Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 08. 2025. 00:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 14:15 

Pa dobro sigurno da ima i toga...ja sam mislila na neke druge stvari, ali ok je.Ajde veliki pozdrav, i ne zapostavljaj taj faks :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 15:35 

Samo da obavijestim da Sephiroth NAJVJEROVATNIJE svira u Visokom,a za Perishment ostaje stara prica(najvjerovatnije ne,nazalost...).Znaci 29.07.,Visoko,SEPHIROTH LIVE!
InfectOru veliko hvala na rijecima podrske i volio bih da se nekako malo bolje uvezemo pa mozda nekad negdje i odsviramo skupa(tek sam sad saznao da imas bend ustvari-TOTAL SUPPORT!!!!).

ps Evo na avataru male slicice Sephirotha pa da vidite kako mi to izgledamo (drugi sam s desne strane...).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 15:54 

Kako niko ne spominje legendarni MORGUE. Prvi i najiskreniji black metal bend u doboju. (jest da nepostoji vise ali od njega je pocelo sve)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 16:13 

Pa ne spominju se vjerovatno zato sto je ovo Sephirothov ''prostor'',zato sto vise ne postoje i sto su danas Pscyhotorn(ne black metal nego thrash-tako kazu...).U svakom slucaju od mene su uvijek imali maximalnu podrsku i uvijek ce je i imati.Ko misli da nije tako neka pita njihove clanove koliko puta sam im izasao u susret po pitanju prostora za probe(koji je moja kuca btw...),posudjivao opremu(pojacala,gitare,svoje bubnjeve+duplu pedalu na svirkama...)itd.
Yuri,otvori temu o njima pa cemo tamo raspravljati. Ja cu je licno svaki put posjecivati. Meni je stalo do metala u nasoj zemlji,a prvenstveno u Doboju naravno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 16:26 

Ako se tema zove metal scena u doboju ja mislim da bi trebalo pisati o svim metal bendovima koji su postojali i koji postoje u doboju (nista vise ,a ni manje hehe). Mi se ovdje svi poznajemo ali neko sa strane kad cita bilo bi lijepo da ima neki uvid u istoriju (mada to smara) metala u doboju.

poz tebi i nemislim ja nista lose sto sam spomenuo morgue, ipak sad vi rulate u doboju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 17:18 

Ma nista za to bolan,ne brini...Tema jest ''Metal scena u Doboju'',ali je Nikola ovo otvorio prvenstveno zbog Sephirotha(znam to vjeruj mi).Ali ako cemo raspravljati o svim metal bendovoma u Doboju onda prednost dajem Psychotornu,jer je Morgue vec odavno proslost(R.I.P.).Meni je iskreno zao zbog toga sto su promijenili pravac muzike,ali to je njihova odluka ipak...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2006. 18:08 

Sad trenutno u Doboju nama trebaju svirke (imamo dovoljno bendova). Problem je prostor, sto je i logicno poslije zatvaranja rupe. Mislim da bi trebali napraviti neku organizaciju sto se toga tice kako bi dobili ono sto zasluzujemo. U doboju ima mjesta gdje bi se mogleo sve to odrzati samo su nam potrebni ljudi koji ce to organizovat. (ja sam inace samo fan metala)

Ovaj problem moramo sto prije rijesiti ako zelimo imati ''grad metala'' (haha :D ), pa dobro grad bez fensera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2006. 03:45 

GloriA C. wrote:
Pa da nisam zelena kada je metal u pitanju, nego mnogo, mnogo,mnogo........ zelena.Upravo zato i pitam, trazim odgovore, bas zato sto sam zelena, i sto metal inace nije muzika No. 1 u mom zivotu.Ali, ono sto sam vidjela kroz par mjeseci,prije reci dozivjela ulazeci u taj svijet, odusevilo me u jednu ruku...Divim se vama momcima iz bandova, jer zaista cijenim ono sto radite.Ma inace cijenim svakog mladog lika koji ce izmedju nekog jebenog komercijalnog puta i onoga sto voli, izabrati da radi ono do cega mu je stalo, bez obzira na sve(to sve je lova prvenstvenp).KAZETE stvar je u tome koliko je ko energican, ambiciozan i predan,pa po meni bi se sva ta energija, ambicioznost,predanost trebala nekako usredotociti na ono sto je najvaznije(jednu stvar).Mada, naravno, moguce je da grijesim, upravo zato, sto sam tako zelena u pogledu metala,ali nije li ovo nacin da to prestanem biti,da pitam?I da, hvala.... :)
.

ljubim ruku mlada damo :D imaš pivo od mene :wink: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2006. 18:24 

cooooolllll!!!!!bas ti hvala!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 07. 2006. 21:09 

evo da se javim u herceg-novom je cool
jBg malo se odmaram na plazi sa pivom u ruci itd.
Najvjerovatnije ce SEPHIROTH svirati u HERCEG-NOVOm zajedno sa

EEYORE -thrash core (Herceg-Novi)

PANTHEISTIC VISION -death metal (Herceg-Novi)

VETUSTAS -black metal (Herceg-Novi)
i
SEPHIROTH -thrash/death metal (Doboj)

23.08. u Hercegnovskom Amfiteatru !!!

