Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 19:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 05. 11. 2006. 15:35 

drug cenga je pravo rekao.............

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 11. 2006. 17:04 

<Thor> wrote:
~Nessa~ wrote:
<Thor> wrote:
ja volim sex...

Hajd to ponovi jos jednom molim te.

necesh vjerovati,ali zelja ti se upravo ispunila ;)

ja volim sex...

Ou,God... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 11. 2006. 22:06 

Ma to je meni ziva kontradikcija...Ako vjerujes u anti-boga, to implicira da bog postoji... Koji bi u tom slucaju bio haman savrsen... Daleko od mene i jedno i drugo... Ali, ja sam se uvijek pitao jednu drugu stvar:
Moze li Bog, ako je takva faca kao sto svi govore, pogoditi rosu sa klikerom bombasom sa distance od nekih 7 m, uz raznorazne terenske prepreke, kao sto su one kamencuge, travura i pecine, uopste?
Moj pajdo Siljo je uspio, a imao je samo 7-8 godina...
Podpitanje: Postoji li ikakva mogucnost da je Siljo Bog? :mrgreen:
Jhoj, hocu se kvalitetno ubit' veceras, necu znat' gdje mi je glava a gdje rep... :idea:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 11. 2006. 23:18 

Ovo je, dakle, ooodlicno receno!!! Sa jednom ispravkom...Bog nije isto sto i Isus Hrist, on je (naravno, svi znamo, odnosno uvjereni smo) njegov sin.
No, ne znamo svi da pet Jevandjelja (tzv. gnostickih Jevandjelja) koje su, kao i ostale, zapisali Hristovi najblizi sljedbenici u sebi uopste, ni jednom rijecju, ne sadrze ustaljenu pricu o djevicanskom zacecu Marije (Isusove majke), niti da je Sveti Duh (da pojednostavimo-mentalno/astralna projekcija Boga) Hristov otac. Gnosticka Jevandjelja, kao i ostala, prenose da se Hrist Bogu obracao sa "Oče", ali jedino pravo tumacenje tog Hristovog obracanja Bogu ne mora biti bukvalno shvaceno, dakle, da mu je i zapravo otac. Tumacenje tipa: "Svi smo mi Bozija djeca!", zar ne, mnogo je utemeljenije. E, a zasto mi svi, naravno, znamo da je Hrist bespogovorno, bukvalno Očev/Boziji sin...Zato sto ta tzv. gnosticka Jevandjelja nisu uvrstena u Bibliju, jednostavno su odgurnuta u stranu, proglasena manje vrijednim (Nikejski sabor). Zaboravih reci da se u tim gnostickim Jevandjeljima, takodjer, nista ne govori o Hristovom hodanju po vodi, iscjeljivanju, pretvaranju vode u vino itd. Dakle, Isus Hrist je mogao biti jedan najobicniji covjek (u bioloskom smislu), ali to u smislu filozofije zivljenja i novog pristupa ocajnim, ljudima u potrebi definitivno nije bio. Zato je i pokrenuo tolike mase!!! U ovo doba skepticnosti nije tesko povjerovati da je Isus Hrist bio toliko neobican ( i u tom vremenu, jer ne vjerujem da skepticnost i tada nije bila na zavidnom nivou) samo zato sto je filozofiju: "Kad te neko osamari, a ti okreni i drugi obraz!" zaista i zivio. Dakle, jedan obican covjek koji je zrtvovao svoj zivot zbog misije.
Sta je onda ANTIHrist? Covjek koji ce lupati samare, ali, nazalost, uglavnom tek nakon sto ih je i sam dovoljno primio.

Rimska Katolicka Crkva (ali i Pravoslavna Katolicanska/Saborna Crkva, te svi kasniji izdanci) ima tako jeben PR, zajebava nas vec vise od dvije hiljade godina!!! Kad je tematika Hrista izlapila, postala je ojacana tezom o antihristu. Svi smo mi i jedno i drugo, imamo bar djelic i Hrista i antihrista...Jin Jang

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 11. 2006. 14:53 

NISAM

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2006. 01:26 

Ne vjerujem u boga nit nosam obrnut krst, ali mrzim religiju. To zlo izopači čovjeka. Al nesto najgluplje mi je sotonizam i sotonistički tekstovi kod bendova, koja glupost covjece. A crkva, to je posebna prica....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2006. 01:27 

