Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 19:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Morgion
PostPosted: 28. 01. 2005. 14:44 

All hail the mighty Morgion!

Kad se prica o death/doomu, asocijacija vecini je MDB al eto ima nevjerovatno puno bendova koji sviraju "na njihov fazon", a pojedincima kao meni se cak vise svidjaju od samog MDB-a. (Jebiga kompleksas...) Album Solinari je izisao 1999. na Relapse-u, njihov je drugi studijski i po svemu sudeci najsvjetlija tacka ovog benda. Zvuk na ovom albumu je nesto kao miks "mekanih/melodicnih" (nesto kao November's Doom) dijelova sa akustarama, saptajucim-spoken vokalima i onog djederskog agresivnog MDB ubijanja sa Swansa ili sa As The Flower Withers. Riffovi su heavy as fuck, bubnjevi na mjestu, a stvar koja najvise iznenadjuje je odlicna upotreba klavijatura. (Jedan sam od onih ljudi koji smatraju da klavijature trebaju biti u drugom planu, instrument koji je tu samo radi atmosfericnosti pjesme, (GITARE su metal, ne klavijature!)) Kod Morgiona su jako naglasene klavijature, i moš mislit jebote, oooodlično je! Uz (SVETI!!!) Evoken, November's Doom jos jedan Americki bend u kojem ce sigurno uzivat svi MDB (Turn Loose The Swans/The Angel and The Dark River) frikovi.

Image

Bend nazalost vise nije aktivan, a clanovi su se posvetili solo karijerama. (Ovo je bas zvucalo kao da se raspao neki boy band...) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 01. 2005. 17:19 

ej, cuo sam ih na jednom maiden tribute albumu, los potez. dje ces maidena obradjivat na doom fol, osim ako nija kakva socijala ko Remeber Tomorrow, svejedno, tesko se to da adekvatno obradit... sto je najgore uzeli su cini mise To Tame A Land, all time classic...

znaci, to vjerovatno nije bila dobra tacka za poceti put upoznavanja morgiona...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 16:06 

hihihi vidim otkrio je ekvi i Morgion. Super. Jedan od mojih najdrazih bednova s americkog tla a da nije DM. :)

Worship Morgion!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2006. 17:27 

Moj prvi doom band, moj najdrazi doom band, moj slatki, slatki prvenac...
Imam jedno pitanje... Imam Among the Majestic Ruins, Solinari i Cloacked by Ages, Cowned in Earth, ima li shta josh ili su se stvarno raspali i nishta od njih chuti vishe necemo ? :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]