Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 29. 06. 2025. 00:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11. 06. 2005. 18:29 
Administrator

evo nekih dosadasnjih setlista s ove turneje (raspored pjesama se nekad mijenja, al ovo ispod je to sto se moze ocekivat):

#1:
Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
She Wolf
Something I’m Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Of Mice and Men
Kick The Chair
Hangar 18
Return to Hangar
Back In The Day
Sweating Bullets
Paranoid

Problem Child
Mechanix/Symphony
Peace Sells

Holy Wars

#2:
Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
She-Wolf
Something I’m Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Kick The Chair
Hangar 18
Return to Hangar
Back In The Day
Sweating Bullets
My Last Words
Symphony
Tornado Of Souls

Peace Sells/Paranoid
Holy Wars/Train Of Consequences/Mechanix

#3:
Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
She-Wolf
Something I'm Not
Angry Again
A Toute Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Kick The Chair
Hangar 18
Return to Hangar
Back In The Day
Sweating Bullets
Tornado Of Souls
Symphony of destruction
Rattlehead
Peace Sells

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 06. 2005. 19:06 

rijesio sam i ja da idem, valjda ima jos karata

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2005. 13:16 

MEEEEEEEEEEEEEEGAAAAAADEEEEEEETHHHHHHHHHHHHH

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2005. 15:26 

Jos malo je ostalo a ja sam sve nestrpljiviji.Jeli ko slusao ove Dungeon sto ce biti predgrupa?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 06. 2005. 21:44 

pravo da kazem da nisam ali je tu MEEEEEEEEGAAAAAAAAAAAADEEEEEEEEEEEETH

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 02:35 

Jeli , jeli možda to Dungeon bell?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 15:03 

pobesnelizmaj wrote:
Jeli , jeli možda to Dungeon bell?
Nije dungeon bell(nema nasih predgrupa),ovo je neki australijski dungeon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 12:44 

a što niko ne komentira :D ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 12:50 
Administrator

Ma ko ce ba komentirat kad svi spavaju sto su bili na koncu :) (dobro Emir legenda radi :wink: ) Ja sam zadovoljan, isplatio se put i naravno vidjeti Megadeth, Dave bio odlicno raspolozen 8) Vjerovatno cu napisat review koncerta kad dodjem malo sebi od skoro dva dana nespavanja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 14:02 

Paradox wrote:
Ma ko ce ba komentirat kad svi spavaju sto su bili na koncu :) (dobro Emir legenda radi :wink: ) Ja sam zadovoljan, isplatio se put i naravno vidjeti Megadeth, Dave bio odlicno raspolozen 8) Vjerovatno cu napisat review koncerta kad dodjem malo sebi od skoro dva dana nespavanja...

evo se Emir javlja sa posla isto mrtav. joj kako sam umoran.
koncert je bio pravo cool. Dave je fakat pravi cooler i profesionalno odradio posao. malkice me iznervirao ali to necu komentarisati da ne bih usrao kompletan dojam.
MEEEEEEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAAAADEEEEEEEEEEEEETH

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 14:04 

Ko je sve bio iz Sarajeva?
I daj pricajte jos sta i kako je bilo.Sta su svirali?Koliko su svirali?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 14:09 

Evo ja sad dosao i mrtav sam umoran.Zadnje dvije noci sam ukupno spavao oko 2 sata pa cu samo ukratko.
Dungeon-bili su super mada su na kraju malo poceli smarati.Uglavnom odradili su posao koji se od predgrupe ocekuje.
Megadeth su razvalili!Ispocetka problemi sa zvukom (Dave se nije cuo) ali kasnije su stvari dovedene na svoje mjesto.Set lista je ocekivana ali bez Mechanix-a.Atmosfera je bila najbolja na A tout le monde,Peace sells i naravno Holy wars.Dobro je i sto je Dave bio raspolozen.
Publika je bila odlicna ali je prostor bio bezveze.Bilo je nenormalno vruce i nije se moglo pomaci jer je bilo maksimalno puno.Odoh sad spavati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 14:57 
Administrator

Ma prve 3 pjesme se Dave nikako nije cuo, sto je naravno bilo do hebenog tonca, al eto... Da, nije bio Mechanixa, al jest zato Rattle Head 8) Trust i Symphony bi jos dodao kao pjesme gdje je bila fenomenalna atmosfera :) Al ne kontam sta su Hangar 18 onako rano svirali :? Ma sve u svemu odlicno, samo brate premal onaj prostor (za one koji su iz SA, e pa ta vam basta SKC-a dodje ko pola naseg otvorenog FIS-a, i jos manje od toga cini mi se) i normalno previse ljudi za takav prostor bilo.. Zna li se na kraju koliko je bilo prodanih ulaznica?

