NAPUSENA KUJA wrote:
Napr: napravili ste svjesno gresku, ali jednostavno si niste mogli pomoci...sad treba da se suocite i pokusate izvuci iz sranja koje je uslijedilo kao posljedica te vase greske. Sta biste uradili? Da li biste se suocili i pokusali braniti, improvizirati, smisljati svoju odbranu, pa ako upali-upali, ili biste riskirali da ako to ne upali da se uvalite u jos veca govna, ili biste mozda priznali krivicu...ili biste odugovlacili suceljavanje sa tom 'posljedicom'...kako se nosite s tim i sta radite u takvim situacijama?
...hmmmmmmmmmmm...da pocnem s tim kako uglavnom prakticiram il' kako smatram da bi trebalo...

...'ajd prvo, da bude zanimljivije...ja sam, uglavnom, shupak, pickica&kukavica kada je rijec o ovakvim situacijama...kontam da iz kujinog posta ipak skontah kakvu-takvu bit jer je deskripcija, s namjerom, uzasno benigna (citaj il' stiti sebe il' druge)...no, krajnje nebitan komentar...dakle, ja, uglavnom, odugovlacim suceljavanje sa posljedicama...i/ili, kada stvari ocigledno stoje tako da se odugovlaciti ne moze, prosto lazem...samim tim i improvizujem...istinu cesto ne kazem ni kad se radi o sitnim glupostima, a posbno u ovakvim slucajevima...a sto se tice te rijeci izvini (me like vise oprosti) to se, ono, nazalost, kod mene na prste dvije ruke (pod ovolikim

)moze izbrojati...to prakticiram samo u slucajevima potpune (citaj vise nego argumentovane) pozitivne dominacije nadamnom od strane neke osobe/a...a takve osobe su, fakat, rijetke u mom dosadasnjem zivotu...ovakav model/i ponasanja su krajnje tupavi, glupavi i krajnje nepreporucljivi...pomazu samo kratkorocno...dugorocno se vracaju sa kamatama...debelim...provjereno...
...e, sad, sta smatram da bi trebalo...u principu, ni jedno od ponudjenih...ili kombinacija vise navedenih modela...dakle, suceljavanje cim je to objektivno moguce (tu, prije svega, podrazumijevam priznat to sebi i dobro se ujest za jezik il' kako god), zatim zasukati rukave da se stvar izgladi, nadoknadi il' kako god vec (mozete koristiti i magiju, ha ha, nidje veze)...ne, fakat, prionuti na posao ma koliko to neprospavanih noci ili zivaca uzelo, il' novca, dobrog raspolozenja, kako god...sama usrala, sama i polizi...tek nakon ovoga bih izasla pred osobu/e koji/e na bilo koji nacin ucestvuju u cijeloj prici i rekla istinu...ne, oprosti...to je krupna rijec i po mom misljenju dostojna cak i rijeci volim/mrzim...osim ako se ne radi o osobi/ama prema kojima osjecate nepobitan respekt...ovo je, dakle, recept kako se ljudi sa stavom trebaju ponasati u navedenim situacijama...jer, stav se ne izrice radi pukih rijeci u vazduhu koje ce lebdit krace il' duze...stav se zivi...e, sad, koliko nas je takvih...krajnje skeptican hm...