Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 22:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 27. 01. 2006. 21:41 

El Foxinho wrote:
da, i ja sam čuo da koketiraju s nacizmom. fuck them.

oni koketiraju s pederlukom i govnima, presmiješan bend, na njih bi išao samo da se dobro nasmijem... užas :lol:

najbolje mi je dok na metal-archivesima za teme piše: "White Pride, Aryan Unity, Serbian Resistance" :lol:

WOLF'S HUNGER je kao ideja postojao od kraja 2000. godine. Prvobitni koncept projekta je bio sastav od tri člana (Dušan, Veljko, Časlav), bez bubnjara. Sve je počelo kao neo-folk projekat sa sklonostima ka staroslovenskoj predhrišćanskoj kulturi. Prvo ime glasilo je Altair's Stone, ali ovaj projekat nije napredovao koliko se očekivalo. Na leto 2002., bend je konačno našao bubnjara (Đuka) i dobio priliku da vežba. Posle toga je došao drugi gitarista (Vlada) i postava je imala 4 člana. Marta 2003. godine, WOLF'S HUNGER je prvi put svirao u novosadskom klubu ENTER. WH je svirao sa lokalnim black metal bendovima, i na veliko zadovoljstvo, bili su predgrupa rumunskom BM bendu Vokodlok. ( :lol: ) Uprkos tome što je sam kvalitet svirke bio veoma nizak, grupa dobija veoma pozitivne reakcije na prezentovanu muziku, ali još više za stvari o kojima su pevali, i stvari koje cene više od svega: REVOLT, EVROPSKO JEDINSTVO, i SRPSKI OTPOR, i opštoj istini o zlu koje je zadesilo ovaj narod. Vremenom je Srbija imala prilike da čuje muziku WH-a preko radija 202, i relativno male količine koncerata koji su bili odrzani (sa bendovima Interfector (praktično bratski bend WH-a), M.A.D:Goya, Absurd Conflict, Neman, All My Sins...). Ljudi su ili voleli ili mrzeli ovaj bend, uglavnom niko nije bio ravnodušan. Digla se velika prašina oko toga da li je bend fašistički ili nije. "Mislim da je potrebno da pročitate tekstove da bi zaključili tako nešto. Ne osećamo potrebu da se pravdamo, jer mislimo da nemamo kome. Tekstovi nikad nisu bili "fašistički" ili "nacistički", i ako već postoji etiketa za naše tekstove, najbliže ih je nazvati "patriotskim" (neki bi rekli i "nacionalistickim"). A, ako biti fašista danas znači voleti svoju zemlju, to već nije naš problem". WH NIJE POLITIČKI BEND i ne veliča nijednu političku opciju, već veliča sam srpski narod i njegovu predhrišćansku kulturu (naravno da ima ljudi kojima to smeta, iz nama nepoznatih razloga)" - deo je stavova grupe.
Đuka napušta bend 2004. godine, i na njegovo mesto dolazi novi bubnjar Vlada i pojačava bend za naredni period.

eto, lijepo piše, pa se ne moraš zabrinjavati moj foxinho, dobri su to momci :lol:[/i]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 01. 2006. 23:22 

Evo, Đuka otišao iz benda i odmah su se preporodili. :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovo, da im je Interfector bratski bend, to objašnjava i narav intervjua sa Stone.om.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 00:03 

da ÄŒaslav... LOOOOOOOOOOOOL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 01:05 

Bre, nemoj da pričaš hrvatski, pričajmo bratski, pričajmo srpsko-hrvatski!

Đuka nas gleda.

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 01:09 

nemere to tako, djuki su braca u Poljskoj, Ceskoj, Rusiji, Slovackoj i Ukrajini.

Djuka je selektivno izostavio Bosance, Makedonce, Hrvate i Bugare. Haj mozemo shvatit da su Makedonci u tom uvrnutom umu Srbi, samo sta sa Bugarima? Mora da su to neizmireni racuni iz proslih ratova, ko sa ostalima :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 02:13 
ja ne znam što su se svi tako okrenuli protiv The Stone(d)-a? :?

