Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 21:57

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 13:43 

Dzemal wrote:
eh, evo i malo finih vijesti.

koncert trojice vrsnih muzicara:

Damir Simic Shime - guitars
Mike Terrana - Drums
Ricky Riccardo - Bass

ce se ipak ODRZATI!

Nastp ce se odrzati u prostoru ISV Music Club Sloga u ponedjeljak 29.09.2003.
Cijena ulaznice je 7KM.
Uskoro cete saznati i kada i gdje mozete kupiti karte, a do tada razglasite malo o koncertu :)

yessssss - ovaj datum mi puno vise odgovara
plus darkman je u pravu za asterix i obeliks - fakat je super (od pica preko muzike do cjelokupnog ugodjaja)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 15:25 

e pa omladino, dobili smo skoro sve uslove. nadam se da vam cijena ulaznice nije puno jer je to minimala koju moramo staviti da bi pokrili troskove muzicara.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 16:36 

Emir (The Aebyss) wrote:
e pa omladino, dobili smo skoro sve uslove. nadam se da vam cijena ulaznice nije puno jer je to minimala koju moramo staviti da bi pokrili troskove muzicara.

e pa ak he tih 25 kuna puno, onda kvragu sve.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 16:37 

ili je to 50 kuna? ma jebesh nije bitno.za to nije to cijena. sitnica.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 18:02 

to je 25 kuna

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2003. 19:20 

Evo vam malo aktuelne mini biografije o muzicarima :

Damir Šimić – Šime (Zagreb – Los Angeles)
Shime je vrhunski gitarista koji je odselio iz svog rodnog Zagreba u potrazi za svjetskom afirmacijom. Njegovo novo prebivalište je Los Angeles gdje već gotovo 15 godina svira, stvara, sklada i surađuje sa najvećim «facama» gitarističkog svijeta. Tako je svirao sa Edie Van Halenom, Steve Stevensom (Billy Idol), Steve Lukatherom (Toto), Rudy Sarzom (Whitesnake), Simon Wrightom (AC/DC), Carmine Appice-om, Mike Terranom, Jeff Scot Sottom, Richard Blackom i mnogim drugima. Shime je svoju afirmaciju potvrdio solo albumom «The Quest» (Metropolis records), na kojem mu se kao specijalni gost pojavljuje još jedan gitarski virtuoso Tony MacAlpine. U svim važnijim svjetskim publikacijama urednici imaju samo riječi pohvale za sjajnu instrumentalističku izvedbu Shimeta i njegovog banda – tako ga hvale u Guitar Player magazinu, Guitar World, Music Conection, Rock and Roller, a on je uz to i sluzbeni endorser («maneken») DiMarzio pickupa i omiljeni gitarista samom Larry DiMarziju. Shime uskoro priprema i novi album, a dotle vrijedno radi po klubovima u Americi i sa pokojim Evropskim gostovanjem prezentira svoju prekrasu melodioznu gitarističku izvedbu.

Mike Terrana (U.S.A.)
Mike Terrana je najbolji heavy metal bubnjar na svijetu! Tako barem tvrdi Drum world magazin. To je naravno točno, a u prilog tome govore i činjenice. Nakon dugogodišnjeg sviranja u Americi sa gotovo svim važnijim gitaristima, te nebrojenih studijskih snimanja albuma, «posao» ga je odveo prvo u Nizozemsku, a zatim u Njemačku gdje momentalno svira i radi u grupi Rage. No njegovu karijeru najviše obilježava dugogodišnja suradnja, turiranje i snimanje sa dvojcom ponajboljih svjetskih gitarista današnjice Yngwie malmsteenom i Tony MacAlpineom. U Hamburgu, gdje sada živi, Mike je više nego tražen, te ga tako možemo čuti na albumima Roland Grapowa (Helloween), banda Gamma Ray ili Axel Rudy Pella. Pored toliko sviranja i snimanja Terrana nađe vremena i za održavanje «klinika» tj. pokaznih tečajeva. Uz sve to nedavno je oformio i novi rock fusion band sa francuskim gitaristom Cyril Achardom pod nazivom Taboo Voodoo. Ovaj sjajni bubnjar koji u svojoj svirci koristi razne utjecaje od njegovog idola Buddy Richa, pa do swinga, fusion jazza i funkyja, no naravno sve u svom heavy stilu. Nevjerovatan izvođač i showman Mike kaže: «Kada sam za bubnjevima ja sam tu samo zbog jednog jedinog razloga, a to je da se izrazim kao umjetnik i da zabavim publiku.

Ricky Riccardo
Ricky je rođen i živi u Californiji gdje već više od 20 godina svira bas gitaru. Njegov jedinstveni način sviranja sa pet prstiju gdje koristi slap, tap i pick tehnike oduševljavaju sve gdje god Ricky zasvira. Ovaj sjajni izvođač uvijek je u poslu – bilo da je u studiju ili na turneji, tako je svirao i uz rame sa Eddie Van Halenom, Steve Lukatherom, Pat Traversom, Billy Sheehanom i Rick Derringerom, a snimao sa ponajboljim svjetskim instrumentalistima Patrick Morazom i Tony MacAlpineom. Ricky momentalno snima sa svojim novim bandom Project: Storm (http://www.projectstorm.com), a usput i na novom albumu James Bradley, Jr (iz poznatog banda Crazytown) i Jevon McGlory (nećakom Phillip Bailey iz banda Earth, Wind & Fire). Potražnja za Rickyjevim sjajnim basističkim uslugama je velika, a svi koji su ga čuli i vidjeli znaju i zašto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2003. 20:36 

