Mali osvrt na sinocnji koncert Vital Remainsa u Mocvari, Zagreb:
Ljudi, YOU'RE IN FOR A BIG TREAT!
Vital Remains su sinocnjim koncertom pokazali da se radi o bendu koji je pridjev svjetski zaradio s puno rada i muke no finalni proizvod je i vise nego fenomenalan. Scenski nastup, uvjezbanost, konstantan napad sa stagea i izvrstan performance... da ne bih pisao sad nasiroko, a vjerujte mi da rijeci hvale mi naviru jedna za drugom, samo cu reci da je uzivo nastup Vital Remainsa jedna velika kolicina profesionalizma, energije i apsolutne kvalitete!
Dave Suzuki je jedan od najprijatnijih metalaca koje sam upoznao, covjek je cijelo vrijeme bio medju ruljom, pricao sa svakim bez trenutka stava "I'm a rock star" a i ostali clanovi su me iznenadili pristupacnoscu i zeljom za slikanje s fanovima i potpisivanjem kojecega.
U bendu od stare postave sviraju samo Tony i Dave, na gitarama i ja JEDVA CEKAM da ih cujete u Slozi jer su nevjerovatni gitaristi, koji ispaljuju jebene rifove, a Dave-ove solaze prave odlicne atmosfere. Novi vokal, Anthony, je i vise nego dostojna zamjena za Glen Bentona. Vokal mu je identican kao Glenov, isti stil pjevanja, vrlo slican ton. Covjek izgleda kao odvaljen komad stijene (radi kao profesionalni izbacivac), nabildan je uzasno i ima ogromne kilere po rukama kojima sijece prve redove

Odusevio me konstantnoscu svojeg glasa, ni na trenutak nije opadao niti fulao - unbelivable!
Bubnjar je prica za sebe - sta taj klinac radi, na stageu izgleda kao da se igra s bubnjem, ma to morate dozivjeti.
Vrhunac koncerta, koji traje sat i pol i svojevrsni je best off rada VR-a, cini obrada Vadera - Carnal!

Otkako je Doc preminuo, Vitali na svakom koncertu odaju pocast covjeku svirajuci Carnal - RESPECT! Ovo je definitivno i vrhunac koncerta jer Vadere sviraju na prvom bisu i rulja maltene nije skocila kroz krov iz mosh pita
Otvaraju nastup sa introm s novog albuma i pice odmah Dechristianize i Infidel! Sviraju i Battle Grounds sa Forever Underground sto mi je omiljena stvar s tog albuma. Jedina, ali doslovno jedina zamjerka je sto ne sviraju Forever Undergrond, no to se mozda i promijeni na moju inicijativu.
I sad secer na kraju -
Dave Suzuki, glava benda i predivan covjek, je u sinocnjem razgovoru samnom porucio fanovima u Sarajevu da Vital Remains jedva cekaju nastup u Sarajevu, iz tri razloga: culi su predivne stvari o bosanskoj publici ("I've heard you guys are even more nuts then these guys in Mocvara"), nastupaju na jebeni HALLOWEEN night (a amerikanci obozavaju proslavu i dernek za tu vecer) i co-headlineri su s God Dethroned, a to ce biti vjerojatno jedini nastup na ovim prostorima gdje ce se te dvije turneje spojiti! "We expect the best party on tour man". Bend je na kraju poklonio 50 velikih plakata njihove europske turneje (masni papir, kolor), koje ce 50 kupaca karte za Vital Remains dobiti besplatno uz ulaznicu.
Moram napomenuti i to da sa Vitalima na turneju ide i Paul iz Mastera (mislim da ga vec svi znaju) i prodaje ogroman izbor Vital Remains majica. Stvarno odlicnih majica ima, recimo jedna koja mi je zapala za oko - naprijed veliki logo VR-a a nazad pise velikim slovima Forever Fucking Underground! Nice

Medjutim ipak mi je najdraza ona na kojoj je turneja pozadi i pise Sarajevo, 31.10.
Za kraj neznam sto reci osim, ljudi bez ikakvih pretvaranja - ocekujte PREJEBEN death metal koncert!!! Cijeli bend je VRLO, VRLO entuzijastican u vezi nastupa u Sarajevu i ocekuju odlicnu zabavu - na nama je da opravdamo njihova ocekivanja!