Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 18:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 490 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 21:52 

Ma ja vala mislim da to nije zajebancija i mislim da je to jedina stvar koja nas moze progurat u europu. Jer dok se god bude vracalo na rat, sto sa filmovima, sto sa pricom, nece bit nista od nas.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2006. 22:08 

Spirit Crusher wrote:
Ma ja vala mislim da to nije zajebancija i mislim da je to jedina stvar koja nas moze progurat u europu. Jer dok se god bude vracalo na rat, sto sa filmovima, sto sa pricom, nece bit nista od nas.

aferim...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 03:43 

Abigail wrote:
Zar je bitno toliko u ovom momentu ima li piramide ili ne? Jbt..nesto je nadjeno, BiH je nakon dugo vremena u, relativno, pozitivnom svjetlu na tv programima, CNN-u 4exmpl. Mnogi su prvi put culi za nas, prica se o tome po citav dan, dolaze turisti, euforija je. .

A ne ne, vidis, ja to na to ne gledam tako.. ja hocu piramide nakon sve ove hajke.. uostalom, covjek rece da imaju piramide, uvjeren u to sto posto, bez trunke sumnje, a u zadnje vrijeme sve se vise provlaci misljenje, ono, tipa 'pa dobro je da je pronasao bilo sta', 'glavno da se promovira'.. e pa, jebiga sad.. poceli smo s piramidama, sad nek ih i nadje i opravda sve te investicije u njegovu 'Fondaciju'.. zanima me sto li Osmanagic uopce ne objavi tocnu brojku istih.. sve vise to meni nesto 'smrdi'.. ali eto..
A i nije da je bas sve to u pozitivnom svjetlu, comedy central news bas i nije standardni news flash, ne..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 08:02 

Archangel wrote:
Abigail wrote:
Zar je bitno toliko u ovom momentu ima li piramide ili ne? Jbt..nesto je nadjeno, BiH je nakon dugo vremena u, relativno, pozitivnom svjetlu na tv programima, CNN-u 4exmpl. Mnogi su prvi put culi za nas, prica se o tome po citav dan, dolaze turisti, euforija je. .

A ne ne, vidis, ja to na to ne gledam tako.. ja hocu piramide nakon sve ove hajke.. uostalom, covjek rece da imaju piramide, uvjeren u to sto posto, bez trunke sumnje, a u zadnje vrijeme sve se vise provlaci misljenje, ono, tipa 'pa dobro je da je pronasao bilo sta', 'glavno da se promovira'.. e pa, jebiga sad.. poceli smo s piramidama, sad nek ih i nadje i opravda sve te investicije u njegovu 'Fondaciju'.. zanima me sto li Osmanagic uopce ne objavi tocnu brojku istih.. sve vise to meni nesto 'smrdi'.. ali eto..
A i nije da je bas sve to u pozitivnom svjetlu, comedy central news bas i nije standardni news flash, ne..

gledaj... mislish da bi chojk nakon 15 godina svoje karijere dozvolio sebi takvu blamazu da objavi cijelom svijetu da je tu piramida i da na kraju ne bude? on je u Visokom prije dosta vremena vech kreno sa tim istrazivanjima, niko nije znao za to, i kad se potpuno uvjerio pustio je informaciju... a, vidish, liku treba spomenik dignut budel il' ne bude piramida... a ja vjerujem da je tu piramida, kad chojk dodje koji je zavrshio 4 fakulteta u vezi s tim sranjem, koji je prochito 600 knjiga u vezi s tim sranjem, objavio nekolko knjiga u vezi s tim sranjem, otkrio vech nekolko piramida... ja mu vjerujem... on je za mene bog i batina... oni sarajlijice sa jednim fakultetom na shtelu, mogu da se pojedu sad, kako ih je lijepo Mr. Osmanagic popisho na svim face to face... Hvala ti Semire, reci svijetu da ne zive u Bosni samo nacistichki seljaci, hvala ti!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 10:11 

vid jest neko euforičan....

nemam pojma brate, jedino što ja znam o toj piramidi je sa ovog foruma. vidi, živim na zapadu, gledam vijesti, čitam novine, al nitko se neinteresira za tu piramidu.
čudi me da je javnost toliko desinteresirana.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 12:18 

iz dana u dan sve bolje slike, blokovi teze izmedju 5-30 tona

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 12:22 

fino fino hajd nadam se da ce biti nesto

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 12:44 

cocainum.mood wrote:
mezopotamija
najstarije kulture, 10 000 godina b.c.
složena društva, 6 000 godina b.c.
najstariji zigurat, 3 000 godina b.c.

egipat
prva piramida, stepenasta- za vrijeme treće dinastije, znači sve u okviru 27. stoljeća b.c.
kosa piramida- u četvrtoj dinastiji, znači do 25. stoljeća b.c.

u j-i evropi se neolitička društva pojavljuju 7 000 godina b.c. i šire se zapadno i sjeverno oko 4500 godina b.c.

dok se negdje navodi da osmanagić priča da je ova piramida 27 000 godina stara, a negdje 12 000...(prvo, veoma uzak time-span moram priznat...)

