Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 09. 2025. 20:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 04. 01. 2007. 00:03 

.::Grind Bastard::. wrote:
Dobra stvar, praaavo dobra :D

Pravo duga, mogli ste je pak malo skratit pa napravit dvije od toge hehe, taman materijala za još jednu u toj pjesmi :)

E, hvala jarane... I ostale su pjesme tu negdje izmedju 5-6 minuta, a sto se tice da ima materijala za dvije pjesme, neka... Dobro je sve dok nas inspiracija sluzi i sve dok stvoriti dobar rif ne bude problem. Sto bi Ameri rekli : ''So far, so good!''.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 01. 2007. 04:15 
Moderator

Mirza wrote:
.::Grind Bastard::. wrote:
Dobra stvar, praaavo dobra :D

Pravo duga, mogli ste je pak malo skratit pa napravit dvije od toge hehe, taman materijala za još jednu u toj pjesmi :)

E, hvala jarane... I ostale su pjesme tu negdje izmedju 5-6 minuta, a sto se tice da ima materijala za dvije pjesme, neka... Dobro je sve dok nas inspiracija sluzi i sve dok stvoriti dobar rif ne bude problem. Sto bi Ameri rekli : ''So far, so good!''.

Pa dobro, kad vam ponestane inspiracije, samo ih podijelite :D

Il počnite kao Progressivci, ko Symphony X, napravite pjesmu od 24 minuta, odma orkestraciju 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 00:34 

Samo da pozdravim svoju bracu iz benda, moga Mirzu, Acu, Choopsa, Srleta. E da braco stranica mi otra guzove, pozelio sam probu nenormalno. Jedva je cekam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 11:42 

Hej thrasheri
Sta ima?
Ja evo preslusao vas demo, i fakat mi je drago da cujem da ste stara skola.
Svaka cast ljudovi!!! Necu pricati treba ovo ili ono mjenjati, jer svi mi znamo u kojim uslovima nasi bendovi rade.
Nego samo naprijed, snimajte to pa da pokazemo ovim bljekerima cija majka crnu vunu prede :D
Pozdrav

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 20:28 

Veliki pozdrav za Undertaker-a i EI ekipu - Thrash!!!
Drago mi je da ste culi sta mi to sviruckamo. Znam da nije bas na nekom profi nivou, ali mi je drago da neko razumije i poteskoce bendova i uslove u kojima rade (svaka cast na tome). Inace znajuci kako je to sve snimljeno i u kojim uslovima (ustvari BEZ USLOVA) mi smo jos i prezadovoljni! U svakom slucaju valjda ce biti bolje ubuduce. Ipak je ovo samo demo i promo pjesma. Pozdrav svima!

PS to Undertaker

Morali smo vas staviti prve na listu linkova bendova na nasem sajtu...
Ipak vi jedini svirate onaj pravi, stari i najiskreniji metal - THRASH !!!
Veliki pozdrav i daj da sredimo neku svirku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2007. 12:45 

POZDRAV LJUDOVI!IMAM JEDNU MOLBU ZA SVE VAS KOJI SE OSJEĆATE METALCIMA.NEKI MANIJAK ME OPSJEDA POZIVIMA I PUŠTA MI NARODNJAKE PA BI BILO OK DA MU UZVRATIMO,BAR DA GA PROZIVAMO DOK NE RAZBIJE TELEFON ILI DOK SE NE UBIJE.ZATO VAS SRDAČNO MOLIM DA GA OPSJEDATE,BIĆU VAM SRDAČNO ZAHVALAN.OVO JE NJEGOV BROJ:063 866 486. :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2007. 00:10 

malo melodicnija verzija tresa, ima i nekih power-like uleta kao onaj na pocetku, vokal nije na nivou ostatka benda - extra bi se uklpio da je tres malo prljaviji a la Desaster;
sve u svemu svaka cast na stavu i svirci. sve najbolje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2007. 01:56 

Postadoh zainteresiran za ovaj bend posle nekoliko procitanih tekstova o istom. Kako moze da se dodje do demo snimka? (nesto sam lenj da citam sve prethodne postove, stranice, and stuff)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2007. 11:52 

Branko_Miljkovic wrote:
Postadoh zainteresiran za ovaj bend posle nekoliko procitanih tekstova o istom. Kako moze da se dodje do demo snimka? (nesto sam lenj da citam sve prethodne postove, stranice, and stuff)

Idi na site benda (http://www.perishment.com), download sekciju i skini stvar...
Demo se jos uvijek radi, ali ima ova promo pjesma za skinuti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2007. 18:05 