Cut your flesh and worship satan :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2006. 16:13 

Hail Satan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2006. 17:57 

ma mislim da mnogi danas zaradjuju na samoj ideji i na tome sto pisu takve tekstove i furaju tinejdjere da je najduhovnije stanje covjeka biti antikrist jer se tada on kao, molim lijepo, uzdize visoko iznad svih onih koji su "zaslijepljeni" vjerovanjem ili nevjerovanjem.. "suprotstavlja se necemu starom i mocnom" :p
ma sranje zestoko.. kad samo skontate da se danas trendovi bukvalno izbacuju na trziste.. pa je zahvatilo i religiju..

p.s. uz duzno postovanje svima onima koji nabijaju sebi kriz naopako.. :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2006. 18:54 

postovana ella, religija zapravo i jest trend i bjezanje od istine :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 11. 2006. 15:14 

666

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2006. 19:18 

Vau...

Tema je bas jaka i moze se raspravljat o njoj danima..Zato sto svako ima svoju perspekciju AntiKrista..

Za Katolicku crkvu tokom Srednjeg vijeka antiKrist je bio svako tko nije placao porez crkvi ili koje mislio svojom glavom poput Galileja i ostale AntiKrist bagre koja se bavila naukom..tipa otkrivanje da je planeta Zemlja okrugla ili da nije centar svemira ili da svijet nije star 7 hiljada godina vec par milijardi..
..U modernijem vijeku antiKristom je prozvan covjek koji se bavio ili slusao Heavy Metal ili slicno neduhovno smece..
..ili Rusi,Kinezi i ostali koji su se bavili Komunizmom i socijalizmom umjesto crkveno dozvoljenog kapitalizma..
..ili homoseksualci..(sa crkvom se slazem oko njih..Sejtanska posla!)

..Danas su antiKristi po uvjerenju crkve Muslimani ..jer su prljavi teroristi i novi ih papa ne voli bas..

..Ali svijet ide dalje pa tko zna tko ce biti sljedeci da ponese titulu antikrist mjeseca...

..to ostaje da se vidi..

..Moje misljenje je da ce to biti , ljudi poput decka s nadimkom Thor (zato sto vole sex i to javno dokazuju..)
i ljudi poput DoMe iz Zenice koji kazu da ih boli kurac te da su svoj Bog i Allah....djecace Marko ...DzEHHENEM..za Tebe :D :evil: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2006. 20:11 

Jusifer Makedonski wrote:
...i ljudi poput DoMe iz Zenice koji kazu da ih boli kurac te da su svoj Bog i Allah...

djecace juso kaze se allah i bog a ne obratno, radi rime...nemoj da te ruzim bezze

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2006. 21:07 

DoMa wrote:
Jusifer Makedonski wrote:
...i ljudi poput DoMe iz Zenice koji kazu da ih boli kurac te da su svoj Bog i Allah...

djecace juso kaze se allah i bog a ne obratno, radi rime...nemoj da te ruzim bezze

Izvini...nisam namjerno :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2006. 09:41 

Na ovu temu svako zivo bice ima posebno misljenje, ali...

Nije bog ono sto se treba mrziti nego institucije poput vatikana i islamske zajednice koji prave od religije komercijalu.
Likovi traze clanarinu za vjeroispovijest, stvarno su jaki!!!
nek naprave kakvu metal svirku u dzamiji kao npr. Rotten christ, Vital remains, ili josh bolje neka zovnu Satanic warmaster. lol lol lol
A sto se tice onih svetih knjiga, jako me podsjecaju na Harry Pottera... spominje se neki tip sto izvodi carolije :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2006. 14:54 

Ti si bas neki antikrist jarane.. :D

..nije te Dzehhennema il Pakla strah.. :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2006. 19:28 

samo sam naveo kako cinjenice stoje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 14:17 

Mene licno interesuje kakvo je Vase misljenje o muzicarima tipa > Marilyn Manson i ostaloj trash bagri koji zaradjuju milione promovisuci te antikrist gluposti i paradiraju s tim?

Ja mislim da ce oni svi gorjet u Dzehhenem :twisted: u (citaj Paklu ) :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 14:21 

manson je pravi ublehas...boli ga kita sad ima love

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 15:19 

paaaa manson zaradjuje onliko koliko zaradjuje i mustafa ceric sa svojim islamskim glupostima u stilu "za saku dolara"

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]