recenzenti rekli da je legendarna, a ne da ima netipican vokal.

5. Read Between The Lies, 1988. godina. No comment. Svako ko je odsluso zna zasto je sva prica o ukljucivanju nu-metal elemenata u God Hates Us All besmislena.

6. Ako ocekujes od novog albuma stari zvuk, odmah se pripremi na razocarenje. SLAYER NE PRAVI ISTE ALBUME. Nikad nisu i nikad nece.
Umjesto toga, lijepo se opusti i uzivaj slusajuci.

7. Megadeth - The System Has Failed je sranje.

8. Kerry King nije izgubio Slipknot i Pantera fiksaciju, ali zato prezire Freda Dursta.

9. Sto se tice Lombarda i laganijih stvari, Lombardo je bio softening faktor u Slayeru i on bas suprotno nije bas odobravo preagresivne pjesme i tekstove o komadanju i sl. Da se Lombardo pito, legende kao sto su Necrophobic i Angel Of Death ne bi ni postojale.
Postmortem je dosta spora pjesma i meni dosadna (izuzetak naravno kraj)
South Of Heaven - spora i creepy, odlicna, ali rezultat eksperimenta
Dissident Aggressor - WTF!? Bolja Judas Priestova verzija.
Live Undead - WTF!? na kvadrat
Dakle, eksperimentisanja i odstupanja je bilo i prije.
Spill The Blood, Dead Skin Mask, itd, itb - sve preteca Deviancea i kompanije.

10. Tom Arraya - najgore je zvuco na Seasons In The Abyss i Divine Intervention. na ovom je super ispo, najbolje uz Reign In Blood i South Of Heaven. Ponovo navodim primjer Exilea i Paybacka.
Nikako mi nije jasno kako ljudi ne vide i ne cuju koliko je Exile u stvari fantasticna pjesma.

Zakljucak - God Hates Us All je fantastican thrash album, brz, agresivan, zanimljiv, mastovit i sto se mene tice, to je pravac u kojem treba krenut Slayer dalje. Album ba razara, melje sve sto je izaslo u proteklih 4-5 godina. Ne moze bit Slayerskije od onog.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 766 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]