Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 23:06

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Fantomas
PostPosted: 01. 10. 2004. 13:29 
Moderator

ludnica!
da sad ne pisem...

Mike Patton: Vocals, etc. (Tomahawk, Mr.Bungle, Peeping Tom, ex-Faith No More,
various solo projects)
Buzz "King Buzzo" "El Hombre" Osborne: Guitar, etc. (Melvins)
Dave Lombardo: Percussion (Grip Inc., Slayer)
Trevor Dunn: Bass (Trevor Dunn's Trio Convulsant, Mr. Bungle, collaborations with John
Zorn and others)

Fantômas is the brainchild of Mike Patton. The name comes from a series of pre World War 1 French crime thriller novels. The character Fantômas is an anti-hero who commits the most appalling crimes. Fantômas is anyone and no one, everywhere and nowhere, waging an implacable war against the bourgeois society in which he moves. The Lord of Terror!

The music can only be described as unique. From subtle and precise to brutal and explosive. It is influenced equally by hardcore/death metal, cartoon music and film soundtracks. It is made up of tiny cells of music that move like frames in a comic strip. It is certainly an amalgamation of the bands from which the members come without sounding very much like any one of them.

DELIRIUM CORDIA is the third full length release from Fantômas. Their 1999 self titled debut was the first release on the now legendary Ipecac Recordings label. They followed that up with the haunting DIRECTOR'S CUT in 2001. The DIRECTOR'S CUT was a collection of cover versions of motion picture soundtrack music.

In the spring of 2003 the fellows reconvened in Los Angeles with Grammy winning producer/engineer (Norah Jones) Husky Hoskulds, to record the better part of 2 new records with distinctly different moods. DELIRIUM CORDIA is the first of these 2 new recordings. The next will come out in the first half of 2004.

DELIRIUM CORDIA is one track. It is several pieces that are weaved together to form one piece. It showcases a quiet side of Fantômas. The Ritalin seems to be working! Possibly the soundtrack to a very dark, fever induced nightmare. The momentary ambience is followed by chaos and confusion. Needless to say, this won't be heard on the radio. Turn on, Tune in & Nod out.

Fantômas plans on doing extensive touring in 2004. How they will pull this stuff off live is anybody's guess. If record sales and press reaction are any indication, it seems that there are many music listening people worldwide that are looking for something unique and interesting. Fantômas's brand of uneasy listening fills that need. The third course, DELIRIUM CORDIA, for your consumption.

uziva li ko u njima?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 16:23 

...hahaha fantomas je ludara jedna velika, patton nije normalan lik...imo sam dva albuma i druze zaboli me glava od toga...totalna nebuloza za uho...ko ovo moze podnijeti svaka mu cast :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 19:28 

fantomas sa melvinsima, mr.bungleom, faith no moreom najveci kurac na svijetu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2004. 20:55 
Moderator

ekvinoks wrote:
fantomas sa melvinsima, mr.bungleom, faith no moreom najveci kurac na svijetu :D

ti si najveci kurac(ne doslovno,naravno),gejčino

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2004. 16:06 

bolesno buraz, al mi se sviiiidjaaaaa:)
amenaza del mundo (il se tak nest pise nisam najbolji s tim spartugalaskim) je genijalna. kad smo kod pattona on je i u dillinger escape plan jel?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2004. 18:21 

bio eugene. aktivan je u Mr. Bungle, Fantomas i Tomahawk -u... ;)

Last edited by osunnećen on 22. 10. 2004. 10:20, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2004. 02:47 

ma covjek je mashina.
deep respect! 8)
nisam slusao mr bugle i tomahawk? kakve preporuke? poredbe i ostalo?
cijenim

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2004. 10:45 

Mr. Bungle ti je neki Avant-Gardni Metal, miks svega i svacega i samim time nesto najorginalnije sto mozes cuti. Izdali 3 albuma, Mr. Bungle '91, Disco Volante '98 i California '99. Prava pravcata komedija.
Tomahawk je cisti eksperimentalizam u Patton fazonu, mada u odnosu na Fantomas i Mr. Bungle-a, ovo je ozbiljno ko klasicna muzika. :) Dva albuma, Tomahawk 2001 i Mit Gas 2003- oba genijalna. Recimo ako volis Tool, jako ce ti se svidjeti Tomahawk. Zasto? Neam pojma, it's just like that! :) Obavezno nabaviti debut izdanja oba benda. Zivjo'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2004. 13:08 

eeeeee, puno hvala:) buduci da volim tool (jako!) zbaci probati. a za experimentalnu muziku uvijek zainteresovan 8) da li se ima negdje kupiti slucajno? ili net?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2004. 13:13 

