Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 21:48

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: American Hardcore/Get In The Van
PostPosted: 13. 09. 2007. 01:13 
Moderator

et da ne otvaram zasebne teme, moze i ovako
Image

American Hardcore - Dokumentarac o pocecima hc-a, dosta nostalgije, ali film kao film je pomalo konfuzan, naracija je 0 a Husker Du se dvaput, onako usput, pomenu, Flipper na dvije sekunde, Void na dvije kratke snimke, DK nikako, dok je Black Flaga i Bad Brainsa pak previse, jest da su najvazniji, ali sto je previse previse je...

Image

Get In The Van - Knjiga Henryja Rollinsa o Black Flagu i DIY turnejama sa dosta insider informacija o americkom hardcoreu kad je bio at it`s peak. Napisan je kao dnevnik ( Rollins je inace vrlo pismen i talentovan pisac ), daje odlican prikaz njega u svoj toj zbrci, od pocetaka i fascinacije teskim turnejama i clanovima benda koji su to sve sami organizirali, do kraja kad su Black Flag postali veliki bend, isli na turneje na kojima ih su fanovi proganjali. Sasvim iskreno i bez rockstar uzdizanja u visine. Poprilicno sam siguran da bi Bukowski na isti nacin napisao ovakvu knjigu.

Ko je gledao/citao nek da komentar

Profile  

Post subject: Re: American Hardcore/Get In The Van
PostPosted: 13. 09. 2007. 10:14 

Evo ja cito Get In The Van.

Mene je knjiga iskreno odusevila. HR daje jako dobar uvid u te pocetke hardcore-a i pocetke Black Flag-a kao benda bez nekog uzdizanja ili ista. I daje dobar uvid u svoje psihicko stanje koje je tada ,mogu rec ,bilo prilicno u rasulu. Mislim da je knjiga dobra za bilo koga ko se zanima za hardcore scenu i njene nastanke. Mozda mu i otkrije par stvari.

Znam da nije neki bas opis, tek sam se probudio, poslije cu dodat jos stvari. :wink:

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 12:14 

Ja sam čito rollinsov dnevnik,kao i gledo dokumentarac-totalna zamjerka što nema Kennedysa-no isto tako mali plus za bar spominjanje prvog HC-a Middle Class -Santa Ana 1978-Genijalan Out of vogue-Moby previše sere,a i bad Brainsi su dobili previše mjesta.Black Flaga nikad dosta hehe :D

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 15:42 
Moderator

Pozega Panker wrote:
Ja sam čito rollinsov dnevnik,kao i gledo dokumentarac-totalna zamjerka što nema Kennedysa-no isto tako mali plus za bar spominjanje prvog HC-a Middle Class -Santa Ana 1978-Genijalan Out of vogue-Moby previše sere,a i bad Brainsi su dobili previše mjesta.Black Flaga nikad dosta hehe :D

al provala je ono za flipper, ta rasprava se vuce vec godinama haha, takodjer i The Germs se nesto malo pokazu, a meni su oni itekako bili rani americki HC, ovdje su prikazani kao neki mutavi pankeri

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 17:56 

ne volem Flipper nikako. I ono ih je bilo previse. A HD su valjda prerano otisli u neke korerima nepodnosljive vode...

Dobar dokumentarac skroz, ne vidim po cemu je losa narativa...

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 19:34 

Dobar film mada sam puno puno vise ocekivao od njega.To sto bad brainsa ima ponajvise je i zasluzeno. :D Dobrih stvari ima od minor threata to mi je pravo drago. Mozda najjaci komentar u citavom filmu bi bio onaj od Iana za guilty of being white. Sve u svemu pravo dobar film.

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 19:53 
Moderator

stari serator wrote:
ne volem Flipper nikako. I ono ih je bilo previse. A HD su valjda prerano otisli u neke korerima nepodnosljive vode...

