Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 00:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 15:33 

defunctus wrote:
@Uriel

Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!

Prihvatam, nisu svi dezinformisani, u pitanju je to da je vecina ljudi bila predugo pod prelosom propagandom, pa se dobija taj osjecaj kao da su im isprani mozgovi. Da je bilo ko drugi bio pod istim stanjem siguran sam da bi isto toliko u zabludi.

Medjutim ovaj postupak Dubioze nije bio ni pod razno provokacija nego pokusaj isticanja istine o zlocinu pocinjenom. Mislim da se mladi ljudi ne bi trebali uopce zamarati s tim i mislim da je vecina zvizduka bila upravo zbog toga...ali nismo mi birali i mogli uticati na ono sto se desavalo - sranje se desilo i sad ga se mora prepoznati i prihvatiti kao dio nase surove realnosti a ne praviti se kao da se nista nije desilo i idemo sad svi svojim putem!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 15:38 

Damian wrote:
defunctus wrote:
@Uriel

Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!

Apsolutno tacno brate!Pokusao sam da ostanem van ove politicke price ali ne ide!Kad vec hocete,ajd da se vratimo na pocetak rata!Gdje je on poceo?U B.Luci ili u Sarajevu?I kako je poceo?Poceo je ubistvom srpskih svatova!?!Ko je sad tu genocidan???Slazem se da je u Srebrenici poginulo puno ljudi,ali kad spominjete Srebrenicu zasto ne spominjete Sarajevo?(ako zelite da budite realni,sto nikako niste!)U Sarajevu je ubijeno 10 000 Srba,vise nego li u Srebrenici(mada brojke nisu toliko bitne)a vi ni rijeci o tome!Stavise negirate te zlocine(mislim na muslimane)!Vjerujte meni takvo ponasanje samo ce nas dovesti do novog rata i do jos vise mrtvih!(na svim stranama)

Ti si brate KLASICAN PRIMJER LOSE PROPAGANDE I MEDIJA POD VODSTVOM RATNIH ZLOCINACA! Ne krivim te niti lose mislim o tebi, nisi ti kriv sto si moro gledat te vijesti i slusat te lazi...a bile su potrebne KAKO BI SE DONEKLE OPRAVDAO DIVLJACKI GENOCID!
Ko negira zlocine, ja sam ful objektivan i kazem da je zlocina bilo sa sve tri strane ali haski sud ti dokazuje gdje ih je bilo najvise!

Da nije bilo svatova sigurno ne bi poceo rat! A vojska koja se rasporedila oko Sarajeva mjesec dana prije ubojstva svatova je tu bila na vjezbi. U Hrvatskoj je JNA ratovala sa hrvatima.. a u Bosnu vojska ne bi ni usla..pa da, mozda da su ostali narodi pognuli glave i igrali se igre "sluzi svog tiranina". Barikade po glavnom gradu BIH 1991. u aprilu su postavljali ogorceni igraci lota. :roll:

Pitam se gdje su te ozaloscene majke tih 10000 ubijenih srba... zasto se ne organizuju ko srebrenicke majke, zasto im medjunarodna zajednica nije osnovala institut za nestale osobe, zasto nije donesena nijedna rezolucija koja bi osudila takav cin, cak ni od strane "prijateljskih zemalja", zasto nema masovnih pogreba, zasto se majke ne pojavljuju nikad u novinama, na televiziji i traze svoje sinove - ZATO STO IH NEMA!

Cijeli rat i poslije rata zivio sam sa srbima, u mom haustoru u ratu ih je bilo 5 obitelji. Jedan je bio policajac i na pocetku rata su mu samo oduzeli oruzje, nisu ga ni takli. Nikom od njih nije falila dlaka s glave. Moj najbolji prijatelj u ratu, Jovica sa cetvrtog sprata, je najnormalnije hodao samnom po gradu Sarajevu. Niko od njegove familije nije bio u apsolutno nikakvoj opasnosti. Sa njegovim prijateljima, srbima, sam se cijelo vrijeme najnormalnije druzio kao i sa ostalim sarajlijama. Njegov otac je bio prva violina sarajevske filharmonije, dok nije obolio. Kad su najgora bombardiranja Sarajeva bila, niko ih nije ni pogledo poprijeko i svi smo zajedno trpili.
U sarajevu ubijeno 10000 srba... :roll: onda je u Srebrenici poginulo 2 milijuna muslimana. ili ako hoces to znaci da je izvrsen genocid najvecih proporcija na balkanu a o njemu ama bas niko nista ne zna osim srba. Brate moj... pa i pticama na grani je jasno da su to LAZI !!! Ako cijeli jebeni svijet prica jedno a sacica ljudi iste nacije drugo... ko je u pravu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 18:18 

