Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 23:14

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 03:24 
Moderator

lord krvolok wrote:
pitaj boru iz tuzle kako se metal zivi pa ce ti on reci

Znam, rekao mi je :)

Ali "metal isn't just a way of life...it's also stupid!" 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 03:31 

dobro jbg. jest i to,kaze on meni neki dan "bit cu sretan sto cu umrijeti kao pravi ratnik underground-a" heheh ono je fakat rijetkost legenda je lik

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 03:50 

jebiga, ja ne znam kako to dole funkcionise, ali ja se stalno pitam kako to da se odrzaju nekakvi festovi u travniku, zenici, sarajevu ili visokom iako svi znamo gdje zivi pravi metal. kakvi su to procesi pa je tuzla uvijek zaobidjena? ne moze biti da tuzlaci moraju dolaziti ekstra u travnik ili cak jos i u sarajevo. trebalo bi biti obrnuto :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 04:11 
Moderator

Dr.Larsen wrote:
jebiga, ja ne znam kako to dole funkcionise, ali ja se stalno pitam kako to da se odrzaju nekakvi festovi u travniku, zenici, sarajevu ili visokom iako svi znamo gdje zivi pravi metal. kakvi su to procesi pa je tuzla uvijek zaobidjena? ne moze biti da tuzlaci moraju dolaziti ekstra u travnik ili cak jos i u sarajevo. trebalo bi biti obrnuto :P

Ma to je nešto na nacionalnoj bazi :lol:

MC - Ja sam centar svijeta :lol:

Hajd ba, Tuzla je imala Bloody Sign, pa se i moja malenkost dovukla do Tuzle :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 04:22 

<[Grind Bastard]> wrote:
Dr.Larsen wrote:

Ma to je nešto na nacionalnoj bazi :lol:

MC - Ja sam centar svijeta :lol:

Hajd ba, Tuzla je imala Bloody Sign, pa se i moja malenkost dovukla do Tuzle :)

ma to je tuzlake neko presvuko pa im doveo te francuze :)

makar su destruction i kreator trebali tamo svirati a sve ostalo vam se halali :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 04:39 
Administrator

Izgleda da malo ljudi konta stvari oko organizacije koncerata. Bend ne ide gdje se njima svira nego tamo odakle ih zovnu, ako imate novca da platite bend koliko traze mozete sebi u sobu dovest Vader. Zasto koncerti i festovi nisu u Tuzli? Jednostavno, organizatori koncerata nisu iz Tuzle. Zar bi neko iz SA trebao doci u TZ organizovat koncert?

Ostavite suplju pricu, ufatite se posla i organizuje koncert u svom gradu ili gdje vam je volja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 04:45 

<[Grind Bastard]> wrote:
Ej...jebo metal!!!

:lol: :lol: :lol:

btw. kako se to metal uopšte živi? Imal neki napisani kodeks ili neka knjiga, il negdje na netu nešti da se pročita? :lol:

Jebiga, nije to malterisanje ni kopanje kanala pa da ima "uputstvo". Il si rodjen za to, il nisi.

The force is not strong with you :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 04:47 

ihti wrote:
Izgleda da malo ljudi konta stvari oko organizacije koncerata. Bend ne ide gdje se njima svira nego tamo odakle ih zovnu, ako imate novca da platite bend koliko traze mozete sebi u sobu dovest Vader. Zasto koncerti i festovi nisu u Tuzli? Jednostavno, organizatori koncerata nisu iz Tuzle. Zar bi neko iz SA trebao doci u TZ organizovat koncert?

Ostavite suplju pricu, ufatite se posla i organizuje koncert u svom gradu ili gdje vam je volja.

nek si im reko, ja nelogichnih sanjara, josh cemo morat palome djelit jer ce neki od ovih emotivaca u suze prasnut od silnog dozivljaja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 12:49 

ihti wrote:

Fakat ljudi, uzmite telefon u ruke i nazovite menagera Vadera i fino mu recite: Tuzla je bog otac sto se tice matala, hajte vamo svirat doce vam hiljadu ljudi na koncert i svi ce platit po dvadeset kermi ulaz i gotova prica.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 12:55 
Moderator

DrkHadzija wrote:
<[Grind Bastard]> wrote:
Ej...jebo metal!!!

:lol: :lol: :lol:

btw. kako se to metal uopšte živi? Imal neki napisani kodeks ili neka knjiga, il negdje na netu nešti da se pročita? :lol:

Jebiga, nije to malterisanje ni kopanje kanala pa da ima "uputstvo". Il si rodjen za to, il nisi.

The force is not strong with you :P

I am a goddamn pimp :lol:

Valjda si mogao skontat da se zajebajem ;)

btw. niko se ne rađa sa metalom u krvi nit predestiniran da bude to...to je sve stvar opredijeljenja i utjecaja :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 14:01 

po svoj prilici najveci death metal koncert u Bosni ce biti otkazan, jer u Bosni radit metal koncerte je teze nego na Islandu uradit Seku Aleksic.

