Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 00:32

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mobilni manijaci, pomoć!
PostPosted: 28. 08. 2006. 05:07 
Moderator

Ok, evo imam jedan problem, pa bi tražio pomoć, bez dodatnog laprdanja.

Neki dan sam u sarajevskoj trolu doživio neugodnost da mi rulja nepismenih seljačina (ne znam više kako da nazovem stanovnike ovog grada) u stampedu izlaska iz trole za vrijeme kišnog vremena uspije ZGNJEČITI display na mobitelu koji je sad velika crna mrlja. Ne bi to bilo problem, ni prvi i zadnji put, nego, problem je što mi je veliki broj brojeva telefonskih ostao u memoriji mobitela, a tu su mi neki jako važni brojevi.

U pitanju je Sony Ericsson T300.

Dakle, pitanje 1:

a) Da li se može pristupiti mobilnoj memoriji i izvući brojevi telefona, kod nekog servisera, dakle je li to tehnički moguće?

b) ako nije, i ako dam mobitel na popravku, da li je to rizično po mene da izgubim brojeve sa mobitela?

Mislim, ne daje mi se za popravak displeja 35 KM, jer je i telefon sam koštao 80, a brojevi su mi jako važni. Ako ipak nema druge opcije, pravac serviser i jebavat ga. Uglavnom, pomozite.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 05:59 
Moderator

Pitaj one koji su gazili po njemu onda, jesu li zapamtili ijedan broj :lol:

:wink:

Otiđi kod onih manijaka na Skenderiji, oni znaju svašta popravit. Vjerovatno se nešto može izvuć informacija iz moba, ali za svaki slučaj pitaj kod servisera, i nek ti dačasnu pionirsku da će ti spasit sve brojeve.

[Moraš izvinut moj humor, ovo je rezultat kronične neispavanosti i umora; btw. memorija kartice je tu da te sačuva od takvih slučajeva. Previše brojeva nije izgovor. Briši hotline-ove :wink: ]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 10:42 

slusaj,i meni se isto desilo,samo sto kod mene nije u pitanju bila rulja iz trole,uglavnom nevazno sta je bilo,odnio sam ga na servis u skenderiji i nekako su mi za cenera uspjeli vratiti :D
samo nemoj drzat vise brojeve na telefonu,drzi ih na onoj kartici...to sam i ja ucinio od tad ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 12:05 

<[Razorgrind]> wrote:

Otiđi kod onih manijaka na Skenderiji, oni znaju svašta popravit. Vjerovatno se nešto može izvuć informacija iz moba, ali za svaki slučaj pitaj kod servisera, i nek ti dačasnu pionirsku da će ti spasit sve brojeve.

ti manijaci na skenderiji, ako mislimo na iste, meni su izvukli oko 100 KM sigurno zbog popravke displaya, a ništa nisu uradili. ustvari, popravili su display ali su tipke onda otkazale. na kraju su mi dali da odaberem novi mob valjda za 100 i nešto. ma eto, pokušaj u svakom slučaju, možda dobiješ i ti novi :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 15:34 
Moderator

savjet: kupi novi mobilni, i ubuduće zapiši brojeve u staromodni telefonski imenik. Old School je još uvijek najbolji način. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 16:27 

<[Razorgrind]> wrote:
Old School je još uvijek najbolji način. 8)

Definitivno

Ma oni na skenderiji ti mogu vratiti mladost za cenera... kako onda da nemogu brojeve :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 22:23 

ma samo nabavi kabalk za svoj mob i skopcaj ga na komp i imas program ( neznam kako se sad tacno zove al javit cu ti) na koji se mob connect-uje i tu mozes da skines brojeve, poruke slike itd... sa memorije moba! et..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 08. 2006. 23:26 

Immolation wrote:
ma samo nabavi kabalk za svoj mob i skopcaj ga na komp i imas program ( neznam kako se sad tacno zove al javit cu ti) na koji se mob connect-uje i tu mozes da skines brojeve, poruke slike itd... sa memorije moba! et..

...tacno, tako su meni, u kucnoj radinosti, rijesili problem...probaj prvo on your own, pa ako ne pali servis...znas kako je u bosni, odere te, a pritom ti sjebe nesto drugo il' slaze ne moze...samo da ti immolation javi koji je program...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 01:32 
usb data cable? valjda dodje i cd uz to :shock:

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 01:37 

ja sam za svoj mobitel takav kabel platio punih 100 kuna :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 20:14 

zato ja bitne brojeve spremam na karticu...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]