Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 06. 2025. 10:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tony Macalpine
PostPosted: 17. 01. 2006. 03:33 

Po meni zajebo i malmsteen-a i sve ostale ali pored toga cepa klavijature ko nenormalan.A pesme fantazija.

Trenutno svira sa vai-em.

Ljudi dali ga je neko slusao i zelim komentare o njemu :?: :?: :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 01. 2006. 18:19 

Jos jedan u nizu gitarista drkadzija, atleticara, il kako ih vec zovu........ ah da, guitar heroes

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 03:04 

Ma Macalpine je car :) bas ga mogu slusat uvijek, djeluje je onako opustajuce na mene...instrumentali, nema vokala koji ce usrati pjesmu, pa nema cak ni nekog pretjerivanja u solazama, a melodija na sve strane...milina :)

Imam mislim sve albume ili barem vecinu, ali mi se najvise isticu Freedom to fly i Maximum security, iako su i ostali uglavnom dobri :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 04:17 

Elektron wrote:
Ma Macalpine je car bas ga mogu slusat uvijek, djeluje je onako opustajuce na mene...instrumentali, nema vokala koji ce usrati pjesmu, pa nema cak ni nekog pretjerivanja u solazama, a melodija na sve strane...milina

Imam mislim sve albume ili barem vecinu, ali mi se najvise isticu Freedom to fly i Maximum security, iako su i ostali uglavnom dobri

Ziva istina samo 1985 - Edge Of Insanity,1994 - Premonition
su isto jako dobri albumi.

Mislim da je jaci od malmsteena.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 04:20 

Snake wrote:
Jos jedan u nizu gitarista drkadzija, atleticara, il kako ih vec zovu........ ah da, guitar heroes

Hehe mislis da je macalpine drkadzija hehe ako tako mislis ti si drkadzija a on atleticar i guitar hero naravno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 01. 2006. 19:07 

Steve_Vai wrote:
Snake wrote:

Hehe mislis da je macalpine drkadzija hehe ako tako mislis ti si drkadzija a on atleticar i guitar hero naravno.

ovo trebalo biti smijesno ili sta? :roll:

ocito nisi shvatio poentu, jebga..... al pokusat cu pojasniti:

Koliko god dobri bili, i Yngwie, i Satch, i Vai, Macalpine i peti i deseti (mislim na instrumentaliste individualiste), prije cu kapu skinuti jednom Murrayu, Smithu, Mustaineu, Friedmanu, Beckeru, Frippu, Mayu, Gilmoreu itd za ono sto su uradili sa bendovima u kojima su svirali

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 04:01 

Snake wrote:
Steve_Vai wrote:
Snake wrote:

ovo trebalo biti smijesno ili sta? :roll:

ocito nisi shvatio poentu, jebga..... al pokusat cu pojasniti:

Koliko god dobri bili, i Yngwie, i Satch, i Vai, Macalpine i peti i deseti (mislim na instrumentaliste individualiste), prije cu kapu skinuti jednom Murrayu, Smithu, Mustaineu, Friedmanu, Beckeru, Frippu, Mayu, Gilmoreu itd za ono sto su uradili sa bendovima u kojima su svirali

jebiga svak ima svoj ukus,to je uvjek na prvom mjestu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 04:34 

Al stoji u biti, dobar Snake.. ovi ultramaratonci na gitarama su najvise cijenjeni kod gitarista il muzicara opcenito s obzirom da je i klavijaturist pored toga (sto ga automatski i meni cini interesantnim doduse), profesionalno divljenje svojevrsno, sasvim razumljivo, no to je vec zesci generizam.. tesko da ce netko za jedno deset godina reci, e, sjecas se kako je Macalpine oderao tu i tu stvar, il si cuo onaj Malmsteenov shred na onoj stvarki.. a-a, tesko, pregenericki, koliko god bili dobri to je vec nadrkavanje po instrumentima do iznemoglosti po vec ustaljenim sablonima uz manje il vise varijacija u rangu tko ce brze, tko ce duze, tko ce bolje.. nije to pojam muzike, bar ne u mom svijetu, a ni vecine ljudi, premalo ustvari onoga bitnog, naime premalo muzike, u svemu tom nadmetanju.. treba znati napraviti pjesmu, drugo je koliko si ti dobar na svom instrumentu, al nakon nekog vremena postaje dosta bezoblicno to sve, dok neke stvari se vjecno pamte upravo zbog toga sto imaju sve ono sto je potrebno za to.. nazalost, iako Macalpine-a cijenim i volim poslusati, on to nema, niti ce ikada imati..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 12:11 

ja se ne bih slozio s vecinom vas ovdje, mada cu reci samo svoje misljenje. pozdrav prijatelju elektronu s kojim se slazem 100%!
macalpine po meni bas iskace iz svog tog maratonskog svjeta gitarista. nije mi uopste neki ultrabrz gitarista koji se preserava i izdrkava sole po pola sata i tome slicno poput nekih (da sad ne poredim). njegove albume bas karakterisu super melodicne stvari kakve ce te rijetko cut kod drugih gitarista tog stila. njegovi radovi sa CAB projektom, Ring of Fire, Planet X i drugim su pokazali da je tony dosta fleksibilan muzicar. covjek ima vrlo specifican stil sviranja a i zvuk. znaci ima sve sto cini jednog gitarisu orginalnim i kompletnim.
oni koji ga nisu dovoljno slusali savjetujem da obavezno poslusaju albume:
Evolution
Violent Machine
Premonition
ili bar pjesme:
winter in osaka
sinfonia
plastic people
maestro di cappella
winter in osaka

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 02:25 

Quote:
nije mi uopste neki ultrabrz gitarista koji se preserava i izdrkava sole po pola sata i tome slicno poput n
ekih

Hehe jer si brate gledao njegove casove?Ili necujes dobro(izvini ako sam te uvredio) MACLAPINE JE BOLESNO BRZ

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 02:30 

Steve_Vai wrote:
Quote:
nije mi uopste neki ultrabrz gitarista koji se preserava i izdrkava sole po pola sata i tome slicno poput n
ekih

Hehe jer si brate gledao njegove casove?Ili necujes dobro(izvini ako sam te uvredio) MACLAPINE JE BOLESNO BRZ

gledao sam one njegove dvije škole.....ma nije stvar u brzini uopce....covjek stvarno ima tehniku i filing,voljan je djelit svoje znanje s drugima,što se vidi po onim školama i nije preserator veliki (primjer:jingvi)..hehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 12:25 

Da po tehnici je jak samo onaj kaze da nije brz,di nije brz covece.Ubija sve.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 13:41 

reko sam da nije ultrabrz!
jesil ti mozda sluso george bellasa ili michael angela? e to znaci ultrabrz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 15:55 

Pipsymbol wrote:

ma angelo je meni smiješan gitarist,ali eto kako kome

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 12:01 

Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Hehe Mikelandjelo da se poredi sa MACALPINEOM hehe pa ti si lud ili necujes dobro hehe aj necu vise da se raspravljam hehe....(kad mi je smesno) :o :) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 13:26 

ja sam i lud i ne cujemo dobro!
ustvari gluh sam totalno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2006. 17:59 

macalpine mlati praznu slamu :) bezze totalno petrucijev solo album je 100 puta bolji

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2006. 01:10 

Quote:
macalpine mlati praznu slamu bezze totalno petrucijev solo album je 100 puta bolji

Brate ti si nenormalan ili se zajebavs.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]