Emir (The Aebyss) wrote:
to je 25 kuna

kod nas se u neke šugave diskače tolko upad plaća. to je stvarno nikej.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2003. 20:36 

Tnx na ovim iznimno pohvalnim saznanjima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2003. 17:30 

eto sad znate o kome je rijec.
nadam se da vas vidimo u slozi u sto vecem broju. (bilo bi red ako nista zbog tih muzicara, a cijena ulaznice je stvarno smijesna).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 09. 2003. 17:50 

skoro da zaboravim. prije live koncerta i nastupa ove trojke, gledamo i neki koncert na onom velikom platnu plus i neke spotove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 09. 2003. 23:19 
Administrator

Emir (The Aebyss) wrote:
skoro da zaboravim. prije live koncerta i nastupa ove trojke, gledamo i neki koncert na onom velikom platnu plus i neke spotove.

super
ma najbolji ste

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 09. 2003. 04:43 
Administrator

Konacno da i ja docekam bar trecinu benda koji je meni medju Top 10 :D

Mike Terrana je LEGENDA!

btw. Emire, ako mi ne sredis da se slikam sa covjekom, ja cu se objesiti i sve ode na tvoju dusu, pa ti vidi :P

malo reklame: http://www.terrana.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 09. 2003. 11:57 

Jebi ga, nema to smisla. Ja sve fino sredim da ova trojka dodje u BiH, a niko ne spominje da su ti ljudi dan prije Sarajeva u Tuzli u dikoteci "PALMA" :)))) Neka mi ne zamjere prijatelji iz Sloge, ja se malo salim ali moram malo i nas grad da reklamiram. Znaci 28.09. Tuzla i 29.09. Sarajevo. Emire ja dolazim sa Shimetom i u ponedjeljak kod vas.

Stay hard and play strong.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 09. 2003. 21:29 

Emir Hot wrote:
Jebi ga, nema to smisla. Ja sve fino sredim da ova trojka dodje u BiH, a niko ne spominje da su ti ljudi dan prije Sarajeva u Tuzli u dikoteci "PALMA" :)))) Neka mi ne zamjere prijatelji iz Sloge, ja se malo salim ali moram malo i nas grad da reklamiram. Znaci 28.09. Tuzla i 29.09. Sarajevo. Emire ja dolazim sa Shimetom i u ponedjeljak kod vas.

da ja dogovorim akusticnu za parkusu? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 09. 2003. 23:50 

Emir Hot wrote:

ja sam upravo posla da pitam ima li sta u tz jer sam cula od par ljudi da ce takvo nesto biti 28. u domu.je li cijena ista?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 09. 2003. 02:15 

Sorry sto i tebe nisam reklamir'o. :)
Ne mora u parkusi, moze i u marquee-u :) da cujete kako "Hot Sevdah Reunion" svira :)).

nego pored toga, evo jos koncertcica :

KUBLA KHAN - 01.10.2003. Club BOCK (Fis) - ulaz besplatan

evo i njihove biografije :
Kubla Khan was born out of the prodigious musical scene of St. Olaf College in Northfield, Minnesota. While at St. Olaf, Nathan Eklund (keys) played in what was then a Grateful Dead cover band, but coincidentally after his departure became one of the Midwest’s most prolific roots-rock touring bands, The Big Wu. Meanwhile, J. Matt Keil (drums) and Andy Bast (bass) were playing folk-rock-world beat hits for adoring throngs with the critically acclaimed Bobby Llama (Best Unsigned Band in America-2000).
The real world called post-graduation, but the members’ musical obsession was still strong. So one fateful evening, over beers at a local watering hole, Kubla Khan was conceived. "We really should get together, play some tunes and see what happens," they said. And play they did. Over the course of their first year together, Kubla Khan created a sound that is part singer-songwriter, part pop, part soul, and part jazz, and as a whole, smokehouse good.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2003. 00:35 

pa onda jos koncerata :

HAPI UIZ - Club BOCK 04.10.2003. -- ULAZ BESPLATAN

Ovo je neki Punk-Rock bend iz francuske
kome je na ruku neka navrati. Nije potrebno da pisem kada svirke pocinju kad znate svi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2003. 17:03 

Koncert slavne trojke SHIME, TERRANA & RICCARDO nece se odrzati u slozi vec u CLUB BOCK - FIS sve ostalo je isto
Limitiran je broj ulaznica pa u ponedjeljak dodjite ranije kako bi usli.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2003. 03:53 

ljudi, evo mi (Dado, Emir, Jasmina i ja) se vratismo iz Tuzle...
bez pretjerivanja: ko fuli koncert sutra, fulit ce takvu predstavu muzicara da to nije normalno.
svi smo se slozili da je apsolutna atrakcija Mike Terrana, koji ima kompletan svoj show, mozete ga gledati danima!
ja jedva cekam da raznese FIS.

MIKE FUCKIN' RULZZZZ!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 09. 2003. 20:57 

Dzemal wrote:
ljudi, evo mi (Dado, Emir, Jasmina i ja) se vratismo iz Tuzle...
bez pretjerivanja: ko fuli koncert sutra, fulit ce takvu predstavu muzicara da to nije normalno.
svi smo se slozili da je apsolutna atrakcija Mike Terrana, koji ima kompletan svoj show, mozete ga gledati danima!
ja jedva cekam da raznese FIS.

MIKE FUCKIN' RULZZZZ!!!!!!!!

slazem se, iako su oni zaista mogli ranije poceti svirati...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]