"Ako mi dozvolite, mogu l' ponovit svoju definiciju jer ne mogu u kontekst unić u emisiji. Ovako ću ja, ti znaÅ¡ dobro da sam ja davno joÅ¡ ovako izrazio se, piramide priznaju kodeks kompleksivnosti, odnosno vaÅ¡ SunÄev sistem. ZaÅ¡to kažem kodeks kompleksivnosti, jel masa atoma mozga nije jednaka prostoru u kom živi. Svatate? Labirinti koji su graÄ‘eni u piramidama iskljuÄivo su graÄ‘eni da bi se odredio nivo gravitacije, svatate? Ili, odredila se cirkulacija, nivo cirkulacije. Ja neću dalje, ovaj, govorit u vezi toga, al' ću govorit u smjeru kako pokuÅ¡avam da doÄ‘em do neke definicije zahvaljujući njihovom radu. E ovako ćemo. Ja se izvinjavam, sa' ćemo poÄet ovako. Prelazim na drugi pojam. Obzirom da se univerzum globalno Å¡iri, svatate, dubina i visina se gubi, dobivamo dužinu i Å¡irinu gdje je fotosinteza naruÅ¡ena, svataÅ¡? Ono najteže Å¡to je, ovaj, nedostatak kisika. To je druga poruka jedna. (voditelj: - I duÅ¡ika, takoÄ‘er, to stoji.) E ovako ćemo, treće. Opstanak eko-svijeta na državni nivo. Znaći, mene piramida uopÅ¡te ne zanima kao geometrijsko tijelo, Å¡tajaznam, sa tri, ćet'ri jednaka, ovaj, smjera. (voditelj: - A u kontekstu konzervacije energije, pretpostavljam, da te jako interesuje?) E može tako! E sad ovako. Mene, ja pozdravljam Semira joÅ¡ jednom i tebe Baftiću, mene ne zanima, eeemmm, Å¡tajaznam, odgovor ili izvješće Unesco, zapadnih zemalja ili ljudi koji ugrožavaju kulturnu baÅ¡tinu u Visokom. Sa' ću ovdje reć' jedan primjer uoćavanja. Å tete se premjeÅ¡taju uglavnom na klanac u hladovinu, sad u zadnje vrijeme sam, ovaj, primjetio da se Å¡tete premjeÅ¡taju s mjesta na mjesto i okreću se unazad. Kakve su te poruke? (voditelj: - Ja ne znam dokle će to sa ovim pretvaranjem Å¡ljive u rogaÄ.) Ma ne znam ja Baftiću ti privatno ja ti sigurno kažem da po… - sigurno ti kažem! – da ta definicija moja, postoji mogućnost ironije Äovjeka prema meni. Ali u svakom sluÄaju, svaka modifikacija u drugaÄiji oblik pokazuje nam neÅ¡to, svataÅ¡? Nemoj mi dozvolit, dozvolit sebi za pravo, al' sigurno ti kažem da su Rimljani donijeli viÅ¡nju u Evropu."
Neidentificirani leteći slušalac u programu, iz emisije sa Semirom Osmanagićem na Radiju 202, 16. juni, 2006.
Da li je neko uzivo sluso ovo? Da me poveze sa tim likom jer hocu i ja ovo na cemu je on.. jebote kralj.. rimljani i visnje