Heheh, odma sam ja skonto za Tool (nemoze bolje od njih;))... :) Posalji privatnu pa cu ti ja sprzit, nije problem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2004. 18:21 
Moderator

ma da,nek ti meni nisi sprzio,pa ko ga jebe... :evil: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2004. 20:22 

Brrrr. Zakon ali mi se gadi. Ma uzakon! Ne, ne, ne, ne mogu podnest... ma dobr... ovaj, grozno!!! Ma SUPER!!! Ma už... E jebemti, ne kužim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2005. 22:23 
Moderator

Neponovljivi Fantomasi
Jučer je u zagrebačkom rock klubu Pauk održan koncert američke grupe Fantomas. Grupa je inače sastavljena od vrhunskih glazbenika koje predvodi legendarni Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle) na vokalu i elektronici, na gitari je Buzz Osborne (Melvins), na basu Trevor Dunn (Mr. Bungle), a za bubnjevima sjedi Dave Lombardo (Slayer). Sad napokon možemo reći da su se i u Hrvatskoj počeli održavati dobri koncerti. Ovo je definitvno bio jedan od najboljih.

Ipak takav dojam se nije mogao steći pri samom ulasku u klub i za vrijeme iščekivanja konačnog izlaska Fantomasa na stage. Na ulazu se naravno moralo proći kroz rutinsko prepipavanje od glave do pete, otvaranje torbi i slične popratne popratne akcije. Tu nas je dočekalo i upozorenje da smijemo slikati samo zadnje tri pjesme, tj. kad dečki izađu na bis. Naravno, to upozorenje nije gotovo nitko shvatio ozbiljno pa su fotoaparati bili aktivni cijelo vrijeme.

Sa podosta zakašnjena na stageu se pojavila predgrupa - britanska prog core grupa Guapo. Oni su poprilično umrtvili atmosferu sa svojim stvarno prepsihodeličnim stilom. Spašavali su ih jedino dijelovi koji su uvelike ličili na The Mars Volta. Napetost i nestrpljivost rasle su iz sekunde u sekundu pa sam odlučio smiriti živce uz pivu, no to mi nije uspjelo. Došavši na šank doživio sam pravu tragedikomediju. Nesposobnijeg konobara svijet nije vidio. Trebalo mu je petnaest čaša da pretoči pjenu i uspije natočiti pola litre pive (svaka čast stari!). Za to vrijeme Guapo je već završio s nastupom i sve je bilo spremno za nastup Fantomasa.

Nakon još nekih pola sata čekanja ljudi su došli na svoje. Započeo je kaos i urnebes. Za mix pultom s tri različita mikrofona pojavio se Mike Patton. Uvod koji je trajao 10-15 minuta bio je lagan, nakon čega je uslijedila totalna eksplozija euforije. Neprestane izmjene brutalnih death metal dionica, laganih dijelova i bolesnih Pattonovih vriskova i oponašanja raznih instrumenata nisu nikog ostavile ravnodušnim. Stajao sam na mjestu, ne doživljavajući ništa oko sebe, gledajući ravno prema stageu. Osjetio sam kako me obliva hladan znoj i sav sam se naježio. Takvo nešto još nisam doživio. Okrenuvši se oko sebe vidio sam da većina ljudi proživljava iste osjećaje kao i ja. Samo se nekolicina ljudi u prvim redovima naguravala i razbacivala što na ovom koncertu nije bilo nikako prigodno.

Jedina primjedba nastupu Fantomasa je njegovo trajanje od samo sat vremena. Dečki su izašli dva puta na bis, no treći put se nisu pojavili. Točan razlog tome se ne zna, ali pretpostavljam da im je smetala pretjerana buka za vrijeme posljednje pjesme i neprestano fotografiranje. U svakom slučaju mislim da nitko tko je izdvojio 120 kuna nije zbog toga nimalo požalio i da će ovaj koncert svima ostati u dugotrajnom pamćenju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2005. 23:19 

Fantomas zakon covjece... e da mi ih je bilo cut uzivo... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 00:10 

nedavno sam nabavio dva bnjihova albuma...prejaki su
onaj directors cut je meni ludara prava...
al nisam znao da je lombardo sa njima...oo
neka neka

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 00:16 

Cuo sam da Lombardo ne svira na zadnjem albumu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 23:10 

Grudge wrote:
Cuo sam da Lombardo ne svira na zadnjem albumu

jel to onaj directors cut 2 ???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:23 

Jok ovaj ima nekakav nebulozan naziv koji nisam mogao zapamtiti,znam samo da je cover pun nekakvih pink cvjetica

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:09 

sluso sam onaj prvi...ma govno

al je zato director's cut mrak mrakova, i jah mali savjet, ne slusajte na tekim gudrama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 14:24 

Sto? Na LSD-u super i onda se probudis u zatvoru,ludnici,groblju il nekoj slicnoj egzoticnoj lokaciji :twisted:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]