Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 22:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: sto ugledah na Hit Depou...
PostPosted: 26. 10. 2003. 12:36 
pazite ovo...
jucer Sotomi i ja dosli kod njega doma i upalili TV. Bio je drugi program HRTa i ja mu kazem da prebaci na Novu TV. Kako se on zajebavao z daljinskim koji nije radio, uocim ja na ekranu da je Hit Depo, veoma stara emisija o top listi domace i strane glazbe. I onak, taman da on prebaci na Novu TV, kad ja ono, uocim neki cudni spot.
Prvo pomislih da je rijec opet o nekom nu-metal smecu, ali prijasnji me instikt ipak nije prevario; bio je to Dimmu Borgir! A radilo se o spotu pjesme Progenies Of The Great Apocalypse.
E dajte zamislite, Dimmu Borgir na Hit Depou! Pa prije sam ocekivala da bi mogli biti Cradle Of Filth. Ovo me fakat iznenadilo.
Sada se postavlja polemika; da li je Dimmu Borgir vec pretekao COF u procesu komercijalizacije, ili je statisticki utvrdeno da se black (citiram: ne "raw") metal pocinje prihvacati sa strane sve vise ljudi.

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2003. 13:50 

I ja sam jucer cisto slucajno nesto gledao reprizu,u izrazitom nedustatku pametnijeg(bolje to nego onaj supernova shit show),i mene je totalno iznenadilo otkud Dimmu Borgir u kontekstu takve emisije.Da ne povjerujes.
Po mojem misljenju stvar je u tome da se CoF malo primiro,nema nekog spektakularnog spota,kakvog je sad izbacio Dimmu Borgir,pa se netko odlucio za ono sto je novo,a kvragu svugdje postoje ljudi koji slusaju metal...Sto se tice komercijalizacije,mislim da je CoF ipak josh uvijek jaci po tom pitanju :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2003. 14:05 
Administrator

gledao sam i ja spot od Dimmu na tom Hit depou a bio je 2-3 put na MTV-u

Dimmu Borgir se uopste nije prodao novi album je odlican i nije nista blazi poprilicno je zestok. A to sto se spot vrti po MTV-u i HRT-u ne znaci da su komercijalni i spot IM - Wildest Dreams se vrti na MTV pa sta ima veze nek kreteni vide sto je prava zika.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2003. 15:56 
Administrator

ihti wrote:

Dimmu Borgir se uopste nije prodao novi album je odlican i nije nista blazi poprilicno je zestok. A to sto se spot vrti po MTV-u i HRT-u ne znaci da su komercijalni i spot IM - Wildest Dreams se vrti na MTV pa sta ima veze nek kreteni vide sto je prava zika.

Ko te upozorio da je Dimu Borgir na Hit Depou? :D :D

iako mi se pjesma nista ne svidja, kao ni dimu borgir i citav taj pravac, spot je dobar 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2003. 18:58 

[quote="rock"][quote="ihti"]gledao sam i ja spot od Dimmu na tom Hit depou a bio je 2-3 put na MTV-u

Dimmu Borgir se uopste nije prodao novi album je odlican i nije nista blazi poprilicno je zestok. A to sto se spot vrti po MTV-u i HRT-u ne znaci da su komercijalni i spot IM - Wildest Dreams se vrti na MTV pa sta ima veze nek kreteni vide sto je prava zika.[/quote]

iako mi se pjesma nista ne svidja, kao ni dimu borgir i citav taj pravac, spot je dobar 8)[/quote]

spot je ok odmah sam ga poceo skidat ja sam ga gledao prosli hit depo ako se pijesma zove:
progenies of the apocalypse

onda vam mogu reci da ja mislim da se furaju na batmana tako mi izgleda pocatak a i pocetak pijesme i spot su se spjili tako da su mi dali efekt kao da gledam batman-a "the cooperation of slaves & satan :P ,ali spot je super napravljen samo mi se nesvida drugi vokal!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 02:57 

