as_sun_sets wrote:
Dobro, mozda sam malko pogresno formulisao, ali svkakao da bi svi anarhisti trebali biti sXe, jer je to jako blisko njihovim uvjerenjima i stilu zivota (koji vode ili odbijaju da vode).
Sto se tice paralela izmedju sxe i anarhizma, citirao bi bent pjesmu "You live your life by someone elses rules, forget it man, be yourself". Ako si ti cist, super. Ali ne treba ti sXe da bi bio cist.
Quote:
A sXe nisu niposto pravila...
Nego kodeks? Naravno da su pravila cim se istice sta mozes a sta ne mozes. Ako uradis nesto, npr popijes pivu, vise nisi sXe. Pravila. Da pravila.
Quote:
A prica sa identitetom MOZDA pali kod klinaca od 15 god, ali i tada vrlo tesko, jer ja licno, u tim godinama, nisam poznavao niti jednu sXe raju u gradu.
Pa gledaj, potraga za grupnim identitetom ili za individualizmom je ista stvar koja zavisi od okruznja individualca. Mnogo sXe klinaca ne zna nikog drugog koji su sXe i zbog toga se osjecaju specijalnim. Daje im vrijednost koju do tad nisu imali. Isticu se od ostatka grupacije ili u suprotnom, pripadaju grupaciji.
Uvijek sam vise cijenio one koji su cisti a za sebe ne govore da su sXe ili ne saraju X po ruci ili se tetoviraju XXX ili 'true till death' i ostala sranja.
Oni koji su cisti zbog sXe i da bi se zvali sXe su vecinom oni koji pojedu govna nakon nekog vremena. To je onaj hrkljus ponos na nista gdje lupetaju sebi u prsa k'o gorile isticajuci svoju (pod navodnicima) superiornost.
Fino se cuvati nepotrebnih stvari i to cijenim. Ali one sa x na ruci smatram jadnima jer osjecaju potrebu da pokazu svima 'ko su i sta su. Ne razlikuju se od onih sto nosaju religiozne simbole oko vrata ili cak anarhiju na jakni. Pozeri.