Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 22:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: TERRANOSTRA KARAVAN-METAL FEST - Banja Luka, 12.-13.okt.2007
PostPosted: 23. 10. 2007. 23:21 

as_the_sun_sets wrote:
Nemojmo sad kititi i mediti. Prvi dan oko 400 ljudi, drugi 200..

E i ti ga sad pretjera...evo sta je organizator napisao:
Quote:
Neopisivo! Fenomenalno! Nenadjebivo i predobro. Svaka vam cast. Lijepo je imati onakvu publiku 2 dana i svima hvala od srca. Svaki bend je oduvao, a sta se kome svidjelo, to je, iskreno, najmanje bitno. Dobili ste Alogiju i Bombarder, toliko trazene, i jedino mi nije jasno podbacivanje u broju prodatih jednodnevnih karata za Bombarder(3 puta manje nego za Alogiju!), ali nebitno, to je i ocekivano donekle...
Tacno je da razglas nije bio najbolji na svijetu, ali je ito tako tacno da su bendovi razbili, publika pokazala na licu mjesta sta je metal, onaj pravi, iskreni, koji svi toliko volimo! Mozda zvucim k'o klinac ovdje, ali to je prava istina. Posjecenost odlicna, preko 600 ljudi prve noci(zvanicno, ali naravno, zajedno sa ljudima koji su besplatno usli), i oko 450 druge noci. Fenomenalno, samo, nazalost, ne dovoljno da nam pokrije troskove(ljudi, 50 clanova bendova je trebalo dovesti, +Bombarder koji je dosao kombijem dan poslije). Nije ni bitno. Vrijedilo je svake pare.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 09:10 

nek je bilo dobro i u tom dijelu BIH.
Alogia je trazen bend, oni bi uz povoljnu cijenu karte svugdje dovukli ljudi.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 14:03 

Defunctus, htio sam reci da ljudi ne pomisle da mi imamo ovde neka desavanja, jer je ovo prvi put da se nesto desilo ovolikog kalibra, a prethodno dobra 3 mjeseca nije ama nista bilo vezano za metal. Meni se ne cini da je drugu noc bilo 450 ljudi, stekao sam utisak da je bilo barem 2x manje nego prvo vece.
Al je bilo zlo dobro obe veceri!
Steta sto nije dosao niko iz Sa/Tuzle i okoline, pravo je dobro bilo.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 16:04 

as_the_sun_sets wrote:
Defunctus, htio sam reci da ljudi ne pomisle da mi imamo ovde neka desavanja, jer je ovo prvi put da se nesto desilo ovolikog kalibra, a prethodno dobra 3 mjeseca nije ama nista bilo vezano za metal. Meni se ne cini da je drugu noc bilo 450 ljudi, stekao sam utisak da je bilo barem 2x manje nego prvo vece.

sto bi doso neko iz sa il tz na to?? da dobiju po nosu od brace "metalaca" koji se ponosno slikaju sa podignuta 3 prsta i radikalnim znakovima na majicama??a kolko sam ja vidio takvih je bilo puno,a ipak bi to neki metalci trebali biti,eeee jadi moji :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 16:22 

Podijeljena drzava, podijeljena scena, podijeljena publika, jebi ga tako je kako je.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 16:34 

jebiga ljudi...situcija je losa ali treba graditi bolju buducnost ili nista od njega. kuknjava isvadje ne vode nikuda.

budite upozoreni, prvi znak sranja i lockam ovaj topic.

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 16:51 

Slazem se, treba graditi bolju buducnost, cak su neki ljudi dijelili flayere na koncertu Evading downfall za ovaj dogadjaj, i svaka cast, samo ni jedan band iz Tuzle ili Sarajeva ili bilo kojeg grada iz jebene Federacije nije pozvan na ovaj festival nazalost, zato i kazem i izrazavam zalosno kako ocekivat da neko onda ode tamo i sto rece kolega krvolok da dodje do navedenih neugodnosti ipak hvala svim dobrim ljudima koji su to organizovali i pozvali na dogadjaj...

