Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 18:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: IF THE KIDS ARE UNITED
PostPosted: 01. 06. 2006. 16:06 

ej ljudi ba, ajmo se malo organizovati da nesto uradimo... na zalost u ovoj zemlji svako tjera svoje, tako da nista se nikad ne postigne. ajmo se sastaviti zajedno, napraviti nesto, organizaciju ili slicno, da se pozivaju bendovi, da pravimo fanzine, kompilacije, da nesto stvorimo! mislim, mozda zvuci sve ovo glupo, cak i nemoguce, ali ja vjerujem kad bi smo se svi ujedinili, punkeri, coreri da mozemo nesto iskombinovati u ovoj usranoj zemlji. da malo sad razmotrim probleme:
1. ljudi ne dolaze koncerte - jbg. ako je nekom mrsko otic na domacu svirku, ili neki cak neki jaci koncert, onda ne moze ni ocekivat da se nesto promijeni nabolje. znaci, ne moze se srat kako nema nista, a onda kad se i desi neki dogadjaj, onda taj prvi koji se bunio ne dodje! znaci, prvo pocisti u svom dvoristu, pa kreni dalje!
2. NOVAC - ovo je vjerovatno, najveci problem. shvatam u potpunosti dinu koji je prekinuo sa organizacijom koncerta icepick, jer jebiga covjek nije mogao dat 400-500 maraka iz svog djepa, a da zauzvrat ne dodje ni 30 ljudi na koncert, pa ne moze na kraju ni troskove prekrit. zato, bi mozda bilo pametnije, ako bi se sastavilo vise entuzijasta ( ja vjerujem i iz srca se nadam da ih ima ) koji bi zajedno sastavili te pare i pozvali nekoga da dodje. najbolji primjer za to je baraka u kutini, ljudima nije niko dao nista za djaba, nego se lijepo raja sastavila, skupila pare, i sve sami uradili, okrecili, napravili binui sve ostalo. ne kazem da i mi trebamo ici tako daleko, jer izganjat prostor za mlade ( ali za MLADE ) u ovoj drzavi je skoro nemoguce, ali makar da krenemo od neceg jednostavnijeg, trud bi se sigurno isplatio.
3. informacija - isto ogroman problem, skoro u rangu sa novcem. sto se tice toga, jedini pristup informacijama je internet. ali, na zalost, ljudi su previse lijeni da otkrivaju, traze, pa se zadovoljavaju onim malim sto im '' muzicki '' kanali poput MTV-ija ili VIVE-e nude.
gdje je nestao sav onaj prijasnji entuzijazam da se otkrije nesto novo ( ili staro, kako se uzme ), da se razmislja svojom glavom, ( makar sto se muzike tice, ako nista drugo ), da se radi, da se stvara? zamislite kako je prije bilo ljudima, kad kompjuter i internet nije bio toliko dostupan, pa su sve morali sami raditi, crnciti za jebenu informaciju, rucno raditi fanzine, cd-ove ( eto to je ta jebena diy ideologija koja je danas iskorijenjena )! ali, zato, koliko se tada, bilo entuzijazma, volje, ljubavi moralo uloziti i koliko je bilo sve ljepse i iskrenije!

eto jebiga, to su moja razmisljanja, i nadam se da nisam jedini, i dajte ljudi ba stvarno da nesto pokrenemo!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2006. 23:09 

ja izgleda dzabe pisao ovo... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 06. 2006. 13:54 

predugo, nisam ni cito. nemam vremena momentalno....

a na naslov mi pade jedna pjesma slapshot-a na pamet.

"United we win divided we fall
How much have we heard that call
All these years have we learned anything?
New bands form they shout and scream
For some unrealistic dream
It's every man for himself in this world
A thousand years have seen no change
But still you think you'll re-arrange
You'll never change society
Coming together is a good idea
But I haven't seen it happen here
I've just had it with unity"

dobro, blabla. nisam postovo da se preserajem o unity-u. "Never do nothing and nothing gets done" i to je istina.

-> "do it yourself" je po mome jedino rjesenje.

nazalost sam daleko od tuzle. al inace sam iz tih krajeva, sa druge strane majevice. ti no bjese iz zavidovica?

kad kanem dol bilo bi super cut neku svirku, al jebiga, nemogu ti pomoc u organizaciji.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 06. 2006. 15:17 

samo ja nisam mislio samo na tuzlu, nego na BiH opcenito, da se ljudi malo dignu, da se povezu medjusobno, skontaju sta se sve moze uraditi, a sta ne...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 06. 2006. 21:51 

gogi moj, nisi dzaba pisao. sigurna sam da mnogi zele isto sto i ti (ja sam medju njima) ali jednostavno ne znamo konkretan nacin da to sve postignemo. lijepo to izgleda na papiru (ili na monitoru u ovom slucaju :) ) i super bi bilo kad bi bilo izvodivo. samo reci konkretan nacin i tu sam :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 06. 2006. 00:21 

mislim da ima vrlo interesantnih projekata
ko fanzine i bhhc sampler
koje cu podrzavati kolko mogu

jebiga nisam ni ja citavo vrjeme u bosni :-(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 06. 2006. 11:29 

gogi, dosta tu razlicitih elemenata guse scenu.
Neki su ocigledni, neki nisu.

Problemi su mnogi i neki od njih su nemoguci za rijesiti.