V.O.T. dobra prziona, svaka cast!!!
Vokal fino odradjen, nema greske, James furka, pa ko trazi neki samosvojan pristup mozda moze imati zamjerke. Jest da sam preslusala na standardnim malim komp zvucnicima, ali produkcija se cini odlicna za jedan demo (+nije finalna verzija pjesme). Maby malo svijetlo generalno sve, gitare, al' nisam sigurna.
Slusljiva, kvalitetna stvar! Samo naprijed!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2007. 21:26 

Hvala na lijepoj recenziji! I drago mi je da razumijes sve te stvari oko produkcije i snimanja i da si zapazila da ovo nije finalna verzija. Mnogi na to i ne obracaju paznju vec uzimaju stvar zdravo za gotovo. Niko se i ne pita kako je to sve snimljeno i u kakvim uslovima (ustvari snimljeno je bez ikakvih uslova ! ! !) tako da nam je to sve bilo samo kao proba. U sustini, na kraju, ja sam i zadovoljan kako je ispalo. Trudicemo se da krajnja verzija bude mnogo bolja.
Inace pjesma je malo cudna (kao neki melodic old school thrash sa blagim progresivnim uticajem) i mozda cak malcice i odudara od naseg muzickog stila. Ostale pjesme su "malo" zesce.
Veliki pozdrav! Metal!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 02:36 

Ono sto sam cuo sa V.O.T. mogu rec da ste me iznenadili... imate smisla za pravi thrash ;). Samo naprijed, nastavite tako pa da i full lenght izdate 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 14:23 

@perishment

ma ljudi samo vi derite pustite neke kojima je krivo sto nisu uspjeli kao vi....samo nastavite tako i progurat cete se daleko a ja vam zelim svu srecu...samo naprijed

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 23:17 

Evo ovog trenutka slusam pjesmu po vec koji put.... zaredom
I poslije svega moram navesti:
1. Ovi ljudi su METALÄŒINE, i to one negrizene. Old school FANATICI.
2. Kraljevska su raja, i ruku na srce LJUDINE!!!
3. Gdje god i kad god im bude trebalo, koliko sam u mogucnosti, tu sam na raspolaganju da pomognem
4. Zivio Thrash

A sad DEMO

5.Metalni Boze!
6.Ovo je meni pravo sjelo! Pocevsi od teksta, koji mi se stvarno dopada!
Ostalo nisam citao, cekam ostatak albuma.
Pjesma mi u potpunosti odgovara, thrashina ala Annihilator, Testament, Metallica, stari Megadeath. Melodica je prisutna u dopustljivim kolicinama, u kolicinama koje mi odgovaraju, znaci dovoljno je tehn. obojena. Generalno pjesma mi pravo sjeda. Svaka cast kompozitoru!
Moram pohvaliti i gitariste, sole su odlicne. Stvarno bez rijeci. I za razliku od nekih meni se vocal pravo uklapa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2007. 23:51 

PERISHMENT, Sarajevo-club Bock, 18.02.2006.
Bend premijerno nastupa u glavnom gradu i radit ce samostalnu svirku.
Ko dodje bit ce "pocascen" s priblizno 2 sata istinskog thrasha, obrada+nasih stvari.
Bujrum...

p.s. Prije nastupa ide video projekcija Testament-live in London...
Thrash For All !!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2007. 10:58 

Mirza wrote:
PERISHMENT, Sarajevo-club Bock, 18.02.2006.
Bend premijerno nastupa u glavnom gradu i radit ce samostalnu svirku.
Ko dodje bit ce "pocascen" s priblizno 2 sata istinskog thrasha, obrada+nasih stvari.
Bujrum...

p.s. Prije nastupa ide video projekcija Testament-live in London...
Thrash For All !!!

ajd cool, jes da nisam neki fan thrasha, al moze bit da se i dode. nego Mirza levat, daj salji taj demo za HT.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2007. 14:35 

A jeste nasli i datum za koncert :lol:
Ajde mjenjajte to tamo za Maj, onako u pravom thrash fazonu :D nakon jaganjaca - prava THRASH klaonica.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2007. 11:23 

Nista se ne brini undertaker. Neka ove svirke sad, a bice i u maju ako bog da! Valjda cemo tad svirati zajedno. Zao mi je sto ne svirate s Retribution u Sarajevu, bas sam konto da vas cujem. Veliki pozdrav!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 02. 2007. 14:08 

Hvala svima koji su bili sinoc u Bock-u i podijelili s nama jedan thrash ugodjaj... Detaljnije o svirci mozete pogledati pod "Koncerti".

THRASH TILL DEATH !!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 02. 2007. 16:30 

ljudi, sutra ima da sve unistite. jedva cekam painkillera opt , hehehehe. nadam se da ce ozvucenje valjat ovj put. pozdrav

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]