Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 17:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: HC svirka, klub SLOGA 04.02.: NULA PLUS, CLOWN & STROJ
PostPosted: 31. 01. 2006. 21:02 

U klubu Sloga 04.02. (subota) održat će se hard core koncert tri bh grupe Nula Plus (Tuzla), Clown (Mostar) i Stroj (Sarajevo).

Nula Plus http://nulaplus.tk
Clown http://clownsucks.com
Stroj http://strojhc.tk

Ulaz će biti otvoren od 20:00 sati. Cijena ulaznice je 3 KM.

Koncert je potpomognut od strane Uprave grada Sarajeva i Kampanje za prigovor savjesti u BiH.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2006. 21:39 

kakav crni hc, pa ni nula ni klaun nemaju veze sa tim, možda se furaju tako ali niđe veze. kad si vidio dj-a u hardcoru

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 01:14 

clown definitvno nije HC... al 0+ moze proci!
Stroj svakako!
STAY HC

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 04:09 

ovo ce biti cool

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 13:07 

Hardcore subotom u slozi!! napreduje se definitivno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 13:38 

ne kuzim kako moze subotom ici ovakva svirka s totalno nepoznatim demo bendovima a ne moze ici nesto mnogo jace... hmm, oh well, money talks...il jos nesto mozda.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 17:20 

Uriel wrote:
ne kuzim kako moze subotom ici ovakva svirka s totalno nepoznatim demo bendovima a ne moze ici nesto mnogo jace... hmm, oh well, money talks...il jos nesto mozda.

to sam se i ja zacudio...
al to je zato sto:
Quote:
Koncert je potpomognut od strane Uprave grada Sarajeva i Kampanje za prigovor savjesti u BiH.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 18:09 

Ne znam kako se stavljaju ovi citati...

Treba da shvatite jednu stvar. Sloga ne organizuje ovaj koncert vec grupa ljudi koja zeli da se underground scena malo pokrene u Sarajevu, a i u BiH uopste. Iskreno, ne mogu se sjetiti kada je Sloga nesto organizovala a da to nije bilo povodom dvije godine klasa ili pet godina kluba.

Sa druge strane, ako je "toj raji" sto dolazi na koncerte veci gust otici u Slogu ili neki drugi klub na "slusaonu", gdje mogu cuti sve bendove koje, vjerovatno, i sami imaju na svojoj polici, onda je ova scena u daleko vecem sranju nego sto ijedan bend misli.

Uriel, "oh well, money talks", da je to rekao neko drugi, pokusao bih da razumijem. Organizovao si tolike koncerte u SA sa nevjerovatnim cijenama karata i nesto govoris za svirku od 3 KM. Pa, covjece, fakat ne shvatam kako mozes tako pricati.
Zasto subotom nema neki veliki bend u Slogi??? Znas zasto Uriel, zato sto vecina ljudi (koji se obicno zale) nemaju pojma kako organizovati koncert kao ti i zato sto se ljudi cude kako to da su drzavni organi pomogli svirku. Ako nisi primjetio, stalo isti ljudi organizuju svirke.

Bad::Brain, jel ti fakat mislis da je Uprava grada ikad cula za ove bendove ili uopste za hard core???

Vanja, Ofsajd

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 22:54 

vanja IGS wrote:
Bad::Brain, jel ti fakat mislis da je Uprava grada ikad cula za ove bendove ili uopste za hard core???

Nisu culi za bendove i vrstu muzike vec su culi za Amnesty International ili kampanja za prigovor savjesti... a uprava grada, posto se "jako" zalaze za neke alternativne dogadaje za omladinu, je odlucila ovo podrzati cisto iz razloga da bi u nekom takvom projektu sudjelovali...