Ljudi sviraju sjajan black (to kaže čovjek koji gotivi u vrh glave 5 BM bendova, i to s razlogom), ne nosaju lack and leather, ne pjevaju ko da im neko zabada kitu u žiletima izbrazdani čmar, i povrh svega su bre Slaveni...hihi...

Na stranu njihovo VELIKO SRPSKO preseravanje...to je VELIKI minus, ali hebat to, kad sviraju dobru mjuzu mogu srat što se mene tiče šta god hoće, mene se lično ne tiče, meni su rega...

i prema tome, neki određ. blackeri bi se trebali ugledat na njih, i POČET SVIRATI BLACK METAL, kao što the stone svira black metal, i pustit se zajebancije, postati ozbiljni black metalci, pa onda - bumo brate vidjel dalje...

što niko nije srao vargu od vas kad je propagirao svoju Odinističko-nacističku prdosofiju?jebe se njemu za slavene, njemu su najbolji na kolcu... :roll:

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 02:13 

ihihhiihhihi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 02:22 

Perverted Taste wrote:
ja ne znam što su se svi tako okrenuli protiv The Stone(d)-a? :?

Ljudi sviraju sjajan black (to kaže čovjek koji gotivi u vrh glave 5 BM bendova, i to s razlogom), ne nosaju lack and leather, ne pjevaju ko da im neko zabada kitu u žiletima izbrazdani čmar, i povrh svega su bre Slaveni...hihi...

Na stranu njihovo VELIKO SRPSKO preseravanje...to je VELIKI minus, ali hebat to, kad sviraju dobru mjuzu mogu srat što se mene tiče šta god hoće, mene se lično ne tiče, meni su rega...

i prema tome, neki određ. blackeri bi se trebali ugledat na njih, i POČET SVIRATI BLACK METAL, kao što the stone svira black metal, i pustit se zajebancije, postati ozbiljni black metalci, pa onda - bumo brate vidjel dalje...

što niko nije srao vargu od vas kad je propagirao svoju Odinističko-nacističku prdosofiju?jebe se njemu za slavene, njemu su najbolji na kolcu... :roll:

ja ne vidjoh da je iko ista reko o stone-u...tebi su neki tockici malo zardjali, probaj wd-40

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 16:22 

Bash to. Ostavi da djeluje jedno 30minuta i onda obriši starim gaćama npr.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 17:07 

kolko sam ja upoznat s temom sere se samo po wolfs izdrkotini, The Stone je zakletva.

WD-40

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2006. 18:52 

El Foxinho wrote:

buhahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 22:32 

daj hunteru spamerčino jebena, od 910 postova 900 ti je SPAM a 10 ih je u najbolji metal bend tipa "SLAYER, OPETH, PARADISE LOST, KURACPALACNABIJEMSENAKURAC" :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 01. 2006. 23:58 

HUNTER wrote:
El Foxinho wrote:

buhahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 00:47 

dete kreten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 13:31 

Ja licno apsolutno ne podrzavam stavove Wolf's Hungera... Mislim da zavlacenje u daleku proslost i nekakve "izme" mladih ljudi samo i dalje vuce unazad ove balkanske zemlje... Na stranu to sto mislim i da je muzicki bend sranje...
Medjutim, nesto drugo mi je zanimljivo... S obzirom na to da nisam neki ljubitelj blacka, smijesno mi je da neki ljudi koji taj pravac poznaju puno bolje od mene ocekuju da neki black metal bend treba da bude politicki korektan.....
Pa black bi po definiciji trebalo da bude suprotnost nekakvoj korektnosti, blaziranosti i svemu onome na cemu pociva moderno drustvo... To mi sad malo izgleda licemjerno... Brojni strani (jednako ili cak i vise nekorektni) bendovi imaju podrsku ovdje, dok kad se ta nekorektnost pojavi OVDJE, onda pocinje da smeta...
Znaci, fino je (i lako ) biti ljut, grim, nazi, jeben, ss or whatever dok je to samo prica i dok se to tice nekoga ko zivi 3000 km odavde u Skandinaviji, ili u Poljskoj, ili u Rusiji, or wherever, ali kad se neko sa slicnim stavovima pojavi ovdje, i kada se to tice licno tebe -onda su svi poput istih tih blaziranih tetkica zgrozeni i zgadjeni... LICEMJERJE u svom najcistijem obliku... Bljak