Tako da se nadam da ce se posle ove pauze SEPHIROTH odma baciti na rad odnosno tacnije snimanje DEMO-a

Pozdrav svima i KEEP THRASHING

(hvala gloriji na ovolikim cestitkama i pohvalama i scaru ,hvala vam)

IMMORTAL CIRCLE OF SEPHIROTH :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 07. 2006. 22:08 

hahahahHAHAHAHAHAHAhahahahahhahaHAHAHHAHAHhahahahahaHAHAHAHAHahhahahahahHAHAHAHhahahahaHHHAHA!!!!NEMA NA CEMU, ISKRENOST JE MOJA VRLINA :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 07. 2006. 22:26 

Ajde,ne mogu da vjerujem da bi se to moglo desit... Nista,sad je samo na Srdjanu i meni da u augustu zapucamo dole i da se i mi javljamo ljudima s plaze,s pivom u ruci i da odradimo tu svirku.

Brate moj, moze ti ovo sto cu rec zvucat pederski ili kako god hoces,al FAKAT sam te pozelio!!Ne mogu da vjerujem da kad sutra sidjem u grad tebe nece bit da pijemo jebenu kafu i sat i po meljemo o matalu i srodnim stvarima. Miss U man...

Al sta se moze, moramo ABIDING THIS FUCKIN' LIFE...

Stay brutal as you always are...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2006. 23:17 

Brate pozelio sam i ja tebe masu i one dvije budale takodje.
ja jedva cekam da dodjete ajd sto zbog svirke al ovako da se spakujemo i zabijemo se negdje i............. MASAKRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Pozdrav braco moja!!!!

i pozdrav svim koji su jebeno METAL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 12:28 

Nebulozniji naziv teme u zivotu ne vidjeh! Cuj metal SCENA u Doboju?!?!?! Otkad to postoji?Od prije mjesec dana? Pa gdje su silni metalci bili prije nekih godinu dana, ja dolazio na koncert necrophilisme, ne sjecam se da je ijedan metalac iz Doboja bio.Bilo je vise metalaca iz Zvornika nego iz Do...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 19:17 

ooo narode, čujte i počujte ovog true metalca 8)

smiri doživljaj momak, :wink:
ne vjerujem da si ih ti posjetom na koncertu prosvjetlio i zagrijo za metal

dosta bendova radi godinama bez neke posebne želje za prezentacijom i promocijom, čisto onako iz ljubavi.
a scena u doboju i ako nije postojala prije par godina sada postoji i to je jedino važno:wink:
za ovu temu nije uopšte važno što si ti bio na koncertu necrophilisme
...to bi sad ono trebalo nešto dokazati :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 21:02 

SCAR wrote:
ooo narode, èujte i poèujte ovog true metalca 8)

dosta bendova radi godinama bez neke posebne želje za prezentacijom i promocijom, èisto onako iz ljubavi.
a scena u doboju i ako nije postojala prije par godina sada postoji i to je jedino važno:wink:

Prijatelju, nisam ja dosao sa namjerom da nekog vrijedjam ili dokazujem na koliko koncerata sam bio(a bio sam na onoliko koliko mnogi sa ovog foruma ne mogu ni zamisliti, tako da nema potrebe da se hvalim jednim prisustvom koncertu necrophilisme). Samo mi je cudno otkud to u Doboju odjednom scena? I cudno mi je da u jedan grad dodje da svira jedan mnogo dobar metal bend, a na koncertu se ne pojavi ni jedan metalac iz tog grada...
Inace sve najbolje Dobojskim bendovima!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 23:38 

Eclipse wrote:
SCAR wrote:
ooo narode, čujte i počujte ovog true metalca 8)

dosta bendova radi godinama bez neke posebne želje za prezentacijom i promocijom, čisto onako iz ljubavi.

Prijatelju, nisam ja dosao sa namjerom da nekog vrijedjam ili dokazujem na koliko koncerata sam bio(a bio sam na onoliko koliko mnogi sa ovog foruma ne mogu ni zamisliti, tako da nema potrebe da se hvalim jednim prisustvom koncertu necrophilisme). Samo mi je cudno otkud to u Doboju odjednom scena? I cudno mi je da u jedan grad dodje da svira jedan mnogo dobar metal bend, a na koncertu se ne pojavi ni jedan metalac iz tog grada...
Inace sve najbolje Dobojskim bendovima!

moram da se ubacim u dilemu :)
ne zelim raspravu vec dajem jedno opazanje!

ne diraj mi Nikolu ja tvrdim i kazem da je Nikola jedan od rijetkih True metalaca u RS , BiH i SCG ( ako ne sire ) :)) zivjeti metal punim plucima znaci zivjeti slicno kao Nikola :) ( ne treba da se ovdje raspravlja o nikoli samo sam izneo cinjenicu)