e pa taj drugi vokal ti pjeva Abbath iz Immortala

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 03:00 

a uopste nije fazon komercijalizacije bendova nego dolazak pameti u glave muzickih urednika na tim TV kucama jer kad vec ljudi salju cd-e da se prodaju u shopovima, naravno da ce TV stanici poslati spot kao najavu za taj album.
ma ima tu jos stvari, ali ne mozete govoriti da se bend komercijalizovao samo ako vidite njihov spot na MTV-u ili nekom drugom programu, pratite VIVA i VIVA + pa cete tamo vidjeti METAL spotova da ne povjerujes
dosli ljudi pameti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 03:20 

Emir (The Aebyss) wrote:
a uopste nije fazon komercijalizacije bendova nego dolazak pameti u glave muzickih urednika na tim TV kucama jer kad vec ljudi salju cd-e da se prodaju u shopovima, naravno da ce TV stanici poslati spot kao najavu za taj album.
ma ima tu jos stvari, ali ne mozete govoriti da se bend komercijalizovao samo ako vidite njihov spot na MTV-u ili nekom drugom programu, pratite VIVA i VIVA + pa cete tamo vidjeti METAL spotova da ne povjerujes
dosli ljudi pameti.

S ovim se definitivno slažem, ali mi bilo mrsko pisati. Stvarno, ako se neki metal bend pojavi na MTV-u ili VIVI, zašto automatski mora značit da su se komercijalizirali? Jbg, da nema MTV-a, vi ne biste vidjeli pola spotova koje ste ikad vidjeli, zar ne? :? :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 04:25 

S ovim se definitivno slažem, ali mi bilo mrsko pisati. Stvarno, ako se neki metal bend pojavi na MTV-u ili VIVI, zašto automatski mora značit da su se komercijalizirali? Jbg, da nema MTV-a, vi ne biste vidjeli pola spotova koje ste ikad vidjeli, zar ne?

A kakvih pola spotova,pola sranja.

usput,gledao sam spot dimmu borgira i svidio mi se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 04:37 

ovdje nije niko rekao da se vrte samo metal spotovi i da su svi spotovi odlicni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 08:05 

Inphect0r-Torment wrote:
Jbg, da nema MTV-a, vi ne biste vidjeli pola spotova koje ste ikad vidjeli, zar ne?

da
eeeeeeeeee nekad si imo stalno na MTV rock i metal spotove a sad

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 14:28 
Administrator

# AGATOR # wrote:
rock wrote:
ihti wrote:

iako mi se pjesma nista ne svidja, kao ni dimu borgir i citav taj pravac, spot je dobar 8)

spot je ok odmah sam ga poceo skidat ja sam ga gledao prosli hit depo ako se pijesma zove:
progenies of the apocalypse

onda vam mogu reci da ja mislim da se furaju na batmana tako mi izgleda pocatak a i pocetak pijesme i spot su se spjili tako da su mi dali efekt kao da gledam batman-a "the cooperation of slaves & satan :P ,ali spot je super napravljen samo mi se nesvida drugi vokal!

Na koji drugi vokal mislis? U toj spomenutoj Progenies Of The Great Apocalypse pjesmi ima i clean vokala koje je otpjevao basista Vortex (BTW meni se ni malo te dionice ne svidjaju, ne odgovaraju mi za DB), a i gostuje legenda black metala Abbath sto je vec i Emir spomenuo.

Quote:
dosli ljudi pameti.

