Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 16:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: slit throats and ritual nights
PostPosted: 05. 07. 2006. 19:52 

Navikli smo na ceste mix.eve Death i Black Metala koji svi u sustini zvuce odbojno, neukusno, vrlo hibridno, ono - plastic fantastic. Bendovi za zaobilaziti.

Cult of Daath je vjerujem po mnogo cemu ipak nesto vise Black nego Death, ali prije sveg ovo je niti manje niti vise, bend extremnog Metala. Opskuran, skoro hrdjav zvuk koji, cudno reci, stoji u dimenziji izmedju dvije odvojene esencije Metala: radovi tipa Beherit a s druge strane Possessed...
A umijece sviranja... recimo, ovi ljudi znaju kada treba da prerezu i ubace neki spor, dubok riff (ala MA) a i da, hahha, zanesu haoticnim krugovima riffova a vokal... pa, sva ta morbidna atmosfera ne bi bila toliko zapanjujuca bez vokala... sikk sikk sikk...

Bend ima zadovoljavajucu svotu izdanja, ja bih izdvojila the Grand Tortures of Hell i nezaobilazni Slit Throats and Ritual Nights iz '05.e

Uglavnom, nesvakidasnja poslastica za one kome su barijere izmedju Black i Death Metala krhke...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 07. 2006. 20:06 

...mmmmmm...

Profile  

Post subject: Re: slit throats and ritual nights
PostPosted: 06. 07. 2006. 00:09 

Nemesis wrote:
Navikli smo na ceste mix.eve Death i Black Metala koji svi u sustini zvuce odbojno, neukusno, vrlo hibridno, ono - plastic fantastic. Bendovi za zaobilaziti.

ne znam u cije ti ime govoris ali meni adorior,agatus,arkhon infaustus...itd.zvuce super...mislim da ta mjesavina je sasvim ok...i govori u svoje ime a ne u svacije jer ima i nas koji ne mislimo tako!!!! :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 00:38 

:lol:

Jest, kad ja napisem post to mora da je glas sviju...

Sta mene briga kako ko misli, znaci kad JA pisem post podrazumjeva se da JA tako mislim i da sam ga potpisala svojim nickom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 00:40 

Ja ne vidim gdje sam ovdje svojim postom omalozavala Arkhon Infaustus i Adorior (koji bi prije bio neki retro war), dok me Agatus ne interesuje. Zjevaona. Uostalom nebitno, jel mozda ne vidis rijec *cesto* ili se tebi mozda ucinilo *uvijek*?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 02:04 

kazes u sustini zvuce odbojno..i govoris svima..govori meni u pm imas imalo obrazovanja da razlikujes mnozinu i jedninu....uostalom ovi bendovi koje sam nabrojala sviraju death-black...pa ti kak os

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 02:20 

chick fight, chick fight

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 06:01 

Nisam slusao taj novi Cult of Daath. Cuo sam da je jeben pravo. Ne naidjoh na njega nigdje. Moracu malo potrazit jebiga.

Prije jedno 3-4 godine skoro svaki disk koji se promovisao opaskom "Black/Death" je sa iznimkom vec spomenutih bendova (Adorior, Arkhon Infaustus, dodat cu i Impiety) bio totalna karinada, ja licno jos nisam izgubio gorki ukus u ustima....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 11:30 

varga wrote:
kazes u sustini zvuce odbojno..i govoris svima..govori meni u pm imas imalo obrazovanja da razlikujes mnozinu i jedninu....uostalom ovi bendovi koje sam nabrojala sviraju death-black...pa ti kak os

ok, a sta imas reci u vezi teme?

