Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 21:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2006. 16:42 

Quote:
Evo ti najbolji hc bend sa prostora balkana:

ukusi su razliciti ali razlog za (uz duzno postovanje prema istima posto sam ih upoznao )sigprno nisu najbolji hc bend sa balkana , ni muzika m nije nesto pretjerano orginalna pa ni tekstovi(ili tekstovi tipa "ako se zels tuci .." (malo mi smijesno zvuci Iketov glas jos zato sto i ima govrnu manu (posto ne moze izgovotiti r ) kao da su se zaustavili 86 i pun je dionica Y.O.T. nego nisi naveo z kog perioda jer smijesno je pored scene 80 ih (hc ljubljane - UBR , III kategorija , tozbabe , distres , solunski front, mrashalls kids i pored bendova totalni promasaj , Hocu! necu? radikalne promjene Crustavci i na kraju Unison (bg( (koji je muzicki najorginalniji bend na ovim prostorima - samo muzicki ne tekstualno posto i oni nazalost pjevaju na engleskom )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 07. 2006. 02:23 

Upravo, ukusi su razliciti. Ali po kvaliteti se ne mogu porediti sa svima sto si nabrojao - bas zato sto su iznad.
Scena je 80 je ostala scena 80, vazna i 'legendarna', ali samo zbog toga ne zelim da serem kako mi bolje zvuci.
Eto naveo si crustavce na primjer, pa jebote takvih ima milijardu i bilo ih je. I sto se radikalne promjene tice, takodjer. Lupaj, vristi.
Razlog za (jeste pod jakim utjecajem youth crew faze), ali koliko je to jos bendova sa balkana sa tim zvukom?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2006. 01:24 

da su nesto bas iznad stvarno ne znam koje parametre uzimas da su iznad navedenih (produkiju , muziku tekstove ?) da se razumijemo kad sam ih prvi put cuo 96 i sam sam bio zaludjen youth crew ekipom(od Minor threata , 7 seconds , GB,uniform choice , chain of strenght , ssd..) ali su me svejedno ostavili ravnodusnog cak su mi na trenutke smijesno zvucali nisu he , he sve zavisi ko sta voli sto se tice bendova koji lice na zlatnu 86 stvarno danas ih malo ima (uostalom ni razlog za ako se ne varam je prestao sa radom ) danas ali negdje krajem 90 ih bilo ih je o ho oh (od Marshalls kids , overdose , proljece , Fpo pa krajem 90ih bg point taken, unison u svojim pocecima , better than you, stone wall , strife for more , falldown ,mob law i masa drugih i ako racunas odbjegog marka koraca u holandiji iz vitamina x he , he) sto se tice crustavaca istina da takvih ima milion jebiga od skisystem , HHIG , Tragedy , Asebie , Catharsis , wolfpack koji maltene manje vise sviraju isto ,
sto se tice Razloga za ja stvarno ne vidim da je on nesto novo donio osim trpanja tekstova(i to isto nije pjevanje nego deranje po uzoru na uniform choice ) na nasem na old school dionice koje nisu bas nesto pretjerano orginalne , mada mogu reci da su mi fino legli na monteu kad du svirali nekako su mi docarali bas tu 86 .
Quote:
sto se radikalne promjene tice, takodjer. Lupaj, vristi.

sto se tice crustavaca ajede de , ali za radikalnu promijenu nisi u pravu bas i nije bilo lupaj vristi cula se tu i koja pametna(posto vecina stvari pocinala sa simpaticnim uvodima)dobar mi je bend (jedan od najdrazih koncerata sto sam gledao)
uglavnom ne znam da li si slusao Unison iz bg jer sto se tice balknskog hc/panka po mom skromnom misljenju mislim da su otisli svjetlosnim godinama ispred svih drugih drugih barem sto se tice svirke i inovativnosti muzike pa i produkcije (jedino sto i oni trabunjajuju beogradski engelski :roll: ) ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2006. 02:49 

groznium wrote:
da su nesto bas iznad stvarno ne znam koje parametre uzimas da su iznad navedenih (produkiju , muziku tekstove ?) da se razumijemo kad sam ih prvi put cuo 96 i sam sam bio zaludjen youth crew ekipom(od Minor threata , 7 seconds , GB,uniform choice , chain of strenght , ssd..) ali su me svejedno ostavili ravnodusnog cak su mi na trenutke smijesno zvucali nisu he , he sve zavisi ko sta voli sto se tice bendova koji lice na zlatnu 86 stvarno danas ih malo ima (uostalom ni razlog za ako se ne varam je prestao sa radom )