I losa I mutava, nefokusirana, lose podjeljen film, katastrofalni pokusaji istovremenih pricanja prica, film nije los, ali mogao je odlican biti. I ako je vec pravio dok o toj sceni, svi bi bendovi trebali imati dovoljno prostora, a flipper, DK i husker du su medju najvaznijima tu i autoru bi trebalo bi biti svejedno voli li ih (ko) ili ne

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 21:06 

ghost rider wrote:
stari serator wrote:

I losa I mutava, nefokusirana, lose podjeljen film, katastrofalni pokusaji istovremenih pricanja prica, film nije los, ali mogao je odlican biti. I ako je vec pravio dok o toj sceni, svi bi bendovi trebali imati dovoljno prostora, a flipper, DK i husker du su medju najvaznijima tu i autoru bi trebalo bi biti svejedno voli li ih (ko) ili ne

Ne vidim kako se taj proces mogao bolje izvesti. Ipak film prati neki hronoloski razvoj scene sa nekim elementarnim uvodom u sustinu i pocetak svega, te fino zavrsava sa zatvarajucim argumentima neceg sto je ocito umrlo sredinom 80-ih. Neki bi mozda htjeli podjeljene segmente, sa bendovima pojedinacno i naizmjenicno, ali posto je tematika vec dobrano rahmetli, jedini nacin je bio onaj za koji se reziser na kraju odlucio...

U biti to je film za ljude koji tu muziku vec vole, tesko da ce se iko na HC nalozit poslije dokumentarca u kojem je 99% zivih snimaka preocajna podrumada...

Flipper su decidno (kao sto i sami naglasavaju u filmu) jedna omanja anomalija, te kao takvi ne vidim po cemu bi trebali biti ravnopravno zastupljeni sa onima koji su zanr stvorili/obiljezili (Minor Threat, Black Flag, Bad Brains). HD su postali totalna suprotnost svega sto je AHC bio, bar po onome sto su Mackaye, Rollins i ostali iznijeli. Po tome je trebao biti i osvrt na Fugazi i jos bruku nekih nevezanih pojava.

Odsutnost DK-a je i meni bila misteriozna.

Zasto ih nije bilo?

The Dead Kennedys and the Misfits were originally to be featured in the film, but copyright issues and band tensions prevented this (although the Dead Kennedys' "DK" logo appears a few times in the film). Despite this, Bobby Steele, a former member of the Misfits, appears in the film, but this may be due to the fact that he is also in The Undead.

Jebiga, nije bilo ni Poison Idea ni DRI-a (koji su nebrojeno puta bitniji i za zanr i sire i od Flippera i HD-a). Al eto, bili su Gang Green, Battalion of Saints, MDC, sto je za svaku pohvalu. U takvim filmovima se uvjek nadje arsenal likova koji su sjebani jer njihov omiljeni bend nije dobio dovoljno (ili nista) paznje...jebiga, mejk uan jorself ;)

Profile  

PostPosted: 13. 09. 2007. 22:03 

ljudi treba mi velika pomoc..
hocu da pisem diplomski na temu hardcore/punk od svog pocetka pa do kraja,i ako neko moze da mi kaze gdje mogu da nadjem ove knjige,i dokumentarce,ja bi mu bio ne normalno zahvalan.
dajte da prosirimo ovu temu i na vise institucije.gledam na kakvim sve glupostima ljudi diplomiraju,strasno.
eto,ako javite se na pm ili na moj mail: alex8tz@yahoo.com
hvala unaprijed

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2007. 00:15 
Moderator

stari serator wrote:
ghost rider wrote:
stari serator wrote:

Ne vidim kako se taj proces mogao bolje izvesti. Ipak film prati neki hronoloski razvoj scene sa nekim elementarnim uvodom u sustinu i pocetak svega, te fino zavrsava sa zatvarajucim argumentima neceg sto je ocito umrlo sredinom 80-ih. Neki bi mozda htjeli podjeljene segmente, sa bendovima pojedinacno i naizmjenicno, ali posto je tematika vec dobrano rahmetli, jedini nacin je bio onaj za koji se reziser na kraju odlucio...

U biti to je film za ljude koji tu muziku vec vole, tesko da ce se iko na HC nalozit poslije dokumentarca u kojem je 99% zivih snimaka preocajna podrumada...

Flipper su decidno (kao sto i sami naglasavaju u filmu) jedna omanja anomalija, te kao takvi ne vidim po cemu bi trebali biti ravnopravno zastupljeni sa onima koji su zanr stvorili/obiljezili (Minor Threat, Black Flag, Bad Brains). HD su postali totalna suprotnost svega sto je AHC bio, bar po onome sto su Mackaye, Rollins i ostali iznijeli. Po tome je trebao biti i osvrt na Fugazi i jos bruku nekih nevezanih pojava.

