Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 23:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 209 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 16:34 

Vakoc...
Najviše mi je žao što ne vidjeh Bogamber,ali nadam se da će biti prilike.
Zvjezde večeri: AGONIZE - svaka čast ,odlično,predobro,savršeno!

KONTRA - odlična NYHC škola,Sick of it all + Madball + Life of agony ,nemam riječi - SVAKA ČAST MOMCIMA!

SCAFFOLD - ono što sam čuo - jako dobro.

DICKLESS TRACY - dobra zajebancija,ali not my cup o' tea.

Što se tiče mojih zemljaka Forlorn Legacy i Usud...ne znam kaj bi rekel.

FL - dosadni do zla boga.Prije su bili puno bolji bend,a danas izdrkavaju s tom In Flames clean vocal furkom i beskrajnim solažama,da ubiju želju za slušanjem nakon 2 pjesme.Jebi ga ,meni su dosadni.

USUD - svaka čast tko to voli,ali brate puni su humora ko govno vitamina(hehe...ovo je proba...hehe posvećeno kurcu-palcu...hehe).Ponašanje na sceni nije baš pohvalno,jer nije ok okrenuti leđa publici i ponašat se kao na probi.

Sve u svemu zgodna čajanka i pozdrav svoj raji koju sam opet vidio,upoznao,itd!

HORNS UP!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 17:06 

haj bas mi je drago da je to uspjelo... nadam se da ce sljedece godine takoder biti dobro.

malo mi to smjesno radi vishe sile heheh

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 17:35 

Meni su Agonize po obicaju razvalili. Kontra opet po obicaju... Od forlorn legacy sam ocekivala puno puno vise, al... Bezveze su mi bili fakat, mrtvo. Usud isto dosta dobar. Dickless dobra zajebancija i Scaffold bend veceri, predobro, valjda nam opet nekad budu dosli :wink: BOgamber bogamber... ukleto sranje, toliko sam se radovala sto cu ih vidjet... Anwaz organizacija bila dobra i tnx organizatorima, valjda se ovakva desavanja cesce budu ponavljali... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 17:55 

ma ja mislim da je ovo namjerno uradjeno da nestane struje, jer su se chlanovi Bogambera napili pa nisu mogli svirat... :lol: shala mala...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 18:08 
Moderator

evo me sad na radiju, pa kad dođem kući napisat ću detaljniji izvješta od ovog.

Kao prvo, pohvala Borisu zbog organizacije i svega što pozitivnog što se desilo jučer. Na negativno niko nije mogao utjecati.

Momci iz dicklessa su legende, kako su fino naguzili sve one kool, jebene, true, necro, grim metalce. Neka raja benga u prvom redu, a Tzeppo legenda ih zajebaje. nevjerovatno. Kako je blackere naguzio sa Norland Fjorland samo tako...:D:D mislim da ihtiju nije bilo dobro. :D

Agonize sam slušao, nisam gledao : Svaka čast!

Usud - šta god su imali pokrasti od Morbida, ukrali su. Al nek su, prejebeni su na desetu, svaka im čast.

KONTRA - Sinoc sam shvatio da sam ja corer, jer onako popisan metalac ko sto je bilo pola sloge nikad necu pristati da budem. Pola ljudi treba da se stidi shto su zadrti, glupi i neobrazovani. Svaka cast sarajevskim corerima, bili na stageu, ispod njega, ili u zraku :D

FORLORN LEGACY - slušao sam prije neke žešće stvari, mislim da su starije. Jučer me malo sjebao clean vokal, jer drugog nije ni bilo, ono je meni totalno clean:) Ipak, mene je toliko sve boljelo poslije Kontre, da nisam mogao bengat ni ništa, samo sam držao rogove, i to je to...meni su se svidjeli, iako me melodika uspavala, da su ni bili među prvima, tad bi mi pravo legli.

SCAFFOLD - bog te jebo. zvijeri.

BOGAMBER: Ponovo se umiješao Allah koji se sakrio po teoriji 1: u činelu (by Zlaja), ili po teoriji 2, mojoj teoriji, Bog je bio u timpanu. Molio sam Neleta da izvede ''Istjerivanje Boga iz Timpana'', ali nije baš išlo. Suhi je pokušao zvati redakciju expressa da nam pogledaju u kašike, ali su one bile blokirane jinnima. Jebaji ga.

