Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 12:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 30. 06. 2006. 19:09 

METAL svima..............!!!
Masu dugo vec ovo nisam posjecivao.
Zna PERISHMENT vec za to i vec su se bacili na posao :D
Joj Zenica je bila #%*(*)_))(&%^^&%$!!!!!
Tako nekako,organizacija je bila pa ja ne znam da li je uopste zasluzila da se ovdje spominje.Ipak mislim da ne tako da cu to preskocit :D
Mi smo kolko-tolko dobro prosli kako su drugi bili zakinuti.
NAPR. eto prvi perishment kojem uopste nije bilo (u neko doba)
dopusteno da svira metal pa su nastupili kao INSOMNIA!!
Ili psychotorn koji je jedva preko kurca uspjeo da odsvira 2 pjesme.
Sto se tice publike pola ljudi koji su stajali ispred bine i uzivali makar u svemu tome je bilo iz doboja!!!Pa nek mi sad neko kaze da Doboj nema kakvu-takvu scenu sto se tice METALa.

Ili napr. DEATH-eri Minions Of Seth iz Visokog kojima je bilo 5 ljudi ispred bine (i ja sesti),koji su takodje bili zakinuti na vremenu.
APOCALYPSE<APOCALYPSE<APOCALYPSE,the day the dead WALLKKKEEEDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!

aj aj aj aj aj aj aj aj
tako bi nekako izgledao izvjestaj iz Zenice,nadam se da se niko od organizatora nece uvrijediti ali ljudi stvarno daleko je to bilo od rijeci ORGANIZACIJA.

POZ svima,METAL IN OUR VAINS!!!!!!!!!!!!!!!!

(xeper je samo tako lego :twisted: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2006. 03:55 

Bili ste najjaci ubjediljivo! Doduse jest da nije Perishment svirao ali ipak!
Samo naprijed imate moju punu podrsku, a i citavog Perishmenta naravno!
Vidimo se kod Mirze u nedelju, OK?

UNDER PALE GRAY SKY. . .
WE SHALL. . .
ARISE ! ! !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 07. 2006. 22:24 

pozdrav za dobojlije

eh ovako, kakva je situacija u doboju što se tiče koncerata,da li se u rupi još organizuju svirke i kome
bih se trebao obratiti po tom pitanju?

btw, bio sam prekjučer u doboju u onom
alster irish pub-u ...ja dobrote, pivo 1 km
a vala dobra i ona starka konobarica.

pozdrav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 13:28 

SCAR wrote:
pozdrav za dobojlije

eh ovako, kakva je situacija u doboju što se tiče koncerata,da li se u rupi još organizuju svirke i kome
bih se trebao obratiti po tom pitanju?

btw, bio sam prekjučer u doboju u onom
alster irish pub-u ...ja dobrote, pivo 1 km
a vala dobra i ona starka konobarica.

pozdrav.

Koliko sam ja cuo rupa vise nepostoji. Tamo je sada neki kafic za fensere (sve je isto samo se vlasnik promjenio). Svirke bi se sada trebale odrzavati u nekom lokalu na usori (ulaz u doboj iz jelaha). Za sad su ovo samo price koje kruze po gradu. Ako neka svirka bude uskoro svakako ce mo javiti na ovoj temi.

p.s. najboolje je da kontaktiras Sarcastic-a (Nikolu)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2006. 03:18 

METAL svima!!!

Ma Pub je meni ludilo!!!!! :lol:

od kako se nasa Rupa zatvorila, (R.I.P.-you will stay forever in our hearts uhhhh) u Doboju vlada tuga i jad.U pravu je Dickinson treba stvarno uskoro da bude svirka u domu kulture na Usori ali i to se prica vec 3 mjeseca i odgadja se iz dana u dan,to je trenutno jedina adekvatna lokacija za svirke sa kojom sam upoznat u Doboju.I ja cekam da mi jave nesto Pero i Dzabija iz Dilan Dog-a posto je to sve bila njihova zamisao i ideja.Ali uglavnom znace se kad bude!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HAIL METAL BRACO!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2006. 01:40 

Ev tek sad vidjeh ovu temu, pa koju i moju pametnu.Inace tu sam, vrtim se na prostorima Jelah-Doboj, pa tako koliko-toliko znam o tom postojanju metal scene u Doboju.I mogu reci, ima je!Prvenstveno zahvaljujuci ovim bandovima(Sephiroth i Perishment), a onda i raji koja podrzava metal.Cijenim oba banda i to sto rade totalnooo, jebeno je dobro, ali nekako srce vuce vise sastavu Sephiroth( PRVENSTVENO ZBOG JEZIVIJEG VOCALA NIKOLE, BOLESNOG IZGLEDA SRDJANA,IZUZETNOG,ALI IZUZETNOG POHE,I :) MIRZE KOJI NEKAKO U OVOM BANDU BOLJE SVIRA NEGO U PERISHMENTU).I da zahvaljujuci posebnom clanu Sephirotha zbog kojeg i ja upoznajem metal...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2006. 18:35 

Ako sta ko snimi od tih bendova,neka me obavjesti odmah.

