Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 15:58

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 580  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 30. 04. 2006. 22:01 

:) haha, koji si ti tomos!
Image
slika vrijedi hiljadu rijeci 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 05. 2006. 03:47 

Jes' da mi nisu narocito dragi al dobri dobri.. :lol:
E jos kad bi ostali u premier ligi.. 8)
Ima tih pjesmuljaka koliko hoces, zanimljivo vecina se dotice FK Sarajeva, al to je vec do njih.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:07 

http://www.bihsoccer.com/NEWS-VIJESTI/K ... g_Brijega/

cccc stvarno je situacija gadna... al ja ipak mislim da se nesto moze poduzet... nadam se ustvari :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:09 

OPROSTITE NA NEUPUCENOSTI...KAKO STOJI KK DITA IZ TUZLE...
DOBIO SAM PONUDU OD NJIH...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:18 

HUNTER wrote:
OPROSTITE NA NEUPUCENOSTI...KAKO STOJI KK DITA IZ TUZLE...
DOBIO SAM PONUDU OD NJIH...

http://www.sloboda-dita.ba/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:19 

Opium wrote:

cccc stvarno je situacija gadna... al ja ipak mislim da se nesto moze poduzet... nadam se ustvari :)

to samo kod nas ima, ne gotivis drzavu al gotivis cinjenicu da si prvak te drzave...

dobro je ajnstajn reko.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:20 

HVALA....

NA SAJTU NE PISHE JEL DOBIJESH OBECANE PARE...
NE?
A TO NAS ZANIMA...NE?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:24 

Sta ono ja rekoh.. a da, 'komentari te clanci placenika, raznih dijasporaca, tj. 'novinara' tog istog site-a koji vecina uzivo nisu gledali utakmice vec pet godina a unaprijed pisu textove za taj isti portal ne tangiraju ljude dva posto'.. :)
Bihsoccer je najjadniji, najpristraniji i najkorumpiraniji portal koji tu postoji, a da se bavi tematikom bosanskohercegovackog nogometa..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:27 

HUNTER wrote:
HVALA....

NE?
A TO NAS ZANIMA...NE?

daju pare, evo sad sam se cuo s direktorom kluba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:27 

hehe pa dobro nije samo do site'a, skines video i sve ti je jasno, ne mora mi nista napisat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:30 

Vis' poceo bih post, al potrajalo bi, a ne da mi se sad 'bakcati' oko toga.. ne kontas ti sta je tu posrijedi.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:32 

Khasma wrote:
HUNTER wrote:
HVALA....

NE?
A TO NAS ZANIMA...NE?

daju pare, evo sad sam se cuo s direktorom kluba.

OK ONDA...SHALJEM CHAUSHA DA IZVIDI SITUACIJU!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 00:34 

Khasma wrote:
Opium wrote:

to samo kod nas ima, ne gotivis drzavu al gotivis cinjenicu da si prvak te drzave...

dobro je ajnstajn reko.

Fulas i ti vecu poantu.. to je inatluk.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 01:01 

Archangel wrote:
Khasma wrote:
Opium wrote:

dobro je ajnstajn reko.

Fulas i ti vecu poantu.. to je inatluk.. ;P

kool, inatluk vec zvuci nekako bosanski(hercegovack, hehe)...

ja bi prvi volio da je tako ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 01:08 

Ah ma, to je stvar podjebavanja, nekonformizma, inatluka ko sto rekoh.. dublje je malo to od cisto 'ne gotivis drzavu'.. to nije sustinski tocno, nije drzava kao drzava problem, problem je ono sto se od nje pokusava na silu napraviti, sta predstavlja, sta pruza..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 02:34 

Ha ev doduse malcice i da 'bacim oko' na ovaj 'Opiumov' textich kad vec poceh, cisto da se vidi s kojim je ciljem pisano..

