Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 23:06

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 16:15 

Ljudi nemojte me pogresno shvatiti ali svaki covjek ima pravo odabrati gdje da zivi i za ciju repku da navija, ima cak i pravo reci nikad bosna iako u njoj zivi, ima pravo ne voliti svoje sunarodnjake - ali zbog toga imaju i drugi ljudi pravo mu reci koji je on necovjek zbog toga. No, molim vas pokusajte bez nepotrebnog vrijedjanja voditi dijalog.

Neke srbe iz Republike Srpske ne treba osudjivati niti jednog sekunda sto oni zele u Srbiju, sto navijaju za Srbiju jer jebemu mater oni su SRBI! I tijekom rata branili su interes svog naroda u BIH. Pa mislim normalno je to potpuno za jedan narod! Isti primjer imate kod hrvatskog naroda u BIH, ali je tuzno i jadno sto nemogu prihvatiti cinjenicu da zive ipak u Bosni, koja trenutacno ne postoji kako drzava ali se ipak tako vodi. Ljudima koji ne zele dobro mjestu u kojem zive i ljudima koji su oko njih od kojih mogu imati gospodarske koristi ocigledno nesto fali u glavi.
Istina je da je Bosna jos u fazi odredjivanja svog identiteta, jer ocigledno ovako nemoze opstati, ali ne trebamo sami po sebi pljuvati. I ako se odvoje dijelovi u kojima zive srbi i hrvati, ponovo covjek treba biti ponosan na kamen na kojem se rodio i reci da ja sam Bosanac, srbin sam, ali nemogu pobjec od toga da sam srbin iz Bosne a ne iz Beograda, Panceva itd.

I za kraj hocu reci da je svim nacijama nanijeto stete u ratu, ali brate, neki su se fakat ponjeli malo vise neljudski i malo su teze zabrijali na silu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 16:32 

Uriel, buraz slazem se s tobom.Al jedno je braniti interes svog naroda, a nesto drugo vrsit agresiju i genocid nad drugim narodom. Ako je Bosna trebala biti potcjepana, onda se do toga moglo doci i za stolom, bez ovolikih zrtava. Bilo je milion i jedan plan na stolu.

I dan-danas govorim, ako im nije dovoljna RS (u biti drzava koja totalno sprovodi samostalnu politiku), pa neka izadju na referendum i neka se tako izjasne. Nece dobiti cijelu RS da se odvoji, dobice dio Podrinja, istocnu Hercegovinu i zdravo. Hrvati isto tako mogu dobiti west Hercegovinu i zdravo. Kompromis. Zasto nas ostale da sabotiraju? Pa da nije RS-a Bosna bi za ovih 10 godina od rata bila vec u Evropi. Ovako, nemamo ni tekst himne, zastavu nam namecu nekakvi OHRovi (ljiljani su maltene zabranjeni, al srpske zastave sa 4-S se veselo viore po RSu)... RS politicari, naravno, ne zele ovakav rasplet situacije, jer dok god imaju razloga da stite "nacionalni interes" (dakle dok postoji BiH kao drzava u kojoj im je grozno i gdje nemaju nikakva prava - govora, okupljanja, prakticiranja vjere, skolstva, itd), bice izabirani na vlast i bogatiti se. A neuki narod ce i dalje da ispasta, i naravno za to ce kriviti BiH!

A zamisli da ovo nije ovako. Zamisli da je BiH normalna drzava u kojoj svi njeni gradjani rade na zajednickom boljitku umjesto da se sabotiraju, ko sto Focak kaze. Zamisli da nismo morali imati 5 nivoa vlasti, 3 vojske, 2 MUPa, milion ministarstava. Zamisli da nismo na svaka 3 koraka morali graditi dzamije, crkve vec da smo pare ulagali u puteve, zeljeznicu, skole, muzeje, turizam, deminiranje. Pa gdje bi nam bio kraj? Davno bi normalizirali odnose sa susjedima i bilo bi ko na granici izmedju austrije i njemacke - i ne znas da si je presao, al vazno je da si u Evropi. Pa ni istorija ne bi bila tako teska. Reko bi covjek, jes bilo je sranja, al bar saad zivimo u miru. Bolje da mislimo o svojoj djeci i njihovoj buducnosti. Ovako, ja ne zelim da imam djecu koja ce ici u etnicki-cist razred, ili se zbog svog imena nece lagodno osjecat u manjem entitetu. I naravno da cu misliti o proslosti, o ratu, o poginulim jaranima, o ovim jadnim srebrenickim zenama i ostalim stvarima. Jos kad mi neko kaze eto u Srebrenici nije bio genocid, pa dodje mi da iscupam svoju kosu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 16:50 

