Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 21:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2006. 12:32 

Hedon wrote:
sam ja znam da tračanje u (neg smislu) sarajevu dovelo do degradacije ove manjine u društvu u znatnoj mjeri, za što i postoje dokazi a i ti ljudi su pokazali svoje vrijednosti, zna se ono glavno, zna se svačiji status, štaš jeb ga kad smo svi dio te mahale, al jedan ispad i ako si valjao svo vrijeme onda nikad nasi valjao, jednostavno najgori su tračevi bez argumenata, i neko pravljenje slona od mrava, preuveličavanje, mijenjanje priča dok faza ne dosegne vrhunac...uzroci se znaju, već je dosta navedeno, kao što reče jedan moj haver, moš ti nastojat biti izvan mahale al će mahala uvijek biti oko tebe tj doticat tebe, al sve zavisi kakav ti je status

...sto se tice degradacije "te manjine" (valjda mislis na metalce i srodne interesne grupe) ne zaboravi- nju cine ljudi...nazalost, u mnogim bitnim karakternim osobinama ne mnogo sofisticiraniji od vecinske stoke...stoga, utopista si ak' si i nadu gajio da moze bit sta bolje...
...sto se tice statusa, sami ga gradimo...sve ostalo je samo opravdanje za zamazivanje ociju...prije svega sopstvenih...
...ispadi...nakon kojih nikad vise neces valjati iako si do tada uvijek valjao...prvo, ne znam zasto toliko paznje posvecujes kriterijumima svjetine (bila ona u sastavu i metalske populacije)...ko jebe svjetinu...sto rece Demonologist imas dva nacina...ili im reci koju na nacin koji im je najrazumljiviji (za djecake saka, a za curice ofiraza in public, il' jos bolje pokaras pa ostavis, ako nije dziber neki) il' im reci shukom koji ce zadovoljiti tvoju inteligenciju, a za njih nikad nece biti shvacen...
...ponovo se vracas na status, pa evo i ja cu...zvimo u mahali, tako da je mahala nase socijalno okruzenje...ee, u takvom socijalnom okruzenju sam gradis status...dal' je teze izgradit status koji na nesto lici u ovoj nasoj mahali il' u nekoj opasno velikoj metropoli to je sad pitanje o kojem se moze dobrano diskutovati...dakle, kad gradis status ovdje, pri odabiru najucinkovitijeg nacina moras uzeti kao jedan od bitnijih kriterija i to gdje ga gradis i unutar koje populacije, interesne grupe itd., te sta od tog statusa uopste ocekujes... kao sto vidis, Sizifov posao je mijenjat mahalu, ali zato, ponovo kao sto vidis, mahala (htjeli mi ne htjeli) mijenja nas...imas na raspolaganju, dakle, tri opcije:
1. prihvati donekle pravila igre (veliki je rizik da ces sam sebe smatrati pickom, ja licno ovaj nacin nikad ne bih preporucila, al' je najucinkovitiji)
2. zajebi pravila mahale (veliki je rizik da ces uvijek kontrirati, al' ces zato biti sobom zadovoljan. Veliki je rizik da ces najcesce upadati u konflikte, al' ces zato znati ko si itd. Ovo je mucna stvar, i u vecini slucajeva se svodi na "sam protiv svih", al' sta da se radi)
3. sam&zajeban(maksimalno izbjegavas doticaj sa mahalom, dakle, socijalno se izolujes. Ovo je poprilicno bezze nacin s obzirom na tvoju zivotnu dob, al' opasno pali da postignes ono sto hoces).
...moje licno misljenje je da ti nemas nikakav problem sa svojim statusom, bar te ja tako dozivljavam, al' dobro, ne znamo se dovoljno, a i ne poznajem dovoljno tvoje uze socijalno okruzenje pa sam ovo zakljucila sa rezervom...nazalos, jarane, status su, uglavnom, pare...znas ti to, ne moram ti ja govoriti...a sto se tice statusa u onome sto radis...sto to bolje i kvalitetnije radis (ako je rijec o muzici pripadas ekipi koja to radi najkvalitetnije u ovoj nasoj mahali) to te vise srozavaju na razne nacine i sa raznih strana...svjestan si valjda toga...da sam na tvom mjestu bila bih ponosna na ono sto sam izgradila s obzirom na godine i zajebala sve mahalske price i rusenja...al' dobro, svakom je njegova muka najveca...shvatam to...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2006. 12:45 

Demonologist wrote:
Tu lekciju kad dobro naučiš,specijaliziraš,magistriraš...postaje dosadna i iritantna u neku ruku.U startu nam je jasno koliko jadne duše nas okružuju,to je najmanji problem shvatiti i četvrt-inteligentnima.Da li se kontrolisati ili ne?Zavisi koliko smo in the mood za ignorisanje i umjetničko spuštanje,te koliko smo baš naloženi da ta ista usta i začepimo,na neki...heh,superiorniji način. :) Reakcija "manjka samokontrole"?Prije bih rekao ćejf u tom trenutku...
Opet...tvoji primjeri su vezani samo za tračanje koje je neznatna pojava naspram "navaljivanja na kosti",koje vidim kao najbolji razlog pokretanja ove teme od strane Emira,il se možda varam... :?

