Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 22:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: the most shocking moments
PostPosted: 29. 08. 2006. 05:33 

Koji su momenti bili najsokantniji u vasem zivotu i da li ih je uopste i bilo? Neki momenti koji su ucinili da na neke stvari gledate drugacije, koji su promijenili neke stvari u vasem u zivotu?

Moj najsokantniji momenat je bio kad sam prosle godine slucajno u Sarajevu upoznala tipa S. iduci sa faksa kuci. Bio je mrak i ja se zurila na bus, ali nisam mogla, a da ne primijetim tipa koji mi je isao u susret. Tip je bio izuzetno karizmatican i ja nisam mogla odoliti da ne gledam u njega i ne sarmiram ga :) Tako on mene zaustavi i mi se tu upoznamo i razmijenimo brojeve telefona. Nakon dva dana se nadjemo na kafi i jos uvijek mi se cinio jako privlacan i jos karizmaticniji (tada nisam znala zasto mu je faca bila izoblicena). Nakon jedno tri sata sjedenja i pricanja, njega su non-stop nesto zvali na telefon, dolazili neki tipovi sa lovom i pricali su neke cudne price. Odbijala sam da vjerujem da je ono sto sam mislila da je. Medjutim, nakon svega toga rece on meni: "Slusaj, bolje da ti ja kazem, nego da saznas od nekog drugog jer ce ti reci i ne bi zelio da uletis u probleme zbog mene' Nakon tog uvoda mi je rekao kako je narkoman, kako prezivljava od dilanja, kako je nekad imao divan zivot, zenu, dijete (tip je imao 30 godina, ali nije izgledao tako, ja sam mislila da ima 26) kako je svirao nekad davno u nekom bendu i jos masu stvari, ali meni se to cinilo ok. Kontala on misli da je narkoman sto smrka s vremena na vrijeme i bilo mi je svejedno jer je njegov zivot, ja nemam nista s tim, nek radi sta hoce, meni je bilo ok s njim, a sta on radi dok mene nema, zaboli me.Otprilike to su bile moje misli, ali nisam mogla da znam...
Helem, otisli mi u setnju i rece on da mora svratit do nekog prijatelja u stan. Insistirao je da idem i ja s njim. Ja prvo pokusala dobiti na vremenu tako da sam mu svasta pricala dok smo setali samo da zaboravi da treba to stana :lol: Medjutim, nijedan od mojih izgovora nije uspio, sto je najgore jos se bilo smracilo kad smo se mi zaputili do stana. Ja na kraju odustala od opiranja, nesto me vuklo da vidim sta ce se desiti u tom stanu i kako cu se ovaj put izvuci. Prvo su me sokirale sheme dilanja i skrivanja heroina na ulici i gdje ga sve po ulici steka, a da niko ne skuzi i kojim se sve znakovima koriste da obiljeze mjesto gdje se nalazi. Ti ides po ulici i nikad ne bi pomislio da se ispod one hrpice lisca krije heroin i da one drvene kockice koje leze 'slucajno' na trotoaru su znak da je heroin legao na svoje mjesto :)
Mene je neka jeza prosla nakon sto sam to vidjela. Pravila sam se da nisam nista skontala i kontala sam pobjeci, ali djavo nije dao mira i ja sam morala ici do kraja da vidim sta ce biti. Tako smo mi dosli do tog njegovog prijatelja i sjebali se i ja i on kad smo se vidjeli. Naime, poznala sam tipa jer je tonac na Federalnoj (bar je tada bio) i radio je na projektima u kojima sam ja ucestvovala (svijet je zaista prepreprepremalen). Stan u kojem je zivio sa svojoj curom (koja je tad bila na faksu) je rupa dva sa dva. Ali hajd sto je dva sa dva, ali sto su sprice i igle bile svuda po podu i sto je izgledalo kao pravi narkomanski brlog iz Irvine Welshovih knjiga. Sjedoh ja tako tu s njima i ubrzo potom sam po prvi put prisustvovala narkomanskom iglanju :) Sokiralo me kad sam kod ovog S. tipa na rukama vidjela zive rane i kako su mu sake natecene..kako jedan drugom ubrizgavaju u venu na vratu....ja sam sve to tako mirno gledala, nereagujuci....potpuno mirna i spokojna...da bi dobila napad panike poslije kad sam usla u bus za Visoko, nakon sto me on dopratio do stanice. Nisam mogla da dodjem sebi, uzasno sam se tresla, milion mi se nekih misli po glavi vrzmalo, srce nenormalno brzo kucalo....Tri dana poslije tog su mi bila najgora tri dana ikad...nisam sebi dolazila, potpuno izgubljena hodala, tri dana bez prestanka plakala, nekakva mucnina u stomaku...povracanje....uzas zivi! Takve scene koje vidite na filmovima ni slicne nisu onima u stvarnosti jer su ove stvarne daleko groznije, pogotovo kad prisustvujete tome i osjetite tu atmosferu koja vlada oko njih.... Na kraju mi je bilo drago sto sam vidjela kako to izgleda i sto sam se izvukla iz jos jedne svoje gluposti u koju me znatizelja uvalila...S tipom S. sam bila u kontaktu dok nisam dosla ovdje. Sad pojma nemam je li ziv uopste.