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 14:24 

Neki ljudi stvarno imaju glupe furke.

Ovim iz WH-a bi dobro dosao cas historije, mozda bi shvatili da u periodu prije hriscanstva ideja nacionalne pripadnosti nije postojala.

Situacija je ista sa cijelom Evropom, do nekog XII-XIII vijeka feudalni vladari nemaju nikakve predstave o strukturi stanosvnistva, i svojoj narodnosti. Jednostavno ih ne zanima. Jedino sto su germani u to vrijeme masovno tamanili slavene, ali i to nema veze sa nacionalim idejama, vec je iskljucivo pitanje vjerskog rata sa ciljem istrebljenja pagana.
Nacionalizam, u modernom smislu rijeci, ima korijene u XVIII vijeku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 14:30 

Stargazer wrote:
Neki ljudi stvarno imaju glupe furke.

Ovim iz WH-a bi dobro dosao cas historije, mozda bi shvatili da u periodu prije hriscanstva ideja nacionalne pripadnosti nije postojala.

Situacija je ista sa cijelom Evropom, do nekog XII-XIII vijeka feudalni vladari nemaju nikakve predstave o strukturi stanosvnistva, i svojoj narodnosti. Jednostavno ih ne zanima. Jedino sto su germani u to vrijeme masovno tamanili slavene, ali i to nema veze sa nacionalim idejama, vec je iskljucivo pitanje vjerskog rata sa ciljem istrebljenja pagana.
Nacionalizam, u modernom smislu rijeci, ima korijene u XVIII vijeku.

sta bi svijet bez elektrotehnicara :D

@undead: fina tema za raspravu, konacno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 22:22 

Undead wrote:
Pa black bi po definiciji trebalo da bude suprotnost nekakvoj korektnosti, blaziranosti i svemu onome na cemu pociva moderno drustvo... To mi sad malo izgleda licemjerno... Brojni strani (jednako ili cak i vise nekorektni) bendovi imaju podrsku ovdje, dok kad se ta nekorektnost pojavi OVDJE, onda pocinje da smeta...
Znaci, fino je (i lako ) biti ljut, grim, nazi, jeben, ss or whatever dok je to samo prica i dok se to tice nekoga ko zivi 3000 km odavde u Skandinaviji, ili u Poljskoj, ili u Rusiji, or wherever, ali kad se neko sa slicnim stavovima pojavi ovdje, i kada se to tice licno tebe -onda su svi poput istih tih blaziranih tetkica zgrozeni i zgadjeni... LICEMJERJE u svom najcistijem obliku... Bljak

To su neke stvari koje oni na koje aludirash, a ovdje ih je fakat poprilican broj, nikad nece htjeti da vide u svom sljepilu.

Groteskno je da neko slusa BM i ne konta osnovne postulate jebenog black metala, onoga cega se drze doticni SLOVENSKI bendovi.

Ja sam potomak plemena koje je doslo sa Karpata i imam pravo da volim i postujem ono sto je moje! Onaj ko za sebe misli da je pao sa Marsa ili da je došo ovdje iz Mesopotamije i ko se potpuno odriče svih vrijednosti koje su ovdje vladale prije dolaska krsta neka se drži Norveške.