moze biti da je ubijeno 10000 hiljada srba u,odnosno oko,sarajeva...al to je se odviojalo od 92-96 i okolnosti su bile druge nego u srebrenici...
ja bi prvi ubio covjeka koji meni zeli smrt i koji puca na mene...
al kad neko nema ni oruzija ni snage da bilo sta poduzme i kad taj isti samo ceka da ga ubiju da mu skrate muke...nije to isto
ma srpska propaganda je najgluplja na svjetu
mrtav cetnik dobar cetnik... jebem im hljeb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 19:38 
Moderator

ova tema mi mirishe na zatvaranje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 20:34 

ANALizator wrote:
ova tema mi mirishe na zatvaranje...

jes vala.... DOSTA POLITIKE NA FORUMU

sta kazu koliko ljudi je bilo???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 20:37 

da ja kazem neshto za kraj, ak smijem?
sta se cudite, pa svake godine je bilo incidenata, skandiranja srbiji, dizanja 3 prsta, premlacivanja nesrba! nek to rade brate, meni ne smeta jer je to njihova zemlja, samo dalje od mene!!! vi što godinu za godinom tamo idete i lafo se zgrazujete takvim ispadima, jedino vi zasluzujete ovakve komentare i vi ste objekat zgrazavanja u mojim ocima.
jebo vas exit!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 21:19 

Neshto, slazem se s tobom skroz. Na Exit nisam isao niti cu ici (ma ni za milion godina).

Kao sto sam negdje procitao ovih dana, "negiranje zlocina je njegov zadnji korak" - a ovih sto negiranju, opravdavaju, izjednacavaju krivicu ima na pretek (i ovdje!)

Naravno, imate pravo na svoje misljenje. Cak ovi sto idu na exit i koncerte u Begesh razumijem donekle - Srbija (i Hrvatska) su jedina mjesta gdje se danas moze vidjet metal koncert sa BiH pasosom.

Ali nemojte se onda cudit kad za pola godine ili godinu Ceca najavi koncert na Kosevu i dodje vise raje nego na (j*bene) Dugmice. Nisam ja zlopamtilo i vise sam nego otvoren za dijalog sa svim stranama. Ali ovi dogadjaji ovih dana, nistavne reakcije komsija sa istoka na zlocine koji je cijeli svijet odavno osudio i nastavlja da osudjuje 10 godina kasnije (do te mjere da je cjelokupna nizozemska vlada dala ostavku prije dvije godine zbog Srebrenica) mi govore da iz respekta prema mrtvima, osakacenima, silovanim i rastjeranim sugradjanima ne idem tamo odakle je to zlo krenulo, a ruke pomirenja i suocavanja sa tim zlocinima nema. Pa zar smo stvarno toliki mazohisti?

Historia est magistra vitae!

p.s. skidam kapu pojedincima - ljudima poput "Zena u crnom". Imaju vise muda nego ja!

p.s.s. Zasto lockati topic? Muzika (pogotovo metal) i politika su uvijek isle zajedno. Ili cemo u duhu bratsvta i jedinstva i bjezanja od proslosti sakriti pod tepih sve ruzno... dok ne dohaka, kao 1992? Treba o ovome razgovarati, jedino tako cemo se razumjeti... valjda

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 21:55 

Ej evo ovaj link da bi se vratili na temu i malo spustile tenzije.Klip od 30 sekundi,cisto da se vidi kako je bilo na Slayeru. http://bbns.on.neobee.net/LiveFromHell.avi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 23:23 

da se i ja javim, napalm death - totalna devastacija, covjek se lupo sakom u glavu kad je vidio rulju ispred stejdza, obostrano odusevljenje, grrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhh, istu vece may result, the stone... suuuuper

prije napalma odgledao sam fenomenalni laibach i one fince, sa finaca otiso kad su svirali seek and destroy da stignem prvi na napalm kad tamo vec tri hiljade ljudi.

