evo malo detaljnijih informacija

:
1. voz – povratna karta do budimpeste je 89.90 km i voz ide ide direktno do burimpeste znaci nema presjedanja. polazak i odlazak nam idu na ruku jel voz krece iz sarajeva u 19.00 a u budimpesti bi bio u 8 ujutro slijedeci dan. nazad za sarajevo se ide rano ujutro (jos ne znam u koje tacno vrijeme). Znaci aranzman bi bio slican kao za maidene koji mjesec prije – imali bi citav dan slobodno za lutanje po gradu
2. viza – ako nemate hrvatsku putovnicu (kao ja i ihti

) trebace se predavati pasos, fotografija, potvrda o placenom putnom osiguranju za dobijanje vize. to se ne radi u ambasadi u velesicima vec u madjarskom konzulatu u ulici safeta beg basagica br. 55. (gore vise carsije). u pocetku malo zahebavaju i traze dosta papira, medjutim ljudi koji rade tamo su prilicno susretljivi i moze se s njima dogovoriti. izrada vize srecom ne traje dugo (mozda svega) jedan dan. viza se placa 36 eura. ovdje ce biti jos jedan manji trosak – za dobijanje vize mora se u turistickoj agenciji platiti putno osiguranje. kako se radi o svega dva dana u inostranstvu tako se ne bi moralo izdvojiti puno novca – mozda 5 ili 6 km
3. ulaznica – ona kosta 18,5 eura. ne znam jos u koje vrijeme pocinje koncert al to nece biti problem saznati

. jedini problem jos ostaje kako nabaviti (ili barem rezervisati) ulaznice al skontacemo vec nesto u narednom periodu