Cniostani wrote:
Pa da nije RS-a Bosna bi za ovih 10 godina od rata bila vec u Evropi. Ovako, nemamo ni tekst himne, zastavu nam namecu nekakvi OHRovi (ljiljani su maltene zabranjeni, al srpske zastave sa 4-S se veselo viore po RSu)... RS politicari, naravno, ne zele ovakav rasplet situacije, jer dok god imaju razloga da stite "nacionalni interes" (dakle dok postoji BiH kao drzava u kojoj im je grozno i gdje nemaju nikakva prava - govora, okupljanja, prakticiranja vjere, skolstva, itd), bice izabirani na vlast i bogatiti se. A neuki narod ce i dalje da ispasta, i naravno za to ce kriviti BiH!

A zamisli da ovo nije ovako. Zamisli da je BiH normalna drzava u kojoj svi njeni gradjani rade na zajednickom boljitku umjesto da se sabotiraju, ko sto Focak kaze. Zamisli da nismo morali imati 5 nivoa vlasti, 3 vojske, 2 MUPa, milion ministarstava. Zamisli da nismo na svaka 3 koraka morali graditi dzamije, crkve vec da smo pare ulagali u puteve, zeljeznicu, skole, muzeje, turizam, deminiranje. Pa gdje bi nam bio kraj? Davno bi normalizirali odnose sa susjedima i bilo bi ko na granici izmedju austrije i njemacke - i ne znas da si je presao, al vazno je da si u Evropi. Pa ni istorija ne bi bila tako teska. Reko bi covjek, jes bilo je sranja, al bar saad zivimo u miru. Bolje da mislimo o svojoj djeci i njihovoj buducnosti. Ovako, ja ne zelim da imam djecu koja ce ici u etnicki-cist razred, ili se zbog svog imena nece lagodno osjecat u manjem entitetu. I naravno da cu misliti o proslosti, o ratu, o poginulim jaranima, o ovim jadnim srebrenickim zenama i ostalim stvarima. Jos kad mi neko kaze eto u Srebrenici nije bio genocid, pa dodje mi da iscupam svoju kosu.

bravo majstore

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 17:21 

Ravager wrote:
@defunctus :

kažeš da je tvoje srce za domovinu izabralo Srbiju...a pazi sad - po kom osnovu ti misliš da si bliži Srbima iz Srbije nego Bošnjacima i Hrvatima iz BiH ?

Ajd molim te ne pravi se lud i ne postavljaj tako glupa pitanja.Ne moze neka imaginarna,vjestacka tvorevina kao sto je granica razdvojiti jedan narod.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 17:54 

defunctus wrote:
Ravager wrote:
@defunctus :

kažeš da je tvoje srce za domovinu izabralo Srbiju...a pazi sad - po kom osnovu ti misliš da si bliži Srbima iz Srbije nego Bošnjacima i Hrvatima iz BiH ?

Ajd molim te ne pravi se lud i ne postavljaj tako glupa pitanja.Ne moze neka imaginarna,vjestacka tvorevina kao sto je granica razdvojiti jedan narod.