U potpunosti se slazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 15:52 

Dimmu Borgir i ostali metal se uglavnom vrti samo na Vivi+ i to u onoj Rock/Alternative emisiji. Na MTVju fakat nema nikad nista, samo neke Dismissed, Undressed, Real World emisije. :x

Mislim da su COF ipak komercijalniji od DB, ali sudeci po ovom zadnjem albumu, tj. spotu i popratnim merchandise pizdarijama, i DB ide tim putem. A jebiga, komercijalizacija je neizbjezna. :shock:

Ali i Emir je dobro rekao, tako da je moje misljenje negdje izmedju. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 15:57 

jeb... se meni ako je komercijalno ili nije ja znam da slusam ono sto se meni svida pa makar to bila i britney(no way :D :!: )

ali sta mi je najgore kad neko ugleda,recimo neki klinjo neki spot od neke metal grupe i sutra me u skoli zica cd-e koji mu posudim pa slusa taj cd-e 1 tijedan pa opet dere po technu ili slicno!

ja mislim da smo o tome raspravljali u postu "likovi koji slusaju 2-4 metal benda" ! sad mi recite dali je grupa komercijalna kad se tako nesto dogada ili kad netko vidi spot i odmah ide kupit original cd-e koji nezna sta je metal ,i pritom u music shopu izgovori krivo ime grupe he he! :roll:
da mi sutra moze doci u skolu pravit se i pametovat sa tim orig. cd-eom i grupom na kojoj sam ja doktorirao cijeli zivot!

i jos najbolje od svega cijela skola poslije toga ima taj album!
i kod sviju zavrsi u kanti za smece poslije nekoliko mijeseci!

GDJE JE TU PRAVDA ,IDEM ZAPALIT JEBENOG KLINJU DA BUDEMO 1:1! :evil: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 10. 2003. 20:20 

Evo, to je ono sto definitivno zivcira,i ja dozivljavam slusanje glazbe dosta osobno,kao i vecina vas vjerujem,tako da nije sjajan osjecaj dok klinci koji su jucer slusali britni danas pametuju o Dimmu Borgir ili slicno.A sutra vjerojatno prelaze na pola dolara ili slicno...
No,s druge strane,ako se pogleda malo objektivnije,nije to ni tako lose, nesto tih klinaca ce ostati zaljubljenici u metal,i na njima se zasniva buducnost žanra.Takodjer,ako neke metal grupe prodaju puno CD-a,to samo moze pomoci njima i izdavackim kucama da pomazu mlade neafirmirane bendove,tako da cijela scena napreduje...Ipak,lova je lova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 10. 2003. 12:56 

ima i pozitivne i negativne strane

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2003. 02:42 

ali u sustini lovica pokvari pola dobrih metal bandova

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2003. 03:03 

hm, hm, hm. spotovi se prave da se promovise bend i album i da tako neki klinac ode u cd-shop i kupi taj cd. e sad bend boli kurac jel taj klinac njihov fan koji jedva ceka da od tog benda ima sve albume. u ovom slucaju, momke iz DB-a boli kurac za nekog klinca koji ce danas kupiti njihov novi cd a sutra slusati eminema. bitno je da oni prodaju taj cd i da njihova diskografska kuca bude zadovoljna sa tim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2003. 12:54 
Administrator

Emir (The Aebyss) wrote:
hm, hm, hm. spotovi se prave da se promovise bend i album i da tako neki klinac ode u cd-shop i kupi taj cd. e sad bend boli kurac jel taj klinac njihov fan koji jedva ceka da od tog benda ima sve albume. u ovom slucaju, momke iz DB-a boli kurac za nekog klinca koji ce danas kupiti njihov novi cd a sutra slusati eminema. bitno je da oni prodaju taj cd i da njihova diskografska kuca bude zadovoljna sa tim.

I onda band, naravno, pod utjecajem diskografske kuce, napravi album koji ce svidjeti Å NM iliti sirokim narodnim masama ili onom sto si ti napiso, klincu koji ce danas slusati dimu borgir, a sutra eminema... :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 10. 2003. 17:16 

[quote="Inphect0r-Torment"]ali u sustini lovica pokvari pola dobrih metal bandova[/quote]

... e to je moj covijek! jeli to on proreko sudbinu ? hm?! ja mislim da nije jer to je istina s kojom se svi moramo suocit!

kad je satyricon gledao lovu , i dobru izdavacku kucu a sad i tako mnogo bendova!

svaka cast Inphect0r-Torment ! :!:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]