Cudno u tome je to da se ovakav LOW CLASS koncert odrzava SUBOTOM u slozi... nije ovo normalno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 22:57 

pa ljudi dragi... jestel vi normalni?

sta ima lose u tome sto je koncert sada u subotu...fakat ne kontam... jebo to sta sviraju, hardcore... crossover... bilo sta... mi smo se pozelili ovdje otic na bilo kakav koncert, znam da u Beču i Zagrebu ima svega... mi smo ovdje zahvalni i za ovakve (super) bendove kao ova tri pomenuta...

i ovo sto Uprava grada ucestvuje u ovom desavanju...fakat ne znam sta neko vidi lose u tome...ne moze pozitivnija stvar bit :? ja vas ne kontam fakat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 23:00 

ne razumijem samo sto sjebajete covjeku organizaciju... fakat ne znam momka (vanja IGS) nit znam ko je... al ne vidim sta je lose uradio

ovakvi komentarai samo mogu raji zgadit svirku koja nije jos ni odrzana

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 23:47 

Na nasu veliku zalost (bendovi i raja), da je sloga posije privatizacije kluba prihvatila svoju ulogu "Music Cluba", Sloga je za ove cetiri-pet godina svog djelovanja mogla biti Mocvara, Baraka, KSET ili SKC, pa bi veliki bendovi malo i na nas obratili paznju i ne bi nas zaobilazili u velikom luku. Cinjenica je da je Sloga jedini klub sa svom opremom gdje se lako moze organizovati svirka, ali je isto tako i cinjenica da sama Sloga veoma rijetko iskoristava tu opremu. To, naravno, sve vodi do jako slabe zainteresovanosti raje prema novim bendovima, tako da scena stagnira.
I fakat jeste sto kazes, svirka a skroz anonimni bendovi. A sto je najgora stvar, ti bendovi rade preko 6 godina. I sta su postigli u glavnom gradu BiH???

Hocu da kazem da ako se mi (raja i bendovi) ne potrude da nama bude bolje nece niko. Gradska uprava, Kampanja i ostale omladinske org. su samo pomogle na ovaj ili onaj nacin da se ovo organizuje. Cijela ideja je sa ulice.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 01:16 

ja mislim da je problem u tome jer su u slozi rekli da više neće raditi "naše" koncerte vikendom, zato se boris iznenadio što me i ne čudi... oni hoće sve da prebace na ponedeljak koliko sam čuo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 01:23 

Still Cyco wrote:
ja mislim da je problem u tome jer su u slozi rekli da više neće raditi "naše" koncerte vikendom, zato se boris iznenadio što me i ne čudi... oni hoće sve da prebace na ponedeljak koliko sam čuo...

to je ono sto je i mene iznenadilo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 01:41 
Moderator

glupa vam priča. idite na koncert i začepite usta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 11:12 

no further comment

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 12:12 

Uriel wrote:
no further comment

fakat i ne trebas davati nikakve komentare jer i nisi kompetentan a vanji treba samo čestitati....fakat vanja svaka čast. inace o+ i nije tako nepoznat bend, mozda je problem to sto nisu iz sarajeva pa vam odmah ne odgovara a svaki bend koji postoji vise od 5 godina i ima brdo materijala je "veliki" bend. uostalom zbog takvih kao sto si ti BiH undrground scena koja je poprilicno jaka nikad nece zazivjeti u sarajevu.

Dodjite u Travnik da vidite kako se to radi! pozdrav za ofsajd

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 13:05 

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 13:19 

immemorial wrote:
Uriel wrote:
no further comment

fakat i ne trebas davati nikakve komentare jer i nisi kompetentan a vanji treba samo čestitati....fakat vanja svaka čast. inace o+ i nije tako nepoznat bend, mozda je problem to sto nisu iz sarajeva pa vam odmah ne odgovara a svaki bend koji postoji vise od 5 godina i ima brdo materijala je "veliki" bend. uostalom zbog takvih kao sto si ti BiH undrground scena koja je poprilicno jaka nikad nece zazivjeti u sarajevu.

hehehe, on je i više nego kompententan jarane, al nije bitno!
ovdje se radi o nesporazumu, niko nije osporavao niti bendove niti vanjin rad, vanji fakat svaka čast i svakome ko radi neprofitabilne koncerte!!!
stvar je u tome da sloga više neće da radi ovakve koncerte vikendom. to je rečeno i borisu i savenu i boris se iznenadio(logično) da je ovaj koncert u subotu a npr negligence koji je zakazan već skoro pola godine on ne može raditi u slozi....
mislim da je to jedini "problem" a na svirci se vidimo svakako!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2006. 13:41 
Moderator

immemorial wrote:
inace o+ i nije tako nepoznat bend, mozda je problem to sto nisu iz sarajeva pa vam odmah ne odgovara a svaki bend koji postoji vise od 5 godina i ima brdo materijala je "veliki" bend.

mojne srat, ja toliko govana ne mogu pojesti.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]