Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 22:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: CASKETGARDEN*MONUMENT*ORMUS*EVADING DOWNFALL - 10.03. Sa
PostPosted: 29. 11. 2006. 16:41 

Uriel Productions predstavlja jedan od najboljih madjarskih metal bendova:

Subota 10. 03. 2007. - Sarajevo, Klub Bock (FIS):

CASKETGARDEN (Melodic Death Metal at its best !!! - Hungary)
http://www.casketgarden.com

MONUMENT (Brutal Mosh Death Metal - BIH)
http://www.myspace.com/monumentmetal

ORMUS (Modern Death/Thrash metal - BIH)
http://www.myspace.com/ormusband

EVADING DOWNFALL (Metalcore / Melodic DM - Sarajevo)
http://www.myspace.com/___nameless___

CASKETGARDEN, madjarski odgovor na At The Gates, su prilicno poznati na nasim prostorima, a svirali su do sad u Srbiji i u Hrvatskoj nekoliko puta. Bend uskoro izdaje treci album i promovira ga na turneji, a jedan od datuma je i Sarajevo! Dok su prva dva apsolutni hit i must have za sve fanove At The Gatesa, Dark Tranquillitya i starijeg In Flamesa, novi album postavlja neke nove standarde i dize ih u visine Euro Melodic Death Metal elite. Bend odlicno zvuci na albumima no njihova prava vrijednost se vidi na nastupima uzivo. I vas lokalni promotor, moja malenkost, ih je nedavno gledao u Budimpesti i pao na dupe koliko su dobri bili - odluka je bila jednostavna: VI MORATE SVIRATI U BOSNI !! :)
CASKETGARDEN zvuce kao At The Gates u najboljem izdanju ! Za sve koji ne vjeruju nek se raspitaju malo o bendu ili nek provjere sami 10. marta u Sarajevu u klubu Fis. Necete pozaliti, to vam garantujem !!!

MONUMENT na moje insistiranje po drugi puta dolaze u Sarajevo, ali i na radost mnogih siguran sam. Decki su prvom svirkom odusevili energijom i prejebenim rifovima i pokazali da BIH ima za ponuditi ozbiljne bendovekoji radom i trudom postizu odredjene kriterije. Bend u stilu Dying Fetus, Suffocation, All Shall Perish doslovno odra guzove mocnim rifovima i energijom. 16. 12. takodjer sviraju u Osijeku sa kraljevima deatha Vaderom !
Monument je buducnost BIH metal scene - radujte se!

ORMUS trenutacno rade na svom prvijencu i kreiranju neceg sto ce se zvati: kick ass metal! Bend ce nakon duze pauze ponovo dici rogove i zasvirati raji, no ovaj put uz neizostavne strane hitove bit ce predstavljene i nove pjesme. Da citiram jednog kolegu: "uz Ormus je uvijek zabavno, fakat dignu atmosferu na koncertu".

EVADING DOWNFALL predstavljaju novu generaciju metalaca i u skladu s trenutacnim trendom u metalu sviraju metalcore / melodic death metal...vraski dobro. Bend je jako mlad ali su nakon svoje prve svirke dobili odlicne kritike, a pohvale na rad su stizale sa svih strana. Bend ce ovom ionako interesantnom koncertu donijeti dasak modernog i zestokog i definitivno opravdati etiketu koncerta "MUST SEE"!

I na kraju vesela vijest: cijena upada 12 KM. :wink:

Last edited by Uriel on 13. 12. 2006. 17:44, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 17:33 
Administrator

Sve super osim prostora, ali sta se moze, bude bolje valjda... Prije dvije god. je Davor radio intervju sa njima koji mozete procitat na ovom linku http://www.rock-planet.com/c-34.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 17:33 

extra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 17:42 

ihti wrote:
Sve super osim prostora, ali sta se moze, bude bolje valjda... Prije dvije god. je Davor radio intervju sa njima koji mozete procitat na ovom linku http://www.rock-planet.com/c-34.

Ako bog (ali i odgovorni) daju mozda se dotad osposobi gornji dio Fisa za svirke, sto bi bilo mnogo bolje. U svakom slucaju, extra dobar bend i napokon nesto za ljude zeljne melodike.

