Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 20:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 149 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 23:36 

E ekipa,nemojte se sad prepucavat.
Ja sam novi ovdje i baš me zanima čitat postove na temu ovog koncerta ,zato pliz nemojte skrećat s teme.
Vjera je osobna stvar,treba znati gdje ćeš ju promicati..meni vjera puno znači u životu al neću zato ić tamo tuć nekog jer on huli na Boga..njegova stvar,a ne moja..neću ništa dobit živcirajući se oko toga...to je ionako samo neka furka bez temelja..

Nego,ajmo! utisci s koncerta! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 02:19 

danas sam poslusao/pogledao E.N.D.- ...to the bones, svidja mi se, dobro zvuci, a i spot za "Pointless revelation" dobro izgleda!
Pozdrav za ekipu iz Bogamber-a i E.N.D., odlicna svirka, odlican provod i sve to mora da se ponovi!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 02:27 

http://photobucket.com/albums/y166/dosa ... t=suhi.jpg

hahahaha, car :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 02:36 

hahaha...
Ajde nemojte grijesit dusu, pa Suhi nije nijednom na "stageu"(?!) boga opsovao. :D U publici se doduse svasta culo...
Ja stvarno ne znam koja bi budala (hocu da kazem: neki "vjernik") dao 10 KM da vidi Bogamber !!??!! To mi stvarno ne ide u glavu...
Bogamber je "bogohulna" 8) zajebancija koja traje vec nekih 10-tak godina i mi je nikada nismo shvatili kao nesto ozbiljno i nismo namjeravali ikada da to sviramo uzivo. Veliki problem za ove pobozne pickice je taj sto su se ljudi zainteresovali za Bogamber i sto zele da ga cuju...
Bogoljupci, teska su vremena za vas dosla... :twisted: haha...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 02:50 
Acronian wrote:
hahaha...
Ajde nemojte grijesit dusu, pa Suhi nije nijednom na "stageu"(?!) boga opsovao. :D U publici se doduse svasta culo...
Ja stvarno ne znam koja bi budala (hocu da kazem: neki "vjernik") dao 10 KM da vidi Bogamber !!??!! To mi stvarno ne ide u glavu...
Bogamber je "bogohulna" 8) zajebancija koja traje vec nekih 10-tak godina i mi je nikada nismo shvatili kao nesto ozbiljno i nismo namjeravali ikada da to sviramo uzivo. Veliki problem za ove pobozne pickice je taj sto su se ljudi zainteresovali za Bogamber i sto zele da ga cuju...
Bogoljupci, teska su vremena za vas dosla... :twisted: haha...

Image

"BOGAMBER TO JE MOJ ŽIVOT!"

sad ste ostali ispali pičkice, fino vam čovjek reče - platili ste cenera da gledate bogohulni bend...idiotizma :lol:

Pozdrav Nele!

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 11:50 

Perverted Taste wrote:
znali si kao i svi ostali o èemu Bogamber pjeva, PA I U SAMOM NAZIVU benda TI PIŠE, sad ja ne znam ko ovdje nema mozga!! :roll:

slijedeæi put ostani kuæi...

došla si gledat bogamber, a sad si ljuti što je Suhi boga psovo... :lol:

joj, umrijeæu.... :lol:

Suhi je my personal Jesus Christ!!! 8)

kako si samo glup!!! ko je uopce rekao da smo svi dosli gledati bogamber??? ajd spusti se malo na zemlju! btw. SIGURNA SAM DA TVOJI RODITELJI NE ZNAJU KAD SLAVIS BOZIC DA SLAVIS RODJENJE SUHOG!!! ne budi glup! znam ja da si ti prvi u crkvi,zato SHUT THE FUCK UP!