O publici necu previshe, jedva chekam da se COTOHA javi da počne srat. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 18:13 

Hellboy wrote:

KONTRA - Sinoc sam shvatio da sam ja corer, jer onako popisan metalac ko sto je bilo pola sloge nikad necu pristati da budem. Pola ljudi treba da se stidi shto su zadrti, glupi i neobrazovani. Svaka cast sarajevskim corerima, bili na stageu, ispod njega, ili u zraku :D

NIKAD METALCI NECE MOCI NAPRAVITI BOLJU ATMOSFERU I JEBENIJU SHUTKU OD CORERA:::

STAY HC 4 LIFE

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 18:21 

Ma scaffold najbolji iako jednu pjesmu odsvirase... ma deru ljudi nenormalno, dobra distorzija :) , dobar growl, NENORMALNO dobar bubnjar, nisam cuo ni na jednoj svirci boljeg ;) ... ostali bendovi dobro odsvirase, agonize pogotov, svaka cast momci... nije lose bilo sjebo sam nogu pa sam zadnja dva benda gledo sa strane... sve u svemu odlican koncert

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 19:37 

Hellboy wrote:
O publici necu previshe, jedva chekam da se COTOHA javi da počne srat. ;)

Sve je bilo savršeno.

Zaista.

Kontra posebno.

Samo eto šteta što nam dragi Allah dž.š ne dade da vidimo tog Bogambera, valjda ne djeluje poslije ponoći.

Last edited by cotoha on 02. 10. 2005. 19:46, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 19:39 

Dr0ljAt0r wrote:
i .. sto jest - jest coreri su digli atmosferu
stas metalci moraju bit kul :?

ima i onih sto zele biti kul u metal raji pa stoje sa strane i udaraju svojim pussy*combat* cizmama raju u sutci, nadam se da su sretni sto ne moraju mamicama objasnjavat gdje su im zubi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 20:16 

osunnećen wrote:
Dr0ljAt0r wrote:
i .. sto jest - jest coreri su digli atmosferu
stas metalci moraju bit kul :?

ima i onih sto zele biti kul u metal raji pa stoje sa strane i udaraju svojim pussy*combat* cizmama raju u sutci, nadam se da su sretni sto ne moraju mamicama objasnjavat gdje su im zubi...

hahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 20:55 

dobro bi. samo steta sto nismo uspjeli gledat bogamber...

dickless tracy me sjebo pravo. ocekivo sam neko sranje neki kurac grind, ali ono sto su pokazali svaka im cast. uvjezbani su pravo i imaju fakat jebacke rifove. p.s. dobro su "izofirali" blackere :twisted: :P :wink: :lol: .

USUD - e, oni su me fakat odusevili! jedino sam "bengo" dok su oni svirali i kad su pustili Suffocation kasnije :wink: . ne znam sta ostali misle, ali mene neodoljivo podsjecaju na Incantation. jedina zamjerka mi je ono gitaristino ponasanje na stageu. lik ko da ima neke grceve jebote...uglavnom, po meni, bend veceri.

scaffold je isto dobar pravo. al' bubnjar im dize prosjek. na kraju krajeva culi smo jednu-dvije (kolko su vec svirali, ne sjecam se) pjesme, pa nemam nikakav konkretan komentar za njih.

forlorn legacy - meni pegla prava, ali vjerovatno je onima koji gotive ovakve folove lego pravo. mada mislim da agonize to puno bolje radi.

sve u svemu, bila je dobrota. jedino sto sam ocekivao vise raje, ali eto... nadam se da se organizatoru isplatilo i da ce se opet ovako nesto ubuduce ponoviti, jer ovo je bilo fakat dobro :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 21:03 

Meni je bilo najbolje dok je Agonize svirao :) Cini mi se da je tad bila i najbolja atmosfera. Zao mi je sto Bogamberovci nisu odradili svoje, al eto, sve u svemu bilo mi je super :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 21:37 

