...jedna dijaloska poema posvecena onima koji traze...
ono Traži Ygdrasil
...a Å¡ta si tražila ...Ygdrasil ...i ...rekoÅ¡e mi da je u ovom pravcu ...pa, je li ...ne znam, ti si me prekinuo ...nisam te prekinuo, pomažem ti ...pa, haj' mo onda zajedno ...zajedno, Å¡ta ...tražit Ygdrasil ...aaa, ja ne mogu ...zaÅ¡to, kada si rekao da ćeÅ¡ pomoći ...ja sam već tražio ...i ...naÅ¡ao sam ...pa, dobro, bar mi reci gdje je ...ne mogu ...zaÅ¡to ...Ygdrasil svako traži sam ...ali, rekao si da mi pomažeÅ¡ ...pa, pomažem ti ...kakva je to pomoć ... ...nije mi to nikakva pomoć, samo me zadržavaÅ¡ ... ...ti NEĆEÅ da ja naÄ‘em Ygdrasil, ti hoćeÅ¡ da budeÅ¡ JEDINI koji je naÅ¡ao Ygdrasil ...dobro, Å¡ta hoćeÅ¡ od Ygdrasila ...mmm, želim sve, sve da mi da ...sta, sve ...želim...želim...želim moć, želim mudrost, želim vlast, želim laž, želim istinu, želim ljepotu, želim glib, želim tajnu, želim simbol, želim vjetar, želim strast, želim tamu, želim svjetlost, želim vodu, želim tlo, želim atome, subatome, želim misao, želim namjeru, želim život, želim smrt... ...wow, wooow, stani, pa to je, otprilike, sve Å¡to Ygdrasil ima ...a kako ti znaÅ¡ ...pa, rekao sam ti da sam naÅ¡ao Ygdrasil ...dobro, onda...Å¡ta ima veze...Å¡ta ima veze Å¡to hoću sve to ...nećeÅ¡ dobit, moraÅ¡ se odluÄit ...kako misliÅ¡ ...moraÅ¡ se odluÄit za neÅ¡to od toga ...kako misliÅ¡ neÅ¡to...mislim, kako ću izabrat samo NEÅ TO od ovoga ...samo neÅ¡to, inaÄe, niÅ¡ta od Ygdrasila ...obećavaÅ¡ ...obećavam ...dobro... ... ... hoću... hoću, hoću ljubav ...ne može ...a, Å¡to ...ljubav nisi ni navela ...pa, dobro... nema veze... nisam se odmah sjetila ...možeÅ¡ izabrati meÄ‘u onim Å¡to si navela ...SAMO meÄ‘u onim Å¡to sam navela ...samo ...pa, dobro... ... ...jesi li se odluÄila ...evo, evo... ...nemoj da me zbunjujeÅ¡ ... ...hoću MOĆ ...dobro, dobićeÅ¡ ...kad ...sljedeći put kad sretneÅ¡ Ygdrasila ...kako misliÅ¡ sljedeći put ... ...kako misliÅ¡ sljed... ... ...hej, nemoj ići, nemoj ići... molim te... nemoj ići... ... ...nemoj ići... ... ...Ygdrasileeeeeeeeeee
|