groznium wrote:
da su nesto bas iznad stvarno ne znam koje parametre uzimas da su iznad navedenih (produkiju , muziku tekstove

) da se razumijemo kad sam ih prvi put cuo 96 i sam sam bio zaludjen youth crew ekipom(od Minor threata , 7 seconds , GB,uniform choice , chain of strenght , ssd..) ali su me svejedno ostavili ravnodusnog cak su mi na trenutke smijesno zvucali nisu he , he sve zavisi ko sta voli sto se tice bendova koji lice na zlatnu 86 stvarno danas ih malo ima (uostalom ni razlog za ako se ne varam je prestao sa radom )
Pocetci Razloga za zvuce smijesno. Onaj 7" sa 4 pjesme i meni zvuci 'cudno', na odnosu na noviji materijal.
Tekstovi su im vrhunski. Ne znam koji je jos bend uspjeo da napise tekst kao "Tvoja mrznja, njihova patnja". Kod drugih mozes naci tekstove tipa "Rasizam je sranje" kad bi pjevali o istoj temi. Pored toga, ima jos mnostvo tekstova koji su rijetkost za balkan: jad, crvene zore, ona umire, naomi itd.
groznium wrote:
danas ali negdje krajem 90 ih bilo ih je o ho oh (od Marshalls kids , overdose , proljece , Fpo pa krajem 90ih bg point taken, unison u svojim pocecima , better than you, stone wall , strife for more , falldown ,mob law i masa drugih i ako racunas odbjegog marka koraca u holandiji iz vitamina x he , he)
Vidis na bendove kao strive for more sam skoro i zaboravio. Znam da su bili u krishna fazonu. Stone wall, barem ono sto sam cuo mi zvuci blize nyhc nego youth crew fazonu. Union sam jako malo sluso, ali sjetio sam se benda koji je takodjer jako dobar - Lets grow. Sto se tice i uniosna i lets grow i deafness by noise, imaju minus sto (velikom vecinom) pjevaju na engleskom.
Vitamin X sam gledao nedavno (i Marko se iznenadio kad je vidio da nas ima i u Australiji koji pratimo scenu) i imaju haos scenski nastup, ali njih necu racunati u ovo.
Quote:
sto se tice Razloga za ja stvarno ne vidim da je on nesto novo donio osim trpanja tekstova(i to isto nije pjevanje nego deranje po uzoru na uniform choice ) na nasem na old school dionice koje nisu bas nesto pretjerano orginalne , mada mogu reci da su mi fino legli na monteu kad du svirali nekako su mi docarali bas tu 86 .
Novo je to da su donjeli taj stil na nasem jeziku. Da su imali dobre tekstove (minus pocetci i par klishe youth crew tekstova tipa "sutra") i da su ipak pridonjeli nesto novo u masi sick of it all i biohazard klonova u to doba koji su pjevali o osvetama.
Quote:
sto se tice crustavaca ajede de , ali za radikalnu promijenu nisi u pravu bas i nije bilo lupaj vristi cula se tu i koja pametna(posto vecina stvari pocinala sa simpaticnim uvodima)dobar mi je bend (jedan od najdrazih koncerata sto sam gledao)
Ne kazem da se nije cula koja pametna, vec govorim o muzici opcenito. Zadnji put sam ih 'gledao', bolje receno slusao uzvio, prosle godine i jednostavno nije mi izgledalo nesto sto bi mogao da svrstam u nivo iznad, jer se ni snimci ne mogu porediti sa recimo "rat se nastavlja".