i btw. prestani davati tako glupe komentare,samo da bi nesto srao!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 11:55 

i btw. borise,ne radi se ovjde o tome shto sam rekla da sam vjernik,meni Bogamber uopce ne smeta,vidim ja sta ti hoces da uradis,mislim da svi znamo da samo trazis postove na koje bi mogao nest srati i svoje frustracije lijeciti!! GET A LIFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 12:22 

I ja sam zbavio tamo ovaj cd od e.n.d.-a s tri pjesme i spotom. Produkcija je super i aranžmani također,pravo mi se sviđa!

bilo bi lijepo kad bi netko iz end-a dao link ili poslao tekstove jer me zanima o čem pričaju.

posebna pohvala ide bubnjaru na maštovitosti (pointless revelation)

inače ,ako me pamćenje dobro služi E.N.D. sam jednom gledao prije 5 i pol godina na heavy metal festu u Vrgorcu u hrvatskoj..mislim da su bili tamo zajedno s vegom,benighted-om ,đubradi i ostalima ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 12:55 

Drago mi je sto nakon koncerata na kojima promoviram bendove u Sarajevu hrpa ekipe pokaze interes za njih.

Decki iz Usuda, Dickless Tracya, END-a, Scaffolda, Forlorn Legacya, Monumenta itd su stvarno to zasluzili!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 12:56 

Uriel wrote:
Drago mi je sto nakon koncerata na kojima promoviram bendove u Sarajevu hrpa ekipe pokaze interes za njih.

Decki iz Usuda, Dickless Tracya, END-a, Scaffolda, Forlorn Legacya, Monumenta itd su stvarno to zasluzili!

Jos da dovedes par nashih bendova u HR...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 13:01 

Bad::Brain wrote:
Uriel wrote:

KRV je vec svirala gore a sad ce i ToxicDeath svirati sa Sinisterom.
Ovo je mnogo teze nego dovuci neke bendove u BIH, iako se nekima ne cini to tako.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 13:08 

Uriel wrote:
Uriel wrote:

Ovo je mnogo teze nego dovuci neke bendove u BIH, iako se nekima ne cini to tako.

Vjerujem da je teze,al bi Kontra, Ofsajd, Silent Kingdom itd. sigurno isto odusevili publiku! A nemaju prilike da se predstave van granica...
al bice valjda...
Keep on Uriel!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 13:13 

Uriel wrote:
Uriel wrote:

Vjerujem da je teze,al bi Kontra, Ofsajd, Silent Kingdom itd. sigurno isto odusevili publiku! A nemaju prilike da se predstave van granica...
al bice valjda...
Keep on Uriel!

Naravno da bi, i ja to imam non stop u vidu, ali kao sto rekoh... nema puno organizatora koji su spremni za ovo. Za sad su tu nasi bendovi na svirkama koje ja radim u Zagrebu.
Pricam sa frendom koji vodi jedan program u Mocvari da ubacimo neki bend iz BIH na svirku. Po mom misljenju Kontra bi najbolje prosla, a mislim da bi i Monument trebao zasvirati sto prije ovdje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 13:49 

Sion girl wrote:
BOGAMBER - zao mi je sto cu o ovom "hepeningu" morati napisati najvise, al' sta cu, izazva me sve, od samog "hepeninga" do komentara na ovom forumu. Ne mogu da vjerujem da je samo jedan jedini covjek (za sada, a ne vjerujem da ce ih biti vise) taj "hepening" prokomentarisao ovako:

osunnećen wrote:
u začaranom krugu vrljike iz pakla mrak obuze čopor seljaka, čudan obred na po Bocka poče, stotinjak seljaka i vrljike dvVvjee!