ja sam skeptično govno....
ali ali, tko?? prailiri? :? :|

ne kontam zašto nikog ne tangira neolitik kojeg falakurcu na ovim područjima tolko za kopat 1000 godina. al hajd...nije ni schliemann bio stručnjak :lol:

i ja sam skeptik, al vise zbog neke nevjere u ovaj nas narod i ovo podrucje da moze zasijat takvim svjetlom neg zbog te historije...
inace sve te cinjenice, zakoni, pretpostavke... stoje al u nedostatku boljih, i sve su one nadogradjivane kako je vrijeme prolazilo tako da mi to ne predstavlja nikakvu prepreku da vjerujem (credo quia apsurdum :)) - bar s te strane, mene vise brine prokletstvo balkana ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 13:30 

cocainum.mood wrote:
neko je reko..neolitičko brdo, obrađeno u piramidu u religijske svrhe? :|
i gdje su onda drugi dokazi tako visoke civilizacijeske razine?

ej, da imam dokaze ja bi priavio piramidu ko svoje otkrice. ovdje se samo razmatraju mogucnosti, a svi znamo/vjerujemo da postoje, ako nista dok se ne potvrdi suprotno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 13:39 

cocainum.mood wrote:
ali zaista je malo nategnuto, da im uz tolike nalaske, paleolita i neolita, promakne piramida..hej :D

da promakne, moze itekako... ajd mi reci, ko se interesovo za stari grad VISOKI koji lezi na piramidi sve dok nije objavljeno da se tu nalazi piramida? niko ga nije nikad ni tako, eno obraslo zidine svo moguche zelenilo... niko nikad nije obracho paznju na Visoko ni u kojem smislu... a sad odjednom svi obrachaju paznju, da tu nije neshto malo chudno? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 13:42 

cocainum.mood wrote:
Khasma wrote:
cocainum.mood wrote:
neko je reko..neolitičko brdo, obrađeno u piramidu u religijske svrhe? :|
i gdje su onda drugi dokazi tako visoke civilizacijeske razine?

ej, da imam dokaze ja bi priavio piramidu ko svoje otkrice. ovdje se samo razmatraju mogucnosti, a svi znamo/vjerujemo da postoje, ako nista dok se ne potvrdi suprotno...

dozvoli da ti ponovim komentar... pfffffffffffffffffffffff
pitam dakle koje je tvoje mišljenje o tome što bi moglo biti :P tj, koje su to mogućnosti o kojima pričaš...

ne govorim samo o dokazima da je to piramida, šta je sa okolnim područjem..nekakvih ostataka bi onda još trebalo biti :)

nekakvi ostaci su nista drugo do direktni dokazi, dakle njihovo postojanje implicira nedvojbeno postojanje piramide, tj. prica o njima se svodi na pricu o piramidi. tolko o tome.

a ovo gore, ja nemam svoje misljenje, vidim blokove + misao "zelim da vjerujem" i tu sam gdje jesam, pun nade i u iscekivanju, nista me ne kosta a nagrada moze biti velika. u medjuvremenu, enjoy life :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 13:56 

koji je kurac nisu pošli iskopavat sa vrha?

vidilo bi se odmah dali ima šta il nema. kako se meni čini oni budljaju uokolo i nalaze neke pećine koje nedokazuju baš ništa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:23 
Moderator

prvo kiše obustavljaju rad, pa onda lik otišao na godišnji...hmm...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:26 
cocainum.mood wrote:
maršal wrote:

vidilo bi se odmah dali ima šta il nema. kako se meni čini oni budljaju uokolo i nalaze neke pećine koje nedokazuju baš ništa.

Image

recimo ovako. velika piramida je bila visoka 146.5 metara, danas je 137 metara. a sad zamisli da je bila ukopana pa da su išli odozgora kopat tj otvarat vrh. :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:35 

kaka ba piramida...nasli nako kamenje i lafo piramida...:-D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:36 

la Fée Verte wrote:
cocainum.mood wrote:
maršal wrote:

Image

recimo ovako. velika piramida je bila visoka 146.5 metara, danas je 137 metara. a sad zamisli da je bila ukopana pa da su išli odozgora kopat tj otvarat vrh. :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nekontam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:37 

Image
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:46 
I don't think he is :lol:

et neču pilat sf teorijama al zainteresirani koji namjeravaju pametovat (pa da sad bar nekakvu osnovu imaju) a i skeptici neka pročitaju 'misterij piramida' damira poštića

daje zanimljive teorijice i a i logičnija objašnjenja o načinu građenja itd.

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 14:57 

ma kakve teorije i gluposti.

predpostavljam, ako tu postoji neka piramida da je sloj zemlje na vrhu naj tanji. logika, kiša itd.. a tu bise najprije našla ta kleta špica, kamenje, pećine ili bilo šta šta očekivaju nać.

u čemu je problem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 15:07 

Image

ajd ućeraj mu, šta misliš gdje bi trebo biti vrh te jebene piramide. sigurno negdje ispod vrha brda... il se varam?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 490 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]