...prvo, puca mi, al' neopisivo za mtv i njihove so kol eksperte...kvantaska pijaca muzike, taj su put davno, ocigledno, zacrtali...al' ne mogu da odolim da ne prokomentarisem:
DoMa wrote:
ne ne to stoji jebe se i meni za kiss i motley al sam htio da kazem da se velicina tih bendova u to doba ne moze osporit to je tad bilo in raja slusala ko sto je sad in recimo ded il blek...tek kasnije odgovor dodje tres i tako to ide...
...metal je nastao kao krvavi odgovor tom tvom IN-u...mislim da cemo se sloziti da je to i bila njegova osnovna pocetna misija...na kraju krajeva, to nije nista novo, tako su nastali i punk i, donekle (ali samo donekle), rock...prema tome to nije METAL i zavrsena prica... mijenjas teze oslanjajuci se na mtv-ijeve "eksperte", ko fol kiss i motley su prosirili metal i metalnu misiju na sire narodne mase...nidje veze, tako se satire sama srz metala...
DoMa wrote:
sta znas mozda tres ne bi bio tres da prije toga nije postojao glam (Gay LA Metal) eh da jos jedno kiss i motley ne mozes skinut sa liste jer tad bi ispalo da glama uopste nije bilo a toliku ljudi ga je slusalo (nebitno sad jesul pederi fancy pickice il sta vec) cinjenica je da je taj pravac najvise pokrenuo metal i zainteresovao masu ljudi za ono sto slijedi a to su thrash i ostali pravci...
...to da je glam "nastao" prije trasha to, majstore, ne da je upitno, nego da ti ne kazem nesto drugo...inace, slijepo prihvatanje knjishkih (citaj enciklopedijskih) kategorizacija, te preciznog odredjivanja vremenskog razdoblja nastanka necega sto je tako jebeno kompleksno il' ako hoces tako jebeno jednostavno kao sto je muzika je debilno...sta ti il' oni znaju kad je zasviran pravi trash...najvjerovatnije je to bilo u nekoj garazi davno, davno prije svih ovih kategorizacija i vremenskih odrednica i, najvjerovatnije, to niko nikad od nas nit' je cuo nit' ce cuti... na kraju krajeva, sta cemo sa spidom koga je bilo prije glama, a koji je vec tada podobro najavljivao i cesto i bio trash...