Cool int btw. Thanx Ihti :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 18:07 

dolazim haman. nekako zbog ormusa najvise a i da vidim banjalucane, dosta sam dobrog cuo o njima. sto se tice Casketgarden- , jos ih nisam slusao ali ima dovoljno vrmena da se i oni preslusaju. sjecam se kako sam zbog negligence- poludio kad sam presluo ono nesto pjesama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 18:31 
Moderator

Zvuči jebeno dobro :D

Dap, ovo bidne jebeno dobro!

Još kad ga Slađo zada na gitari...sasjeće će čoik cijeli FIS u komade!!! :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 21:12 

Poslije par gdina, ponovo cu vidjeti Casketgarden, jeeeeeeeee! :D :D :D
Gledao sam svakakvih benodva i manjih i vecih, ali kad sam njih vidio :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Odlicno zvuce, a na njima se jednostavno vidi da obozavaju to sto rade...jebi ga, zapetljah se, ne znam bas kako bih to objasnio, ali kad ih vidite na bini sve ce vam biti jasno! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 11. 2006. 12:34 

Haha %>

Pa to je to, iz jelamera je sve pocelo isto ko da vrijeme tece unazad haha.

Odlican bend. Mislim Casketgarden.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2006. 14:03 

Eclipse wrote:
Gledao sam svakakvih benodva i manjih i vecih, ali kad sam njih vidio :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Odlicno zvuce, a na njima se jednostavno vidi da obozavaju to sto rade...jebi ga, zapetljah se, ne znam bas kako bih to objasnio, ali kad ih vidite na bini sve ce vam biti jasno! :D

Ista stvar se i meni desila. Toliko su me spucali ljudi, nevjerovatno. Vidis...nije bitno koliko si veliki bend i koliko si milijuna cda prodo, jarane meni su Casketgarden bili bolji od mnogih velikih bendova koji su pali kurcu za usi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2006. 16:40 

Uriel wrote:
Eclipse wrote:

Ista stvar se i meni desila. Toliko su me spucali ljudi, nevjerovatno. Vidis...nije bitno koliko si veliki bend i koliko si milijuna cda prodo, jarane meni su Casketgarden bili bolji od mnogih velikih bendova koji su pali kurcu za usi.

jedva cekam da ovo bude. jest da ima jos puno do toga al nema veze. moze se vec pocet pomalos tedit za put i kartu i sta jos vec.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2006. 17:33 

Line up je i ovako vishe nego interesantan ali se ceka bookiranje jos jednog domaceg "hot burning topic" benda koji bi ovome koncertu stavio etiketu must see.
Kad se spoji vikend, cijena karte i bendovi koji sviraju dernek je i vishe nego zagarantovan. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2006. 18:56 

we still pray to carcass and kneel at the gates ; )

I'll be there...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2006. 16:58 

imao sam priliku da pogledam CasketGarden 2003 u Pancevu, na HellHammer Festivalu..oduvali su. Pre-dobri su!!! jedva cakamponovo da ih vidim/cujem.
Procitao sam u par recenzija da im je zadnji album extra!!..ne sumnjam uopste!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 17:35 

potvrdjena i zadnja predgrupa: EVADING DOWNFALL (Metalcore)

Bice ovo festa puna melodike i zestine.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 18:40 

Hvala organizatoru i da dodam da ce ovaj koncert, vrlo vjerovatno, biti prvi na kome ce ORMUS publici predstaviti pjesme sa svog prvog albuma. Planiramo odsvirati i jednu obradu, koja ce zapaliti istinske fanove banda Death.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 01:35 
Moderator

eh prosli put kad je svirao Evading Downfall popizdio sam jer nisam mogao uci, nestalo karti.....kazu da je to bila najbolja svirka u historiji Bocka.......
ovaj put ce bit jos zesce i moram otic...
a nisam ni Casketgarden nikad gledao uzivo....ovo ce biti dobro... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 13:07 

Ode after Litany wrote:
Hvala organizatoru i da dodam da ce ovaj koncert, vrlo vjerovatno, biti prvi na kome ce ORMUS publici predstaviti pjesme sa svog prvog albuma. Planiramo odsvirati i jednu obradu, koja ce zapaliti istinske fanove banda Death.

ajd vidjet cemo za taj death :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 21:22 

Ja, ja "Zivi bili, pa... :lol: !"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 21:27 

Insomnior wrote:
Ode after Litany wrote:

ajd vidjet cemo za taj death :)

:) Dje me nade... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2006. 23:00 

Hei, Ode after Litany, MOLIM TE, svirajte na koncertu "You are me". . .., if it is possible :) :?:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]