Quote:
Repriza proslogodisnjeg finala kupa BiH ponovila se opet u Sirokom Brijegu. Ne, nisu u pitanju isti finalisti nego mrznja prema drzavi Bosni i Hercegovini. Kao i prosle godine navijaci Sirokog Brijega, kojih je ovaj put bilo malo vise nego igraca na terenu za vrijeme intoniranja himne, sa svojih stolica uputili su koncert zvizduka na racun iste, na to im nisu ostali duzni igraci Orasja i Sirokog Brijega koji su reakcijama za vrijeme intoniranja pozdravili taj gest njihovih simpatizera. Video zapis intoniranja himne BiH mozete pogledati ovdje

Cisto pocevsi svoj textich autor doticnog odmah otkriva da se radi ili o amateru unajmljenom za par textova koji se uklapaju u dosadasnju politiku stranice, ili o neartikuliranom stalnom placeniku popularni znani na tom portali pod zajednickim terminom novinari..
Mrznja prema drzavi BiH..? Ne, doticni fula poantu jer gleda povrsno na stvari.. dapace Hrvati u globalu vole svoj komad te BiH (sto bi i istrazivanja misljenja javnosti vec skoro pa vecinski potvrdila), tako i ja, sto bi u mom konkretnom slucaju bila Hercegovina, a tako i vecina.. ono sto ne vole doduse je da ih se levati u vlastitoj drzavi, drzavi stvorenoj na umjetnim nacelima k tome, niti da ih se tretira kao gradjane drugog reda, da ih se marginalizira, da im se uskracuju osnovna ustavna prava, da im sudbinu kroje retardi nedostojni funkcije koju obnasaju (a sto je najzalosnije dolaze na vlast cisto iz tog istog inata naroda, svojevrsni sds ekvivalent, 'za hdz, zna se'..), da im se uskracuju sve teznje za jednakopravnoscu (moze neko srati do sutra o teorijama ugrozenosti i protiv, ali vrlo dobro se zna situacija i na cemu se radi..) dok jedna Republika Srpska primjerice stvorena na genocidu i zlocinu stoji i inati se svima, a FBiH se zna sta je i sta predstavlja..
E pa, u inat tome su ti zvizduci i protesti.. inatluk tipa 'eto vam drzavu kakva sada jest'.. sport, uspjesi, ponos se ne moze oduzeti, ne moze se imati sve.. A i mozda bi svi ti ljudi pjevali tu himnu da ona ustvari ima text.. ..

Quote:
Istorija se ponavlja samo sto NFSBiH i dalje cuti. Da podsjetimo malo one koji lahko zaboravjalju takve stvari. Na proslogodisnjem finalu na stadionu Pecara, gdje je gostovalo Sarajevo na svaki nacin se pokusavalo omalovazit i oblatit ime drzave BiH. U to ime domaci navijaci osim koncerta zvizduka i uzvikivanja Ovo je Hrvatska pokazali su zavidno znanje nacionalistickih pijesama sto ih vjerovatno uce u skoli jer gdje bi inace takva sranja mogli da nauce

Autor ovdje vec prelazi na vlastite komplexe jer je ociti Hordas, i to vrlo vrlo frustrirani, iskomplexirani, a ocito i jako neartikulirani dok mu se sva teza vrti oko pljuvanja drugih, a ni slucajno spominjujuci sta ti isti trpe u njegovom gradu..
Autor je 'zaboravio' pripomenuti sta je uslijedilo u Sarajevu, sta sve je prethodilo ovome, ponovno dokazujuci tu cuvenu argumentaciju i objektivnost doticnog sportskog portala..
Drugo, ovo jest hrvatsko tlo, vec jaaaako dugo postoji kao takvo, uvijek je postojalo kao takvo i postojat ce kao takvo jos jako dugo nadam se.. nista drugo se ne trazi osim priznavanja toga.. sad to sto nekome to iz raznih razloga smeta, sto im se ne uklapa u neku viziju drzave BiH (koja je po takvim nacelima cista utopija u ovom dobu da se razumijemo..) sto na silu pokusavaju ubaciti cijelu populaciju jedne drzavi koja se sastoji od tri naroda u svojevrsni melting-pot moze imati samo kontraproduktivan ishod, kao sto se moze zakljuciti..