Scena u doboju. mislim da sam o tome vec pisao ali evo opet!
scena podrazumijeva ne samo da imas 2-5 bendova koji sviraju vec puno puno vise ! svaka cast da se pokrece i da toga ima , ali imati scenu je nesta drugo. jedva da je ima i BiH ( ja sam uvijek tvrdio da ima , ali jako ne sklopljenu)! recimo koliko je drugih bendova sviralo u Doboju , koliko je diskova , majica i ostalog prodano , koliko je bendova nesta snimilo , i koliko su koncerata odsvirali ukupno !?!

sta pokazuje to da na Necrophilismi i Agonize koncertu nije bilo ti metalaca , i (jos jadnije) na koncertu Silent Kingdom-a i Monumenta ( dva jebeno dobra benda , a da ne spominjem Silent) jos jadnije jedva 40 ljudi sa bendom i sa sigurno 15-20 ljudi iz BL ?!?!
e dokazuje puno .
da rezimiram :
- ako ti publika ne dolazi na koncerte poznatijih bendova , i jako kvalitetnih , a na koncertima bendova iz DO imas pun prostor , mislim da dokazuje da je raja dosla pogledati drugare a ne bas zbog metala.
-ako se na koncertu bendova ocekuju samo obrade od Metallice , kreatora, ...itd ( secam se scene sa Agonize/Necrophilisma koncerta gde su neki govorili ovo je pre bucno , ili nepoznajemo ovo , ili jos gore odlazili prije kraja, a neka mi neko potvrdi da neznaju svirati , a i kako izgleda na njihovim svirkama :()) onda ta publika je jako mlada i treba dosta da uci ( ako u protivnom ne predju da slusaju tehno , turbo folk ili ti nesta drugo ( naravno zavrse u Dzungli!
-ako je ljudima zao dati 3 Km da pogledaju nekakav koncert!
e to je vec pitanje postojanja necega sto se spominje.
-i da se opet naprave takvi koncerti vjeruj da bi situacija bila mozda za djelic promijenjena! ali skoro ista.
znaci taj koncert dokazuje puno , i jedan od razloga zbog cega nisam hteo vise da dovodim kvalitetne i dobre bendove ! ( ne kazem da ovi iz doboja nisu to , ali treba jos vremena da se to slozi)!

mislim da je Nikolina teza mnogo tacnija nego ostalo.

ne kazem da u Doboju ne postoji mozda kvalitetni bendovi , ljudi koji podrzavaju te bendove ali bas scena ( ali ako kazete da ima ok)!
puno je vremena da se sustigne godine rada Agonize-a , Silent kingdom-a , Toxicdeath-a ...itd , zato polako i smireno !

treba proliti mnogo znoja , krvavih prstiju , vremena i para da bi se nesta napravilo.
zato ljudi samo polako i smireno , bez nekih preteranih reakcija i unistavanja necega sto nije jos dobilo pravi oblik!

nadam se da neko nece ovo shvatiti pogresno , ne zelim svadju vec jednostavno rezimiram sve sa svoje tacke gledista ( a dosta toga sam vidi)!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 23:57 

fakat baš sam htio da pomenem kolko je metalaca od vas bilo na tim konc...ima pravo Mića

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 00:48 

Ja nepotrebne rasprave, ali eto... To sto je naziv teme takve kakva jest nema nikakve veze, a vi ste ljudi na granici svadje zbog toga. Ja kao clan jednog od tih dobojskih bendova ''ladno'' mogu rec da ovo sto se desava u Doboju NEMA VEZE SA SCENOM, ali opet hvala Bogu nije bas ni lose... Znamo svi mi vrlo dobro kakva je situacija bila prije godinu dana, malo je reci losa, ali se situacija znatno nabolje okrenula! Svakim danom prolazim gradom i vidim kako hodaju ti novi klinci(metalci!!!) koji ce bit kroz godinu dana okosnica tog METALA U DOBOJU i neizmjerno sam sretan zbog toga. Sve se vise interesuju za metal(valjda doslo iz guzice u glavu...) i shvataju da je tu ono URBANO za kojim svi toliko teze. Kao uvid u to da je situacija bolja nego prije godinu dana navest cu i ''radjanje'' 2 nova benda (Perishment, Sephiroth), jos uvijek aktivni Psychotorn, te moguci reunion Morgue-a. Jednostavno su se svi poceli interesovat za to... Moram navesti i da svi zeljno iscekujemo pocetak aktivnog rada Exorcista i svih onih bendova koji ce se eventualno pojaviti u buducnosti... Da budemo iskreni u zadnjih godinu i nismo imali priliku vidjeti neki poznatiji bend u Do.(valjda placamo ceh...), ali uvjeren sam da bi sada slika bila daleko drugacija...

Da zakljucim: Nikakva metal scena u Doboju ne postoji, ali je tu metal i te kako ziv i zdrav!!!U boljem stanju uglavnom vise nego ikad i samo se nadam da ce situacija biti jos bolja jer su sve predispozicije tu.

Metal je jedino tu sto je ostalo neiskvareno i iskreno...

METAL SVIMA!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 20:17 

Image

Evo nadjoh nesto u ladici. Za 10god. mocu za to kupi dobar auto, naravno kad se Silent Kingdom proslavi. :lol: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]