Podrska momci !!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2006. 23:56 

GloriA C. wrote:
.I da zahvaljujuci posebnom clanu Sephirotha zbog kojeg i ja upoznajem metal...

...i tu se ljubav rodi , ha? neka neka :lol:
:wink:

poz doboju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2006. 00:19 

:):):):):):):):):)ma ne!!!ja sam samo zahvalna:):):)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2006. 04:31 

GloriA C. wrote:
:):):):):):):):):)ma ne!!!ja sam samo zahvalna:):):)

Svaka cast curo!!!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2006. 13:27 

Apsolutno se ne slazem da bolje sviram u Sephirothu nego u Perishmentu,al ako GloriA tako misli neka joj bude...Uglavnom u oba benda dajem sve od sebe i mislim da joj jednostavno Sephirotov zvuk bolje lezi pa da sudi na osnovu toga.Vjerovatno Perishmentove brzine i thrash atmosfera koja se stvara ne odgovaraju u potpunosti njenom profinjenom zenskom uhu...Na kraju krajeva old shool thrash(Perishment) i moderniji zvuk deathrasha koji Sephiroth preferira bas i nisu za usporedbu,ali opet najbitnije je ono sto je i najbitnije,a to je da smo SVI MI METALCI!!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2006. 22:42 

Pa vidis Mirza, moguce da si i u pravu,i ja sam tu dodala malo svoje subjektivnosti, ali tako "generalno" gledajuci, SEPHIROTH mi ima vise orginalnosti.Premda, to je moj licni stav koji moze da bude u potpunom kontrastu sa onim sto jeste tacno.Svaka cast vama momcima, pa nebitno iz kojeg banda da ste,ali ovo je forum, ne?Zato sam i iznijela svoje misljenje o svemu tome.InphectOr, ma ti si meni ludilo :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2006. 03:44 

Neka Mirza svakavih misljenja. Djevojka je u pravu, ovo je forum i ovdje trebaju da se iznose i individualna misljenja. Svaciji ukus po pitanju muzike nekog benda (a i toga kako bend izgleda u ovom slucaju) je razlicit, a o ukusima se ne raspravlja! (Stara latinska poslovica!!!)
Neka nama bude samo sto vise metalaca i metalki u ovoj nasoj jebenoj drzavi pa mozda nesto i uradimo!
Inace Sephiroth maksimalno gotivim, moji su drugovi i mogu slobodno reci - moja braca! Momci su mladi, ali zato su odlicni i kao bend i kao ljudi i imaju moju punu podrsku!
Uostalom, neko voli thrash, a neko deathrash, neko black, a neko gothic, neko heavy, a neko progressive, ali jedna je stvar samo bitna...
DA SVI VOLE M E T A L ! ! !
Pozdrav i respect za Gloriu i njeno misljenje i cvrst stav da otvoreno kaze ono sto misli!
Aco, ritam gitara Perishment-a... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2006. 17:09 

Ma ok su mi ta individualna misljenja i treba,naravno,svako da ih ima(pogotovo na forumu!).Ja sam samo na neki nacin ovdje sebe ''branio'' rekavsi da se ne slazem s misljenjem doticne osobe po pitanju mog sviranja u Sephiroth-u i Perishment-u. Vjerute mi svi da koliko sam dobar(onosno los...) u Sephiroth-u,toliko sam vjerujte i u Perishment-u...

p.s. GloriA,poznajemo li se mi uopste...?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 00:20 

Ma vi ste meni legende :) Sorry Mirza, ako sam nesto lose rekla, to da sviras bolje u jednom ili drugom bandu, bilo je ,manje-vise zajebancija.Imam inace jedno pitanje za tebe.Mnogo, mnogo sam razmisljala, kako mozes biti iskren u oba banda.Zar jedan band nije zapravo jedan tim,ekipa,pa rekla bih zivot.Nije li malo neiskreno ici na dvije strane,Koliko onda mozes zapravo dozivjeti ono NESTO!Ipak, mnogi zive za svoj sastav,predani su mu potpuno,to im je sve,i to je smisao.Svirati u dva banda, ne znam....meni je to dosta neiskreno.Vjerujem, da imas objasnjenje,vjerujem da opet nisam u potpunosti u pravu,ali nesto me kopka to kad mi proleti glavom.