Quote:
U sezoni 2002-2003 u okviru 38.kola premier lige BiH, sarajevski Zeljeznicar gostovo je na Pecari i dozivio grozne prizore. Domaci navijaci popularno zvani Skripari spalili su zastavu drzave BiH, te umjesto nje istakli zastavu susjedne nam drzave Hrvatske.

Ovdje se vec nazire ono sto sam gore govorio o tim novinarima doticnog portala koji ili ne zive u ovoj drzavi, ili gledali utakmice nisu vec poodavno, ali su svejedno ili naruceni da bace hajku ili se nasli 'pravedni', te da doticni autor blage veze nema o svijetu, kamoli dogadjajima tada, a i opcenito u bh nogometu, iako ga to ocito ne smeta da si uzima za pravo da pise dezinformacije..
Spaljena zastava da, zastava na zelenom platnu bh fanaticosa koja bi trebala predstavljati 'multietnicku i zajednicku' BiH, mda.. Spaljena i zastava Hrvatske, izmedju ostalih, u sred Sarajeva povodom demonstracija mudzahedinskih relikvija, pa.. dogadjalo se, dogadja se, dogadjati ce se, stvar je u tome da se radi o individualnoj krivici, a ne globalnom misljenju, no naravno da se autor toga nece dotaknuti..
Te naravno jos jedna stvar koju bi valjda taj novinar ako, i to veliko ako je gledao utakmicu uopce ili ako nije kratkovidan ili slijep primijetio, a to bi bilo da se radilo o zupanijskoj zastavi, ne o zastavi RH.. vjerujem da doticni autor zasigurno zna razliku izmedju 'grbova' iznad sahovnice koji bi simbolizira regije RH i isprepletenih 'vijenaca' iznad sahovnice koji bi simbolizirali zajednistvo.. ma da, svakako.. pathetic..

Quote:
Grozne stvari desavale su se i na utakmici mladih reprezentacija nase zemlje Bosne i Hercegovine i Hrvatske, gdje se pokusalo od strane huligana i nacionalista iz Sirokog Brijega unistit sve sto je Bosanko Hercegovacko. Da nebi bilo BiHSoccer.com populizira timove iz Sarajeva kao sto to kazu kad nemaju argumenata iz nase arhive donosimo vam snimak divjanja navijaca Sirokog sa pomenute utakmice. Isti mozete preuzet ovdje.

Grozne stvari..? unistiti sve sto je Bosansko Hercegovacko..? autor ocito promasuje, i nije u stanju distinktirati bit domovine, prebivalista te roda, nacije.. BiH je teoretski postulat stvoren, hmm, raznim metodama, i sve je to fino i krasno da ne egzistira u formi u kojoj egzistira.. stvar nije u pripadnosti teritoriju, teritorij nije sporan, vole ljudi svoj teritorij, to ja garantiram, no zna se sta je BH reprezentacija, oko cega se vrti i sta sve povlaci sa sobom uz dominantnu vecinu FBiH te kakav kontigent navijaca ima pod sobom..
E sad, ovo veze nema s nekom pripadnosti, vec cisto gledajuci navijacki, nacijski.. Ne moze nitko mene ubijediti da ja imam vise zajednickog s jednim Beslijom, Spahicem, Bajramovicem nego sa Srnom, il sugradjaninom i reprezentativcem HR Bazinom, Bobanom, Juricem i masom drugih koji su cinili nekad oslonac HR reprezentacije, a i danas cine, samo zato sto smo rodjeni u, suvremeno gledano, prostoru danasnje drzave, kao ni s navijacima tih istih sa svojim, iako propagirajuci ovako kao ovi textovi svojevrsnu multieticnost i sve, na utakmicama BiH reprezentacije forsiraju zelene islamske zastave, sluzbena himna BH fanaticosa (naglasak na ovo H jer ispada vrlo bitno kasnije) nema ni H od Hercegovine u textu, na utakmicama se navija 'Bosna, Bosna' (ne, nije isto, nikad nije ni bilo, i ne, ne radi se o artikulaciji i akustici).. jednostavno receno to su dvije razlicite sfere, razlicite kulture i razliciti mentaliteti.. ne previse, dapace, ali ipak vise nego u ovom drugom slucaju.. ne navija se tu za Hrvatsku kao drzavu, to je pogreska, navija se za NACIJU, a gledajuci tako to je apsolutno i neoporecivo jedna te ista nacija, a hr. reprezentacija je uvijek, al bas uvijek bila reprezentacija svih Hrvata, iz svih krajeva svijeta, tako i BiH i kao takva ce vrlo vjerojatno ostati.. e sad, da netko to sve jednostavno zanemari odjednom samo zato sto nije isti teritorij, to je, po mom misljenju jednostavno nerealno za ocekivati i ja ne vidim po kojoj logici bi se to izjednacavalo kad nema smisla to tjerati dalje od individualnog dojma.. Ali ono sto je onda apsurdno i nadasve hipokriticno je da ti isti autori ovakvih textova i dalje nastavljaju po svome, navijaci ostaju isti, skandiranje ostaje isto, himna ostaje ista i dalje a pozivaju se na multietnicnost i zajednistvo.. za to navijati..? Nema teorije, i svatko tko konta drugacije je il hipokrit il veze nema kako to danas izgleda, sto mu ne smeta da proziva naravno..