po čemu si ti jedan narod s njima ? kad kažeš "Srbin", to ime podrazumijeva čitav niz varijacija - čačanski Srbin, trebinjski Srbin, zagrebački Srbin, itd., a to su sve različite priče. ista stvar kad kažeš Hrvat, Bošnjak, Albanac...ime samo po sebi ne znači ništa, nije samorazumljivo. to je prirodna pluralnost koju je model PANNACIJE (svenacije, apsolutne nacije) što ga je forsirala sda/hdz/sds politika pokušao negirati, i to je dovelo do krvoprolića. nacija nije vječna i samorazumljiva stvar, ona je izumljena u 19. stoljeću od strane njemačkog narkomana po imenu J.W. Goethe. a kad su njegove ideje stigle do ovih retardiranih prostora, u svjetlu zakašnjelog, reduciranog i agresivnog južnoslavenskog romantizma, stvoreni su dobri temelji za daljnje belaje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 18:02 

potpisujem urielov zadnji citat u vecini toga,

k.j. - pa sa kim si ti to pricao u bl, majke mi nije mi jasno, garant clanovi nekih "urbanih" omladinskih aktivistickih organizacija

ljudi su ginuli na obe strane, svako za svoju ideju i ne treba sad mrtve dirati, i jedni i drugi su zasluzili odredjeno postovanje

na utakmice bih u bl ne bih ni isao, osim u slucaju da je gostujuca ekipa srbije tako da mi je paradoksalno da bih domacinske utakmice igra ovamo

ratna politika sds-a jeste u velikoj mjeri diktirana od slobe i iako je radovan "nudio" "pravednu" podjelu teritorija vise puta sumnjam da bi slobo ikad dopustio da veci dio podrinja ode u bih u takvoj raspodjeli gdje po etnickoj strukturi stanovnistva pripada, e sad kako je uspostavljena ta etnicka struktura to je vec sasvim druga prica

ja redovno potpisujem peticije za otcjepljenje rs od bih, to se ovdje svako malo organizuje i institucionalno odavno je trebao referendum da se odrzi jer bi vrlo lako bilo izlobirati tako nesto u narodnoj skupstini rs ali je proces blokiran od strane ohr-a

evropa bi bih najvise pomogla kad bi HTJELA a to sigurno MOZE primiti je u eu (i sami znate kakva govna su upala u eu) bez daljeg procesuiranja i uslovljavanja

neko rece da smo mi iz rs ovdje zbog provokacije, zao mi je ako tako misli vecina, ja sam tu zbog odredjenog kvaliteta price o muzici koja postoji na ovom forumu, a i pregledan mi je brate

Last edited by Bomber+ on 24. 07. 2005. 06:07, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 18:06 

svaka chast Cniostani za komentare... podrzajem te 100%... al' fakat ima ovdje smijeshnih komentara, nalozene pravo djece... i ja sam dijete zato nechu da se u ovo mijesham... al' Cniostani sve shto je rek'o, upravu je!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 18:07 

ravager - dobar zadnji post, al u datom trenutku kad je yu otisla u pizdu materinu uz neku warp eksploziju i kad je svako poceo da rezi na svakoga neko je mogao da zbrise u francusku, neko u njemacku, neki pak u svedsku... a onima koji su ostali je preostala samo borba za zivot - na sve tri strane

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2005. 18:12 

a sad odoh prelistati black i death metal

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2005. 01:59 

Cniostani wrote:
. Nece dobiti cijelu RS da se odvoji, dobice dio Podrinja, istocnu Hercegovinu i zdravo. Hrvati isto tako mogu dobiti west Hercegovinu i zdravo. Kompromis. Zasto nas ostale da sabotiraju? .

Zato sto bi oni najradije da mi ne postojimo... Pa da uvale svoje guzove u nase kuce,u nase gradove...
Mala im srbija....
A uvijek su imali ideju da naprave veliku srbiju (namjerno malim slovima-kao nas prijatelj Damian),a mi smo im onako simpaticni...pa su nas izabrali da se izivljavaju..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2005. 04:46 

Pretorian wrote:
Pa cijeli svijet prica kako su klali, ubijali, i ganjaju sve njihove likove s vrha koji su ucestvovali u genocidu!
Srbi to znaju, al oni su "nebeski narod" oni su takvog ubjedjenja.

A drugi narodi su nevini,right?I drugi narodi ne znaju (ili znaju samo se prave ludi) da su radili to,right?
Pretorian wrote:
ZATO APELUJEM NA SVE BOSANCE I HERCEGOVCE DA SE NE UBJEDJUJU SA SRBIMA O GENOCIDU JER SE SAMO MOZETE IZNERVIRATI I RAZOCARATI!