Eto, imate li vi kakvih slicnih ili jos gorih momenata?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 05:37 
Moderator

Nemam momenata, ali mislim da znam tonca sa Federalne. Zove se I., jel?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 05:37 

da

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 05:41 
Moderator

Nemoj me krivo shvatiti, ali sa svakim se vucaraš :)

Taj lik je nama dolazio da montira ton na emisiji i zaspe za miksetom koliko je spucan...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 05:45 

hahhaaa pricao mi je :)

zovi to kako hoces, ali sta cu ja sto sam znatizeljna kako je na drugim stranama i sta se nalazi iza svega toga...jest da je znatizelja ubila macku, ali ipak to je iskustvo i vidis koliko si u stanju da podneses i do koje granice si spreman da ides...a svakim iskustvom se granica pomjera....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 08:59 

Jednom sam vidio kako antilopa ganja lava i pojede ga.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 12:23 

ignite wrote:

Jerane, tvoji komentari su zakon...heheh

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 13:05 

ignite wrote:

ahahahahaahhahahahaahhahha :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 14:22 

dvije cure me vidjele u bijeloj majici :o

nisam mogao oka sklopit cjelu noc...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:05 

ISK Sharan wrote:
Nemoj me krivo shvatiti, ali sa svakim se vucaraš :)

Taj lik je nama dolazio da montira ton na emisiji i zaspe za miksetom koliko je spucan...

...hmmm...znam o kome se radi...istu stvar sam imala montirajuci prilog za emisiju gore na sedmom spratu, u beti 6...ladno zaspe pred mixetom, a cigara u ustima...ma, jebe mi se sto zaspe, neg' ga moram kontrolisti svaki sekund da se ne opece jer stalno kljuca po mixeti...da ne spali sebe il' mixetu pa ce onda biti pitanja sto ga ne prijavi...nije to samo bio slucaj tad, nego i kasnije kad se skidao na metadonskoj terapiji...mozda jos i gore...inace, tip je meni skroz ok...nosi se sa svojim sranjem onako kako moze...treba pomoc tim ljudima, bar u prolazu, ak' se ima dovoljno ljudskosti i bar malo vremena...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:09 

...@kuja...
...vidim da su te se te scene dojmile opasno i to postujem...no, prosto ne vjerujem da je to najsokantnija stvar u tvom dosadasnjem zivotu...znas ti i bolje...il' su moji standardi prestrogi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:22 

<Thor> wrote:
dvije cure me vidjele u bijeloj majici :o

nisam mogao oka sklopit cjelu noc...

:lol:

Ja samo spavam u bijeloj, jedinoj koju imam.

Danas sam przenice doruckovao :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:30 

...ma ja...iskusno, iskusno...nidje veze...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:35 

...ugly...bitch... wrote:
...@kuja...
...vidim da su te se te scene dojmile opasno i to postujem...no, prosto ne vjerujem da je to najsokantnija stvar u tvom dosadasnjem zivotu...znas ti i bolje...il' su moji standardi prestrogi...

pa recimo osim pokusaja tusenja na Borackom jezeru prije par godina gdje sam jedva ziva ostala i nije bilo nekih ama bas sokantnih momenata...od onog 19 godina dugog sokantnog momenta koji sam provela sa starcima sam se vec oporavila :)
meni se svake cetvrte godine desi nesto ultrasokantno sto me uvijek iznova podsjeti koliko je zivot dragocjen..valjda me neko opominje da prestanem izazivati sudbinu (to su prestupne godine u mom zivotu) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:44 

...dobro onda...stvar je u generalnom pogledu na zivot...ja ne mislim da je svaki pojedinacni zivot tako dragocjen koliko ti...ocigledno...a posebno moj...svoje soking momente ne smijem ovdje pisati...vec su mi skinuli neke nepodobne postove...bolje tako...ne treba zdrava omladina da cita svakakva sranja...naprotiv, treba da ih dozivi...buahahaha...o svojim soking momentima cu ti u pm-u...na kraju krajeva, uvijek postoji nesto sto se zove "umjetnicko izrazavanje"...ha ha...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 16:51 

hahaahaa tvoji momenti zasluzuju posebnu temu...kad ih omladina procita mozda prestane zvati mamu kad ih iduci put zub zaboli :twisted:
a opet s druge strane zamisli tok soka kad nakon citanja tvojih momenata skontaju kako im je zivot monoton :) ipak je bolje da mi to u cetiri oka...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 17:02 

...meni nikad dosta...znas ti mene...ma, ja...u cetiri il' tri ako me iznerviras... :wink: ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 17:06 

u sest..ja dok citam imam naocale :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 17:14 

...ha...vid', vid' sofisticirane odbrane...dje ces udarit zensko s ocalama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 08. 2006. 17:17 

ovaj tvom posljednji komentar je ucinio da se osjecam kao zadnji retard :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 83 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]