šege do koljena \m/.. :lol:

Ja cu, Boga mi il Sotone, bit' otvorena: Unistise se ljudi na potpuni papanluk, PAPANLUK!!! Ja! Onakav ti je subkulturalni izraz najbilizi nasoj stoci, STOCI !!! Ja! Samo par faca je, hvala Onom Gore il' Onom Dole, zurilo u prostor beskrajne nevjerice, a jedan moj frend rece: Ma, nemoj se, bona, uzrujavati, smij se! Jebi ga, sta ces drugo!
Da se ne shvatimo pogresno, jasno mi je zasto ekipa iz Bogambera igra na ovu kartu. Uuuuuu tek mi je sada, nakon "hepeninga", jasno! Boli ih kita, tipa: Jel' hocete? E, gledajte! Jebi ga, ja im ipak moram zamjeriti. Sto, ba, od 45 il' vise minuta tog "hepeninga" ja cuh samo sedam minuta ludila ludog od muzike, odnosenja potpunog, pravog, al' sad pravog SEJTANSKOG KOLA A drugi mi frend, na taj moj bjes sto izgubih odlicne, devastirajuce minute, kaze: Ma, to ti je bosanska zajebancija. Mi Bosanci smo ti po tome svuda poznati, pogledaj Nadrealiste!. Ma, daj, ba, dosta mi je tih nasih "autohtonih" zajebancija. Muzika je, ba, muzika, i jebes ti sve kad ti neko ne da odlicne minute zbog "opstenarodnog primanja".

Mislim da zaista ne trebam da govorim za ljude iz Bogambera jer fala kurcu imaju zdrave zube, jezike, a bogami i prste pa mogu kucat, al moram ti odvuc paznju na sekund na par stvari...

Kao prvo, cesto puta mi se svasta spocitavalo jer sam ljudima u lice govorio da su nafuranti, debili, zalutali u Metal jer slusaju kiturine tipa Sportlov, Impaled Northern Moon Forest, i jos kamaru zajebancija projekata nulte muzicke vrijednosti i humora ravnom Kiketu. nemam nimalo postovanja prema takvim muzickim fenomenima a jos manje prema ljudima koji nesto u tome nalaze. Ocito da se radi o lako zabavljenim dvobitnim debilima koje bi i govno u kutijici i sjajecem papiru nasmijalo.

Ne vidim po cemu su Bogamber "papanska" furka. U civilizovanom svjetu, to bi se nazvalo "agrarno-orijentiranim", al to je kod nas nekakav bauk, tabu, uzas...dok su fenomeni neukusa kao sto je Skroz jebene "urbane nade". Opet, poslijedice straha i nesigurnosti medju ljudima koje ih sprijecavaju da uzivaju u necemu. Ako nista ukazuju na fenomene koji su zivi i zdravi u nasoj jadnoj drzavi ismijavanjem istih. Jako puno Metal muzicara ima neko vanstandardno visoko vidjenje sebe kao intelektualnih individua pa nalaze za shodno da popuju, filozofiraju (citaj: seru) putem svoje muzike. Pustite ba bar jednom prave ljude da rade prave poslove. Muzicari mogu jedino biti satiricari ako iole zele da prenesu svoju poruku. Nekakva Elita, ma daj, Lita u najbolju ruku. Elita sjedi u pozoristu i gleda simfonijski orkestar.

Trebas zaista imati turoban i iskompleksiran zivot da se ne nasmijes kad prvi put cujes dijelove kao "Lijepo june, nema govora" s pocetka "Jede Klasuru". I pored svega toga, ja zaista ne shvatam vas ljude koji ocekujete da ljudi na selu citaju Tolstoja i budu raketni inzinjeri. Seljastvo je jedan nacin zivota, ne predstavlja nikakvu prijetnju niti neman, samo prakticku adaptaciju ljudi svojoj okolini. E sad kad taki nahrle u stotinama hiljada u gradove, pa i gradjani krenu bit kao oni, dobijamo, jeli, papanluk....