1.Srbe ne ubrajas pod "Bosance i Hercegovce"?A kad neko kaze da je iz RS i zeli da se odvoji onda ga pljujete zbog toga,a prvi pocinjete sa razdvajanjima.
2.Rasprava moze biti saasvim obicna (bez nerviranja i razocaranja),samo zavisi na cijoj strani su cinjenice :wink:
3.A i nad Srbima nije bilo genocida?
Cniostani wrote:
I jos bih samo porucio jednu stavr. Ako vam je stvarno tako lose u BiH, pa sta radite na ovom forumu? Jel samo provokacija u pitanju? Siguran sam da ima RS i SCG metal foruma.

Kako se moze protumaciti ovo pitanje?Prijateljski? :D
Meni nije bitno CIJI je forum,nego STA pise na njemu.A ja sam ovde PRVENSTVENO zbog muzike 8)
WyverN wrote:
Zato sto bi oni najradije da mi ne postojimo... Pa da uvale svoje guzove u nase kuce,u nase gradove...

Vase? :lol: A za vas (u tom slucaju) ne vazi isto?Ma ajde bre...
Quote:
pa su nas izabrali da se izivljavaju..

A ti si izabrala ovde (na ovom forumu) Srbe da se izizvljavas? :roll:
By the way,ne pisi Srbija sa malim pocetnim slovom,kao sto ni ja ne pisem BiH malim slovom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2005. 16:04 

... ev pratim ovu pricu jel od trenutku kada je prva rijec u ovom smjeru krenula i nisam imao namjeru da se ukljucim u ovo misleci da ce se magla sama otjerati jer smatram da eto kao ovi ljudi na forumu su normalni, jebe im se vise hocu li ja sutra bajram, bozic, uskrs vaskrs, kurac palac slaviti... i kvaka... i eto opet dodju komentari tipa ''NIKAD BOSNA'', ''RS CE SE ODVOJITI'' i nemogu da vjerujem da ce se opet ta prica potegnuti... RS ce se odvojiti al u kurcu... citav jebeni rat se vodio zbog ocuvanje tog jebenog sitnog integriteta i nema, ali nema sanse da su svi oni ljudi koji su potekli onom jebenom Drinom to uradili ni za sta... mozete ova desavanja zvati gradjanskim ratom, ali ta prica je pala kurcu za usi... i vidim da se jeli odjednom dovodi u pitanje liberalnost, demokratija i sloboda izjasnjavanja na ovom forumu... samo jedan pogled na yumetal forum i vidicete jel kako se na temi ''agonize'' javljaju komentari '' smece, i to federacijsko'', ''nikad uzurpatorska bosna'', ''ne postoji nijedan dokaz da koji ce potvrditi integrtitet bosanskog naroda''(ovaj posljednji komentar nije na spomenutoj temi ali se moze naci u arhivama toga jako liberalnog foruma), pa eto cak i postoji tema gdje se eto potvrdjuje teza da su cak i vikinzi Srbi... kompleksa na sve strane, od Bosanaca koji smatraju da citav jebeni integritet Bosanaca polazi od Turaka i dolaskom Islama (imao sam poprilicno ostru konverzaciju s tim likom) i ti likovi mi se gade, i osoba koji pistolj potezu na mene zato sto sam prolazio Hrvatskim dijelom grada u toku igranja utakmice BiH-Hrvatska... meni je muka vise od svega, zivim u jebeno podijeljenom gradu i postalo mi je apsolutno svejedno ko je ko, sta je ko, jel jede baklavu ili škembiće, sve dok me ostavi na miru da popijem pivu u parku... ljudi, na ovim prostorima nikad nece biti bolje, zato sto su ove niti koje se sad potezu stoljecima stare i to nam dodje kao genetski poremecaj uslovljen Bene Geseritksim nacinom testiranja... dzaba sve ovo... odoh ograti dungeon siege...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2005. 16:41 

Raziel wrote:
... ev pratim ovu pricu jel od trenutku kada je prva rijec u ovom smjeru krenula i nisam imao namjeru da se ukljucim u ovo misleci da ce se magla sama otjerati jer smatram da eto kao ovi ljudi na forumu su normalni, jebe im se vise hocu li ja sutra bajram, bozic, uskrs vaskrs, kurac palac slaviti... i kvaka... ...