Nokturnal Mortum vam je sigurno dobar.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2006. 23:14 

Quote:
sta bi svijet bez elektrotehnicara Very Happy

Kolega, moram reci da se slazem sa vasim zapazanjem 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2006. 07:29 

cotoha wrote:
Undead wrote:

To su neke stvari koje oni na koje aludirash, a ovdje ih je fakat poprilican broj, nikad nece htjeti da vide u svom sljepilu.

Groteskno je da neko slusa BM i ne konta osnovne postulate jebenog black metala, onoga cega se drze doticni SLOVENSKI bendovi.

Ja sam potomak plemena koje je doslo sa Karpata i imam pravo da volim i postujem ono sto je moje! Onaj ko za sebe misli da je pao sa Marsa ili da je došo ovdje iz Mesopotamije i ko se potpuno odriče svih vrijednosti koje su ovdje vladale prije dolaska krsta neka se drži Norveške.

Nokturnal Mortum vam je sigurno dobar.

Bez nekih pretenzija da vam objasnim jednu jednostavnu stvar.

Kao prvo, i sam slusam jako puno NS bendova. Nikad necu reci da mi njihova ideologija imalo imponira. Cak sta vise, ide mi strasno na kurac, jer znam KAKVI su to ljudi, u KOLIKO su stranih drzava bili, i STA znaju o ljudima protiv kojih seru i o njihovom zivotu.

Svi ti veliki Slaveni su proizvod postkomunisticke apatije, suma blokova i kompletnog beznadja koje im postkomunisticki kapitalizam pruza. Sasvim razumljiv slucaj, nesto sto sam cesto pokusao objasniti na TheAebyss forumima ali sveopsta Germaniziranost naseg Dzemala mu nije dopustila tu talasnu duzinu u glavu. Utoliko bolje za njegovo licno mentalno zdravlje, samo cu reci, da ne bi neko od vas pomislio da pkusavam nesto reci izmedju redova, ko sto samo Bosanci imaju naviku.

Kao prvo, Undead, da se razumijemo, Weltanschauung bendova koje spominjes, te moj, se nikako ne poklapaju. Kod mene, i u krugu moje raje, PRAVO GLUPO je biti SS-ovac, NS-ovac, ili skin, iz prostog razloga, sto mi Boshnjaci (Bosanski Muslimani, citaj kako hoces, boli me kurac) zaista imamo REALNU i KRAJNJE MORBIDNU proslost vezanu za ideale Heinirch-a Himmler-a. Nije se tih dvadeset i kusur Srebrnih Krizeva, Mjollnir-a i Othala zaradilo za dzabe. Neki Srpski/Jevrejski vratovi su gadno platili za svoje postojanje pored Muslimana na Balkanskim brdima uz kompletan amin i allahuekber od strane veoma kapitalnih faca iz Gestapo-a. Podrzavati idiotluke koji su bili ZAKON te SS-divizije (sjetimo se, cak ni Svapski komandanti nisu smjeli jest krmetinu nit pit) te ideal Tuzlanskih Muslimanskih Ustasha o nekakvoj Arijevskoj Serijatskoj drzavi u srcu Evrope od mene prvog ima garanciju za gledanje, al na puskomet. Meni zabranit flashu, kurvaluk, i takve lichne slobode nijedan obecani bog, mesija, kurton sa jebenim parama, tehnologijom i smjesnim brkovima bogam nece.

Svi smo bili svjedoci jednog jako vidno bolnog, i kretenskog rata prije par godina. Rata koji se zasnivao na osnovama nevezanim za religiju i naciju, jer svi znamo koliko su minorne razlike u naravi, jeziku i obicajima medju nama, te koliko istinskog postovanja za metafizike aspekte istocnjackih ucenja zaista ima kod nas. To nije jedna usrana skinerska kavga, nije dvanes celavih morona u smjesnoj odjeci da biju na smrt neko jadno cigance koje prodaje kisobrane. To je totalno povampirenje jednog citavog naroda u krajnje dubiozne razloge. I prvo spomenuto je jadno, odvratno, i definitivno nesto sto bih svojom sakom zaustavio, a drugo je, katastrofalna sramota.

