ignite wrote:
Ajdin KISS wrote:
Oduvijek! Ljudi koji su svake godine izdavali novi album, i svaki je imao po platinasti i zlatni tiraz. Idi na kissdominion.com pa vidi 10 razloga da je KISS najbolja grupa. To je da ti ja ne bi pisao po dana. A tebi sto KISS nista ne predstavlja srami se!
Ako neko ima veliki tiraz, to ne znaci da su dobri - vec da imaju komercijalni zvuk koji odgovara masama u tom trenutku.
Ako neko izdaje svake godine album to ne znaci da su dobri, moze jednostavno da budu natjerani od izdavacke kuce da konstantnim snimanjem i izdavanjem privuku sto vece prodaje/zarade. To se vecinom radilo prije.
Trenutno je recimo Britney najprodavanija pjevacica. Jel' dobro pjeva? Ne. Jel' joj je muzika dobra? Ne. Jednostavno generacija mladih koja kupuju njene albume su sinovi i kcerke onih koji su kupovali albume Kiss u njihovo pre adolescentne doba.
Trendovi donose lovu. Sta je u trendu, u vecini slucajeva nije dobro niti zasluzuje vecu paznju - ali muha kad upadne u paukovu mrezu, tesko ce izaci...
P.S. Ako neko ne voli tebi omiljenu grupu, to ih nebi tebi trebalo ciniti manje vrijednim, zato se opusti i navikni na kritiku - pogotovo ako nije na tvoj trud i rad.
P.S.2 - Ne slusam Kiss, niti volim bilo kakvu sminku na bini, ali to nije glavni razlog zasto ih ne podnosim. Gene Simmons i njegovi desnjacki i pro-Bush stavovi su dovoljan razlog da ih zaobidjem.
Jarane moj. Ja da tebi ne bi piso cijeli dan o KISS-u i najboljem bendu, kazem ti jos jednom. Najbolji su. Ne samo meni. Nego vecini ljudi.
Ako si ikada preslusao njihov Black Diamond, svhatit ces da je veoma malo bendova koji su to mogli uraditi. I ako neko ne voli KISS, ne mora toliko pricat lose stvari o njima.
Mnogi govore da su najbolji bili najvise pomocu sminke. Sminka ih jest spasila na pocetku. Lick It Up je izdat 1983. godine i dotigao je 3x platinasu nagradu. To je kada su oni prvi put skinuli make-up.
To je grupa koja je nepestalno radila cijelo vrijeme. Imaju veliki, veliki broj hitova. I drago mi je sto vecina ljudi govori istinu: da je KISS najbolji bend svih vremena. Kontas, vecina ljudi. Check this:
http://www.kissonline.com,
ili
http://www.kissfreaks.com. Vidices sta ljudi govore.
Ti nemas pojma ama bas nista. Ljudi svih izrasta su kupovali KISS-ove albume. Ako ti nije dovoljno pregledaj koji koncert!