dan drugi, jebeni agnostic front kao zamjena za sick of it all, haha kako mi je samo sjela ta zamjena, stari dobri agnostic front, njujorski klosari sa hrpom legendarnih hitova, sutka u kojoj je ucestvovala hrpa ljudi,bar desetak od preko sto kila, medju njima i ja, cijelo vrijeme na stejdzu bila hrpa ljudi, ljudi iz nasih bendova pjevali sa agnosticom, jebena rasturacina, hell fuckin hell, domaci bendovi tog dana - saht, oi street himne i hitman hc, te bugari last hope da ne zaboravim

i fajnali, dan treci - odmah na glavni stejdz, ide overdrive, solidno zagrijavanje
SLAYER - razbijanje, jes da je bilo blato do koljena, al je bilo fenomenalno, prihvatam sve utiske prethodnika, nema se tu sta dodati

pitanje - da li je za war ensemble najva tekla ovako

are you ready for war?

yeeeeeeeeeeeeeahhhhhhhhh

are you ready for war?

yeeeaaahh

e sad ono kljucno, rece li araya > I know - You are ready for war
il je to neka moja fikcija

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 23:40 

Cniostani wrote:
p.s.s. Zasto lockati topic? Muzika (pogotovo metal) i politika su uvijek isle zajedno. Ili cemo u duhu bratsvta i jedinstva i bjezanja od proslosti sakriti pod tepih sve ruzno... dok ne dohaka, kao 1992? Treba o ovome razgovarati, jedino tako cemo se razumjeti... valjda

ma ne moze se ovako razgovarati, sta god ja da napisem naci ce se hrpa ogorcenih i kivnih ljudi i to je normalno - bicu bar za sekundu pristrasan il cu bar za sekundu preliti casu, isto tako sam ja kivan i ogorcen na tvoje, urielove i neke druge pisanije na ovu temu, jebo te, nemas pojma sta je gore il ono do 92 il ono poslije 95, a najgore je u svakom slucaju ono od 92 - 95, tilt, biiiiiiiip

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 00:14 

Bomber+ wrote:

ukoliko je araya to tako rekao kako sam ja to shvatio... posto mi je slayer jos drazi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 00:16 

defunctus wrote:
Ej evo ovaj link da bi se vratili na temu i malo spustile tenzije.Klip od 30 sekundi,cisto da se vidi kako je bilo na Slayeru. http://bbns.on.neobee.net/LiveFromHell.avi

i gdje da se covjek kad to cuje ne pocne sutati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 01:00 

Bad::Brain wrote:
Bomber+ wrote:

ukoliko je araya to tako rekao kako sam ja to shvatio... posto mi je slayer jos drazi...

a tako je i reko, il nesto u tom smislu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 02:51 
Moderator

ako je to reko, to mogu biti ( u duhu teme) dvije stvari: ili je mislio na lude metalce, il zna za Srebrenicu, pa je mislio na Srbe...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 11:17 

_stoopid_ wrote:
ANALizator wrote:
ako je to reko, to mogu biti ( u duhu teme) dvije stvari: ili je mislio na lude metalce, il zna za Srebrenicu, pa je mislio na Srbe...

jebga..valjda bi treba znati..
ma araya ruls :wink:

Stvarno pretjerujete sa tumacenjem njegovih rijeci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 12:23 

Jebe se njemu za vama i vasim mukama, samo je cifra prodatih nosaca zvuka vazna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 12:58 

barbum wrote:
Jebe se njemu za vama i vasim mukama, samo je cifra prodatih nosaca zvuka vazna.

:!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 12:58 

Haha, pa koji ste vi likovi!

Od govneta bi napravili raspravu o politici.

Ja sam mislio da su ti metalci nesto bolji od ovi dzigerasa, al kurac - jeste li bili na Slayeru ili na jebenom mitingu SDSa, SDA i HDZa?!?!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 13:02 

Citas mi misli

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 07. 2005. 14:43 

extreme conditions demand extreme responses !

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]