Nemoj se praviti retardirana, moj post - moje misljenje. To sto ti imas toliku potrebu da nam prodas svoj stav je vec problem neke druge prirode :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 12:14 

...iako se u potpunosti slazem sa Nemesisinom opaskom da, u vecini slucajeva, te s namjerom/ko fol proracunate/smisljene kombinacije black-a i death-a (i to, u vecini slucajeva, radi pridobijanja publike oba pravca) zvuce k'o potpuna sterilno/smijesno/komicna kita :roll: , Cult of Daath JESTE izuzetak, kao i neki od iznad nabrojanih bandova (osim, naravno, Agatus-a) ...ipak, ne bih se slozila da je Cult of Daath vise Black nego Death... da, takvom stavu doprinosi cinjenica da njeguju true "rupa" zvuk (sto se kod mora death bandova izbjegava k'o crkva), te fakat, fakat odlican black vokal... ipak, dominirajuci trash elementi brzih rifova, prelazi, stanke, princip "upolovi ga", postojanje glavne melodijske teme i mora sporednih itd. koncepcijski zaista pripadaju death orijentaciji... drugo, nije da su tehnical robovi, al' nije ni da nisu... Black je, zna se, imas dobru melodijsku dionicu, razvij je do pucanja, zadrzi atmosferu i reci poruku...et

p.s. kao i Kold nisam cula novi... u svakom slucaju zeljno iscekujem... vrijedi, pa kako god...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 16:33 

Nemesis wrote:
varga wrote:

ok, a sta imas reci u vezi teme?

Nemoj se praviti retardirana, moj post - moje misljenje. To sto ti imas toliku potrebu da nam prodas svoj stav je vec problem neke druge prirode :wink:

ja sam svoje rekla balavice mala...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 16:48 

varga wrote:

:roll: 8) :evil: stvarno,ali STVARNO nidje jebene veze :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 17:35 

varga wrote:

Ja bi se stidjela sad da sam na tvom mjestu :wink:

@Sion: konacno nesto konstruktivne rasprave na ovoj temi :D

Taj moj komentar vise black nego death bi najvise bio utemeljen ovim novim albumom, mislim i prije je bila ta neka varirajuca granica, ali najvise po samoj produkciji, bolesno crnom ambientu i ne znam.... jebga samim feeling.u dok slusas... cak je i Imperial (Krieg) izjavio da je novi Cult of Daath ubjedljivo najprljavija finesa koja je izdata u zadnje vrijeme za Blood Fire Death... Uostalom, kako vec rekoh, krhke barijere... :) :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 17:42 

Nemesis wrote:
@Sion: konacno nesto konstruktivne rasprave na ovoj temi :D

Taj moj komentar vise black nego death bi najvise bio utemeljen ovim novim albumom, mislim i prije je bila ta neka varirajuca granica, ali najvise po samoj produkciji, bolesno crnom ambientu i ne znam.... jebga samim feeling.u dok slusas... cak je i Imperial (Krieg) izjavio da je novi Cult of Daath ubjedljivo najprljavija finesa koja je izdata u zadnje vrijeme za Blood Fire Death... Uostalom, kako vec rekoh, krhke barijere... :) :wink:

...eeh, onda potpuno jasno :wink: ... novi album nisam cula... valjda ce se nekak' zbavit...imal' koja fora da nekako tusnes... :?: ... ah, jbg, zaboravi, kuci tek namjeravam uvesti net, a na poslu moj komp nea administratorsku dozvolu, pa ne mogu nista skidat... skenj :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 17:48 

E jebiga... mislim nije meni frka sprzit to na CD da ti dam posto cu ubrzo u Sa :) :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 18:00 

Nemesis wrote:
E jebiga... mislim nije meni frka sprzit to na CD da ti dam posto cu ubrzo u Sa :) :wink:

...eee, sestro imas pivo, dva, osam :D ... javi se na pm kad budes kretala/il' dosla da se zdogovorimo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 18:09 

damn I will :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 20:43 

nije ovo moj tip..... mada ima dobrih stvarcica kao Trandscending The Great Satan jebo pa ovo je thrash pjesma cista, mada skoro citav "Slit Throats And Ritual Nights" ima thresherskih dijelova... kao sto rece sion, al nema ovdje bas death metala!
al nikako mi se produkcija ne svidja nekako previse je ostra, ili je to do mojih zvucnika!?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2006. 20:01 

hmmm...zar tema nije bila blek i det

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2006. 01:28 

Nemesis wrote:

jupiiii :lol: sam nemoj da tvoj dolazak bude kakv peh nagovještaj za metal kamp, pazi kaš doć, al svejedno dođi nam :wink: :D mi nja ju nja

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]