Zbog groznih vremenskih uslova kasnili smo sa dolaskom u Zagreb. Skoro sva publika je vec usla, vani su ostale samo stotine praznih pivskih flasa..
Po ulazu, vidimo poznate Sarajevske face i kontam "fala kvrcv nismo jedini..." Pozdravljam se okolo, kuzim majce na prodaji i upadam u koncert salu... Unutra... milja ljudi sigurno...
Uhvatio smo jednu pjesmu od one man's army i ucinilo mi se da idu tradicijom The Crown-a. Ono sto sam cuo, svidjelo mi se. Jedva sam uspio okinuti jednu fotku iz daljine...
Nakon toga ponovo nalazenje sa rajom, lagana cuga (ne previse jer valja vozit za sarajevo nakon koncerta i ujutro na posao...) I onda pocinju madjari...
Ektomorf - standardno dosadan, ispran, plagijatski... ma bezveze..
Opet okupljanje kod majica, malo zajebancije sa rajom iz Zagreba i Sarajeva i onda lagano seljenje u salu da se nadje dobra kota za gledanje CoB... U 10:25, mrak... pocinje uvodna muzikica... Na stage izlaze Bodomi... Kamera se steze u jednoj ruci, a u drugoj mobilni (da pripisem pjesme sa nastupa...)
Children of Bodom... sta reci. Sat i po deranja guzova. Odusevio me nastup jer smo ih ranije gledali na festivalima. Ovo je bilo daleko intimnije, blize, zesce...
Pored savrseno odsviranih stvari imali smo priliku cuti i solaze na bubnjevima, obje gitare i klavijaturi, te "takmicenje" Alexija i Janne-ta koje je cijelu publiku zaustavilo da bleji prema bini i konta "kako ovo!?!?!"
Samo da vam dam jos setlistu da (ovi koji nisu isli) znaju sta su propustili...
Living Dead beat
6 Pounder
Silent Night Bodom Night
Hate me
We're Not Gonna Fall
Angels Don't Kill
(Drumsolo)
Bodom After Midnight / Tripple Corpse Hammerblow
Needled 24/7
(Keyboard / guitar solo)
In Your Face
Hatecrew Deathroll
Are You Dead Yet
Lake Bodom
Everytime I Die
Downfall
Dosli smo u rajvosa oko 6... sat vremena spavanja pa na posao i evo, cjelodnevno kljucanje nad tastaturom je skoro pri kraju. Da veceras opet sviraju u Zagrebu, isao bih opet cini mi se...
Edit: fotke su spremne...
http://www.aida-vanja.com/2006/COB