Eeee, ljudi, u principu, nosimo iste utiske sa svirke... Prije svega, ATMOSFERA JE BILA ZA 10!!! na svim bandovima, a za to ste vi krivci.
Na pocetku bih se, u ime Ormusa, zahvalila sljedecim ljudima (bez nekog reda): Koletu/gitaristi Retributiona (sto je inicirao nase online upoznavanje i sto je pristao na "ovu ludost"), Dzeni 202 (boljeg fana i logisticke podrske ni jedan band ne bi mogao pozeljeti), Slavi/Flatline (uvijek je tu da pomogne i podrzi), Olji "Bock" il' ti "dogovor kucu gradi!" (mislila sam da je delegat, al' frajer samo razmislja poslovno i krajnje racionalno, lik je posten do kraja), Ivanu&Zorani (za fantastican after u "Sing Sing"-u), Lazaru The Liku (zna on zasto), Grosi (opijatska i back vokal podrska, kao i obicno, GROF RULES!!!), Mux-u (moj omiljeni ispijac svega sto mirise i podsjeca na alkohol), momku za mixetom iz "Dosta!" ili tako nesto (jbg, zaboravila sam ime), Borisu/omiljenom Bastardu (zna on vec zbog cega, dug je popis), Deniju&Visocica crew-u (hvala za bodigard Deni, moglo je bit gusto po moje zube da te nije bilo u pojedinim trenucima), ostalima iz Evading-a, raji iz Menace 2 Society (posebno Emiru), Hati&curi mu ('nako), Zlaji iz Enemy Insidea...garant sam zaboravila nekog, al' oprostice.
NEGO, LIK VECERI I AFTERA KOJI JE POTRAJAO DO NEDJELJE POSLIJEPODNE JE DAMIR!!! (BUBNJAR RETRIBUTIONA/ALOGIE ITD.) Nema lika dok ga Bosna ne rodi (Tuzlak), dzaba je... Totalni iskusni blasfemia covjek!!!, a ko je od bubnjara ispratio Retributionovu svirku jasno mu je zasto je u najavi stajalo UÄŒI!
Necu vise smarat, samo da navedem da svirke koje slijede ovakav recept (za skoro svakog po nesto u okviru death metala) izgleda NE MOGU DA NE USPIJU. Privatna opaska: ko se sut'o na Retributionu taj je TRUE, nema dalje
A o KuRsku cu reci sljedece - hvala bogovima sto se i u Bosni pojavio onakav stil i zvuk! Sutka i vjerovatno najmocnija atmosfera dok je ovaj band prasio je dokaz koliko su osvjezili bh metal scenu. Samo
Posljednje, al' ne najmanje bitno... Ovo je, vjerovatno, bio (u kontekstu male svirke, ne fest il' slicno) SA koncert koji je imao najvecu posjetu ljudi iz Lukavice, Pala itd. Nadamo se da je doslo do zanimljivih poznanstava i novih veza.
Zivjeli ljudi, hvala na fantasticnom odzivu i PREDOBROJ atmosferi!