Odsutnost DK-a je i meni bila misteriozna.

Zasto ih nije bilo?

The Dead Kennedys and the Misfits were originally to be featured in the film, but copyright issues and band tensions prevented this (although the Dead Kennedys' "DK" logo appears a few times in the film). Despite this, Bobby Steele, a former member of the Misfits, appears in the film, but this may be due to the fact that he is also in The Undead.

Jebiga, nije bilo ni Poison Idea ni DRI-a (koji su nebrojeno puta bitniji i za zanr i sire i od Flippera i HD-a). Al eto, bili su Gang Green, Battalion of Saints, MDC, sto je za svaku pohvalu. U takvim filmovima se uvjek nadje arsenal likova koji su sjebani jer njihov omiljeni bend nije dobio dovoljno (ili nista) paznje...jebiga, mejk uan jorself ;)

dobro je zamisljen, to svakako ( iako pomalo pretenciozno ), ali lik koji ga je radio nema dovoljno snage da to izvede do kraja, spetljava se bla bla da ne ponavljam i film gubi na snazi vec nakon prvih 10min.
Sto se tice bendova...'' tada je hardcore mogao znaciti bilo sto '', kako rece Lou Barlow, hardcore je tada bio drugaciji punk a vecina bendova je svirala onaj hc kakvim ga danas znamo (manje vise), no i Flipper i HD su tu spadali kao dio pokreta, pa kako god da zvucali, jebote pa i Minutemena nema, a bili su tu, a prica je o pokretu i o sceni, ne o utjecajima na danasnji hc ili o danasnjem/kasnijem jebenom hc-u
i tu nastaje problem u ovoj temi, i`m out.

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2007. 00:17 
Moderator

xChoicex wrote:
ljudi treba mi velika pomoc..
hocu da pisem diplomski na temu hardcore/punk od svog pocetka pa do kraja,i ako neko moze da mi kaze gdje mogu da nadjem ove knjige,i dokumentarce,ja bi mu bio ne normalno zahvalan.
dajte da prosirimo ovu temu i na vise institucije.gledam na kakvim sve glupostima ljudi diplomiraju,strasno.
eto,ako javite se na pm ili na moj mail: alex8tz@yahoo.com
hvala unaprijed

soulseek i torrent, druge nema, mozes jedino narucivat iz inostranstva, al to bi ti bila losa ideja, uglavnom

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2007. 08:54 

ma reko da nema neko svoj primjerak kod kuce..
za narucit je zadnja opcija.

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2007. 14:34 

Pojavljuju se poison Idea-sa snimkom iz 1983-kao i neki manje poznatiji bandovi poput YDI .Istina,možda dosta toga fali,no gdje bi to sve stalo...U svakom slučaju moglo se nešto reći i o False Prophets ili Adrenalin OD.Sve pohvale za mini intervijue Gang Green i SS Decontrol,Te definitivno za Rodonačelnike HC-a Middle Class-koji su po meni najutjecajniji band-U biti lik je rekao da su oni slučajno "izmislili" HC-htjeli su samo svirat svoju verziju engleskog i američkog punk rocka,no to baš i nije išlo,te su dečki dobili bar 5 puta žešće i brže stvari od klasičnog punk rocka-BIO JE TO HARDCORE-i to u svom najboljem izdanju-nakon toga dolaze Black Flag koji su tek kasnije počeli svirat HC,a Germs i Fear su uvjek bili tzv "granični " bandovi Nešto između hardcore punka i punk rocka,kao i DOA ili pak odlični X koji su mješali sve i svašta-no imaju i HC stvari.I da U dokumentracu je smješno što su rekli za gernmas i fear-oni su također jedni od začetnika HC-a,bez obzira što nikad nisu bili ni približno žestoki ko Middle Class npr-a tamo ih poređuju sa nekim soft punkerima ala the screamers hehe...Također dosta dobri stavovi Keith Morrisa i članova Bad Religion vezano uz hardcore scenu.

Profile  

PostPosted: 01. 10. 2007. 17:11 

trebali su malo vise staviti void, i makar spomenut governement issue i sl.
ej sale, evo dobio sam american hardcore, da nam postanes diplomatz :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]