Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 21:31

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: TBF - 03. decembra 2005. Sarajevo, Sloga
PostPosted: 14. 09. 2005. 15:22 

Uriel productions predstavlja:

Velike nade hrvatske urbane scene

TBF (Split, Hrvatska)
( http://www.tbf.dalmatino.de )

+ support ( to be announced soon )

Klub Sloga, 03. decembra, subota u 20:00 sati

TBF su bend koji je izvanredno cijenjen u krugovima muzicara "domace" scene a sviraju fuziju hip hopa, pop-rocka i funka. U Hrvatskoj vaze za jedan od najkvalitetnijih bendova i svirali su s najjacim imenima na sceni. Nedavno su nastupili na MTV Adria Day koncertu, gdje su svirali s Hladnim Pivom, Letom 3, The Hives-ima (iz Svedske) i Siddharta-om iz Slovenije. Za sve detaljnije informacije o bendu posjetite njihov sluzbeni web site http://www.tbf.dalmatino.de

samo djelic njihove biografije:
"Svjesni različitosti naše glazbe od ostatka hrvatske, pa i svjetske, hip-hop produkcije, preduhitrili smo zlobne komentare kako ' TBF uopće nisu hip-hop ', i album nazvali 'Ping-pong', parafrazirajući taj glazbeni žanr, a ujedno izmišljajući potpuno novi i jedinstven žanr. Cilj svega toga je u stvari bilo izrugivanje krutog etiketiranja glazbe i njenog strogog razvrstavanja u potrošačke ladice. Nikada nismo bili, kao istinski uživaoci i stvaratelji glazbe, orijetirani na isključivo neke žanrove, što je slučaj sa onima kojima je glazba samo dekor životnog stila. Ironija je da velik dio hrvatske hip-hop publike drži 'Ping-pong' za najbolji hrvatski hip-hop album do sada. Poznatije pjesme su Ye'n Dva (video spot), Malo san maka (video spot), 3-logija jada. U Hrvatskoj je album stekao gotovo kultni status, a povjerenje publike postigli smo odličnim i originalnim nastupima širom Hrvatske, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmjenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funk-a, soul-a, regae-a, grunge-a, rock'n'rolla, do klapskog pjevanja, svega tu ima."

Last edited by Uriel on 10. 10. 2005. 13:43, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 15:57 
Moderator

Pored svega što si napiso Boki, mogo si jednostavno samo stavit da su splitski narko džiberi, sviraju - ne, pjevaju hip - hop, rap, i nisu skroz načisto sami sa sobom!kao što nije niko iz Splita!

Sve narkomani, toče pivo na igle!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 16:10 

TBF sam gledo prosli vikend i mogu ti reci da su ljudi sve osim narkomani i da fakat jebeno sviraju. Ko voli ovakvu muziku mislim da ce uzivati na koncertu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 17:00 

Uriel,

sinoc sam naljepio Dinu zbog marketinga muzike koja me apsolutno ne interesira i ne treba joj davat vaznost na METAL forumima.

Sad moram i tebe. Ja razumijem da zelis pomoc momcima, i sve to (prodat karte, zaradit pare bla bla bla), al mojne majke ti zamarat nas s tim ovdje. Ima drugih foruma i bolesnika koji vole ovo njesra...

Jos malo pa ce nam Cecu dovest ovamo u necijem aranzmanu i marketirat je gdje stignu, pa i ovdje. Fino te molim, mojne... hvala na razumjevanju i vazda fin pozdrav od mene

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 17:13 

Pazi vako, every vote counts! Ja niti ne ocekujem da ce mnogo ljudi s ovog foruma interesovati ovaj koncert ali reklama je reklama; neko s foruma ce mozda reci svojim jaranima i tako dalje to ide. Buduci da ja radim ovaj koncert i da mi je u interesu da dodje sto vise ljudi, a i da sam moderator ovog foruma, naravno da cu iskoristiti priliku i reklamirati koncert.

I FYI - TBF i Ceca nidje veze, al nidje :)

Profile  

Post subject: Re: TBF - 03. decembra 2005. Sarajevo, Sloga
PostPosted: 14. 09. 2005. 18:01 

Imam samo jedno pitanje...

Borise...zasto????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 18:36 

Sve to stoji, al ovo ti je opet Off Topic... Nije bitno jel Ceca ili je TBF, ako nije metal. meni je to isti k****
A ovo sto ti radis kao moderator je abuse of power :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 19:46 

Pa nije metal sekcija foruma, sto bi bio problem da se nesto ovdje najavi? Vjerovatno ima ljudi koje zanima, ma kako tebi, a i meni, bilo nezanimljivo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 19:56 

kakvih sve gluposti se na ovom forumu propagiraju ovaj krajnje koristan post je fakat besmisleno kritikovat, kome se ne ide - ne tjera ga niko...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2005. 20:04 

khasma wrote:
kakvih sve gluposti se na ovom forumu propagiraju ovaj krajnje koristan post je fakat besmisleno kritikovat, kome se ne ide - ne tjera ga niko...

potpis :!:

Profile  

PostPosted: 15. 09. 2005. 10:11 

KoldVoid wrote:
Imam samo jedno pitanje...