Kakvi ljudi takvu muziku slusaju i gotive, i zasto, treba biti brutalno jasno, imajuci na umu ostatak Metalne Bosne. Koja nema nijedan nepretenciozan bend. Svi imaju neke duboke tekstove o a)nicemu il b)nicemu relevantnom. Kazes muzika je muzika, slazem se, al i film je film, a svi nasi postratni radovi na oba polja su totalni shitcrnjaci i placipickini jastuci satkani od silnih jada koji na mene imaju efekt ko i laksativ. Metalcima/Metalkama su Sotona, Jebanje i Pijanstvo puno opipljiviji i realniji fenomeni nego neke hrpe metafora i moralnih lekcija o vragznacemu u stilistickoj izvedbi a-sta-je-to-pjesnik-htjeo-da-kaze. U takvoj atmosferi jedan bend kao Bogamber nudi jedno istinsko osvjezenje, nesto sto raja cuje, osjeti, i uz sta se moze kvalitetno nacugat i nasmijat. Jos plus ne peglaju nikoga sa supertehnickim akrobacijama i izivljavanjem na instrumentima nego prase, 'nako kako se za marisane ubilo....

Stvari nisu tako komplikovane kao sto se cine ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 14:09 

Pa Bogamber je nesta kao Nervozni Postar... samo malo grublje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 14:42 

Pa Bogamber je nesta kao Nervozni Postar... samo malo grublje!

ne grublje nego brutalnije :) hehehehehehehehehehehehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 14:45 

[quote="Agere ConTra"]I ja sam zbavio tamo ovaj cd od e.n.d.-a s tri pjesme i spotom. Produkcija je super i aranžmani takoðer,pravo mi se sviða!

bilo bi lijepo kad bi netko iz end-a dao link ili poslao tekstove jer me zanima o èem prièaju.

posebna pohvala ide bubnjaru na maštovitosti (pointless revelation)

inaèe ,ako me pamæenje dobro služi E.N.D. sam jednom gledao prije 5 i pol godina na heavy metal festu u Vrgorcu u hrvatskoj..mislim da su bili tamo zajedno s vegom,benighted-om ,ðubradi i ostalima ?[/quote]

Nova stranica od E.N.D.-a bi trebala biti skoro gotova pa cim bude cu
postati ovdi na forumu...na njoj ces imati tekstove,slike,biografiju,
mp3-ce...itd

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 15:33 

ne kontam kako se taj komadic teksta +Vrljike preko ledja+ iz mog posta uopste mogao pogresno il drukcije shvatit hahah?

ono je bio totalni masakr (preklopnim nozicem :D), veselje haman jednako onom u AGu na Cerebral Turbulency-u. svi elementi odlicnog derneka su bili prisutni. umjesto Groshinog vrištanja i grljenja midžet vokala tu je bio Rus sa Romanijom, pijana masa, u cosku kolo, bogohuljenje, headbang i metalci svuda po podu od jacine sutke.. jedino bi plata meze i tekma Zeljo-Sloboda na tvu u kutu mogla nadjebat Cerebrale.. :lol:

steta sto ja nisam mogo vise il ikako divljat, kazu ne valja sa upalom pluca ni izlazit iz kuce a kamo li sta vise.. :lol:

obrnut krst, krv i klasurka!

\m/:D\m/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 19:22 
mOrtiCia wrote:
i btw. borise,ne radi se ovjde o tome shto sam rekla da sam vjernik,meni Bogamber uopce ne smeta,vidim ja sta ti hoces da uradis,mislim da svi znamo da samo trazis postove na koje bi mogao nest srati i svoje frustracije lijeciti!! GET A LIFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

boli me kurac, radi i misli šta hoćeš - tvoji propusti 8)

studenti prava inače slove kao najinteligentniji :lol: (čast izuzecima)

Last edited by Perverted Taste on 22. 03. 2006. 21:35, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 19:26 
Administrator

Image

BOGAMBER TO JE MOJ ZIVOT,OBRNUT KRST,KRV I KLASURKAAA!!!![b]

Last edited by Lustmord on 22. 03. 2006. 19:30, edited 1 time in total.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 149 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]