Ja sam uzivala u vrucem preformansu u hali 8) bas mi je bilo dobro. HOT! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 23:11 

Svirka odlicna bila svih bendova. Scaffold ubjedljivo najjaci (bubnjar stroj). Steta sto nismo mogli bar malo cut i bogambera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 23:25 
Administrator

SCAFFOLD!!!

bog te koja je ono masina od benda..aaa.steta samo sto struje nesta i sto ne vidjesmo sta su nam jos bili pripremili,jebiga.bas kad je najbolje krenulo,zajeba se sve.steta sto bogambera ne vidjoh...

al eto,sve u svemu dobro je bilo,zajebancija i tako to...al SCAFFOLD majka.koja masina od bubnjaraa....ma predobro,jedva cekam da mi ihti dobaci cd i da cujem kakvi su na cd-u posto su mi zafalile 2 km pa nisam kupio,jebga :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 23:44 

me nema sta vise da se kaze svirka je bila bar meni a vidim i jos puno raje, prava uzivancija!! Svaka cast Urieluu!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2005. 01:02 
Moderator

Ev, upravo sad sam došo kući, učinilo mi se ko da mi je trebalo 2 dana da dođem kući :roll: :lol:

meni je bilo fino, dok nije ponestalo struje, i rakije! :evil: :lol:

Dobri su mi svi bili, jest da nisam pratio jedino Kontru, al nije do njih, nije mi baš najdraži Punk/hc, al izgledali su i zvučali ok, al Dickless Tracy - yeah bitches, deru; Usud - oru ko vol (Čile - nisu grčevi neg se frajko puko nečim haha);Forlorn Legacy - Bolje pitat naneka za mišljenje, on zna šta mislim 8) ; Agonize - ma ko uvijek dobri, samo nidje nisam vidio hatu, gdje se to opet sakrio (zajebajem se Hatanizea ti :lol: :lol: :wink: vidimo se opet), i last but no fucking least - the baaaaaaad >Scaffold - super je ono što sam vidio i čuo i koliko sam čuo, al je žalosno što nije duže trajalo, i najgore što nisam vidio Bogamber i jednu osobu za gitarom :D !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2005. 12:06 

Quote:
stas metalci moraju bit kul

shta je sad KUL? biti i metalac i korer ili biti zajebani metalac koji che gledat skrshtenih ruku nemetal svirku?
jedni kritikuju one metalce koji skrshtenih ruku gledaju Kontru, a drugi kritikuju kao

ihti wrote:
"kakav si ti metalac, nosash majicu Obituary a bengash uz System Of A Down"

eh, pa ljudi moji, draga moja bracho, kad che te svi prestat bit zadrti na ovom forumu, kad?! i prestat gledat shta drugi rade i uzivat uz ono shto vam se uziva, a ne KO ONE ZADNJE MAHALSKE BABE, samo govorit, vidi onog, vidi ovako... koji vam je vishe ba?
ja licno slusham shta mi se slusha, svidja mi se neka pjesma od SOAD-a, slusham je! nekom se to ne svidja? nek jebe mater!
metalci bi trebali kao da budu drugachiji od drugih ljudi, da se malo razlikuju, da nisu tolko zadrti, al' kolko vidim na nashim prostorima nije tako... ovdje se samo tracha, mahala...

ja licno dok je Kontra svirala sam se malo shuto i kasnije sam stajo uz shank, jer nisam bash bio in mood za shutke... i sad ja trebam ovdje da dodjem i chitam ovakve stvarke, ajd ba idite u kurac svi, prvo malo pogledajte sebe, pa onda ostale...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2005. 15:58 

dajte ba ljudi uozbiljite se... nece valjda poceti prica tipa: "...Murise, vi ste coreri najveci shupci.." ili "Ihti, vi metalci ste najveci pederi..."... odrastite ljudi... sve je to muzika i nista od toga ne moze samo da opstane, ni core ni metal, pogotovo u ovoj drzavi... zato je onaj dogadjaj bio genijalan primjer toga kako bi bilo da fakat imamo scenu u drzavi...
al bice i to...polako...

sve je to rock'n'roll... \m/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 10. 2005. 16:01 

Osobni osvrt na grupe:

Dickless Tracy - upravo ono sto sam i ocekivao, ludjaci grinderski, fino sve uvjezbano i upakovano s dozom humora koji im odlicno pristaje. Nastup prepun energije, odlicnih rifova i sprdanja na racun nekih koji vole da ih smatra "uber-metalcima". Prva liga ljudi.

