eo mi upravo u sarajevo dosli sa ovog, prije svega avanturistickog, road tripa

meni je koncert bio MRAK! nije najbolji sto sam gledao u zivotu ali savrsen provod.
Deftones su skolski primjer teorije da bendu nije dovoljna kvalitetna muzika da se "probije". sada predstavljaju instituciju iako im je muzika i live izvedba daleko od savrsenstva. ljudi su jednostavno - face i znaju napraviti atmosferu i natjerat 1-2 hiljade ljudi na koncertu da mahnito skace vise od 2 sata. svirali su jako puno pjesama iako su po om misljenju i izostavili dosta toga... ne mogu se sjetiti tacne playliste al znam da su falile Digital Bath, Elite, Lotion...
koncert je otvoren sa genijalnom Passenger pa odmah shaka u glavu sa My Own Summer... ma zakon totalni... RESPECT!
najveca (mozda i jedina) mana je Chinina vokalna izvedba... neartikulisani zvukovi s kojima pretjeruje i nepotrebno skracivanje stihova... iako je covjek pravi frontman, odlicno komunicira sa publikom ( ako zaboravimo na ono napuseno baljezganje izmedju pjesama

) i dominira binom.
mozemo se pohvaliti da imamo zavidnu kolekciju ekskluzivnih fotografija koncerta koja ce brzo biti online a evo samo djelic atmosfere od sinoc:

sto se ostalih stvari tice... nesnosna sparina je ubijena onom blagom tocenom pivom.. zagrepcani su se ponovo dokazali kao nedostizni homosexualci i picke (pojedinci iz Security ekipe na ulazu), cast izuzecima (veliki pozdrav Bobi i ekipi iz Chang Ffos-a i Zeus Faber-a) a sto se tice zena... emir i ja smo nakon dugog razmatranja zakljucili da je kvaliteta veoma opala a kolicina celulita se veoma povecala od prosle godine... barem sto se tice ovih "alternatvnih" djevojcica... al ima nade jos i nekoliko dobrih primjeraka

EEE MEDOooo JEDAN......koji si ti levat.....VIDI SE DA NISI PRAVI FAN DEFTONSA....doso si tu da furas neke ROAD TRIPOVE ovo ono FURACu.!!!!! ono da znas ista o deftonsima da ih pratis ZNAO BI KAKO SVIRAJU I STA SVIRAJU....pa glupane jedan sta ti oces od Chine da sa 33 godine skace ko TI.....covjek je jenostavno mogo samo da osviraju kako koncert da se uopste ne uziveee....boli ih kuracc....oni su faceee...a NE ONI SU OSVIRALI KAO DA NIKAD NISU SVIRALI TE PJESMEE....oooooo nemam rijeci za tvoje komentare..onda RECE ZA CHININE vriskovee.....pa ima jedno sigurno 2 godine kako chino to fura...hahaha aaa covjeka...aa digithal bath nisu svirali josssssssss odddd NEMOGU SE NI JA SJETIT ..... kako mislis da otpjeva taKO GOTIVNU PJESMU POSLIJE MY OWEN SUMMER ....moras to skontat....i tako daljeee....da te ne provaljujem visee
NAJVECA ZALOST U SVEMU OVOME STO NEKI LJUDI KOJE JA ZNAM DA GOTIVE PRAVO DEFTONSE NISU MOGLI OTIC NA SVIRKU....a da su TAKVI GLUPANI KO TI GLEDALI TAJ BEND..... zalosnooo ....ma bjezi mi SOCIJU DA TE NEVIDIM