...ucenje te lekcije je uvijek iritantno, to se slazem...al' da je dosadno to ne...mislim, sto se vise gradis sve vise nailazis na izgradjenije koji te napadaju kao metu...prosto, to je valjda onaj prirodni lovni lanac...stoga, ucenje te lekcije traje do kraja zivota i uvijek nam sprema nove izazove...sto se tice "umjetnickog spustanja" (sto ti rece) vs. reakcije naguzim ti mamu..."umjetnicko spustanje" jest teze jer iskljucuje instinktivni chejf (sto ti tako lijepo rece) i cesto neshvatljivo za stoku kojoj je upuceno...to mu jesu mane...al' zato naguzim ti mamu stajl pokazuje slabost, ma koliko se mi uvjeravali da nije tako...to je reakcija najshvatljivija toj stoci i govori im da su izazvali reakciju, da su bitni, da imaju moc itd. ...a rekla bih da to najmanje zelimo...
...primjeri koje sam ja navela su odabrani da bi bili svima bliski (citaj ovoj forumskoj zajednici)...ako se radilo o "navaljivanju na kosti" ili ti bezskrupuloznom etiketiranju, a jeste, Emir je potvrdio, onda vam ja kao zensko ne trebam govoriti kako se to rjesava, jbg...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 10:32 

e mi smo se bas izmahalali o svima vama onako kako samo to balkanci znaju u proslih sest dana :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 11:54 

...neka, neka...zdravo je to...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 11:57 

bas smo se onako ispraznili...bili ste nam ispusni ventil :lol: sto je mene nerviralo jer nisam isla tamo da slusam price o raji sa rp-a, ali kad sam vec bila tamo nisam mogla odoliti da se ne ukljucim :lol: valjda je to u samo prirodi mahalanja 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 12:03 

...narano da se uvijek mahala o zajednickim stvarima, interesima, prostorima (bili oni i virtualni) i, NARAVNO, ljudima koji rade te stvari, imaju te slicne interese, seru po tim prostorima...ne znam sto ti bijese bezze to radit...ljudi smo, el, pobogu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 12:06 

ne predjes bezeze 560 milja da bi slusala price o ljudima koje mozda nikad neces vidjeti vise niti upoznati i koji se uopste ne nalaze na tvojoj skali interesoavanja....osim kad nemas pametnijeg posla nego ovako spamati u 5:10 ujutro :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 12:16 

...to da se ti svi o kojima ste mahalali ne nalaze na vasoj skali interesovanja je zamazivanje ociju...argument...pa, mahalali ste o njima...ovdje razlucujem slicnost tvojih/vasih generalnih interesovanja sa interesovanjima osoba o kojima ste mahalali...to, za mahalanje, nije bitna kategorija...sto se tice spamanja u 5 ujutro, il' po mom 11 i nesto vise...zato, el, forumi i sluze...ne znam sto se masa raje(ne, ne mislim na tebe, mislim, neam pojma ne znam te) ustrucava komunicirati...to je jebena osnovna potreba i bez nje je normalan razvoj socijalne inteligencije nemoguc...a to da se vecina te raje nece ni upoznati...eee, cudni su putevi Gospodnji, el...nikad se ne zna...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 12:25 

ah ja samo cekam kad ce me banovati jer me vecina ne voli na ovom forumu, i zato je za njih ovo spam, a to je inace meni srednje ime :twisted:
sto se tice mahalanja i zamazivanja ociju-slazem se. Nazalost, ali se slazem. A nekad osjetis i potrebu da se ispraznis i podijelis sa drugima ono sto znas o nekim osobama...Nije zato da bi se ti osjecao bolje (ja se u svakom pogledi osjecam najbolje), nego jednostavno zato sto zelis da svi znaju kako neke osobe nisu ono za sta se predstavljaju....i malo dodam ja, malo doda on, malo ovaj ili onaj i otprilike steknes odredjenu sliku o odredjenoj osobi i onda znas da ti nema sta srati ili prodavati zvakace...jbg, neki nisu veslo cucali, neki su ustvari cuclali sisu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 12:37 

...vecina te ne voli, gotivi...daj, ba, el, jebes vecinu...naucila si ti tu lekciju odavno...jebes JUS...a sto se tice sticanja slike o ljudima...tek sad u 27 pocinjem shvatati da je formiranje krute i rigidne impresije o nekome obicna glupost...podrazumijeva se, naravno, da taj neko nije dio generalne stoke (citaj nepismene, praznoglave pastve ciji je razvoj zaustavljen u fazi jedem, pijem, pisham, serem, jebem i tucem zenu i djecu)...ono sto mene max ispizdi na ovom forumu je nekoliko stvari:
1. klinac/ka tek izasao/la iz pelene koja te/nekog proziva u nekom "svijet je nastao mojim rodjenjem" stilu
2. ja (sama sebe) sto ne istrpim da im ne jebem mamu
3. starija raja koja ima nadobudan stav prema dobronamjernim klincima (a ova dobronamjernost cesto bude ismijana)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]