Quote:
U finalu kupa BiH, nakon zasluzenog poraza od Sarajeva, iako se Siroki sluzio svim ne dozvojenim sredstvima da do toga ne dodje, uprava i igraci Sirokog prave do sada najveci skandal na BiH terenima ne pojavjujuci se na dodjeli pehara za pobijednika kupa BiH. Kako ce kaznit Siroki Brijeg u NFSBiH nisu dugo razmisljali, kao kaznu NFSBiH Sirokom Brijegu poklanja ucesce u kupu UEFA sto daje dodatnu snagu da pojacaju unistavanje BiHFudbala ili onog sto je ostalo od tog imena.

Nakon zasluzenog poraza je termin koji je vrlo diskutabilan posto se utakmica lomila punih 180 minuta, a Sarajevo na gostovanje je iz par akcija i vrlo zgusnuto igru, ni po cemu bolju, ali ni losiju, izvuklo vrlo povoljan rezultat.. doduse nasa greska je sto je tu utakmica vec trebala biti rijesena, no to je druga prica.. ali u Sarajevu su vec bili u podosta problema i imali su dosta srece i pomoci da zadrze tu prednost i osvoje tu titulu.. no svejedno su dobili i s te strane cestitam, treba i dobiti na Pecari, rijetkima se to zadesi..
Dalje, doticni autor je mogao (pitam se pitam zasto nije) spomenuti sta sve je prethodilo dodjeli pehara i sta su sve igraci pretrpjeli na travnjaku te navijaci pred utakmicu nakon cega se 'silne' Horde 'Zla' nisu smjele ni pojaviti slijedecu utakmicu u Å irokom unatoc alarmiranju valjda svake moguce patrole od Sarajeva dovde.. toliko o toj 'sili'..
Poklanja ucesce u Kupu UEFA..? autor ocito zaboravlja istaknuti da Sarajevo nema licencu za nastup u Europi, sto je njihov interni problem, a ne problem Saveza, koji, ponavljam po petstoti i nadam se i zadnji put zbog tvrdoglavosti pojedinih, samo potvrdjuje UEFA-ine licence, Savez sam ne moze i nije odgovaran za izdavanje licence bez UEFA-inog odobrenja, prica tu je gotova.. prema tome, nakon tih dogadjaja jedini logicni izbor pada na finalista kupa koji ima licencu za nastupanje u Europi jer ima jako dobar stadion s dobrim uvjetima, osiguranjem i svemu sto je potrebno za nastup u Europi, ukratko, svemu onome sto FK Sarajevo nije bilo u mogucnosti ispuniti, ali naravno lakse je kriviti Savez i pljuvati po drugima nego kao svaka normalna organizacija i navijacka skupina gledati vlastite slabosti, nesposobnost u upravi i neadekvatnost igraca.. nikad ni nece napredovati dokle ne pocnu malo misliti glavom i prvenstveno praviti reforme u klubu..