I dosta vishe djecijih prica u tuzli bi doslo ovoliko, u sarajevu bi doslo ovliko ljudi, halo ba!!! Kad se svi troskovi organizacije Vadera u BIH zbroje po cijeni od 25 KM mora doci 210 ljudi da organizator bude na nuli. Ako je neko siguran da to moze uraditi bilo gdje u drzavi bujrum...evo mu koncert u ruke i nek ga radi. Ali ce se moj kurac bilo ko toga prihvatiti. A one price o cijeni karte nizoj su za sanjare, jer onda bi vam trebali metalci iz drugih drzava doci na koncert da se isplati...jerbo u Bosni metalaca nema dovoljno i to je fakt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 14:48 

jebi ga, nekim ljudima je to sad tek jasno - kakvu scenu imamo.. ja sam to vidio prije pet-sest godina, na jednom najbanalnijem primjeru stampanog fanzina, hata moze potvrdit...
uglavnom, jebaji ga, sve je u kurcu od troclanog predsjednistva, fudbalskog saveza pa do metal koncerata, tako da ne treba to licno shvatat... najvaznije je da si to svojevoljno prihvatio da radis, svjestan rizika...
idemo dalje, time does heal... it's a slow process tho...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 15:34 

ma krivi smo si sami jebaji ga.... sve dok se u nasem mozgu ne desi "cudo prosvjetljenja" ovo ce ostati ovako kako je...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 15:45 

Da se vratim malo unazad, vezano za organizaciju koncerata u Tuzli... Tuzla definitivno ima najvishe metalaca u BiH, tu nema dileme. I onih od 35 godina koji imaju pun kurac svojih obaveza i koji vishe nisu zagrizeni toliko da bi putovali i izgubili citav dan, ali i one mladje raje koja mozda odredjeni bend (uzmimo npr. Tankard) ne poznaje najbolje da bi otisla na koncert u Visoko. One jos mladje kojima je "misaona imenica" otici samima do Lukavca necu ni da spominjem, a jedan takav je dosao sa mnom i Borom na Tankard (nakon 1000 "kontrolnih" razgovora i provjera njegovih roditelja). I neka je... Jednostavno - vjerujem da u Tuzli postoji veca baza starijih i mladjih ljudi koji bi odredjeni veliki metal bend podrzala zbog samog imena i velicine, bez obzira na to da li ga "aktivno" slusaju ili ne. Pa ipak, ni to se ne moze tvrditi 100% sigurno. Drugi problem je taj sto TZ ipak nema adekvatnog prostora za jedan takav koncert. Postoje klubovi koji su preveliki, te Palma koja je po mom misljenju previshe skuchena, iako se moze natrpati 200-250 ljudi.

Neko je napisao nesto na fazon - uzimite telefon i dovedite Vader sebi, ako mislite da je to lako... U jednom momentu ta ideja je postojala, a u datom momentu se imalo i sredstava sa kojim bi se to izvelo. Naravno koncert je trebao biti za metalce, uz nastojanje da se samo skupi sto vishe ljudi i po mogucnosti izvuce "pozitivna nula". Pokusaj je "sabotiran", jer je "neko" nazvao ljude iz menadzmenta Vadera i rekao kako su ljudi u Tuzli levati koji nikada nisu organizovali jedan takav koncert i kako im ne treba vjerovati. Nadam se da ce jos neki Tuzlaci (koji su ipak malo vise "insideri" od mene), takodje javiti na ovu temu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 17:31 

Jebiga, normalno je da se nikome pare ne daju iz svog džepa, a niti ima toliko para da daje... Fakat mi je zao ako Vadera ne bude, ali stas kad samo mi pogana nacija! Svaka cast onima koji su nesto uradili, ili barem pokusali da urade! Iskreno da kazem da Tankard nisam nikada slusao, ali sam opet otisao na koncert... I bilo mi je fakat extra... A onima koji seru da se nista ne desava, a onda kad se nesto desi nidje ih!!! "Fakat im svaka cast"! A ako iz citave BiH nema barem 300 ljudi da dodje na Vader, onda ovdje netreba vise niko nikad ni zasvirati! Ako neko stvarno slusa metal, onda mu nije bitno gdje ce se metal koncert odrzati i uvijek bude puno prije najavljen tako da nije problem ni zal lovu!!! Toliko!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 17:56 

e, a zasto ne bi se ponovo vratili na temu tuzla vs. sarajevo ili jos bolje... sarajevo vs. zenica.
ili hajmo malo beograd vs. sarajevo...ili ljudi moji ipak bi najbolje bilo da pricamo svi o srbima protiv muslimana.

ja cu vam svima reci jedno...jadna nam majka na balkanu nebudemo li se svi hitno trznuli i skontali kakve kretenarije radimo, jer cemo u protivnom ne ostati bez vadera ili cannibal koncerata... nego si navuci novi konflikt na ledja.

i u ovakvoj sredini radit metal koncerte...yeah right :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 18:33 

Ludilo, TOXICDEATH i Vader, dva najjaca Death Metal benda (bar meni, naravno ima ih jos) zajedno przeeeeeeeeee

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 18:37 

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 21:23 

lol :lol:
a ne... Jurijel je u pravu... mi smo ba kurac zemlja i to nek nam bude svima jasno, mi smo jedini ljudi na planeti koji ne uche historiju i prave iste greshke iz godine u godinu, helem nejse...

ne treba nama nijedan koncert napravit, to je sigurno... vid nas...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 11. 2006. 22:04 

šta je s vama nekima ovdje ba, otkad je to postalo moderno gušit se u samoprijeziru. jes vid nas nu pogani ovakvi onakvi. ja se nadam da će o(p)stati bar neko, ko neće dići ruke od svega i poslat sve u pm. kolko god bio on "lud", išao na svoju štetu ili šta već.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]