Agonize - odlican zvuk i odlican nastup. Uvijek dobro primljeni u Sarajevu no ovaj put po meni s najboljim nastupom do sad. Bend je izvanredno podigao atmosferu svirajuci svoje omiljene pjesme i doveo je do samog usijanja, koje se u subotu navecer zvalo...

...Usud! - Genijalni death metal bend iz Zagreba! Najbolji spoj NYDM i FDM skola. Mozda je nekima bilo teze skontati zagrebacki humor ali decki su stvarno bili nabrijani na nastup i po meni su briljirali na UFF-u. Oni rifovi, sporine...teske obskurne dionice po uzoru na najbolje momente Incantationa i Morbid Angela..ma savrseno. Gitarista jednostavno ima svoj stil sviranja, no mene odusevljava slicnost s Trey-om - pogotovo one bjele tene i ispijeni izgled. Decki svaka cast!

Kontra - znao sam da su dobri ali da Sarajevo ima onako kvalitetan HC bend, pod velikim utjecajem (meni omiljenog) NYHC-a sad s ponosom znam! Bend koji hitno treba promovirati izvan drzave Bosne jer to itekako zasluzuju! Atmosfera je bila prejebena - sam pogled sa stagea na mosh pit je bio fascinantan. Ljudi nadam se da se vidimo u HR uskoro!

Forlorn Legacy - zrtve partyjanja u backstageu i losijeg zvuka, nazalost bili su jedini bend koji je djelovao zamarajuce na trenutke, no mora im se priznati virtuoznost u sviranju i kompleksnost u izvedbi. U svakom slucaju totalni profesionalci i ljudine svi do jednog!

Scaffold - KRALJEVI DEATH METALA na podrucju bivse Jugoslavije!!! Odusevili su me iako su svirali samo dvije i pol pjesme! Inace informacija za sve ljude- prve dvije pjesme koje su izveli na UFF-u su njihove najnovije pjesme koje su im i medju najboljima tako da nismo bas ostali jako zakinuti. Robi (bubnjar) vazi za najboljeg metal bubnjara u Sloveniji i covjek ima svoju skolu bubnjeva. 14 godina svira bubanj, mislim da to sve govori. Izgled, energija na stageu, zvuk benda i kvalitet pjesama su mindblowing! Zvuce kao totalni miks Brutiality-a i Deicide-a era oko 1995. godine - sjajno! Ja vam obecavam da cemo ovaj bend gledati uskoro u Bosni i to na solistickom koncertu! Ako nista ono bar zbog mog gusta jer meni je ono vrhunac death metala a po reakcijama vidim da unatoc kratkom nastupu mnogi od vas vise nece zaboraviti ime SCAFFOLD!!

Bogamber - the curse is at hand! Beskrajno mi je zao sto se desio nestanak struje ali obecavam vam da cu ja dati sve od sebe da Bogamber zasvira u Sarajevu vrlo brzo.

Takodjer bih se zelio zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos i pomogli pri odrzavanju ovog festivala - bez vase podrske bilo bi tesko izgurati ovaj projekat: Cehe, Gorane, Sejo, Kontrasi, Ihti, Sharane, Dado... veliko vam hvala! Respect!

Nestanak struje ne bih previse komentirao, samo cu reci da je tuzna cinjenica da 2005. godine metal scena u Sarajevu prolazi kroz ovakve teske trenutke i da nije ni najmanje cijenjena medju ostalim "straigthedge-erima". Pomijesajte to s nedostatkom postovanja i dozom neprofesionalizma i dobijamo tesku situaciju. No vjerujte ljudi moji... NE SMIJEMO STATI, NE SMIJEMO SE PREDAVATI! Izuzetno je vazno da se nastavi s dizanjem metal scene jer ako mi sami necemo niko to nece ucinit za nas.

HAIL !

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 209 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]