jao gledo sam ove "legende" na bascarsijskim nocnim morama, sjecam se da me ona baba iz komsiluka uzela gnjavit, tu su jos bili muamer, braco, magistar zidar, i bracin litar vranca u kartonu...onda je magistar zidar otjerao babu i mjesto nje uzeo da nas gnjavi. naravno to muxu nije ni najmanje smetalo jer je tu bilo "vina!" No predjimo na "umjetnike" veceri, cetiri spodobe (i jedna dama koja je tu ocito zalutala, a mozda je nazalost od iste nesretne profesionalne deformacije kao i kolege) ko lijevane za nekakvo specijalno izdanje hayat kluba o hard rocku, il jos bolje za tv vogoscu, koje nazalost nije stigla pravedna gnjev allaha u formi urusavajuce bine i/ili spontanog sagorijevanja, pa su uspjeli da odsviraju, sasvim kompetentno, svoj repertoar duplim basom pogonjenih nakarada i antikulturalnih zvucnih otrova, sa tekstualnom poeticnoscu naspram koje je i minela jebeni baudelaire...
onda su naisli, o fala kurcu, djole, cvejo i osa...al posto su prva dvojca bili sa curama oni su ostali na nezaboravnom hepeningu koji su kasnije u totalno kolektivno svrsavanje dovele one tri curice sto pjevaju "milka nije krava vec je cokolada", a ja sam uspio nagovoriti bracu i osu da se uklonimo sto prije jer sam imao "prirodnih preparata", a poceo sam se i brinuti za sopstveno mentalno zdravlje...sto je totalno srusilo muxov svjet te noci kao kulu od karata, jer je braco ponio sa sobom svoj tetrapak...
sve u svemu, jos jedan tipicno sarajevski sjeb ljetne noci, kad tetovo, kabul, te karakal-pakistan zvuce kao egzoticne lokacije za dobar provod...gluho bilo, nije se lijepo smijat!
|