Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 19:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: ISK Intervju: Sick Of It All!
PostPosted: 22. 12. 2005. 20:52 
Moderator

Pošto mi je krivo jer u godinu i nešto postojanja emisije ISK, nikad nismo malo više pažnje obratili na HC, 2006. će biti godina kad ćemo početi masovno puštati HC u našoj i vašoj emisiji. Za početak, dobio sam priliku da radim ekskluzivni intervju sa bendom Sick of It All za ISK WEBZINE, pa bi zamolio sve vas, koji možda imate neka pitanja za bend, a vjerujem da su smislenija od mojih, da ih postate ovdje, i uskoro dobijete odgovore na njih. Navalite, imate vremena do 31. decembra :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2005. 00:55 

1. U pjesmi "Drastic" spominju prodaju, moja licna interpretacija te pjesme je "Pokusali smo sa Major label, oprzili se" te zavrsavaju sa "we won't make the same mistakes".
Zasto su onda opet potpisali za Major?

Bunili su se da Fat wreck nema dobru distribuciju, ali istina je da Fat ima jednu od najboljih distribucija sto se nezavisnih izdavackih kuca tice - bar u zapadnim drzavama gdje najcesce i sviraju. Takodjer promovisanje albuma je bilo jako. Ako sama prodaja nije bila velika, koliko odgovornosti mogu da snesu sami na sebe i na albume koje stvaraju trenutno? Dali je taj pad u prodaji albuma mozda samo izraz potraznje za trenutasnjim zvukom koji trazi vise metala u HC a manje old schoola kojeg oni forsiraju?

2. PUNK/HC spotovi su vecinom niskog budzeta. Njihovi su ipak za nijansu bolji, pogotovo zbog animacija u zadnja dva spota. Posto punk/hc spotovi rijetko kad zavrse na komercijalnim muzickim kanalima te rijetko kad uspiju da priviku nove fanove, zasto misle da je dobra stvar bacati lovu na tako nebitnu stvar? Ili jednostavno zasto prave spotove kada rijetko 'ko i kad moze da ih vidi?
Zar im nebi bilo isplatnije tih 20,000 potrositi na reklame u fanzinima/magazinima?

Jebiga, preduga pitanja koja vise zvuce kao kritika - zato bolje sacekaj nekog drugog da postavi nesto orginalnije, tipa "Koji su vam uzori?" :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2005. 22:38 

ignite wrote:

Bunili su se da Fat wreck nema dobru distribuciju, ali istina je da Fat ima jednu od najboljih distribucija sto se nezavisnih izdavackih kuca tice - bar u zapadnim drzavama gdje najcesce i sviraju. Takodjer promovisanje albuma je bilo jako.

fatwreck nema reklama nikakvih!
svaki album koji je izasao (od soia) je nevjerovatno lose promovisan!
neznam kako je u americi ili australiji...al u evropi a narocito u becu nikad nisam nista vidio!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 02:28 

Sta mislis kome ide vise u korist da reklamiraju, bendu ili izdavackoj kuci? Bend dobije $1 od albuma (ako ista i dobije), a izdavacka kuca 50%.
Bend dobije na ulaznicima, prodaji materijala na koncertima.

Izdavacka kuca MORA da se pokrije za snimanje albuma i za novce ulozene u cijeli proces snimanja i potpisivanja - u njihovom slucaju SOIA su potpisali za novce u ruke jer ih je Mike toliko htjeo na svojoj izdavackoj kuci, sto niko do tad nije uradio za fat wreck. Takodjer izdavacka kuca pokrije u vecini slucajeva putne troskove za turneje.
I opet te pitam, sta mislis, sta onda oni imaju od benda ako im se ti cd-ovi na kojima jedino mogu zaraditi ne prodaju, ili ako niko ne zna da je izasao album recimo?

Vjeruj da ta izdavacka kuca koja je aktivna vise od 10 godina radi svoj posao profesijonalno i nebi dostigli velicinu ni popularnost u nezavisnim vodama da nisu radili svoj posao kako treba. Zanimljivo je kako su SOIA jedini koji su se bunili sto se promocije tice. Mozda su htjeli vise promocije nego sto inace bendovi dobivaju. Imali su bolju promociju nego kad su bili na major, jer tek tada nisam vidio niti jednu reklamu.

Sto se tice reklama, koliko mozes fanzina nabrojati da si kupio kad je call to arms izasao recimo? Ja sve sto sam uzeo ikad od fanzina uvijek se nadje jedna ili dvije fat wreck reklame - i da vidio sam SOIA reklamu te sam uzeo besplatan poster od SOIA iz punk/hc radnje ovde.

I sad, kad budu na Major. Mislis da ces vidjati reklame? Ne, tek sada neces vidjeti reklame. Ni po fanzinima ni na tv-u. Niti ce im spot pustati na top 20 listama. Zasto? Zato sto nemaju taj zvuk (Ako ih major natjera da ubace duple pedale u pjesme mozda ih i vidimo na tv-u).

Oni su sami (tj njihova muzika) najvise utjecali na prodaju SVOJIH albuma. Kao i svaki drugi bend.
Njihov najbolji materijal je bio snimljen krajem 80-tih i sve do sredine 90-tih, tad su i najvise albuma prodavali.
Glupo je za ocekivati da ce prodati milijon primjeraka samo zato sto potpisu za major jer sama muzika koju oni stvore je jedini razlog zasto taj cd moze da uspije/propadne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 12:25 
Moderator

ne raspravljajte se sada, nego pišite dalje pitanja, molim vas.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 13:17 

-Misle li da metal ima prevelik utjecaj na trenutasnju HC muziku. Ako da, dali su posljedice po njihovom misljenju dobre ili lose.

-Jesu li zabiljezili neke vece ozljede u publici dok su izvodili "braveheart" na koncertima? (Znam da ce reci da nisu, ali nema veze).

Eto. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 15:38 

prvo mi reci koji je to isk radio i moze li se u sarajevu slusati?

- Odakle su braća porijeklom?

- Koliko su se i kako promijenili od izdavanja prvog albuma?

- Hoće li nadoknaditi otkazani koncert na Exitu i kako je zdravstvena situacija Luove gospodje?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 15:45 

-sta misle o emo? slusajuli mozda privatno ;)
- kakvi su im odnosi sa a fire inside? to me pravo interesuje jeli imaju link na stranici
-sta misle o violent dancing?
-jesuli zabrinuti o porastu nasilja na hc koncertima?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 19:03 

sva ta pitanja su isfurana, milion puta postavljana.. treba skontat nesto novo, nesto divlje.. npr. nosi li neku poruku sami naziv benda? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2005. 19:40 

-sto ne dodju u sarajevo?
-koji im bendovi idu na kurac?
-sta misle o sadasnjoj NYHC sceni?

bice jos....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2005. 03:47 
Moderator

josh, ajmo.......

od vas zavisi koliko ce kvalitetan intervju biti...sve ce biti vasha pitanja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2005. 10:43 

jesu li zadovoljni hatebreedovom obradom njihove pjesme just look around (another day, another vendetta)?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]