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 17:15 

jbg ja samo iznosim neke cinjenice svaka cast AS_THE_SUN_SETS i ljudima slicnim njemu,medjutim kako je tako je jbg uvijek ce biti takvih likova na tim svirkama u tom dijelu bosne,dok sam siguran da na koncertima u tz i sa nikad neces vidjeti ljude koji ponasanjem ili izgledom djeluju radikalno,sto objasnjava mnoge stvari al hajd nebitno...

Profile  

PostPosted: 24. 10. 2007. 18:54 

Da razjasnim, nisu zvali ni sve metal bendove iz BL i okoline, pa nikom nista,a zasto - zato sto je to bila promocija TERRANOSTRA bendova (kao sto ime kaze, terranostra karavan!). Radili su samo bendove koji su pod njihovim okriljem (kao buduce izdavacke kuce) i lokalne prijatelje iz bendova (Degenek, Monument), naravno, 2 headlinera da dobiju na masovnosti. Ne vidim zasto bi trebalo biti problema sa tim.
Radikalnih nazalost ima svudje, neki obuku majicu, neki kuvaju u sebi, i jedni i drugi su shteta za metal i muziku/zivot uopste ovde, ali necemo o njima. Krvolok, nemas se sta smijati i cuditi, kad ovde 90% punkera nose brojanice i krstove, sta je tek ocekivati od metalaca, koji nisu toliko ideoloski pod uticajem muzike :shock:.

Profile  

PostPosted: 25. 10. 2007. 16:04 

ej ljudi svaka cast za organizaciju vidim da se neko ipak trudi,
al da nesto kazem kao i tuzlaci ima i hrpu ljudi iz Bisca koji bi voljeli da su otisli na
ovaj event pa tako i ja,al nisam mogao zbog takvih ljudi bili to pankeri ili metalci,tako da je besmisleno da se sada tu razglabaju gluposti,tako je kako je ....
lord krvolok wrote:
as_the_sun_sets wrote:

sto bi doso neko iz sa il tz na to?? da dobiju po nosu od brace "metalaca" koji se ponosno slikaju sa podignuta 3 prsta i radikalnim znakovima na majicama??a kolko sam ja vidio takvih je bilo puno,a ipak bi to neki metalci trebali biti,eeee jadi moji :lol: :lol:

lord-respect!

Profile  

PostPosted: 29. 10. 2007. 20:57 

ljudi ja ne znam zasto dizete toliku prasinu oko ta tri prsta i ti radikalnih majci? ja nisam tamo nikoga vidio sa takvom majcom ali ajd kako hocete. a takvih incidenata ima svugdje u svijetu a ne samo "u tom dijelu BIH". mislim,da budemo iskreni.

Profile  

PostPosted: 29. 10. 2007. 22:19 

svaka cast na organizaciji ali radije bi otisao u beograd ili zagreb na koncert ili neki fest kada bih vec naravno imao osigurane sve preduslove za to nego u banja luku ili neki drugi grad u republici srbskoj

Profile  

PostPosted: 31. 10. 2007. 00:28 

Uf, ljudi sta sve ovdje ima da se procita. Iskreno, iz ugla organizacije ocekivali smo ljude iz Tuzle, Sarajeva... Toga nije bilo. Mi smo zaista samo promovisali Terra Nostra bendove, u koje cak i Monument spada, nisu svirali zato sto su iz Banjaluke. Razmisljao sam o kontaktiranju, konkretno, Agonize-a i Toxic Death-a, jer smatram da su predobri bendovi, ali bi time stvorili dodatnu konfuziju, jer su svi bendovi dosli iz Beograda iznajmljenim autobusom, a troskovi su bili toliki da ih cak ni odlican odziv publike nije mogao pokriti. Dakle, ono sto je napisano o broju ljudi na koncertu je ziva istina.
Steta sto niste dosli u Banjaluku, iskreno, ne vjerujem da bi bilo nekih problema. U Hrvatsku na koncerte i sam idem redovno, i svejedno mi je, niko me ne gleda nikada poprijeko. Uostalom,kako neko da zna ko sam? Nego, da predjemo na veselije teme, postoje sanse da cemo slicnu stvar odraditi i u Federaciji, samo da izaberemo neki pogodan prostor, a mozda i grad, posto mi se cini da Sarajevo i nije bas najbolja opcija zbog nedostatka prostora.

Pozdrav svima!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]