Eto ti greska u pocetku.... Ljudi, to je glavna greska svih vas Bosanaca,da treba da nas boli kurac za praznike ko sta slavi... To ne treba , svako treba da slavi svoj praznik, ali i da postuje tudji...

Wyvern izvini, ali ta velika srbija se pravi vec 200 godina, i da je to napravljeno na vreme u 19. veku, sve bi bilo u redu, da je nash mentol od kralja Aleksandar prihvatio 1915 u Londonu samo Srbiju umesto Jugoslavije , niko se ne bi bunio, jer ste se vi Bosnjaci tada po popisu izjasnjavali kao Srbi Muslimanske veroispovesti ...

I niko nece u tvoju kucu... Oce samo da zivi u svojoj drzavi, Srbiji, zajedno sa svim drugim Srbima, a ne u drzavi sa Bosnjacima i Hrvatima jer to nije prirodno... ti ces ostati u svojoj kuci, u svom gradu , u svojoj drzavi .. Bosnjakiji :)

Nego ,hoce li vise neko da mi objasni o cemu se bre ovde radi? Zasto Srbi sabotiraju ista sto oce da odvoje RS? Ne unistava se nijedan narod, nema ubistava, Bosnjaka u RS ima par procenata, isto koliko i Srba u Federaciji, tako da je meni to sasvim logicno...

Sta je tu ruzno sto bi Hrvati ziveli sa svojima, i Srbi sa svojima, i Bosnjaci imali svoju drzavu? Sta tu kome ne odgovara? To je bolje resenje od postojeceg zbog mnooogo cinjenica... pa svi su sa svojima, laksi napredak privredni, ekonomski, laksa ce biti tolerancija izmedju naroda kad se zna sta je cije, jer ovako ne moze nikako... svako bi imao svoju himnu, znao drzavu u kojoj zivi i radio za njen napredak...

I to mi nije jasno, sto se Bosnjaci toliko uzrujavaju oko Srba, ako su Srbi izvrsili genocid na Bosnjacima, zasto im je toliko stalo da zive s njima u drzavi?

I jos sam se setio jedne stvari, odjednom su svi Bosanci i Hercegovci, ali niko nece reci da je Bosanac izvrisio atentat na prestolonaslednika Ferdinanda 1914.... Onda je i Radovan Bosanac, i Ratko Bosanac, i onda uopste ne kapiram sto ista optuzujete Srb(ijanc)e za zlocin :D (haha, aj se sad izvuci iz ovog rebusa :) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2005. 19:48 

Ova tema je usrana!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2005. 20:17 

Nikad necu shvatit ljudsku glupost i to razdvajanje ljudi po nacionalnosti :?

pobesnelizmaj wrote:

I niko nece u tvoju kucu... Oce samo da zivi u svojoj drzavi, Srbiji, zajedno sa svim drugim Srbima, a ne u drzavi sa Bosnjacima i Hrvatima jer to nije prirodno...

cuj nije PRIRODNO, koje idiotsko razmisljanje...

pobesnelizmaj wrote:
Sta je tu ruzno sto bi Hrvati ziveli sa svojima, i Srbi sa svojima, i Bosnjaci imali svoju drzavu?

U bih imas veliki broj mjesovitih brakova, de mi samo pojasni sta bi trebala u tom slucaju da rade djeca iz takvih brakova ? Ne mozes sad tek tako uzet drzavu u kojoj tolko godina zive ljudi razlicitih nacionalnosti i pocet ih razdvajat s objasnjenjem da nije prirodno da zive zajedno...ma daj odjebi ! I samo mi je drago sto ne moze svaki idiot da me svrstava gdje hoce samo na osnovu mog porijekla...