Ja bih vrlo rado da je u Bosni jedna totalitarna drzava, gdje ljudi u besprijekornim uniformama i crnini (onako kako je meni moja baba pricala o SS3 Prinzu Eugenu kad su usli u Bihac) biju papke koji dobacuju jadnim bakama koje vuku cekere od trista kila sa pijace, koji javno streljaju sitne lopove, pljackarose iz budzeta, mangupe i ostale pse koji nam svakog dana cine zivot sve nepodnosljivijim, ali to je nemoguce. Unatoc tome, imamo skinere koji biju bespomocnu ciganchad, koji se izivljavaju na nekim Arapskim izbjeglicama iz pizde materine koji pokusavaju da sebi osiguraju osnovno prezivljavanje. Takvi ljudi ce za mene UVJEK biti TOTALNI olosh koji kao jedini uzrok svog nezadovoljstva imaju svoje kulturalno-intelektualne limitacije.

Da bi osoba postovala bilo ciju drugaciju kulturu i idiosinkraciju, neophodno je da isti/ista ima odredjenu dozu istinskog etnocentrizma (ubjedjenja da je "moje rodno najbolje"), to je socioloska fakta. Nemozes razmisljati van kutije ako nisi sposoban da razmisljas u njoj. Mrznja prema svemu stranom i strah od istog je samo dovoljan dokaz da je neko nezadovoljan samim sobom. Ja nemam tih problema, fala kurcu. Ne pokusavam pobjeci od cinjenice da sam, ma gdje bio, ma sta vidio, opet Bosanac. Ne jebe me to previse da bih sad morao da se busam, jer zaista nemam cime. Nit me sjebava da bih sad volio da sam nesto drugo. Naime, smiren sam sa cinjenicom.

A Cotoha, nevezano za nasu raniju (ne)komunikaciju na ovom forumu, ja tebe neznam, nit ti mene, pa cu ti iskreno rec, a ti shvati kako hoces, mozda tebi lezi da ti neko prosipa velikosrpsku politiku. Svi znamo sta ta politika implicira. Kad Poljaci i Ukrajinci seru o nacizmu, seru o svojoj basti, o sebi. Nevezano za medjubratsko sranje izmedju Juznih Slavena i njihove kretenske ratove. Al kad jedan Srpski bend krene prosipat ideale Cica Drazhe i otvoreno kaze "NAPRIJED U RAT ZA VELIKU SRBIJU" meni ne treba previse vremena da skontam o cemu pricaju. Pricaju o klanju mojih roditelja, prijatelja i familije, te taki samo mogu ocekivat hladno oruzije u vrat od mene, cak ni usrani metak nebih potrosio na iste.

BITNA je razlika izmedju benda koji pjeva o SLAVENSKOJ zaostavstini, religiji, i ubjedjenima generalno bez pretenzija (The Stone), benda koji kad spominje Srpstvo to cini striktno o samom sebi (to cak omozes vidjeti u Rakicevim nadriSrpskim tekstovima koje je pisao za iste morone o kojim diskutujemo ovdje), i jednog benda koji pjeva o klanju istih Slavena samo zato sto se nisu totalno naguzili da prime u dupe krst pravoslavne crkve. Mozes ti brate sebi bit Srbin koliko hoces, al nemoj da mene sa tim gazis, kontas....

Izdajice, munafici, turncoats, licemjeri...ili samo zaludjena zalutala djeca, ja neznam. Vidjeli smo primjere dolazenja tobe iz te White Power scene (pjevac legendarnih skinsa RAHOWA kao najbolji primjer), ali Wolf's Hunger su prava komedija, bar sudeci po prvom albumu, trebace im malo zesci javni izgovor za prosipanja mrznje i gluposti koja su izvalili nedavno da bi bili okej u mojim knjigama.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]