Ipak, najveci problem je bas taj kako nema dovoljno ljudi koji slusaju ovu muziku u BiH. Da u svakom gradu ima po nekoliko hiljada korera i pankera, bilo bi vise i koncerata i mjesta za izac i festivala i kompilacija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 06. 2006. 13:51 

ma znam ja da nema dovoljno ljudi koji slusaju tu vrstu muzike, ali to je opet do problema zvanog INFORMACIJA ( a tek u manjem slucaju nezainteresovanost ).npr. ovdje u tuzli, i dalje vecina tzv. corera misli da je hc machine head ili ( nedobog nikome ) korn, pa tako i kad se pojave novi klinci, odrastaju u uvjerenju da su se prvi hc bendovi poceli pojavljivati 90-ih godina na MTV-ju, a na zalost nema im ko pokazati sta je zapravo ta muzika...
zato bi npr. bilo pametno, napraviti kao neku stranicu, koja bi usko bila povezana sa istorijom hc-a, koji su bendovi temelji pravca itd. tu bi se mogli ukljuciti razni ljudi iz BiH, pa bi tako bilo i puno lakse i bolje, a i ljudi ovdje bi imali i odakle saznati informacije.
sto se tice domace scene, ja sam zato da se napravi kompilacija sa BiH bendovima ( punk i hc ), da se predstave ljudima. a posto nema svaki bend svoju stranicu, moze se napraviti i multimedijalan dio, sa biografijama bendova, textovima pjesama itd.
isto bi se moglo pripomoci nekim medijima, kod nas na primjer ima radio emisija metal mind, pa mogu ja popricati sa tomom ( voditeljem emisije ), da se jednu vecer napravi HC emisija, gdje bi se pustali bendovi, pricalo o hc-u itd. kod vas u sarajevu ima tv emisija zyion, a vjerujem da bi sharan rado pomogao sto se tice ovoga.
imam jos nekih dosta ideja u glavi, ali kad bi makar ove 3 se konkretno ostvarile bio bih presretan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 06. 2006. 14:04 

Gledaj, bas zato sto nema puno ljudi koji slusaju HC, treba biti otvoreniji i drugim, slicnim pravcima i stavljat' ih pod isti kos, ne samo zato sto tu i pripadaju, vec je tako i lakse povezati sve ljude a i privuci vise paznje - tj udariti vise muha jednim udarcem.
Ne treba se samo HC spominjat', vec i punk i oi! i slicno.

Taj problem u Tz gdje smatraju Machine Head kao HC... jebiga. U vecini slucajeva je tako u pocetcima. Kad neko krene da slusa punk rijetko kad ce krenuti od istinskih bendova tog pravca, vec krece od bendova za koji drugi, iskusniji, tvrde da nisu uopste u tom zanru muzike ili da su komercijala. Tako je i u tom slucaju, tako je i u slucaju sa green day, blinkom i slicnima.
Nekad su mi isli na zivce takvi, ali svi smo mi vise manje prosli kroz istu ako ne i slicnu fazu - i vecina takvih odpadne, a oni koji se zanimaju za vise - to ce i naci i dobiti, i takvi ostaju tu zauvijek.
Znaci, ne treba odguravati takve niti previse kritizirati, vec ih hraniti informacijama i nastojati da dodje dan kad ce i sami vidjeti razliku...

Sto se tice radio emsija, to bi opet najvise islo u usli vec onima koji slusaju tu muziku. Neces narodnjaka zatec da slusa metal radio program, ne brini. Radio sa raznovrtsnom muzikom moze privuc paznju, a ne onaj koji je vec opredijeljen pravcima - jer tu slusaju samo oni lojalni i upuceni u taj specifican pravac.

Kompilacije su mozda i najbolje rijesenje za ovo sve. Koliko god je moguce napraviti ih i dijeliti po koncertima slicnih pravaca. Rijetko ko da je dobio besplatan cd u ruke i nije ga barem jednom poslusao, a isto tako rijetko da se desi da ti neko nudi besplatan cd a da ne uzmes.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2006. 00:47 

izbriso sam par zadnjih postova (OT)...
dyingsoul i badbrain nemojte skretat sa teme :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2006. 09:53 

hahahhaa...in that case...
gogi, zajedno smo jaci! bas neki dan pricam sa saletom (to je onaj sto ti radi dizajn za fanzine - jer si meni dao otkaz - remember? :) ) i bas konstatujemo kako se ti za sve zagrijes, a nista ne uradis do kraja. pa ne moze to tako, vrapca mu! cim zavrse ispiti, ja se vracam na svoje "radno mjesto" i ima da zavrsimo taj fanzin, ne zvao se tvoj otac jadran! :P

jel sad valja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2006. 17:55 

hehe, ma ti si LEGENDA i stop! ima da radimo, radimo i radimo! ha ja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2006. 17:58 

al stvarno...cim prodju ispiti pocinjemo sa intenzivnim radom na fanzinu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2006. 02:29 

Savjetujem ti da poduzmeš nešto,bez obzira pomagali ti drugi ili ne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 08. 2006. 12:39 

Najbolje bi bilo da povodom svega uradis nista, jer i nista je nesto samim tim sto pisemo o njemu. I hajd nek mi sad neko kaze da ne radim nista, jer onda sam djaba napisao nesto o nicemu koje ionako niko nece procitati. Mozda je i bit u necemu ili u nicemu zavisi gdje se pronadjes.

Hm... il si nista il imas pare nema srednjeg braco

Dobar ovaj forum majku mu

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]