I jos nesto, zasto TI(ali samo ti) hrvati i srbi u bih, KOJIMA SE toliko ne svidja da zive u zajednici sa ostalim narodima zastupljenim tu, jednostavno ne idu u hrvatsku i srbiju (gdje bi zivjeli samo sa hrvatima/srbima sto je PRIRODNO po tebi) a ne da pokusavaju da se odvajaju nesto unutar jedne multionacionalne drzave? Ma da, naravno, svi samo cekaju na njih...

A sad ajte fino da se igrate klikera i barbika ili sta vec, a manite se filozofiranja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2005. 00:03 

Razlicitos treba da spaja, a ne da razdvaja.

Koja je meni gotiva bila kada sam u nepuna dva mjeseca slavio 2 bajrama, 2 bozica i 1 novu godinu. I slavio sam i tudje ko da je moje. Jer i jeste moje. Ako moj komsija nesto slavi i zove me kod sebe, onda cu se potruditi da mu uljepsam njegov praznik, a isto tako i s njegove strane.
Ako svi zive u "etnicki cistom" prostoru kako ce onda to biti moguce.

Obozavam sto zivim u zemlji sa 3 nacije, 4 vjere i 5 naroda. Trebalo bi da nas i vise ima.

Jedino sto bi se trebalo uraditi jeste poistovjetiti naciju i drzavu, a etnicku pripadnost ostaviti kao osobni izbor koji ne bi trebao da utjece ni na sto u drustvenom zivotu.
Upravo zbog multinacionalnih brakova. Kako se djeca tu mogu izjasnjavati? Ha?

Zato je najbolje da smo svi Bosanci i Hercegovci, a jeil ti Srbin, katolik, Bosnjak, pravoslavac, Hrvat ili musliman, to znas samo ti i niko drugi i ne treba da zna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2005. 12:00 

pobesnelizmaj wrote:
Wyvern izvini, ali ta velika srbija se pravi vec 200 godina, i da je to napravljeno na vreme u 19. veku, sve bi bilo u redu, da je nash mentol od kralja Aleksandar prihvatio 1915 u Londonu samo Srbiju umesto Jugoslavije , niko se ne bi bunio, jer ste se vi Bosnjaci tada po popisu izjasnjavali kao Srbi Muslimanske veroispovesti ...

vidiš, dobro je što si napomenuo da se ideja o Velikoj Srbiji rodila tako davno. jer to i jest problem : ideje Dobrice Ćosića, Brane Crnčevića i njima sličnih autora/ideologa/planera proizilaze iz jednog davno zastarjelog, esencijalističkog, nekritičkog shvaćanja nacije. pa jebote, njihov nacionalizam nema veze čak ni sa savremenim europskim desničarstvom, već je ostao u 19. stoljeću. drugo : ti si se uhvatio tog "vi Bošnjaci", a mnogi ljudi ovdje koji imaju drugačije mišljenje od tvoga, uopće sebe ne ubrajaju u Bošnjake (uključujući i mene), već jednostavno u Bosance kojima je stalo da jednoga dana njihova država bude malo normalniji vilajet...

Quote:
I niko nece u tvoju kucu... Oce samo da zivi u svojoj drzavi, Srbiji, zajedno sa svim drugim Srbima

vidiš, to je to arhaično pojmanje nacionalnog jedinstva, o kome sam više puta govorio. po čemu je Srbija bliža bosanskome Srbinu nego BiH ? Srbijanski Srbin je srbijanski i gotovo, bosanski je bosanski i koliko se god trudio biti jednostavno SRBIN (bez atributa i prefiksa koji ugrožavaju "nacionalnu čistoću") on će u prvome redu ostati - bosanski

Quote:
Ne unistava se nijedan narod, nema ubistava, Bosnjaka u RS ima par procenata, isto koliko i Srba u Federaciji, tako da je meni to sasvim logicno...

e vidiš - ako nema ubistava, zašto je onda Bošnjaka par procenata ?

