Cniostani wrote:
Kold, ti tvrdis da su gay/bi ljudi bolesni? Zalosno... pogotovo jer su si svuda zivio a imas tako glup, balkanski, papanski stav o tome... Nema daljnje polemike. (I ja sam budala jer sam ocekivao malo visi nacin razmisljanja, pogotovo od tebe)
Nemam ja ni predrasuda ni problema sa tim ljudima, nit bi ih ubijo nit klao. ne bi im dozvolio one parade i pizdarije, al sto se ostalog tice, sta im ja imam reci. Prije nego sto okarakteriziras cinjenicu kao papanski, balkanski stav, provjeri izvore. Vanja, naucno je dokazano da je homoseksualnost psihicki poremecaj. To sto bi gejevi sve zivo i nezivo razapeli na kriz ako bi im se to spomenulo je druga stvar, ali tako veli nasa nauka danas. Samo zato sto je u Americi praksa ne diskutovati o taboo temama ne znaci da neka rjesenja i cinjenice ne postoje.
Cniostani wrote:
Sto se tice "furanja", pa i ti se furas da si zajebani bljek metalac koji hoda u mantilima i koznim jaknama u po ljeta. I to je samo furka. Zasto to radis? Koji su ti porivi? Ocigledno imas potrebu da budes vidjen od drugih na odredjen nacin. Nema tu nista lose, nikome ne smeta. Pa pusti onda male "goticarke" da se furaju kako hoce....
Ja se ne furam da sam bilo sta. Da se furam da sam zajeban visio bih po mahali i iso se mlatit u golfu dvici. Mantili i koza, jebiga nemam bas toliko para da imam sirok asortiman garderobe, a zimogrozljiv sam do danas, pa hodam u onome sto imam. Zasto to radim? Pa zato sto mi je dopusten izbor. Licni imidz. Zato sto bi radje dao dvaes dolara za majcu sa nekom slikom ili logotipom nego za istu duplo kvalitetniju sa nekom satro kul opaskom/markicom/sportskom referencom. Potrebu da budem vidjen od drugih na odredjen nacin? Mozda bi se onda redovno cesljo, znao koje boje mi je majca ispod dukserice, nebi noso od starog smedje sametne pantalone, bjele suskave trenerke, itd itd...
Licni imidz i javna seksualnost nemaju veze, ama bas nikakve. Opet se prosipas ko maksim po diviziji...
Cniostani wrote:
I opet ti o gudri seres. Dok se ti pravis pametan za kompjuter 6000 milja odavde, ja gledam kako ta jebena gudra upropastava zivote ljudi oko nas, ljudi koje i ti znas. Ali to je vec kewl furka.. Fakat, ne znam jer stvarno ovako razmisljas (ko dijete) ili ti je samo FURKA da postiras kontraverzu.
Dzizs, stvarno si jebeni PC ignoramus. Nisam nicim glorificirao gudru. Samo iznio istinu. Imal efekta? ne, nema, sve je to u snovima jelde? Vanja, kao obrazovan covjek trebao bi znati da su sve te zajebane opojne supstance koje unistavaju te prejadne zivote u opticaju vec par milenija. Svi sa dovoljnom dozom radoznalosti i pismenosti mogu naci na internetu sve informacije potrebne pa sami rasuditi dal se smiju zajebavat s necim il ne. A uvjek je najlakse krivit gudru. Nikad uzivaoca. U slucaju ekstazija, koke, trave, i svih ostalih supstanci koje ne izazivaju fizicku ovisnost, nemoze niko reci da ta gudra unistava njihove zivote. Unistavaju ih oni sami upotrebom iste. Hors je druga prica, al i sa toga se moze skinut, samo se treba bit dovoljno glup ispocetka pa se navuc. Da li je istina kewl? Meni jest. Da li je kontroverzna, samo ako lazes sam sebi...