BTW iz Sarajeva nas je bilo jedno 10, cini mi se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 18:37 

joj ludnica je bila predobro no comment

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 19:08 

Ma ja sam samo prošo pored SKCa i vido dosta ljudi koji su blejali napolju, i naravno čuo Megadeth kako roka... Za one koji nisu mogli da udju na cert bilo je gotivno mesto kod fontane koja je između JDPa i SKCa, odlično se sve čulo!ali se naravno nije ništa videlo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 09:15 

Sto se same svirke tice, bilo je FENOMENALNO... Sviraju bez greske-a bas sam se pitao kako ce zvucati u novom sastavu-, Dave je bio raspolozen, set lista odlicna (Rattlehead (malo iznenadjenje), Tornado of souls, She-wolf, Symphony, Skin o' my teeth, Peace sells, Wake up dead, Holy wars, Trust, Hangar 18, In my darkest hour... bas solidan izbor pjesama), jedina zamjerka je prostor, stvarno bezveze... Sve u svemu, oduvali su! I ova nova postava dere samo tako! Stvarno majstorski!
Mala zanimljivost> Najava za Holy Wars: This one is dedicated to the fighting spirit of serbian people...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 09:41 

Quote:
Najava za Holy Wars: This one is dedicated to the fighting spirit of serbian people...

:lol: i odma te kupijo :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 14:05 

Hm? Navedeno je cisto informativno, a i bilo je (najvjerovatnije) ironicno receno i sa Mastejnove strane, jer - uporedi tekst pjesme sa najavom..... Ta pjesma upravo i govori o takvim glupostima i "fighting spirits" poput ovih nasih na ex Yu prostoru... Zato nemoj da se bavis skrivenim znacenjima onog sto sam ja rekao... Btw, bitno je da ne znas da se ne pise "kupiJo", vec "kupio", al zato znas sta ja mislim...

Last edited by Undead on 16. 06. 2005. 14:35, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 16:00 

"odlicno i vrijedno para" bio bi nekakav kratki summary:) nesto losiji zvuk na startu mi nije pokvario raspolozenje (prve tri pjesme medju kojima je bila i hangar 18 :( ) jer dave je takav tito i autoritet na bini da sam prosto znao da jednom sve mora krenuti kako treba... i jeste... srecom jako brzo... sjajno je bio raspolozen a bogami i novi bend mu je vrhunski.

malo razocarenje je tornado of souls.. nekako neocekivano mlako isla od starta do kraja (a covjek bi rekao da je bas koncertni materijal :?) i steta sto je hangar isao na samom startu dok se jos kuburilo sa zvukom...ostatak je bio sjajan! hebga koga trust, symphony of destruction, peace sells, she-wolf nisu podigli, e taj je papak sta mu mogu :P :)

novih pjesama je bilo dosta (najvise)... koga briga kad su live bolje 5 puta :) ( blackmail the universe je prava metal bomba a cak mi je super sjelo horsko pjevanje (refrena oooo-ooo-ooo :)) u back in the day, inace pjesme koju mozda najmanje gotivim s posljednjeg cd-a)

inace i ja sam ostao u rebusu nakon dave-ovog uvoda u holly wars, al kad malo bolje razmislim, undeadovo tumacenje mi izgleda skroz logicno :)

sljedeca turneja (ako je bude naravno) se ne propusta

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 15:20 

Undead wrote:
Hm? Navedeno je cisto informativno, a i bilo je (najvjerovatnije) ironicno receno i sa Mastejnove strane, jer - uporedi tekst pjesme sa najavom..... Ta pjesma upravo i govori o takvim glupostima i "fighting spirits" poput ovih nasih na ex Yu prostoru... Zato nemoj da se bavis skrivenim znacenjima onog sto sam ja rekao... Btw, bitno je da ne znas da se ne pise "kupiJo", vec "kupio", al zato znas sta ja mislim...

Prije bih rekao da se odnosilo na Kosovo,posto je Dave sada deklarisani Hriscanin!Ali nije ni bitno,bitno je da je koncert bio neopisivo dobar!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]