Quote:
I to mi nije jasno, sto se Bosnjaci toliko uzrujavaju oko Srba, ako su Srbi izvrsili genocid na Bosnjacima, zasto im je toliko stalo da zive s njima u drzavi?

pazi, svaka desničarska frakcija, pa tako i bošnjačke (SDA i sateliti), kakvu god priču prodavale unaokolo, svesrdno se trude da zatru svaku mogućnost suživota. ipak, Bošnjaci što žele živjeti sa Srbima, kao i Srbi što žele živjeti s Bošnjacima, jesu ljudi koji imaju malo drugačiju viziju od vladajuće SDA/HDZ/SDS bratije

Quote:
I jos sam se setio jedne stvari, odjednom su svi Bosanci i Hercegovci, ali niko nece reci da je Bosanac izvrisio atentat na prestolonaslednika Ferdinanda 1914.... Onda je i Radovan Bosanac, i Ratko Bosanac, i onda uopste ne kapiram sto ista optuzujete Srb(ijanc)e za zlocin (haha, aj se sad izvuci iz ovog rebusa )

da, bio je to bio Bosanac, Gavrilo Princip, i šta je tu sporno ? pa upravo srpske nacionalističke fronte promiču u prvi plan činjenicu da je on bio bosanski Srbin.
ovo zadnje ti je stvarno preglupo. pa šta misliš kako se oni deklariraju ?Radovan je, za tvoju informaciju, Crnogorac (mada je to tabu tema u SDS vrhu)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2005. 21:37 

Pretorian wrote:
ZATO APELUJEM NA SVE BOSANCE I HERCEGOVCE DA SE NE UBJEDJUJU SA SRBIMA O GENOCIDU JER SE SAMO MOZETE IZNERVIRATI I RAZOCARATI!

1.Srbe ne ubrajas pod "Bosance i Hercegovce"?A kad neko kaze da je iz RS i zeli da se odvoji onda ga pljujete zbog toga,a prvi pocinjete sa razdvajanjima.

Pa vi pisete te jebene peticije! Vi ste te peticije pisali i prije mog komentara, a i dan danas.
Ja bi fakat i volio da se odvojite!
Sta drugo da ti kazem.
KADA TI DRUZE NEVOLIS MENE, STO BI JA TEBE ONDA VOLIO!
(a volio bih da je drugacije al' stas takvi ste kakvi ste)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2005. 21:54 

I necu se vise javljati na ovu temu jer fakat nema smisla.
Neki su ljudi poceli da psuju ja im necu uzvracati sutit cu, ko je divljak on ce ostati divljak i to mu se vuce jos od cukundjeda.
Ja zivim u gradu TUZLI, najbolji prijatelj tj. brat mi je pola srbin pola hrvat, drustvo skoro kompletno mi je srpske i hrvatske nacionalnosti.
Sta ja imam ubjedjivati neke idiote iz RS-a u nesto s cim oni nemaju veze.
Ovi maloumnici sto su mi psovali majku u prethodnim postovima nemaju veze sa zivotom to su obicne seljacine i retardosi i oni nemaju niti ce imati nikada prijatelje kao sto ih ja imam! (mislim na prijatelje drugih nacionalnosti).
Uzivajte u svome srpstvu i svome pravoslavlju, a ja cu uzivati sa svojom rajom iz razlicitih religija, cugat cu s njima vino, rolat maru a kod nas takve price nema.
Vi meni nemate sta reci, ja ne mrzim nikoga cak ni vas, al' mi je zao sto ste takvi fakat mi je vas zao.
Nadam se da vas nikada u zivotu necu sresti!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2005. 01:32 

Pretorian wrote:

KADA TI DRUZE NEVOLIS MENE, STO BI JA TEBE ONDA VOLIO!

Ma neeeeeee... Mi tebe svi volimo.....

Ova tema je sranje.... Prekinite vise...

Srbi su za Srbiju, Bosnjaci za Bosnu i Hercegovinu, Hrvati za Hrvatsku, Sloveni za Sloveniju! I ne jedite govna vise svi (pa i ja sa vama)!
Vasi glupi komentari mi samo pokvare dan!
Prepucavajte se negdje drugdje!
Ovdje svi odjednom znaju sve povjerljive podatke,statistike,historiju-sve!
Manite se price jer to nece nista promjeniti... Svi tjeraju po svome...
I kako se uopce zove ova tema?!?

Dosta nam je bilo svadje,bar meni...

Tema je glupa, i beskrajna, i potresna, i nije nimalo pozitivna..

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]