Jedna kratka priÄa...
negdje '96 na '97 ja kod svog starog kući. InaÄe, starci mi razvedeni, star mi se opasno pucao gudrom, i sva ta narkić raja je bila kod njega. DoÅ¡ao ja iz zajebancije (ono, viÄ‘o me samo vikendom) u majici Metallice. Ustaje jedan od njih i govori: ''Joj, jarane, znam ja da ti voliÅ¡ taj metal, to neÅ¡to Iron maiden, heavy, ali ti moram dati jedan CD da posluÅ¡aÅ¡, to je zakon.''
Rovi lik po nekom ruksaku i vadi mi CD Body Counta. Ja kući sa tim, pustim ga, ostalo je historija, otad mi je BC jedan od bendova koji su na tronu i koje neizmjerno poštujem.
Malo poslije toga, upoznam se sa jednim likom koji mi je priÄao Å¡ta se u ratu sluÅ¡alo na dernecima njegove raje...nabraja on RATM, Clawfinger (nemoj ko da Å¡ta kaže protiv ovih likova!), i reÄe: ''Ali najviÅ¡e se ubijali Downsetom, brotherhood ovo-ono, voliÅ¡ BC,voljet ćeÅ¡ i ovo''.
Tad sam dobio ''Downset'' iz 94.
Za mene je Downset produžena ruka Zakona (BC-ja), i iako su izrodili hrpu sranja nazvanog Nu Metal, jer ljudi ne mogu skidati kraljeve, i da obuÄeÅ¡ kraljevsko odijelo, ti si kloÅ¡ar, oni su za mene ostali pojam.
Ne znam kakvi ste vi sa Downsetom, i interesuje me šta mislite o njima...Zadnji album im je Universal iz '04, a rade na novom, petom albumu.
Ovaj post pišem i pod dojmom, jer sam se dopisivao malo sa Chrisom, bubnjarem Downseta, i uskoro radim intrevju sa njima...
|