Borise...zasto????

Odlicno pitanje! S merakom cu odgovoriti tebi i svim metalcima koji se pitaju zasto TBF na forumu, zasto TBF radi Uriel Productions...

Evo zasto: Da bi nam u buducnosti dolazile turneje svjetskih bendova, tj. da bi Uriel Productions mogao raditi nesmetano i dovoditi metalcima u BIH bendove koje ne bi pogledali jos za deset godina gazda Music Cluba Sloga se dogovorio samnom da mu dovodim bendove razlictih profila, to jest, da ne napravim od Sloge sad metal club, ili hip hop club, ili rock klub iskljucivo...nego da se u duhu onog "music club" a i u ocuvanju tradicije sloge zadrzi pop-rock publika, sto je na kraju totalno fer i svi su sretni!
ETO ZASTO!

Ili: da bi Invaginator, KRV, Silent Kingdom, Bogamber, Agonize, Toxic Death, Cunt Maggots i ostali bosanski bendovi imali priliku svirati s najvecim facama u onako dobrom klubu kao Sloga i da bi ti isti muzicari i svi metal fanovi mogli prisustvovati koncertima bendova poput Vital Remains, God Dethroned, Master, Vader, Decapitated, Negura Bunget, Swallow The Sun, Gorefest, Tankard, Dissection... jel sad jasnije?

Lijepi pozdrav od Uriel Productions-a :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2005. 13:42 
Moderator

Boki says it all!

fino si reko!

ja koliko znam The Beat Fleet sviraju, tj. imaju grupu sa sobom, i nisu neki odron! To što nekome smeta što dolazi jedan hip hop funk bend, to je njegov problem i ne znam koji kurac se bunite, jel vas ko tjera na to?Ne!

Borise, potpuno si u pravu, pa jebote, sad da vam nema VR, GD, i ostalih nekih bendova, vi biste samo mlatili kurcem, il išli van!

Nikad se ne može udovoljit svima, zato udovolji prvo sebi!

Prije bi otišo na ovo nego svaku večer visio pred akademijom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2005. 14:12 

ma covjece, ko hoce otici ce na to, a ko nece nemora niko ga ne tjera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2005. 14:41 

Emir (The Aebyss) wrote:
ma covjece, ko hoce otici ce na to, a ko nece nemora niko ga ne tjera.

upravo...
btw, a sto se niko nije bunio kad je bila ona teme jamiroquai, kurac palac, ne znam ni kako se pise jebote... prica vam je za kurac...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2005. 16:06 
Moderator

ja idem na tbf. ko ih je slushao zna i zashto, nije to sekunde standardan hiphop.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2005. 19:57 

da se razumijemo, kako meni moze SMETAT sto neki bend svira negdje? Samo sam htio znati zasto se Boris angazuje ovim.

Validan razlog, samo naprijed :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 09. 2005. 00:23 
Administrator

Lord Cunt wrote:
ja idem na tbf. ko ih je slushao zna i zashto, nije to sekunde standardan hiphop.

Bravo. Ja sam sluso Nostalgicnu i jos par pjesama sa zadnjeg albuma. Meni su dobri. Ipak ovdje je dosta ogranicenih likova koji pljuju na deep purple, pa sta onda jedan mali tbf moze ocekivati.pu :arrow:

Profile  

PostPosted: 16. 09. 2005. 01:27 
Moderator

[quote="Uriel"]

TBF (Split, Hrvatska)

+ support (to be announced soon)

hahahaha, malo je tezhe naci pregrupu ovdje, ne razumjemo se u hiphop bash :)

ako ochesh, daj da marginalac bude predgrupa, to je onaj moj bend hip hop karaktera. ni mi nismo standardni :D

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2005. 03:21 

Hellboy wrote:
Uriel wrote:

TBF (Split, Hrvatska)

+ support (to be announced soon)

hahahaha, malo je tezhe naci pregrupu ovdje, ne razumjemo se u hiphop bash :)

ako ochesh, daj da marginalac bude predgrupa, to je onaj moj bend hip hop karaktera. ni mi nismo standardni :D

ma dobro sad, ako bas ide na neku "ozbiljnu" predgrupu onda se moze uzeti u obzir DNA. Imaju ljudi muzicare koji ih prate (doduse nekad ali se moze i to provjeriti) a i privuci ce publike iz tog pravca. Sinoc je TBF svirao u SA Klubu ali ne znam kako je bilo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 04:16 

Uriel, razočarao si me.

Ovu temu treba izbrisati.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]