P.S. svirate li u visokom u subotu?

P.P.S.Aco svidja mi se tvoj stav, mozda stvarno nesto uradimo!Ne moraju to biti samo metalci, nego svi ljudi kojima je dopizdilo ovo fensersko sranje u zemlji.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 02:07 

Ej Gloria,ja ne znam kad si ti pocela slusati metal,i ne sudim osobama koje ne znam.....ali iz tvog izlaganja se dolazi do zakljucka da si zelena poprilicno.Pa jebote,konkretno u Black metalu ti je STANDARD da ljudi iz jednog sastava sviraju u jos 5-6 bendova,side-projekata,itd. Stvar je u tome koliko je ko ambiciozan,energican i predan.Ako posjedujes neke od tih vrlina,bices predan i u 10 bendova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 10:13 

Mislim da ti je InphectOr to fino objasnio,ali opet cu da ti i ja to na svoj nacin pojasnim. Perishment JESTE moj maticni bend,Aco i ja smo ga oformili,to je u sustini ono sto sam u zivotu uvijek i zelio(prosao sam puno toga u proslosti...)i taj bend je moja ''briga'' s kojim zelim da napravim puno toga.Perishment je moj zivot(kako si napisala...) i nista mi se s tim ne moze porediti!!E sad...Prije par mjeseci se oformljavao Sephiroth i momci iz tog benda su me zamolili za ''ulogu'' na bubnjevima.Kad sam vec pristao,da li bi bilo fer i ISKRENO da ne dajem i na tom planu sve od sebe?Ipak sam ja sada i dio njih i moja je ljudska duznost da im pomognem maximalno i da dam sve od sebe i pored toga sto ja imam maticni bend...Shvatas li...?
Sto se tice Visokog,mislim da se gore nazalost nece ici jer oba benda trenutno imaju problema(privatnih...).

ps Ne odgovori ti meni na to da li se znamo...
Pozdrav InfectOru,ostani u kontaktu jer Sephiroth sprema demo pa da ti ga mozemo dostaviti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 13:02 

Ej pozdrav i tebi Mirza i tvojim bendovima.Cim snimite,javite.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 13:38 

Pa da nisam zelena kada je metal u pitanju, nego mnogo, mnogo,mnogo........ zelena.Upravo zato i pitam, trazim odgovore, bas zato sto sam zelena, i sto metal inace nije muzika No. 1 u mom zivotu.Ali, ono sto sam vidjela kroz par mjeseci,prije reci dozivjela ulazeci u taj svijet, odusevilo me u jednu ruku...Divim se vama momcima iz bandova, jer zaista cijenim ono sto radite.Ma inace cijenim svakog mladog lika koji ce izmedju nekog jebenog komercijalnog puta i onoga sto voli, izabrati da radi ono do cega mu je stalo, bez obzira na sve(to sve je lova prvenstvenp).KAZETE stvar je u tome koliko je ko energican, ambiciozan i predan,pa po meni bi se sva ta energija, ambicioznost,predanost trebala nekako usredotociti na ono sto je najvaznije(jednu stvar).Mada, naravno, moguce je da grijesim, upravo zato, sto sam tako zelena u pogledu metala,ali nije li ovo nacin da to prestanem biti,da pitam?I da, hvala.... :)

p.s.sumnjam da se poznajemo, znam vas sa svirki.(zenica, matuzici,promo-koncert rastoka).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 13:50 

Pa to je skroz u redu da pitas,nije bed.Znas sta jos,imas jako svestranih ljudi koji energiju i kreativnost kanalishu na vise strana.Uzecu sebe za primjer.Ja recimo sviram u Death metal bendu,ali isto tako volim sam sjesti za komp,namudati par sample-ova za bubanj,uzeti gitaru i tako sam svirati,neke malo drugacije stvari nego sto sviram s bendom.To je jednostavno jedan oblik experimentalnosti,a time ne zapostavljam ni bend nit ikog drugog( osim fakultet naravno :D )

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]