Pocetci Razloga za zvuce smijesno. Onaj 7" sa 4 pjesme i meni zvuci 'cudno', na odnosu na noviji materijal.
Tekstovi su im vrhunski. Ne znam koji je jos bend uspjeo da napise tekst kao "Tvoja mrznja, njihova patnja". Kod drugih mozes naci tekstove tipa "Rasizam je sranje" kad bi pjevali o istoj temi. Pored toga, ima jos mnostvo tekstova koji su rijetkost za balkan: jad, crvene zore, ona umire, naomi itd.

groznium wrote:
danas ali negdje krajem 90 ih bilo ih je o ho oh (od Marshalls kids , overdose , proljece , Fpo pa krajem 90ih bg point taken, unison u svojim pocecima , better than you, stone wall , strife for more , falldown ,mob law i masa drugih i ako racunas odbjegog marka koraca u holandiji iz vitamina x he , he)

Vidis na bendove kao strive for more sam skoro i zaboravio. Znam da su bili u krishna fazonu. Stone wall, barem ono sto sam cuo mi zvuci blize nyhc nego youth crew fazonu. Union sam jako malo sluso, ali sjetio sam se benda koji je takodjer jako dobar - Lets grow. Sto se tice i uniosna i lets grow i deafness by noise, imaju minus sto (velikom vecinom) pjevaju na engleskom.
Vitamin X sam gledao nedavno (i Marko se iznenadio kad je vidio da nas ima i u Australiji koji pratimo scenu) i imaju haos scenski nastup, ali njih necu racunati u ovo.

Quote:
sto se tice Razloga za ja stvarno ne vidim da je on nesto novo donio osim trpanja tekstova(i to isto nije pjevanje nego deranje po uzoru na uniform choice ) na nasem na old school dionice koje nisu bas nesto pretjerano orginalne , mada mogu reci da su mi fino legli na monteu kad du svirali nekako su mi docarali bas tu 86 .

Novo je to da su donjeli taj stil na nasem jeziku. Da su imali dobre tekstove (minus pocetci i par klishe youth crew tekstova tipa "sutra") i da su ipak pridonjeli nesto novo u masi sick of it all i biohazard klonova u to doba koji su pjevali o osvetama.

Quote:
sto se tice crustavaca ajede de , ali za radikalnu promijenu nisi u pravu bas i nije bilo lupaj vristi cula se tu i koja pametna(posto vecina stvari pocinala sa simpaticnim uvodima)dobar mi je bend (jedan od najdrazih koncerata sto sam gledao)

Ne kazem da se nije cula koja pametna, vec govorim o muzici opcenito. Zadnji put sam ih 'gledao', bolje receno slusao uzvio, prosle godine i jednostavno nije mi izgledalo nesto sto bi mogao da svrstam u nivo iznad, jer se ni snimci ne mogu porediti sa recimo "rat se nastavlja".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2006. 10:20 

Quote:
ovo je to da su donjeli taj stil na nasem jeziku. Da su imali dobre tekstove (minus pocetci i par klishe youth crew tekstova tipa "sutra") i da su ipak pridonjeli nesto novo u masi sick of it all i biohazard klonova u to doba koji su pjevali o osvetama.

tu se slazem sa tim da su Youth Crew klon :D ,ali svejedno su manje vise pozitivni , ali to nije bend koji preferiram iako imam sva njihova izdanja (osim 7") i nikad ga ne bi nazvao nasim najboljim bendom jesu dobri ali nisu najbolji ,
Quote:
Stone wall, barem ono sto sam cuo mi zvuci blize nyhc nego youth crew fazonu. Union sam jako malo sluso

za stone wall , kako koja pjesma ashes (koja je "old skul") i ako se sjecas kompilacije "what keep us together "- i njihove pjesme " Wake up" koja je nekako "shelterovski " ili "108"ovski (valjda zbog onog hare krsna)

sto se tice unison tu si u minusu jer stvarno bilo zadovoljstvo posmatrati bend koji je toliko muzicki sazrio (nedavno je bilo 10 godina unisona ) i svako im je izdanje naprednije u svakom slucaju od prethodnog pa gledaj da nabavis :D e da kad smo kod unison postajao je i bend charli don't surf (istina meni se bas i nisu dopali )isto manje vise oldskul

sto se tice marka koraca on je prica za sebe on se "iznenadi "gdje god dodje , najsmjesniji mi je njegova prica o tome kako "ne podnosi uticaj metala u pank, niti cuti taj zvuk" (sto ga odmah iskljuceja od crusta prim ja starog narvano )i pljuanje po svima drugima koji nisu u isom "fazonu "kao i ono pljuvanje po dead ideas definite choice bez obzira kakvi su , ali jebiga oni su ostali i s obzirom na tadansju situaciju dobro da su i oni svirali (uf odoh malo presirko )
nista bjezim pakujem se u Pulu idem za nekih sat vremena poz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2006. 17:14 

za radikalnu, ne zato što sam svirao gitaru na par gigova i to al stvarno su bili sve osim lupaj,razbi i toga što si naveo. vjeruj mi, gledao sam ih i svirao s njima i pjevao pa brat bratu 30 puta.
jednostavno je nedostojno stavljati razlog s njima u isti red. i razlog su mi ono stvarno 3rd rate band, a fala bogu i njih sam se silom prilika nagledao.
po meni najbolji, iz ovog ili onog razloga bandovi iz ex yu su bili redom:
radikalna
verbalni
acroholia
unutrašnji
agitator...
proces
tožibabe
ženevski
frontalni
apatridi
tako nekako.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2006. 22:32 