Quote:
Masovna kupovina utakmica pocinje u sezoni 2005/2006 gdje Siroki Brijeg uvidjevsi da na posten nacin nema nikakve sanse da se nosi sa Fudbalskim klubom Sarajevo, kupuje sve sto se kupit moze, o tome ne treba ni pisati trositi djaba rijeci.

Zadnji pasus ovog velebnog clanka definitivno autora razotkriva kao ogorcenog i iskomplexiranog Hordasa koji vlastite neadekvatnosti i slabosti rijesava na laksi nacin - krivljenju i blacenju drugih..
I pazi ti ovo, 'nema nikakve sanse da se nosi sa FK Sarajevo'.. ovo da nije HISTERICNO SMIJESNO bi bilo zalosno.. Taj FK Sarajevo, s kojim se naime NK Å iroki Brijeg kao ne moze nositi ocito unatoc tome sto ima ubjedljivo najbolju momcad bh premier lige koja svoj puni potencijal nije postigla samo zato sto ju od pocetka muce ozijede, precesto kljucnih igraca, naime Wagnera, je na Pecari odigrao jedno veliko nista i moze da bude sretan sto je dobro prosao, a navodno je pretedent na naslov.. da su svi igraci bili zdravi i u mogucnosti da igraju, ovo prvenstvo bi bilo davno gotovo, no eto, nek se drugi tjese ovakvim clancima.. shodno tome, takodjer i svi ostali konkurenti, pretendenti na titulu su isto tako zavrsili svoj nastup prikazavsi jedno veliko nista, pocevsi od Zrinjskog, Modrice, Zeljeznicara, svi redom apsolutno nadigrani i pobijedjeni.. Bas se pitam jesu li njih sve redom kupili..
A autoru clanka se ocito ne da ni trositi rijeci na cinjenicu da FK Sarajevo ima poslije Modrice Maxime ima najvise penala dosudjenih u svoju korist, u recimo 'interesantnim' minutama, pa incident sa gradskim 'rivalima' itd itd.. a i valjda je suvisno reci koliko je histericno i nadasve hipokriticno kad navijaci FK Sarajeva optuzuju druge za kupovinu, bez gledanja u svoje dvoriste naravno..

Sve u svemu, tko hoce nek cita, ovo je samo jedan primjer jadnih i pristranih textova ogorcenika i placenika koji dominiraju na tom sportskom portalu, i iako se oni naravno ne bi slozili s time, svatko tko je iole upuceniji u bh nogomet, bh soccer portal i njihove 'textove' to moze i uvidjeti.. samo nek se pogledaju naslovi, sta se slavi i glorificira (bez gledanja u eventualne prljavstine tu naravno), a sta s druge strane narucuju razni iz nemoci i frustracija.. e pa pati, tough.. onakvi portali me ne zanimaju dva posto, no lijep su odraz na sta su sve ljudi spremni i koliki se komplex razvio kod SA klubova..

Tko konta da ja negdje ovdje grijesim nek slobodno istakne fino i argumentirano pa da vidimo kako, gdje, sta i zasto.. a ako kao pojedinima svo znanje staje na hipokriziji i pljuvanju drugih, raus.. takvi su dobri samo za razvijanje komplexa, kojih ne manjka u ovim vremenima, a nikad nije ni manjkalo, samo sto je pozornost bila usmjerena drugdje..

Godine prolaze, komplexi rastu..

I rest my case..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 10:38 

a jooooooj

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 03:46 

Yap.. my point exactly..

Nitko..? ah well, logicno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2006. 18:03 

haha ziku sportista zadnji post prije 3 mjeseca...ajd da malo osvjezimo...et pocinje nam sutra gay liga pa sta velite ocel celik opet bit sampion :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2006. 18:24 

sport je sranje...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]