Posto je tema otisla do djavola, da se i ja pridruzim... Nemam pojma da li sam, ili nisam, slusao DBN, ukoliko su imali zenski vokal onda mozda i jesam, a ukoliko je to to sto ja mislim da je, onda to nije nista posebno i tacka. :D
Razlog Za nije bio los bend, "Sutra" izdanje mi je bilo njihovo najbolje, jedno vreme sam ga dosta vrteo u autu, u medjuvremenu sam ostao i bez kasete i bez auta. Mada nije to meni bas ono sto bih slusao, ali veliki plus za tekstove na sopstvenom jeziku, makar mi i ne lezali toliko...
Uf, sta se jos spominjalo... Unison je dobar bend, nisam jos cuo najnovije izdanje, beogradski bendovi su uglavnom sminkerski otkako je Biohazard stvorio hardkor, Crustavci uglavnom nemaju veze sa bendovima koje je gospodin Groznium naveo (skisystem , HHIG , Tragedy , Asebie , Catharsis , wolfpack), ali jesu lupali i vristali sve u sesnajst.... Lets Grow je dobar bend, Radikalna Promena mega odlican, a kada bih birao najbolji ex yu bend to bi bili... hmmmmmmmmm... Bem li ga, mozda Pankrti, Idijoti, 2MM, Distress, Solunski Front, Totalni Promasaj, Hocu Necu, Prljavo Kazaliste zbog par pesama (Moj je otac bio u ratu...), itd. itd. ... Od novijih srbijanskih bendova treba obratiti paznju na Dazd (Amebix, i kazu upuceniji od mene, Celtic Frost mix)... I tako, malo mi dosadno pa meljem... E da, postovani gospodin Groznium koji se sada brcka u moru, je napisao da su Charlie Dont Surf bili oldskul, sto i nije bas tacno, rec je o pankerskom pristupu HHIG pravcu muziciranja... Jebote, kako ja uzaludno trosim svoje vreme... Odoh da pogledam malo utakmicu, tipujem na Italijane... 666

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 07. 2006. 17:19 

nek si se i ti krusty javio napokon... daj bA bolje snimite jos kakvih pjesama pa mi dobaci, ha ja :D
mene licno crustavci, bar po vokalu u nekim pjesmama, podsjecaju na ranije radove agathoclesa, iako su crustavci komplikovaniji 1000 puta :lol: . uglavnom, meni je ona pjesma maleficus maleficarum jedna od jacih domacih....a za ono ' bring me the head of vojislav seselj' svaka cast!
lets grow su isto super bend, iako, ko sto je neko spomenuo, malo previse muzicki podsjecaju na youth of today ( sto nije lose, da se razumijemo )
meni licno najbolji ex-yu bend su patareni. o njima je stvarno svaki komentar suvisan, jedino mogu reci da poslusate komp. tribute to patareni i vidite ko ih je sve obradjivao, bice vam jasno da su ljudi jebene LEGENDE!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 13:57 

Deafnessi su prebijesni. Bio sam na njima prije 3 mjeseca (prvi put). Klanje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 07. 2006. 20:58 

Slazem se sa Mogniem. Prejeben bend. Uzivo su stvarno nenromalni. Pogotovo kad sviraju True Love od Ryker's-a... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 07. 2006. 22:32 

Da bas su svirali to ovdje u Splitu...nered.
Svida mi se sto su je obradili i svom stilu, nije skroz ista ... prezakon. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 07. 2006. 16:23 

Quote:
Crustavci uglavnom nemaju veze sa bendovima koje je gospodin Groznium naveo (skisystem , HHIG , Tragedy , Asebie , Catharsis , wolfpack),

pa gospodine crusty ne možeš tvrditi da nisu nimalo niste ličili , a z ovo prozivanje ćeš dobiti po ušima čim dođem u BL :D :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 20:43 

hmm , slusao sam deftons by noise i blago receno mi je jos jedna kopija
Agnostic fronta (cak pjevac i pjeva ka da je iz agnostika :D ) uglavnom jos smaracki bend koji zali sto ne zivi u NY (jebo ih nas balkanski tarzanski engleski ), i sto se tice hrvatske mozda nalosiji bend koji sam slusao iz hrvatske

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]